Voiko usko olla vanhanaikaista?

Yleistä vanhoillislestadiolaisuuteen liittyvää keskustelua.

Voiko usko olla vanhanaikaista?

ViestiKirjoittaja Aaro_K » 26 Elo 2017, 13:02

Eikö se ole ihan synti, jos ihminen, uskovainenkin, pitää toisen uskovaisen mielipiteitä vanhanaikaisina?

Millähän tavoin uskonoppimme on modernisoitunut? Mitkä sellaiset seikat pitäisi ottaa huomioon, joita Jeesus ei omana aikanansa vielä tiennyt?

Vai voiko oikeasti meidän näkemyksissä olla viimeisten vuosikymmenten pahaa hapatusta?
Aaro_K
perehtynyt
 
Viestit: 67
Liittynyt: 25 Loka 2014, 15:57

Re: Voiko usko olla vanhanaikaista?

ViestiKirjoittaja Aaro_K » 26 Elo 2017, 15:08

Ainakin ajatus kuulostaisi aika helluntailaiselta, että usko olisi oikein tänään!-uskoa. Armo on joka aamu uusi, ja uskomme päivä kerrallaan. Mutta usko on samaa kuin isiemme, aina apostoleihin, profeettoihin ja Adamin perhekuntaan asti.
Aaro_K
perehtynyt
 
Viestit: 67
Liittynyt: 25 Loka 2014, 15:57

Re: Voiko usko olla vanhanaikaista?

ViestiKirjoittaja Aaro_K » 11 Syys 2017, 21:26

Vaikka vanhanaikaiselta tuntuukin, niin minä en pääse mihinkään siitä, että pelikortit, siis ruudut, pataässät ja herttarouvat herättävät pahennusta.
Joskus arvelin, että samahan se on, jos uskonveljet pelaavat; Venäjällä kuitenkin veljien pelaamisen jälkeen yksi kavereista tuli synnintuntoon ja pyysi siunausta. Siitä arvelin, että kyllä se maailman menoon liitetään. Yhdessä työpaikassa oli joukko rauhanyhdistyksen nuoria. En kyllä sanonut mitään, ainoastaan en mennyt korttipeliin mukaan, niin yksi veli alkoi vääntää minun kanssa, että mitä pahaa näissä korteissa on. Kun siitä, tyhjästä siis, kina tuli, sanoin varmuuden vuoksi, että se on kuin antaisi pirulle pikkusormen. Joku sisar luopui korteista. Veljet sanoivat, että eivät he rahasta pelaa. Mutta ei kulunut varttituntiakaan siitä, kun oli jo pöydällä eurojen ja senttien panokset.
Aaro_K
perehtynyt
 
Viestit: 67
Liittynyt: 25 Loka 2014, 15:57

Re: Voiko usko olla vanhanaikaista?

ViestiKirjoittaja mies » 20 Syys 2017, 09:16

Aaro_K kirjoitti:Vaikka vanhanaikaiselta tuntuukin, niin minä en pääse mihinkään siitä, että pelikortit, siis ruudut, pataässät ja herttarouvat herättävät pahennusta.

Muuan John Northbrooke kirjoitteli v. 1576-1577 kirjan "A Treatise Against Dicing, Dancing, Plays, and Interludes: With Other Idle Pastimes", viitaten siellä mm. alkukristillisiin ajatuksiin asioista. Lyhyesti sanottuna ei ne pelikorttien korvikkeet silloinkaan kuuluneet elävään kristillisyyteen.
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00


Paluu Yleinen



Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa