Switch to full style
Tietokoneongelmat ja ohjeet foorumin käyttöön
Lähetä vastaus

Viestin poisto?

22 Elo 2008, 17:04

Jostakin ymmärsin, ettei tällä palstalla tavallinen kirjoittaja pysty poistamaan omaa viestiään. Nyt kuitenkin vaikuttaa siltä, että se on mahdollista.

Miten on?

Re: Poistetut viestit?

20 Joulu 2008, 22:36

Rebecka kirjoitti:Mihin poistetut viestit joutuu, heitetäänkö ne suoraan roskakoriin?
Osa menee roskakoriin, josta niitä voidaan muutaman viikon aikana harkinnan tai kysynnän perusteella palauttaakin. Toisin sanoen niitä voidaan siirtää poistoharkintaan.
Enin osa, eli varsinaisesti poistetut katoavat bittiavaruuteen, josta niitä ei normaalein keinoin voi palauttaa. Joitakin Lycosin ajan vahinkosiivouksissa kadonneita olen onnistunut kopioimaan Googlen palvelumuistista, jonne niitä ovat taltioineet foorumeita tarkkailevat hakurobotit. Sieltä niitä ei kuitenkaan kovin kauan löydä, sillä sieltäkin ne katoavat sitä mukaa, kun robotit ennättävät tallentaa foorumeille tullutta uutta sisältöä.

Kiinnostaisi kuulla kysymisen syy, vaikka ei sitä välttämättä kertoa tarvitse.

20 Joulu 2008, 23:33

Kysymisen syy kohdistuu yksinomaan yksityisen palstalaisen oikeuksiin omien viestien suhteen.
Jos on omia viestejä kirjoittanut palstalle paljonikin, ja sen suhteen ei ole mitään sanomista niistä, vaikuttaa aika kummalliselta.

20 Joulu 2008, 23:57

Rebecka kirjoitti:Kysymisen syy kohdistuu yksinomaan yksityisen palstalaisen oikeuksiin omien viestien suhteen.
Jos on omia viestejä kirjoittanut palstalle paljonikin, ja sen suhteen ei ole mitään sanomista niistä, vaikuttaa aika kummalliselta.

Jokainen rekisteröitynyt käyttäjä voi muokata ja poistaa viestejään, joten siinä mielessä oikeudet omiin viesteihin ovat olemassa. Näin ollen "yksityisen palstalaisen oikeudet" on järjestetty esimerkillisesti. Tämän lisäksi palstan ylläpitäjät, valvojat ja moderoijat/moderaattorit voivat myös muokata tai poistaa niitä sen mukaan, kuin katsovat tarpeelliseksi.

Muokkaus on harvinaista ja koskee yleensä vain oikeinkirjoitusta, ainakin minulla. Viestien poistaminen on äärimmäinen toimenpide, johon joudutaan vain loukkaavien tai muuten epäasiallisten viesten kohdalla. Koko ylläpito toivoo pääsevänsä mahdollisimman vähällä puuttumisella palstan sisältöön. Kaikkien yhteinen toive on, että kirjoitukset olisivat palstan tarkoituksen mukaisia ja sellaisenaan julkaisukelpoisia, mitä ne toki lähes poikkeuksetta ovatkin, kiitos hyvien kirjoittajien. Arvostelua ja kritiikkiä saa toki myös esittää, sekä yleisesti että myös uskoon liittyvissä asioissa.

21 Joulu 2008, 00:12

Palstalta voi kadota viestejä myös etäpalvelinten rikkoutumisen vuoksi. Vaikka se on harvinaista, sellaista sattuu sillin tällöin. Kun Foorumi.info ottaa varmuuskopiot kerran viikossa, jos kaukana oleva kone menee rikki vajaan viikon kuluttua varmuuskopioinnista, ja levy särkyy, ennen kuin uudet kopiot on otettu, menetetään kaikki sen viikon viestit. Tiedän sellaista tapahtuneen, joskaan ei tällä foorumilla sen jälkeen, kun siirryimme Lycosista tänne. Siellä viestejäoli poistettava säännöllisesti, että uusia mahtuisi tilalle.

Vanhempia viestejä saattaa olla vaikea löytää siksi, että ne ovat jääneet kauas toisten viestien taakse. Jos ei arvaa tai tiedä etsiä niitä vanhojen viestiketjujen alkupäästä, ne jäävät löytymättä, vaikka ovatkin siellä entisellään. Kannattaa siis muistella missä ne on viimeksi nähnyt ja etsiä hakusanoilla tai tietämänsä kirjoittajan nimimerkillä. Jos palstalle kirjautuneena klikkaa jotakin nimimerkkiä, voi tarkastella sen profiilisivua, josta löytää koosteen hänen kirjoittamistaan viesteistäkin.

04 Helmi 2010, 00:03

Jani_S kirjoitti:Jokainen rekisteröitynyt käyttäjä voi muokata ja poistaa viestejään, joten siinä mielessä oikeudet omiin viesteihin ovat olemassa.


Miten omia viestejä voi poistaa? Se on varmaan täällä jossakin selitettykin, mutta en löytänyt...

13 Loka 2016, 21:24

On saattanut jossakin välivaiheessa olla sellainen tilanne, että mahdollisuus oman viestin poistamiseen ja muokkaukseen on jouduttu estämään. Useimmin siinä on ollut syynä jonkun, usein vain yhden nimimerkin häiritsevä omien viestien sisällön tyhjentäminen, jota on haluttu hillitä omien viestien muokkauksen estämisellä

Tällä foorumilla sitä kieltoa ei ole enää ollut moneen viikkoon, en enää voi tarkistaa, oliko voimassa silloin kun saaraleena kyselyn kirjoitti, mutta sellainen muistikuva minulla on, että sekä omien viestien muokkaus ja poistaminen olivat silloin mahdollisia.

Omien viestien poistamisen mahdollisuus sallii poistaa oman viestin, ellei siihen ole vastattu, mutta jos on yksikin vastaus, oma poistomahdollisuus katoaa. Sama käytäntö on kaikilla phpbb2 foorumeilla, se kuuluu foorumin luonteeseen, eivätkä yksittäisten foorumien ylläpidot voi siihen vaikuttaa.

Tässä tulee mieleen toivomus, kun siirtokaistan ahtautumien vuoksi on joku viesti saatettu lähettää useaan kertaan, niin käyttäjä voisi tarkistaa, menikö viesti useana keskusteluun ja poistaa saman tien viimeisen. Sama toivomus usean saman sisältöisen viestin poistamiseen, pitäisi olla moderaattoreiden käytäntönäkin. Tähän on moderaattoreille hyvä kertoa yksi vihje, kun eräät käyttäjät jatkavat viestinsä muokkausta, vielä lähettämisen jälkeen lähtemisen viivästyessä, niin silloin kannattaa katsoa, onko viimeiseen viestiin lisätty jotakin tai onko sitä muuten korjattu. Sellaisessa tilanteessa saattaa olla aiheellista jättää viimeinen korjattu viesti palstalle ja poistaa muut. Siihen ei normaali käyttäjä pysty, ellei käytä kopiointimenetelmää, mutta moderaattorit voivat harkita, minkä useasta saman sisältöisestä viestistä poistaa.

Moderaattoreilta sopinee kuitenkin toivoa malttia poistamisen nopeudessa, ettei tule sellaista tilannetta, että yksi mode poistaa yhden ja toinen toisen ja kenties kirjoittaja itse viimeisen viestin, jolloin jäljelle ei jää mitään viestiä. Siitä syystä kerroin toivomuksen, että pääsääntöisesti poistettaisiin viimeinen viesti, jolloin mahdolliset rinnakkaiset poistoyritykset kohdistuisivat samaan viestiin. Poikkeuksena vain edellä kertomani täydennetty viimeinen viesti.

23 Maalis 2018, 20:04

kettukarkki kirjoitti:
Jani_S kirjoitti:Jokainen rekisteröitynyt käyttäjä voi muokata ja poistaa viestejään, joten siinä mielessä oikeudet omiin viesteihin ovat olemassa.


Miten omia viestejä voi poistaa? Se on varmaan täällä jossakin selitettykin, mutta en löytänyt...

Tavallinen käyttäjä voi poistaa oman viestinsä, ellei siihen ole vastattu, siis jos se on ketjussa viimeisenä. Poistamalla viimeisen viestinsä voi helpottaa moderaattoreiden työtä, jos esimerkiksi sattuu menemään sama viesti useaan kertaan. Useita samoja viestejä menee varsinkin, jos niiden kulku on hidasta runsaan internet liikenteen vuoksi. Silloin lähettäjä voi kuvitella, ettei viesti lähtenytkään ja malttamattomana lähettää useita kertoja.

Viestin muokkaus taas onnistuu, kun klikkaa valmiin viestin ylänurkassa olevaa pientä saksin kuvaa, jolloin viesti avautuu editoriin muokattavaksi. Muokkauksen jälkeen se lähetetään normaaliin tapaan, ja näkyy sitten muokatun sisällön mukaisena.


Taavetti on tönäissyt viestiketjua viimeksi klo 23 Maalis 2018, 20:04
Lähetä vastaus