VL-FOORUMI

Keskustelupalsta vanhoillislestadiolaisille ja uskostamme kiinnostuneille. Ylläpitäjinä vanhoillislestadiolaisia yksityishenkilöitä.
Tänään on 13 Joulu 2018, 16:07

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Jumalan olemassaolosta
ViestiLähetetty: 03 Kesä 2016, 15:00 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Viestit: 6932
Paikkakunta: Suomenselkä
Jumalan olemassaolon tarkastelua tiedon ja hengen perustein


Esipuhe:
Otsikko saattaa oudoksuttaa monia Jumalan lapsia, joille on itsestään selvää, että Jumala on olemassa. On kuitenkin nuoria, joille ko. asia on ongelma. Uskovaistakin nuorta saattaa askarruttaa tuo kysymys.Sen tähden yritän kirjoittaa asiasta jotain.

Nuorelle ihmiselle on ominaista, että hän pohtii monenlaisia asioita hyvinkin perusteellisesti ja syvällisesti. Kysymys Jumalan olemassaolosta saattaa monille olla kipeä ja vaikea ongelma, jota pohtiessa mielenterveyskin saattaa järkkyä. Mieleen nousee monenlaista ajatusta, tavallisesti vielä sellaista, mikä on omiaan vähentämään Jumala-uskoa. Esimerkiksi seuraavanlaisia: Maailmassa on paljon ihmisiä, jotka näkevät suoranaista nälkää ja vielä enemmän, noin 2/3 ihmiskunnasta, sellaisia, jotka ovat aliravittuja. On monenlaista tuskaa, hätää ja sairauksia, jotka tekevät monien ihmisten elämän tukalaksi. Jatkuvasti kuulemme uutisia sodista, vallankaappauksista, kidutuksista, poliittisista vainoista, joukkoteloituksista, sorrosta, epäoikeudenmukaisuudesta, omista pyyteistä, toisten oikeuksien maahan polkemisesta toisten kustannuksella jne. Herää kysymys, miksi Jumala kaikkea tällaista sallii, jos Hän on olemassa.
Sinä tällaisia ajatteleva olet vielä kuullut, että Jumala on Rakkaus ja saatat epäillä vahvasti sellaista opetusta. Saatat ajatella, että puhe Hyvästä Jumalasta on vain turhaa puhetta, jolla ei ole katetta. Kysyt, eivätkö edellä olevat asiat sodi Jumalan olemassaoloa vastaan.

TARKASTELLAANPA edellä lueteltuja asioita Raamatun valossa! Mooseksen kirjasta voi havaita, että Jumala lupaa siunauksensa kansallensa, jos se pitää hänen käskynsä. "Ja jos sinä olet Herran sinun Jumalas äänelle ahkerasti kuuliainen, ettäs pidät ja teet kaikki hänen käskynsä, jotka minä tänäpänä sinulle käsken, niin Herra nn sinun Jumalas tekee sinun korkiammaksi kaikkia kansoja maan päällä. Ja kaikki nämät siunaukset tulevat sinun päälles, saavuttavat sinun, ettäs Herran sinun Jumalas äänelle kuuliainen olit (5 Moos. 28: 1-2).
"Hieman myöhemmin kerrotaan; mitä siitä seuraa, jos on tottelematon Jumalalle. "Mutta ellet sinä kuule Herran sinun Jumalas ääntä, pitääkses ja tehdäkses kaikkia hänen käskyjänsä ja säätyjänsä, jotka minä tänäpänä sinulle käsken, niin kaikki nämät kiroukset tulevat sinun päälles ja sattuvat sinuun. (5 Moos. 28: 15). "Profeetta Danielin kirjassa on esimerkki Israelin kansan tottelemattomuudesta, jonka vuoksi se joutui Baabelin vankeuteen. Daniel tunnustaa Jumalalle: "Vaan koko Israel rikkoi sinun lakis, ja suuttui kuulemasta sinun ääntäs, sen tähden on myös se kirous ja vala sattunut meihin, joka kirjoitettu on Mooseksen, Jumalan palvelian laissa, että me olemme syntiä tehneet häntä vastaan (Dan. 9: 11)
- LUUKKAAN evankeliumin 19. luvussa on esimerkki siitä, mitä on seurauksena,kun jokin kaupunki tai muu paikkakunta ei ole tuntenut etsikkonsa aikaa. Jeesus sanoi Jerusalemin kaupungille: "Jos sinäkin tietäisit, niin sinä ajattelisit tosin tällä sinun ajallas, mitä sinun rauhaas sopis. Mutta nyt ovat ne kätketyt sinun silmäis edestä. Sillä ne päivät pitää tuleman sinun ylitses, että sinun vihollises skantsaavat (saartavat) sinun, ja ympäri piirittävät sinun, ja ahdistavat sinun ja sinun lapses joka kulmalta. Ja maahan tasoittavat sinun ja sinun lapses, jotka sinussa ovat, ja ei jätä sinussa kiveä kiven päälle, ettet etsikkos aikaa tuntenut. (Luuk. 19: 42— 44)." Monelle meidän aikamme valtakunnalle on käynyt niin, että kun etsikonaika on loppuun kulunut ja Jumala on ottanut siunauksensa pois, ja niin tilalle on tullut hätä, puute,ja suoranainen nälkäkin. Niinpä esim. Intiassa on nälänhätä paljolti siitä syystä, että on ruvettu palvomaan eläimiä epäjumalina. Vaikka ruokaa olisi, sitä ei käytetä hyväksi, koska hengellisessä mielessä silmät ovat pimentyneet. Lehmiä pidetään pyhinä, ja ne saavat kuolla omia aikojaan — tappaa niitä ei saa, saatikka sitten syödä. Onhan nälänhätää muuallakin. Eräillä seuduilla Afrikassa ei ole satanut moniin vuosiin, minkä vuoksi paljon ihmisiä ja eläimiä on menehtynyt. Kuivuus ja nälkä, samoin kuin ruttokin ovat Jumalan sallimia vitsauksia. Sen voi havaita Raamatusta.
Profeetta Elisa sanoi kerran eräälle vaimolle, jonka pojan hän oli herättänyt kuolleista "Nouse ja matkusta pois huoneines, ja ole outona, kussas saat, sillä Herra on kutsuva nälän, joka on tuleva maalle seitsemäksi vuodeksi. (2. Kun. 8: l). "Profeetta Haggai osoittaa, että koska israelilaiset olivat unohtaneet temppelin rakentamisen päästyään Baabelin vankeudesta, oli maakunnassa köyhyys ja vaivaisuus: "Sen tähden on taivas teiltä kasteen pidättänyt, ja maa on kieltänyt hedelmänsä. Ja minä (Jumala) olen poudan kutsunut, sekä maan että vuorten päälle, jyväin, viinan, öljyn ja kaiken päälle, mitä maasta tulee, ihmisten ja karjan päälle, ja kaiken kätten työn päälle. Hagg. 1: 10 – 11).
"Aamoksen aikana Jumala lähetti israelilaisille väkivallan ja ynseyden tähden monenlaisia vitsauksia. "Sen tähden minä myös olen kaikissa kaupungeissa teillä
joutilaat hampaat antanut, ja leivän puuttumisen jokaisissa teidän paikoissanne, ja ette sittenkään kääntyneet minun tyköni, sanoo Herra. Minä rankaisin teitä poudalla ja nokipäillä, ja ruohomadot söivät kaikki, mitä teidän yrttitarhoissanne, viinamäissänne, fikunapuissanne ja öljypuissanne kasvoi, ette sittenkään kääntyneet minun tyköni, sanoo Herra! (Aamos 4: 6 – 10). Monia muitakin esimerkkejä on Raamatussa siitä, kuinka Jumala antaa erilaisia vitsauksia synnin tähden.
LOPUNAJALLA ihmiskunnalle tulee vielä monia vitsauksia. Puhuessaan opetuslapsilleen lopunajan merkeistä Jeesus sanoi: ”Niin te saatte kuulla sotia ja sanomia sodista. Katsokaa ettette peljästy, sillä kaikki nämät pitää tapahtuman, mutta ei vielä ole loppu. Sillä kansan pitää kansaa vastaan nouseman ja valtakunnan valtakuntaa vastaan, ja tulee ruttotauti ja nälkä ja maanjäristys moneen paikkaan. (Matt. 34: 6—7). "Osa tuosta ennustuksesta on jo täyttynyt. Tällä vuosisadallahan on syntynyt aivan uusi käsite, nimittäin maailmansota, joka on riehunut jo kaksi kertaa. Kansa on noussut kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan. Nälkää on ollut maailmassa järkyttävän paljon.
Maanjäristyksiä on myös esiintynyt paljon. Ilmestyskirjan 9. luvussa kerrotaan kolmesta vitsauksesta, joilla tapetaan kolmasosa ihmisistä tulella, savulla ja tulikivellä (Ilm. 9: 18). Monta muutakin vitsausta on tapahtuva ennen viimeistä vihan päivää, mutta eivät ihmiset tee sittenkään parannusta, vaan pilkkaavat Jumalaa. "Ja ihmiset tulivat palavaksi suuresta helteestä, ja pilkkasivat Jumalan nimeä, jolla niiden vitsausten päälle valta oli, ja ei tehneet parannusta antaaksensa hänelle kunniaa. (Ilm. 16: 9).
Ajatellaanpa Jumalan olemassaoloa vielä toiseltakin kannalta.
MAAILMANKAIKKEUS on käsittämättömän laaja ja sen ikä äärettömän pitkä. Siihen kuuluu lukemattomia Linnunratamme kaltaisia järjestelmiä, joissa on miljardeja taivaankappaleita. Omassa aurinkokunnassammekin on useita planeettoja ja yksi keskustähti, Aurinko, joka antaa meille maan asukkaille valoa ja lämpöä. Jokaisella planeetalla on oma kiinteä ratansa, jota se kiertää tarkasti ja säännönmukaisesti. Tämä asiain tila vallitsee varmasti muissakin aurinkokunnissa. Jos näin ei olisi, taivaankappaleet törmäilisivät toisiaan vastaan, ja meillä maan asukkaillakin olisi ainainen vaara, että oma ' planeettamme törmäisi johonkin toiseen taivaankappaleeseen, jolloin osa ihmiskuntaa tuhoutuisi. Nyt ei niin tapahdu, koska tähtijärjestelmällä on omat lakinsa, joita ne noudattavat.
MAAN KAMARALLA on myös paljon ihailtavan ihmeellistä. Tarkastellessamme luomakuntaa, havaitsemme paljon tarkoituksenmukaisuutta. Eikö ole ihmeellistä, että eri eläimillä ja linnuilla on omat syötävänsä. Niiden parissa on havaittavissa ravintoketjuja,joissa toiset eläimet syövät toisia ja pitävät tällä tavalla luonnon tasapainoa yllä. Ihminen voi järkyttää tätä omalla toiminnallaan. Siten tapahtui esimerkiksi silloin, kun kaniini vietiin Australiaan, koska sillä ei ollut siellä luontaista vihollista, se lisääntyi niin valtavasti, että siitä tuli suoranainen maanvaiva. Suuri tarkoituksenmukaisuus luonnossa näkyy myös siinä, että monilla eläimillä on eri väri talvella kuin kesällä. Tämän tähdenhän ne välttyvät paremmin vihollisiltaan.
JOKU SAATTAA SANOA, että tuo kaikkihan saattaa olla vain sattumaa. Jos ja kun jotkut voivat näin ajatella niin tarkastelkaammepa vielä eräitä seikkoja!
Vesi on painavinta +4 asteessa Celsiusta ja jäätyy 0-asteessa, minkä vuoksi vesistössä vesi pohjaa myöten jäähtyy ensin +4 asteeseen ja alkaa sitten vasta jäähyä pinnalta käsin. Tämän vuoksi vesistöissä pohjavesi tavallisesti pysyy sulana ja mahdollistaa sen, että kalat pysyvät hengissä talven yli. Täällä pohjoisessa sataa talveksi lumipeite, joka suojelee maan pintaa. Sen vuoksi kasvit ja monet pienet eläimet säilyvät kylmän talven yli. Fyysikot ovat yhtä mieltä siitä, että maan asento aurinkoon nähden on paras mahdollinen. Ts. maa on sellaisessa asennossa aurinkoon nähden, että olosuhteet maapallolla ovat niin hyvät, etteivät ne voisikaan olla paremmin.
IHMISTÄ TARKASTELLESSAMME huomaamme monia ihmeellisiä asioita. Esim. luut niveltyvät toisiinsa erittäin hyvin. Koko kehossa on havaittavissa äärimmäisen suurta tarkoituksenmukaisuutta. Esim. silmän- ja korvan rakenteessa on havaittavissa taiturin käsiala. Edellä olevien esimerkkien valossa kai selviää se, että kaikki olevaisuus ei ole sattumalta syntynyt, vaan kaikesta näkyy tekijänsä suuri viisaus: Miten sattumalta mitään sellaista voi syntyä? Miten sattuma mitään synnyttää tyhjästä? Kyllä meidän on nöyrästi tunnustettava, että kaiken takana on suuri mestari, Luoja, Jumala. Muuten ei voi olla.
Sodat ovat ihmiskunnan vitsaus, joita Jumala sallii tapahtuvan synnin tähden.
"Kuka on Jaakobin raatelukseksi antanut, ja Israelin ryöväreille? Eikö Herra itse, jota vastaan me syntiä tehneet olemme? Ja ei he tahtoneet hänen teillänsä vaeltaa, eikä totelleet hänen lakiansa. Sen tähden on hän heidän päällensä vuodattanut vihansa hirmuisuuden ja väkevän sodan ja on heidät sytyttänyt ympäri, mutta ei he tunteneet, ja hän sytytti heitä, mutta ei he sitä odottaneet mieleensä." (Jes. 42: 24-25)
IHMISELÄMÄSSÄ, uskovaisenkin kohdalla, on monenlaista koettelemusta, jolla Jumala vetää puoleensa syntistä ihmistä tai sitten pitää häntä lapsenaan. Me uskovaisetkin tarvitsemme vastoinkäymisiä, että muistaisimme kaiken hyvän antajaa. Ulkonaisesti hyvissä ja helpoissa olosuhteissa ihminen saattaa unohtaa Jumalan. Inhimillisesti hyvä aika ei ole ihmiselle suinkaan aina hyvä aika hengellisen elämän kannalta. Ihminen tarvitsee kuritusta, koettelemuksia, hätää, ahdistuksia ja suuriakin vastoinkäymisiä, että hän etsisi armollista Jumalaa. Sen vuoksi tuota kaikkea maailmassa Jumalan sallimuksesta tapahtuu.
Etkö ole, rakas ystävä huomannut suurta viisautta ja johdatusta omassa ja lähimmäistesi elämässä? Etkö ole joskus aikaisemmin kapinoinut sitä vastaan, mitä sinulle on tapahtunut ja sitten, kenties vuosien kuluttua, huomannut, että se, mitä sinulle tapahtuisi, olikin paljon parempi kuin se, miten olit itse suunnitellut? Etkö ole nähnyt varjelusta maatamme kohtaan viime sodissa, joihin se joutui? Eikö sinunkin tarvitse myöntää, että Suomen säilyminen itsenäisenä valtiona, on ymmärrettävää vain Jumalan olemassaolon ja Hänen varjeluksensa kautta?
Sinä, veljeni ja sisareni, joka olet kenties raskaissakin epäilyksissä hyvän Jumalan olemassaolosta, saat uskoa visusti epäilyksesi ja kiusauksesi anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä.

Heikki Höyhtyä
Päivämies N:o 20 — 15.5.1974

_________________
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Jumalan olemassaolosta
ViestiLähetetty: 15 Marras 2018, 20:05 
Poissa
tosi ahkera
Avatar

Liittynyt: 04 Kesä 2011, 00:46
Viestit: 522
Julkaisemisen arvoinen kirjoitus.

Vaikka uudestaan Päivämieheenkin.

_________________
Ilpo


Taavetti on tönäissyt viestiketjua viimeksi klo 15 Marras 2018, 20:05


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia