Lyra: raamatunaiheisia kuvia

Keskustelua lauluista, runoista, kirjoista, sekä kuvia ja kuvakeskusteluja

Lyra: raamatunaiheisia kuvia

ViestiKirjoittaja mies » 19 Joulu 2013, 11:26

mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

Re: Lyra: raamatunaiheisia kuvia

ViestiKirjoittaja mies » 20 Joulu 2013, 07:52

Tässä jonkun vääntämä versio, joka ainakin hatun osalta on erilainen kuin Lyran. Puvusta tulee
eittämättä mieleen saamelaisten kamppeet, noin niinkuin pääpiirteittäin.
Kuva

Mistähän lie johtuu tai juontuu sininen väri? 1992 (ja 1933,38) tuntuu kertovan sinipunaisesta,
biblia näyttää sinistä, kuin myös NIV ja KJV.

1992, biblia: 2.Moos.39 kirjoitti:1 Sinipunaisesta, purppuraisesta ja karmiininpunaisesta villalangasta tehtiin myös pyhäkköpalveluspuvut sekä Aaronin pyhät vaatteet niiden ohjeiden mukaisesti, jotka Herra oli Moosekselle antanut.

1 Mutta sinisistä, ja purpuraisista, ja tulipunaisista villoista tekivät he virkavaatteita palvelukseen pyhässä: ja he tekivät pyhiä vaatteita Aaronille, niinkuin Herra oli käskenyt Mosekselle.
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

Re: Lyra: raamatunaiheisia kuvia

ViestiKirjoittaja mies » 21 Joulu 2013, 22:45

Martti Luther: Kirkkopostilla: Kolmas adventtisunnuntai, Toinen epistolasaarna kirjoitti:55. Se jolla ei ole tätä uskoa, että Kristus on hänen omansa kaikkine aarteineen, ei vielä usko oikein eikä ole mikään kristitty, eikä hänen sydämensä saa iloa eikä halua. Ainoastaan tämä usko tekee kristityn: iloisen, halullisen, varman ja autuaan, Jumalan lapsen, ja hänessä täytyy Pyhän Hengen asua. Voi, kuinka soma, korea ja kallisarvoinen puku! Kuinka ylenpalttisen jaloja kaunistuksia, koristeita ja kalleuksia siinä onkaan: ansiota, armoa, viisautta, totuutta, vanhurskautta ja kaikkea muuta mitä Kristuksessa on! Siitä pyhä Paavali sanoo: »Kiitos Jumalalle hänen sanomattomasta lahjastaan!» (1. Kor. 9:15); ja pyhä Pietari 2. Kirjeensä 1. luvussa (2. Piet. 1:4): »(Kristuksen) kautta hän on lahjoittanut meille kalliit ja mitä suurimmat lupaukset». Tämä on se Joosefin kaunis ihokas jonka tämän isä Jaakob teki hänelle ohi toisten lapsiensa (1. Moos. 37:3); sillä ainoastaan Kristus on täynnä armoa ja totuutta. Tämä on se Aaronin, ylipapin, kallisarvoinen puku (2. Moos. 28:2 ja ss. jakeet), jossa hän palveli Jumalaa—siitä olisi paljon puhumista, varsinkin kun Paavalikin tällä sanallaan viittaa näihin kertomuksiin.

56. Taas toisaalta: samoin kuin me pukeudumme Kristukseen ja otamme hänet omaksemme, samoin hänkin pukeutuu meihin ja ottaa omakseen meidät ja kaiken mitä meillä on, aivan kuin se olisi hänen omaansa. Mutta meistäpä hän ei tapaa mitään hyvää, vaan pelkkää syntiä; mutta tämän hän ottaa omaksensa ja karkoittaa sen meistä, ihanasta puvustansa. Lisäksi hän rukoilee puolestamme ja kantaa synnit Jumalan eteen, että meitä ei sen tähden iankaikkisesti rangaistaisi; pyhä Paavali Roomalaiskirjeen 8. luvussa (Room. 8:34) sanoo Kristuksen olevan välittäjänämme Jumalan luona. 41. psalmissa (Ps. 41:5) hän, Kristus, sanoo: »Minä sanoin: ’Herra, ole minulle armollinen, paranna minun sieluni, sillä minä olen tehnyt syntiä sinua vastaan‘», ja 69. psalmissa (Ps. 69:6): »Jumala, sinä tunnet minun hulluuteni, eivätkä minun vikani ole sinulta salassa». Kaikki tämä on puhuttu meidän persoonassamme, niinkuin pyhä Paavali Roomalaiskirjeen 15. luvussa (Room. 15:3) 69. psalmia (Ps. 69:10) selittäessään sanoo Kristuksen kantaneen meidän syntimme, meitä halveksimatta ja pitämättä omaa pyhyyttänsä meille liian hyvänä, »vaan, niinkuin kirjoitettu on: ’Niiden herjaukset, jotka sinua herjaavat, ovat sattuneet minuun‘».

57. Sitä että hän on meidän pukumme ja että hän on meidän, oman pukunsa, välittäjänä, me kuuntelemme mielellämme; mutta perin vastahakoisia me olemme, kun hän ryhtyy pukuaan puhdistamaan. Mutta jos tahdomme olla hänen pukunsa, täytyy meidän todellakin sietää sitä, että hän sitä puhdistaa, sillä hän ei voi eikä tahdo käydä epäpuhtaassa puvussa. Marttyyrien aikana, vast’ikään pukuunsa pukeuduttuaan, hän puhdisti sitä varsin perusteellisesti kuolemalla ja kaikenlaisilla kärsimyksillä; silloin hän »istui», kuten Malakia (Mal. 3:3) sanoo, »ja puhdisti Leevin poikia», ollen kuin vaatteita puhdistava pesijä. Näin ollen on hyvä merkki se, jos hän valmistaa meille paljon kärsimyksiä. Eikä hän heitä kesken pukunsa puhdistamista, vaan hän jatkaa työtänsä kaikenlaisissa kärsimyksissä; ellei hän näin tee, ei ole käsillä hänen pukuansakaan.
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

Re: Lyra: raamatunaiheisia kuvia

ViestiKirjoittaja mies » 23 Joulu 2013, 10:08

Historioitsija Josephus kertoo, että Aaronin puku oli taivaansininen (siniseltä osin).

Biblia 1776, 1992: 4.Moos.4 kirjoitti:5 Koska leiriä siirretään, niin pitää Aaronin poikinensa tuleman ja ottaman esiripun alas, ja käärimän todistuksen arkin siihen,
6 Ja paneman peitteen sen päälle tekasjim-nahoista, ja hajoittamaan kokonansa sinisen vaatteen sen ylitse, ja paneman sen korennot siallensa.

5 "Kun leiri siirtyy toiseen paikkaan, Aaronin ja hänen poikiensa tehtävänä on ottaa alas väliverho ja peittää sillä liitonarkku.
6 Sen päälle heidän tulee panna merilehmännahkainen peite, ja päällimmäiseksi on levitettävä sinipunainen täysvillainen kangas. Sitten heidän tulee panna arkun kantotangot paikoilleen.


1933,38 käännös on linjassa värin osalta 1992 käännöksen kanssa. Onko siis niin, että ennen vuotta 1933 on tuo väri
verellä punattu? Harva eng. kielinen raamattu sisältää sinipunaisen, mutta esimerkiksi Douay-Rheims kertoo sen
olevan violetti.

1992: 3.Moos.16, Hepr.9 kirjoitti:15 "Tämän jälkeen Aaron teurastakoon kansan syntiuhripukin, vieköön sen veren pyhäkön väliverhon taakse ja pirskottakoon verta liitonarkun kanteen ja arkun eteen samalla tavoin kuin sonnin verta.

4 Siellä oli kultainen suitsutusalttari ja liitonarkku, joka oli kauttaaltaan kullalla päällystetty.


1992: Hepr.10 kirjoitti:19 Veljet, meillä on siis täysi oikeus astua sisälle kaikkeinpyhimpään, koska Jeesus on uhrannut verensä 20 ja näin avannut meille uuden, elämään vievän tien, joka kulkee väliverhon -- hänen ruumiinsa -- kautta.


Väliverho on siis Herramme Jeesuksen Kristuksen ruumis. Väliverholla myös peitettiin kullattu liitonarkku, kun leiri siirtyi
paikasta toiseen. Mutta sen päälle tuli vielä myös sininen kangas: mutta saattoiko se muuttua sinipunaiseksi,
ellei sen päälle priiskottu verta? Ovatko Leeviläiset siis oppineet nuin huolellisesti priiskoittamaan verta, 1776 ja 1933 välisenä
aikana?
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00


Paluu Kansio



Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron