VL-FOORUMI

Keskustelupalsta vanhoillislestadiolaisille ja uskostamme kiinnostuneille. Ylläpitäjinä vanhoillislestadiolaisia yksityishenkilöitä.
Tänään on 15 Joulu 2018, 15:49

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Joonas Timlin: Uhrimieltä
ViestiLähetetty: 24 Huhti 2009, 09:01 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Viestit: 6931
Paikkakunta: Suomenselkä
Joonas Timlin: Uhrimieltä


Joh. 21: 1—14
Tuntuu siltä, että siinä ei olisi mitään vaarallista, jos me tarpeellisten asioittemme tähden sanomme apostoli Pietarin tavoin: ”Minä lähden."
Mutta voi sitä, jos meidän ajallisiinkin pyrkimyksiimme on lähtenyt vain oma minä ja jos meistä tulee yksityisyrittäjiä ilman Jeesusta! Jos me jotakin saamme, niin me luulemme kaiken olevan meidän omaamme.

Mutta nyt Jumalan sana meitä kalliisti opettaa Jeesuksen opetuslapsina, että omalla taidollamme emme ole mitään saaneet. Kaikki mitä me olemme yrittäneet taivaallista tahi maallista, sen me olemme tehneet Jeesuksen käskystä. Sillä Jeesus pyytää meiltä ajallista antia: "Tuokaa tänne niitä kaloja, joita nyt saitte."
Jos uskomme kaiken, sen mitä meillä on, itse ansainneemme, niin me uskomme sen myös itse tarvitsevamme. Silloin ei meillä ole tarpeeksi itsellemmekään, mistä vielä Jumalalle antaa. Mutta jos me uskomme, että sen, mitä meillä on, olemme Jumalalta saaneet, niin varma on, että Jumalan omasta on helpompi antaa Jumalan asian hyväksi, kuin omastaan.

Miksi ruveta hengellisessä kirjeessä puhumaan antamisesta? Siksi, että Jumalan lapset eivät elä omavaraistaloutta. Me kannamme yhteisvastuuta toistemme uskonelämästä.
Jos Pyhä Henki saa meille herättää uhrimieltä, sen kalliin uhrin tähden, jonka Jumala on antanut pelastukseksemme ja jos itse Uhrikaritsa pyytää vähäistä palvelustamme, niin varmaan me jokainen Sarpatin lesken kanssa vähästä annamme Jumalan asian hyväksi.
Niin saamme vielä nyt viettää Jumalan lasten lahjojen kera kalliita juhlia Jeesuksen kanssa, ihan samoin kuin opetuslapset Tiberian meren rannalla jo iankaikkisen aamun sarasteessa. Tosin nälkiintyneinä ja uupuneina, mutta uskossa nauttien Jeesusta, pitkäperjantain Veriuhrissa ja pääsiäisen synninpäästön voittosanomassa.
Ja kun oviemme pielet ovat merkityt vapaaksi päässeen Israelin mukaan, niin ne aukeavat Jumalan omille. Herramme Jeesus pääsee silloin siunaamaan kotejamme, meitä ja meidän lapsiamme sekä rakkaita uskonveljiä ja –sisariamme.

J. T i m l i n, Ylivieska.
Päivämies huhtikuun 10 päivänä 1958

_________________
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 23 Touko 2009, 19:07 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Viestit: 6931
Paikkakunta: Suomenselkä
J.TIMLIN
Tunnustus

ARMO OLKOON teille ja rauha Isältä Jumalalta ja meidän Herraltamme Jeesukselta Kristukselta, joka itsensä meidän synteimme edestä antanut on, että hän vapahtaisi meitä tästä nykyisestä pahasta maailmasta, Jumalan ja meidän Isämme tahdon jälkeen.
PYHÄ HENKI OLI johdattanut suuren joukon Jumalan lapsia Oulun rauhanyhdistykselle avaamaan sydämillämme raskaan painavat ajankohtaiset murheet, joita emme kukaan jaksa yksin kantaa. Niitä kuunnellessa oman puutteellisuutensa tuntien nousi rukous taivaallisen Isän puoleen: auta rakas Isä Poikasi Jeesuksen kautta.
JUMALAN VALTAKUNNASSA on kalliina lahjana aina ollut nuoret Jumalan lapset. Niissä saa tulevaisuuden kuvassa nähdä vielä taivaasta alas laskettua Jumalan valtakuntaa. Sen tähden sielunvihollinen kadehtii, kun on paljon nuoria Jumalan lapsia, joista sen pitäisi saada orjiaan hienoilla verkoillaan. Jumalan lapset rukoillen pyytävät: älkää sovittako maailman muodon jälkeen jumalattomien tapaan itseänne, ettette olisi häpeäpilkkuina Jumalan valtakunnassa.
VIHOLLINEN SYNNYTTÄÄ antipatian, vastenmielisyyden Jumalan lasten rakkauden neuvoja vastaan, se on, vaikka se niin viattomalta tuntuukin, ensimmäinen viittaus antikristukseen, mikä on – ”Kristuksen vastustaja", apokalyptisessä tulevaisuudenkuvassa esiintyvä hahmo, joka edustaa pahan vallan ja ihmiskorotuksen personoitua huipentumaa, "maailmankiusaajaa" ja esiintyy juuri ennen Jumalan valtakunnan lopullista voittoa. Hahmossa ilmenee piirteitä juutalaisten apokalyptisista käsityksistä.
JOHANNEKSEN ilmestyskirjassa esiintyy antikristus käsite lähinnä ”petona.” Ainoissa raamatullisissa kirjoituksissa, missä nimi antikristus esiintyy – sillä tarkoitetaan Kristuksen tilalle asettuvaa, hänen oppejaan vastustavaa henkilöä.

RAKKAUDEN APOSTOLI Johannes kirjoittaa erittäin nuorille. Nuoret ovat maan päällä Jumalan valtakunnassa rakkaita ja tarpeellisia. Te opiskelevat uskovaiset nuoret, Jumala on teidät asettanut varjelemaan toisia nuoria Jumalan lapsia niiltä lopunajan vaaroilta, jotka kavalana vyöryvät päällemme.
RAKKAAT NUORET Jumalan lapset, älkää eksykö filosofian ihmisopilla sotimaan Jumalan lapsissa olevaa Pyhää Henkeä vastaan, ottakaa esimerkkiä Sauluksesta. Pyhän Hengen valossa sammuu ihmisopin viisaus. Jumalan sana opettaa: "Joka luulee itsensä viisaaksi, hän tulkoon ensin tyhmäksi, että hän viisaaksi tulisi."
APOSTOLI JOHANNES ilmoittaa: elävä usko tulee julki tunnustuksessa. "Siitä te tuntekaa Jumalan Henki, että jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristuksen lihaan tulleen se on Jumalasta. Ja jokainen henki, joka ei tunnusta Jeesusta Kristusta lihaan tulleeksi, ei se ole Jumalasta: ja se on antikristuksen henki, jota te kuulitte, että hän on tuleva, ja on jo parhaallansa maailmassa."
MAAILMANHENKI on vihainen Kristuksen elävälle opille; Se sammuttaa sydämeltä elävän Kristuksen Pyhän Hengen valmistamalla sijaa omalle kuivalle jumalattomuusopille, ottamalla sydämestä pois Pyhän Hengen kautta elävän Jumalan, asettaakseen Herraksi tämän maailman kuolleen Jumalan. Tämän maailman Jumala ei puhu synnin vaarallisuudesta, päinvastoin se opettaa tekemään syntiä Jumalaa, Hänen Poikaansa ja Pyhää Henkeä vastaan.
Rakkaat nuoret ja me kaikki Jumalan lapset, jos me tunnustamme elävän Herran Jeesuksen sydämissämme, tunnustaa meidät Jeesus Isän ja enkelien edessä.
APOSTOLI PAAVALI kohtasi muutamia uskovia, jotka eivät Pyhästä Hengestä mitään tienneet. Paavali saarnatessaan Pyhästä Hengestä, laski kätensä heidän päälleen, niin he saivat Pyhän Hengen. Elävä usko lähtee sydämestä. Jeesus sanoo: sinä ulkokullattu, puhdista ensin astiasi sisältäpäin, niin ulkonainen puoli puhdistuu itsestään.
Ottakaa kaikki sydämiinne Herra Jeesus ja uskokaa kaikki synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja sovintoveressä. Jumala lähettää taivaasta Jeesuksen verellä pestyihin sydämiin Pyhän Hengen, joka opettaa meitä kaikkia panemaan pois syntiä.
Jumalan Pyhän Hengen rauha olkoon meidän kaikkien kanssamme.

J. Timlin
Päivämies helmikuun 17 päivä 1971

_________________
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 17 Joulu 2009, 14:53 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Viestit: 6931
Paikkakunta: Suomenselkä
Matkalta palatessa

Kun puhuja tulee matkalta, hän joutuu usein "kuulusteltavaksi". Onko vielä ihmisiä, jotka ottavat vastaan Jumalan sanan? Syy on siinä, että Jumalan Henki odottaa uskoon tulevia.
Kysymykseen on vastattava suoraan: niitä ihmisiä on vielä paljon Hämeessä, Satakunnassa ja muualla Suomessa, jotka tilaisuuden tullen vastaavat itsestään: "Olen luterilaisen kansankirkon jäsen, oikeassa minä tahdon olla ja autuaaksi minä tahdon tulla. Jumala auttakoon, etten väärään, enkä mihinkään lahkoon joutuisi.”

Tämähän on sinänsä oikein, mutta samalla ilmenee evankeliumin uskomiseen arkuutta ja kankeutta. Ennen on ollut siunauksellisempiakin aikoja uskoon tulevien tähden.
Tämä saattaa kysymään, missä on vika. Ovatko ihmiset tulleet pahemmiksi? Miten lienee. Kovaa on aina epäusko ollut. Jumalan on tarvinnut tehdä paljon työtä ja valmistaa työaseita, ennen kuin ihminen on irronnut epäuskon kalliosta. Onpa hän teroittanutkin aseitaan. Apostoli lausuu: "Luotu Kristuksessa Jeesuksessa hyviin töihin", ja myös Jeesus sanoo: "Jumala puhdistaa hänessä olevat oksat kantamaan runsaampaa hedelmää."

Hyvä se on, että sanan julistajaksi kutsuttu on ollut kuuliainen kutsulle.
Mutta jos kaikessa Jumalan lapsen elämässä tulee vaivaa, niin erityisesti sananpalvelijan vartiopaikalla kehotetaan valvomaan. Apostoli Pietari kohdistaa sanat puhujan tuntoa kohden: "Ottakaa itsestänne vaari."

Puhujahan tietää, kun on sille matkalle lähtenyt, onhan se julkinen puhe vuorollaan puhuttava ja niin mielellään puheensa lopetettuaan kuittaisi kohdaltaan tämän viran tärkeissä tilaisuuksissa, sanomalla aamen.

Kun huomautetaan, eikö puhuja lähtisi vielä Jumalan sanalla puhuttelemaan kuulemassa olleita ihmisiä, on melkein tavaksi tullut vastata: "Minulla ei ole kansapuhujan lahjaa." Jopa itseään kaunistellen sanotaan tunteneensa monta hyvää puhujaa, joilla ei ollut kansapuhujan lahjaa. Kuka uskaltaa kerskata hänellä olevan lahjat paljoja kuulijoita varten, mutta ei yhtä varten.

Kuitenkin kansapuheissa kilpaillaan leikinlaskussa parhaista lahjoista. Monen liiallisen jännityksen laukaisijana ovat leikkisanat kyllä vapauttamassa painolastia, mutta älköön leikkisanoilla tukahdutettako kanssapuheen kallista lahjaa! Siitä on monia siunauksellisia tuloksia ollut.
Eräs saarnaajaveli arveli todella häneltä puuttuvan tuon kalliin puhuttelulahjan, luullen sen olevan jotain erikoista. Hän kertoi kuitenkin tulleensa niin yksinkertaiseksi, että oli mennyt epäuskoisen luo, ja sanonut: "Nyt on sinun vuorosi ruveta uskomaan taivaasta lähetetty evankeliumi." Se sana oli osuva. Tämä ihminen alkoi uskoa. Näinkin tyhmän saarnan kautta Jumala voi vapahtaa ihmisiä! Milloinkaan ei tule sitä aikaa, että maan päällä kaikki uskoisivat.

Minua on usein painamassa tämä asia. Tuntuu kovin nöyryyttävältä alentua kaksin puhuttelulla palvelemaan. On kuin putoaisi saarnaajan korokkeelta Jumalan valtakunnan ensipykälille. Melkein jokaiseen tällaiseen tilaisuuteen valmistuessa saa oman ylpeyden niskoja nujertaa.
Kuitenkin näin tapahtuessa saa jolloinkin itsekin oppia läheltä Herraa Jeesusta. Kun Herra Jeesus on kerran pessyt meidät kelvollisiksi evankeliumin työhön, niin annamme toinen toisemme heikot kädet pestä Jeesuksen verellä, jotta tämän tähden näkyisi matka puhtaan elämän tiellä, toisille saman tien kulkijoille lohdutukseksi.

Jumalan siunausta itselleni ja koko Jumalan palvelusväelle rukoillen
Joonas Timlin
Siionin Lähetyslehti tammikuu 1957

_________________
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 17 Marras 2018, 17:40 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Viestit: 6931
Paikkakunta: Suomenselkä
Armollinen hallitus


Jumalan valtakunnan työssä palvelevan eräänä tärkein asiana on ilmoittaa Taivaan valtakuntaa maan päällä, valvoa oman sielunsa puolesta, ”että minä, joka muille saarnaan, en itse hyljätyksi tulisi", ja toisten puolesta, jotka ovat evankeliumilla saatetut Taivaan valtakuntaan, että ei kavala sielunvihollinen saisi vietellä heitä ulos pyhien yhteydestä. Vihollinen tietää, että siitä joka on ollut sisällä armossa ja joutuu siitä ulos, saa paremman palvelijan sotimaan Jumalan valtakuntaa vastaan "sillä hänen viimeiset tulevat pahemmaksi kuin ensimmäiset.” Jumala ei isällisessä rakkaudessaan heti lastaan heitä, vaan hän oman Poikansa kädessä korjaa synnistä parannukseen, antaa armollisesti synnit anteeksi syntejään katuvalle. "Korjatkaa toinen toistanne Jumalan kunniaksi, anteeksi antakaa toinen toisellenne, niin kuin Kristus on teille anteeksi antanut."
SYNNIN TURMELEMAN ihmisyyden puolesta ei sairas mielellään taivu parannukseen, sillä aina, kuin vikaa tulee, on ihminen jossakin Jumalan sanan kohdassa astunut yläpuolelle Jumalan sanan. Ainoa mahdollisuus synnin korjaukseen on alentua kuuliaisena ottamaan korjaava ja parantava Jumalan sana vastaan.
TÄLLÄ PAIKALLA käy kaksi eri henkivaltaa sotaa ihmisen kalliisti lunastetusta sielusta, kuka sen herraksi pääsee. Vihollinen nöyränä alentumisesta tarjoaa synnin peittämisen. Kun se ei siinä onnistu, se käskee vyöryttää synnit toisten päälle ja kun se ei vielä siinäkään onnistu, se käskee hyökätä taivaan valtakunnan hallitusta vastaan. Ja kun se saa silmät sokaista, sokea tekee mitä herransa käskee. Kun ei tiedä, miten tämä hallitus on Jumalan pyhiltä asetettu. Taivaan valtakunta on maan päällä, niin kuin Jeesus on käskenyt sanoa. Myös tämä hallitus on maan päällä, vaikka ylin istuin on Isän oikealla kädellä. Jeesus rukoilee, "Minä ja isä olemme yhtä, että he niin meissä yhtä olisivat." Ja "mitä te päästätte maan päällä, se on päästetty taivaassa".
LUULISI, että Jumalan valtakunnan ajalliset asiat ovat yksinkertaisen selviä kaikille elävään uskoon autetuille. Niin onnellisesti ei kuitenkaan ole asia, moni tietämättömyydessään sotii Jumalan valtakunnan hallitusta vastaan.
Vielä nekin, jotka ovat totuuden tuntoon tulleet ja maistaneet Jumalan hyvää sanaa, on vihollinen orjakseen saanut, sotimaan Jumalaa ja Hänen valtakuntansa hallitusta vastaan. "Sillä eivät kaikki enkelitkään alkuansa pitäneet." "he kantakoot oman tuomionsa."
ON TARPEELLISTA kerrata tästä armollisesta hallituksesta, jossa meidän tulee olla myös esivallalle alamaisia ajallisen asetuksen mukaan. Siellä, missä on enemmän tai vähemmän toimivia Jumalan lapsia, tulee olla asetuksen mukainen rekisteröity yhdistys. Nämä yhdistykset, Pyhän Hengen yhdyssiteen tähden ovat perustaneet keskusyhdistyksen.
SEN TARPEELLISUUS on näkösällä hedelmissä, sillä eräät yhdistykset, jotka eivät liittyneet tähän pyhien yhteyteen, uskoivat olevansa kyllin voimakkaita sotimaan kaikkia vihollisen voimia vastaan. Kuitenkin he ensimmäisen eriseuran koetuksessa lankesivat pois yhteisestä hengen yhteydestä.
NÄIN JUMALAN pyhiltä kalliin perintölahjan saaneina rauhanyhdistykset kokoontuvat ainakin kerran vuodessa Keskusyhdistyksensä kokoukseen suviseurojen yhteydessä. Kokoukseen kukin yhdistys kautta Suomen valitsee edustajiansa asia-aiheineen.
USEIN OVAT kokouksessa tärkeimpinä asioina opilliset ja sielunhoitoasiat. Kaikkien asioiden perustana pidetään kiinteästi Pyhän Raamatun, apostolien, profeettain ja ennen kaikkea Jeesuksen sana, uskon ja siinä elämisen ohjeena.
TÄSSÄ KOKOUKSESSA valitaan erovuoroisten tai muuten pois jääneiden tilalle viranhaltijat. Uskossa ja uskon rukouksessa pyydetään toimia Jumalan kunniaksi ja kaikkien sielun autuudeksi. Tästä armollisesta hallituksesta meidän tulee kiittää Jumalaa, sillä tämän armovaltakunnan hoidossa me perimme kerran iankaikkisen elämän.
JOS NÄIN SELVÄT Jumalan sanan valaisemat, asiat pääsee vihollinen valheillaan kääntämään, se häpeämättä kääntää, kaiken nurin päin. Raskaimpaan vastuuseen asetettujen luullaan itse nousseen päämiehen komentoportaalle ja sieltä jakavan käskyjänsä sokeille saarnaajaorjilleen, jotka palkan tähden palvelevat herrojansa. Vaikka jokainen sanan palvelija tunnustaa itsensä Jumalan edessä tyhmäksi, eivät he kuitenkaan ole ihmisten edessä tyhmiä.
OLEN YRITTÄNYT kirjoittaa siinä uskossa rukoillen, että jos joku sotii Jumalan valtakunnan yhteistä henkeä ja ymmärrystä vastaan niin tämä ei muuta ole kuin yrittämistä jossakin kohdassa yhdistyä maailman henkeen. Näin on, jos ihminen asettaa oman viisautensa Jumalan valtakunnan valkeuden ympärille. Pieni on ihminen pimittämään taivaasta alas laskettua valoa. "Jos joltakin puuttuu viisautta, hän anokoon sitä Jumalalta, Jumala antaa sitä yksinkertaisuudessa, eikä soimaa.” Oman pienuuden kautta tullaan Jumalan lahjoista osallisiksi. Armon ajassa on armollinen hallitus, jossa on armoistuimella Pyhässä Hengessä itse Herra Jeesus, joka antaa omassa veressään ja pyhässä nimessään kaikki synnit anteeksi.
Aika on lyhyt. Emme tiedä, koska on ilmestyttävä Herran Jeesuksen tuomioistuimen eteen. ”Mutta te, minun rakkaani, rakentukaa teidän kaikkein pyhimmän uskonne päälle Pyhän Hengen kautta. Ja rukoilkaa, pitäen teitänne keskenänne Jumalan rakkaudessa.
Ja odottakaa meidän Herramme Jeesuksen laupiutta iankaikkiseen elämään. Ja pitäkää se eroitus, että te muutamia armahtaisitte. Mutta muutamia pelvolla autuaiksi tekisitte. Temmatkaa heitä ulos tulesta ja vihatkaa sitä lihalta saastutettua hametta!
J.Timlin
Päivämies 15.5.1974

_________________
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4


Taavetti on tönäissyt viestiketjua viimeksi klo 17 Marras 2018, 17:40


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia