VL-FOORUMI

Keskustelupalsta vanhoillislestadiolaisille ja uskostamme kiinnostuneille. Ylläpitäjinä vanhoillislestadiolaisia yksityishenkilöitä.
Tänään on 18 Tammi 2019, 08:20

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 12 Tammi 2014, 13:53 
Poissa
tosi ahkera
Avatar

Liittynyt: 04 Kesä 2011, 00:46
Viestit: 522
Merkillinen ennaltanäkeminen

Kirjoittanut kirkkoisä Hieronymus s. 340 jKr. Dalmatian Striidonissa.
Kirjoituksen tallentanut Leonard Typpö v. 1909
Siionin Lähetyslehti v. 1969

Koska maailman viimeinen aika ja loppu alkaa lähestyä, niin kaikki hyvät tavat ja kristilliset toimet ylönannetaan ja kaikkinainen pahuus ihmisten seassa saa vallan. Kaikkinaiset synnit ja tapain turmio yhä etenevät, joita kavaluudella ja viekkaudella peitetään ja kaunistetaan. Oikeus katoaa, usko loppuu, rakkaus kylmenee ja sammuu. Totuutta tuskin koko maailmasta löytyy? Viattomat ja yksinkertaiset ylönkatsotaan ja pilkataan. Laupeutta, armollisuutta, nöyryyttä ja kärsivällisyyttä ei ihmisten seassa löydy. Kaikki laittomuus ja jumalattomuus ilmestyy ja saa vallan, pahuus on niin suuri, että on ihme, jos toinen kykenee toisensa kanssa kanssakäymistä pitämään. Oikea Jumalan pelko ja palvelus kaikella Jumalattomuudella tukahdutetaan. Uudet tavat ja työt otetaan käytäntöön ja luetaan pyhimmäksi Jumalan palvelukseksi. Papin virka ylönkatsotaan. Voimalliset, korkeat ja rikkaat ylönkatsovat köyhiä ja viattomia pappeja. He tulevat keskenään eripuraiseksi ja uhraavat Jumalalle petollisessa ja väärässä mielessä. Pyhä elämä, rukoukset ja almut pidetään turhana ja niistä tehdään pilkkaa. Kiitosvirret ja hengelliset laulut peräti hyljätään.

Kansa luopuu pois Jumalasta. Hänen sanalleen osoittavat tottelemattomuuden ja siihen suuttuvat. Herran temppeli hyljätään ja jätetään autioksi. Alttarit ja sen säädyt kukistetaan. Silloin tulevat paisuneet ihmiset ynseät, ylpeät, pahoin puhuvaiset, armottomat, petolliset, panettelijat, viettelijät ja pahentajat, jotka ahneudella hallitsevat taitavain ja taitamattomien, rikkaiden ja köyhien seassa, niin että jokainen tekee oman mielensä mukaan ja eivät tottele rangaistusta. Oikea viisaus ja ymmärrys ihmisillä pimenee, niin että he pitävät pahan hyvänä ja väärän oikeana.

Silloin annetaan valta nuorukaisille ja vanhat ymmärtäväiset miehet pidetään narrina. Nuoret joka paikassa ylönkatsovat vanhain ymmärryksen ja toimen ja sanovat: kuule tuota vanhaa narria. Vaatetuksellaan ja käytöksellään he etsivät mainetta ja kunniaa, että kaikki heitä suurina pitäisivät. Kristillisen opetuksen he ylönkatsovvt, eivät ota siitä vaaria.

Silloin tulee joka paikassa kallis aika (pula-aika), nälkä, sota, veren vuodatus, maanjäristys, tulipalot, huoruus, murhat, väärät opit, eripuraisuus ja sisällinen viha, niin ettei toinen toistansa voi kärsiä, eli hänen puoleensa katsoa. Silloin tulevat sangen sopimattomat ilmat: ylönpalttinen kuivuus ja märkyys, hirmuiset myrskyt ja tuulet ja suuret ihmeet tapahtuvat taivaassa, maan päällä ja vedessä. Linnut ilmassa ja eläimet maan päällä vähenevät ja katoavat. Kauppakaupungit tulevat kylmilleen uusien tapojen tähden. Tulevat suuret rasitukset ja verot ryöväyksien kanssa. Väkivalta, juoppous, vannominen, Jumalan pilkka, veren vuodatus ja sopimattomuus, niin ettei toinen toistansa taida kärsiä, eikä uskoa.

Haureus lisääntyy miesten ja naisten välillä. He elävät hekumassa ja irstaisuudessa, sekä monissa kauheissa synneissä, oudoissa, pahoissa himoissa ja luulevat sen olevan kunniallista ja kaunista, joka oikeasti on syntiä ja vääryyttä. Kuitenkin he saavat nähdä silmiensä edessä taivaalla monta ihmeellistä merkkiä, joita ei koskaan ennen ole tapahtunut, eikä sellaisista ole kuultu puhuttavan. Vaan eivät he silti niistä lukua pidä, eivätkä laske sydämelleen, vaan pitävät kaikkea turhana puheena. Silloin tulee suru ja ahdistus, itkun kanssa ja kukaan ei taida lohduttaa. Nuori kansa ja lapset käyvät harmaapäiksi ja vanhoiksi. Vuoden päivät ja kuukaudet pahenevat.

Silloin on paha, myrkyllinen aika ja ihmiset tahtovat ennemmin kuolla, kuin elää ja he sanovat: "kuolema pakenee meitä". Monet epäilevät ja joutuvat epätoivoon, pelkoon ja vavistukseen, vaikka ei mitään näkyväistä hätää ole. Ne jotka makaavat, eivät saa lepoa, eikä rauhaa, levottomuuden tähden. Ja siinä murheessa, eli niinä pahoina päivinä ilmaantuu Antikristus, josta meitä kaikkia varjele laupias Herra Jumala, Taivaallinen Isä! Sinun rakkaan poikasi, Jeesuksen tähden. Amen.

_________________
Ilpo


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 12 Tammi 2014, 14:06 
Poissa
tosi ahkera
Avatar

Liittynyt: 04 Kesä 2011, 00:46
Viestit: 522
Sain ylläolevan kirjoituksen ruttuisena ja suttuisena kopiona ja kirjoitin sen puhtaaksi. Tein pieniä korjauksia sanajärjestykseen ja kieliasuun semmoisissa kohdissa, joissa vanha kieliasu tuntui kovin vaikeasti ymmärrettävältä.

Kirjoituksen lopussa kerrotaan lopunajan pimeyden aiheuttamasta selittämättömästä pelosta ja levottomuudesta: "Monet epäilevät ja joutuvat epätoivoon, pelkoon ja vavistukseen, vaikka ei mitään näkyväistä hätää ole..." Verratkaapa sitä Viisaudenkirjan kuvaukseen Egyptin pimeydestä:

Viisauden kirja 17. luku
3. Kun he salaisine synteineen luulivat olevansa piilossa unhotuksen pimeän verhon alla, niin he hirmuisen pelon valtaamina ja harhanäkyjen säikyttäminä joutuivat hajalleen toisistansa.
4. Sillä ei edes se etäinen nurkka, joka heidät kätki, voinut suojella heitä pelolta, vaan heidän ympärillään kuului kauhistavaa pauhua ja näkyi synkkiä kummituksia, joilla oli inhottavat kasvot.
5. Eikä minkään tulen voima kyennyt antamaan valoa, eivätkä tähtien kirkkaat liekit voineet valaista tuota synkkää yötä,
6. vaan heille näkyi ainoastaan itsestänsä syttynyt tuli, täynnä kauhua. Ja tyrmistyneinä tuosta ennennäkemättömästä näystä, he pitivät näkemäänsä kahta kamalampana.
7. Taikakeinojen ilveily oli nyt lyöty maahan, ja viisaudesta kerskaaminen joutui surkeasti häpeään.
8. Sillä ne, jotka olivat luvanneet karkoittaa pelon ja säikähdyksen sairaasta sielusta, sairastivat itse naurettavaa arkamielisyyttä.
9. Silloinkin, kun ei ollut mitään kauhistavaa heitä peljättämässä, he kovin säikkyivät syöpäläisten liikettä ja käärmeiden sihinää.
10. He olivat menehtyä pelosta eivätkä tahtoneet edes katsella ilmaa, jota pakoon ei missään voida päästä.
11. Sillä pahuus todistaa olevansa luonnostaan pelkuri, silloin kun se saa rangaistuksensa, ja omantunnon vaivaamana se aina tekee vaikeat vielä vaikeammiksi.
12. Sillä pelko ei ole mitään muuta kuin harkinnan tarjoamien apukeinojen hylkäämistä.
13. Ja kun sisäinen luottamus on liian heikko, on neuvottomuutta pidettävä pahempana kuin sitä syytä, joka kärsimyksen aiheuttaa.
14. Niin nämä tuona sinänsä voimattomana yönä, joka oli tullut heille voimattoman tuonelan perukoilta, makasivat samaan uneen vaipuneina,
15. milloin outojen kummitusnäkyjen ahdistamina, milloin epätoivon lamauttamina. Sillä äkillinen ja odottamaton pelko oli heidät vallannut.
16. Sitten jokainen, joka siellä näin vaipui maahan, oli suljettu kahleettomaan vankityrmään, jossa häntä pidettiin vartioituna.
17. Olipa hän peltomies tai paimen tai päiväläinen, joka teki työtä kedolla - jokaisen, jonka pelko yllätti, täytyi alistua tuohon välttämättömään pakkoon.
18. Sillä kaikki sidottiin samalla pimeyden kahleella. Tuulen suhina tai lintujen sulosointuinen laulu tuuheissa lehvistöissä tai voimakkaasti virtaavan veden tasainen kohina
19. tai alassyöksyvien kallionlohkareiden hirmuinen ryske tai hyppivien eläinten näkymätön juoksu tai kiljuvain villipetojen ääni tai kaiku, joka vastaa vuorten onkaloista - kaikki sai heidät kauhusta lamaantumaan.
20. Sillä koko muu maailma oli kirkkaan valon valaisema ja puuhasi esteettömästi askareissaan.
21. Ainoastaan näiden ylle oli levitettynä raskas yö, sen pimeyden kuva, joka oli ottava heidät valtaansa; mutta itse he olivat itsellensä pimeyttäkin raskaampana taakkana.

_________________
Ilpo


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 13 Tammi 2014, 09:32 
Poissa
Aurinkotuuli

Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00
Viestit: 1211
Ilpo kirjoitti:
Merkillinen ennaltanäkeminen
Kirjoittanut kirkkoisä Hieronymus s. 340 jKr. Dalmatian Striidonissa.


Tarkennukseksi siitä, kuka tuo Hieronymus oikein on, kyseessä siis on
Saint Jerome (Latin: Eusebius Sophronius Hieronymus).


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 13 Tammi 2014, 09:39 
Poissa
tähtiahkera
Avatar

Liittynyt: 19 Helmi 2009, 15:14
Viestit: 868
Paikkakunta: Oulunseutu
Uskovaiset saavat kuitenkin olla turvallisella mielellä:
Ilm. 3:10
Ettäs pidit minun kärsivällisyyteni sanat, niin minä tahdon sinun varjella kiusauksen hetkestä, joka koko maan piirin päälle tuleva on, niitä kiusaamaan, jotka maan päällä asuvat.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 14 Tammi 2014, 15:44 
Poissa
ahkera

Liittynyt: 30 Loka 2010, 00:24
Viestit: 474
Ilpo kirjoitti:
Koska maailman viimeinen aika ja loppu alkaa lähestyä, ...

Ihmisellä, joka ei ole oppinut eikä tottunut ajattelemaan maailmaa ja aikaa Jumalan sanan mukaan, voi tulla tässä Hieronymuksen viisaassa kirjoituksessa heti alussa järjen este. Miten muka 1700 vuotta sitten on ollut lopun aika koittamassa?

Jumalan lapsi uskoo yksinkertaisesti sen, mitä raamattu opettaa. Raamatun mukaan ihmiskunta on ollut olemassa noin 6000 vuotta, ja mm. Luther teki laskelmia siitä. Jos ajattelemme ihmiskunnan aikaa yhtenä päivänä aamukuudesta iltakuuteen, niin jo Hieronymuksen aikana se oli ehtinyt yli kello 14:n. Eipä siis ollut häneltä väärin todettu, että on alkamassa ajan ilta.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 30 Tammi 2014, 22:30 
Poissa
Aurinkotuuli

Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00
Viestit: 1211
Ilpo kirjoitti:
Verratkaapa sitä Viisaudenkirjan kuvaukseen Egyptin pimeydestä:


Martti Luther: Jalokivikokoelma kirjoitti:
Jumala sanoo: tahdon kirjoituttaa ja julistuttaa evankeliumia selvin sanoin, mutta kaikki riippuu kuitenkin Pyhän Hengen valistuksesta. Sen saavat harvat yksinkertaiset sielut, kun ottavat vaarin minun Sanastani. Toisille se pysyy synkkänä pimeytenä - kuten egyptiläisille - julistettiinpa ja saarnattiinpa sitä kuinka selvästi tahansa. - Se on oleva heille pelkäksi pahennukseksi ja turmelukseksi, ja he loukkaantuvat siihen ja pilkkaavat ja vastustavat sitä, kunnes viimein joutuvat perikatoon.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia