VL-FOORUMI

Keskustelupalsta vanhoillislestadiolaisille ja uskostamme kiinnostuneille. Ylläpitäjinä vanhoillislestadiolaisia yksityishenkilöitä.
Tänään on 18 Tammi 2019, 09:28

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 19 Heinä 2015, 21:18 
Poissa
Aurinkotuuli

Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00
Viestit: 1211
Majesteetti pasuunain soittajain johtajana.

Ne seitsemän enkeliä, joilla oli ne seitsemän pasuunaa, hankkiutuivat pasuunoilla soittamaan. Ilm.
8: 6.


»Mistä heillä on tähän voima» kysyivät hallitsijat, piispat, papit, pyövelit ja kaikki kansa, kun evankeliumin pasuunain soittajia rääkkäsivät ja tappoivat.» Se oli alttarin tulosta, joka suitsutettiin valtaistuimen edessä ja heitettiin maan päälle.» Korkea tehtävä: »Kaikki kansat minun opetuslapsikseni», oli annettu heille. Jerikon muurit eivät lankea, jos eivät uskovaiset pasuunoilla soittaisi. Gideon ei pienellä joukolla voittaisi, jos ei heillä olisi pasuunat oikeassa kädessä. Vapaavuosi ei alkaisi Israelissa, jos ei sen kaupungin muurilta pasuunain ääni kajahtaisi.

»Me saarnaamme ristiinnaulitun Kristuksen juutalaisille pahennukseksi ja pakanoille hulluudeksi, mutta kutsutuille Jumalan voimaksi ja Jumalan viisaudeksi » (1. Kor. 1: 23, 24.). Mutta ensimmäisellä pasuunan soiton aikakaudella tekopyhyyden oppi juutalaisuudesta suurimman turmion toi kristityille. Se elämän sammutti, että kolmasosa jäi mustaksi poltetun metsän näköiseksi. »Kaikki viheriäinen ruoho paloi», ettei ole toivoakaan hedelmästä siellä, missä väärä oppi on maan polttanut.» »Lain puolesta kiivailijat» tunkivat kristillisyyteen, niinkuin heinäsirkkaparvi.

Toisella pasuunain soittamisen aikakaudella heitetään kansojen mereen suuri vuori, joka tulisoihduin tavoin tuhosi kolmannen osan elävistä sieluista ja Jumalan seurakunnista. Sille vuorelle kiivenneet eivät Jumalan sanaa kunnioittaneet, vaan omaa hengellistä humuansa kerskasivat ylitse raamatun. Vaan mikään juhlahumukaan, jos ei pyhä sana ole sielun ruokana, riitä iäisen elämän matkamiesten kuolemattoman hengen matkaevääksi. He tarvitsevat hengellisestä kalliosta vettä matkalla ja leipää, joka tuli alas taivaasta.

Johannekselle näytettiin kolmatta pasuunain soittamisen aikakautta, jolloin tähti lankesi taivaasta. Se suuri tähti oli palava niinkuin tulisoihtu. Taivaasta päin se kutsuttiin koiruohoksi, joka ihmisjären ja filosofian keitoksella kolmannen osan kansoista muutti koiruohoksi. Sellaisia vahinkoja seuraa, kun joku kristillisyydessä koroitetaan kirkkoisäksi eli päämieheksi, niinkuin Luther sovittaa tämän kolmannen pasuunan ajan suuren langenneen tähden, kirkkoisä Origenekseen.

Evankeliumin pasuunain soittajat kulkevat Majesteetin johtamana voittokulkuaan ja sanassa ja opissa tekevät Herran työtä vastaan sanojia tottelematta neljännelläkin pasuunain soittamisen aikakaudella. Silloinkin kolmasosa eksytettiin Jumalan sanan ja armopäivän valkeudesta. Silloinkin kolmasosa tähdistäkin, jotka olivat tuikkineet valoansa yön pimeyden keskellä, lankesi ja kääntyi pettäjän tielle. Sellainen on lohikäärmeen kavaluusja voima langettaa jalojakin Jumalan sanan palvelijoita. Se on raskas murhe ollut uskollisille palvelijoille.

Ahtaita aikoja on viidennen pasuunain soittajain aikakaudella samoiltu. Syvyyden kaivon savuun oli ihmiskurjat pyörtyneet, että heidät eksytettiin erakoiksi ja luostareihin. Taivaasta langenneet tähdet, niinkuin suuri vääräopettaja Arius, ovat kauheat syvyyden enkelit ja Jumalan seurakunnan hävittäjät. Niiden katkeruus on sanoin kuvaamaton niitä kohtaan, joilla on elävän Jumalan sinetti otsassa. Sitä näytetään skorpionin pistämisen vaivan esikuvalla. Mutta se vaiva ei ulotu niihin, jotka uskon pitävät. »Jos he jotakin myrkkyä juovat, ei se heitä vahingoita.» Johannekselle näytettiin syvyyden kaivosta lähteneitten metsäsirkkalaumoja, joitten kuninkaana on syvyyden enkeli. Niitten vaivaaminen on niin kauhea. että siitä sanotaan: »Niinä päivinä ihmiset etsivät kuolemaa. eivätkä sitä löydä; he haluavat kuolla, vaan kuolema pakenee heitä.› Vaan pasuunain soittajia velvoittaa Herran Kristuksen rakkaus ja käsky: »tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni», seisomaan työsarallaan uskollisina. He puhaltavat pasuuniin rohkeasti: »me voitamme, meidän Kuninkaamme on kuoleman ja helvetin voittanut.»

Kuudennen pasuunain soittamisen aikakausi oli vielä kauheampi. Silloin Muhametin valloitusoppi päästi Eufrat virran molemmin puolin asuvat kansat liikkeelle valloitusretkelle. »Ja ratsasmiesten sotajoukon luku on kaksisataa miljoonaa. Ja kolmasosa ihmisistä tapettiin tulella, savuna ja tulikivellä.» Ja jälelle jääneet ihmiset eivät tehneet parannusta» Oi, kova rinta. jota ei rangaistuksen vitsa eikä Isän rakkaus voi sulattaa. »He eivät tehneet parannusta eivätkä luopuneet kauheista töistänsä», sanotaan heistä toisenkin kerran.

Johannekselle ilmoitettiin taivaasta lähetetyn todistajan kautta valallisesti, että seitsemännellä pasuunain soiton ajalla loppuu armonaika. Silloin täytetään, mitä Jumala on ilmoittanut palvelijoilleen profeetoille. Jumala vie kansansa voittoon oman nimensä ja sanansa totuuden ja kunniansa tähden. Turhaan raukeavat vastustajain neuvot, joilla he asettuvat Herraa ja hänen voideltuansa vastaan. Kuta enemmän totuutta vastaan noustaan, sen voimallisemmaksi se tulee. Sillä Jumala on totuuden todistajain puolella.

Sillä ajalla on lohikäärme, peto ja vääräprofeetta yksissä neuvoin evankeliumia vastaan, vaikka maailman valtakunnat suojelevat veristä vainoa vastaan pasuunain soittajia. Aina uudestaan on uudistunut maailmassa ilo siitä, että Herran voideltu on saatu hautaan kallion ja keisarin sinettien taakse. Mutta sitä suurempi pääsiäisilo on syttynyt Hänen piiskuiselle laumallensa Kuninkaan kunniallisesta voitosta. Ja niinkuin silloin pääsiäisaamuna haudalta tultua kääntyi vartiain tie pappien luo, niin kääntyi samassa kaupungissa vaimojen tie opetuslasten luo. Toisia ylösnouseminen peljästytti, toisia vastaan oli Jeesus tullut rauhan tervehdyksin.

Pasuunain soittajain ääni kuuluu vielä tänä päivänä.

Kirjasta "Heikki Jussila, Iankaikkinen Evankeliumi, s.276-279", 1974


Viimeksi muokannut mies päivämäärä 20 Heinä 2015, 07:58, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 20 Heinä 2015, 11:03 
Poissa
Aurinkotuuli

Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00
Viestit: 1211
Lyra kirjoittaa kolmannesta pasuunasta, ja tuosta putoavasta tähdestä: “Pelagius, who preached contrary to the sweetness of the Holy Spirit.” "Pelagius, joka saarnasi vastoin Pyhän Hengen ihanuutta".
Wiki: pelagiolaisuus kirjoitti:
Pelagiolaisuus tarkoittaa Pelagiuksen ja hänen kannattajiensa näkemystä, jonka mukaan ihmisellä on vapaa tahto ja luonnollinen kyky elää synnittömästi ja ansaita siten iankaikkinen autuus pelkästään omalla kilvoituksella ja rakkauden kaksoiskäskyn toteuttamisella (Luuk 10:25–28). Pelagiolaisuus pohjaa ensisijaisesti evankeliumeihin ja Jeesuksen opetukseen tekojen merkityksestä pelastuksessa (Matt 16:27, Luuk 10:25–28, Mark 12:28–34, Matt 25:31–45).

Jollain lailla ajankohtainen.

Joka tapauksessa Lyra teki ilmestyskirjasta pitkän kirkkohistoriallisen literaali-selityksen, tosin myös hengellistäkin selitystä oli mukana mutta eroitettuna, ja Luther ilmeisesti luki Lyran selityksen ja jotenkin päätyi Origenekseen.

Kaukoidästä puheen ollen:
1992: 2.Kun.12:21 kirjoitti:
21 Hänen omat miehensä tekivät salaliiton ja nousivat häntä vastaan. He löivät hänet hengiltä Bet-Millossa, siellä mistä tie vie alas Sillaan.

Silla oli yksi Korean kuningaskunta n. 57 ekr – 935 jkr.
https://en.wikipedia.org/wiki/Silla
Se, että onko tuon jakeen Silla missään tekemisissä tuon Korean kuningaskunnan kanssa, onkin toinen juttu, nimittäin en ole löytänyt yhtäkään kommentaaria Silla:sta, vaan jokainen kommentoija on 'nostanut hattua'.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 21 Heinä 2015, 21:18 
Poissa
Aurinkotuuli

Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00
Viestit: 1211
Heikki Jussila (Iankaikkinen Evankeliumi):

Majesteetti Iaumansa merkitsijänä.


»Älkäät vahingoittako maata eikä merta eikä puita ennen kuin olemme merkinneet Jumalamme
palvelijat heidän otsissansa.» Ilm. 7: 3.


»Herran pyhyys» oli Israelissa sen hylkäämiseen asti. »Valitut sen saivat ja muut paatuivat.» Auringon koitosta tullut enkeli huusi neljän maan kulmalla oleville enkeleille: »Älkää maata eikä merta eikä puita, vahingoittako siihen asti, kuin me merkitsemme kaikki meidän Jumalamme palvelijat heidän 0tsissansa.»

Kuninkaana Kristus hallitsee ja vie voittoon valtakuntansa kaikkien maailman myrskyjen keskellä. Ne, jotka kuuluvat hänen hengelliseen pappeuteensa, ovat hänen omaisuuttansa. Hän on ne itsellensä merkinnyt, sinettinsä heihin pannut.

»Herran pyhyys» siirrettiin israelilta pakanoille. »]umala oli oman Poikansa lähettänyt pakanain valkeudeksi, että hän olisi autuus maailman ääriin asti.» Johannekselle näytettiin, että Jumala oli jakanut armonsa ja tehnyt lapsensa astioiksi yhtäläisesti kaikista Israelin sukukunnista. Jälkeentulevaisille varotukseksi Hänen vanhurskaasta tuomiostansa ei Danin sukukunnasta löytynyt merkittyjen luvussa olevia. Sillä siinä sukukunnassa syntyi aikaisin se epäjumalisuus, joka kaiken aikaa oli suureksi turmioksi koko Israelin kansalle (Tuom. 18: 30. ja 1. Kun. 12: 28-30).

Suuri armopalkka jaetaan yhtäläisesti kutsujan armosta kaikista kansoista, sukukunnista ja kielistä merkityille. Herran siunaava käsi on jakanut armolahjoja vastaanottajille runsaasti siellä, mihin hän on evankeliumin lähettänyt. Se alkoi pakanoille ensin Korneliuksen huoneessa, johon hän lähetti Pietarin runsaalla evankeliumin siunauksella. Paavali oli jo Jerusalemista Pillyrikkoon asti kaikki paikat Kristuksen evankeliumilla täyttänyt. Useimmat apostolit kulkivat omalle työalalleen pakanain sekaan, kun käsittivät, että Jumala on heille uskon oven avannut.

Kaikkialle, mihin evankeliumi tuli, tuli helluntai. Heille avattiin uuden elämän salaisuus, joka käy ylitse kaiken ymmärryksen. Mutta mihin Jumala temppelin rakensi, sinne piru joudutti kappelinsa rakentamaan. Hirmuiset sudet tulivat lammaslauman keskelle. Ja väärän opin lohikäärme veti osan taivaan tähtiä ja heitti ne maan päälle. Kun vanhat kokeneet sanassa ja opissa pysyneet olivat Herran lepoon siirtyneet, niin kukoistavan kesän perästä tuli syksy ja talvi. Evankeliumi ei menestynyt vuosisatoja yhdellä paikkakunnalla.

Mutta evankeliumi jatkuvasti kulki voittokulkuaan. Se löysi toisissa kansoissa uuden työsaran. Sinne ilmaantui kevätlinnut livertämään ennustaen kesän ihanuutta ja kukkasten tuoksua. Heille tuli kevät Isän tyköä, sieltä, missä kirkkaus aina valaisee. Pyhä Henki istutti siellä kukoistavan yrttitarhan. Heidän sydämiinsä laskeusi taivas, niinkuin Jeesus sanoo: »Te minussa ja minä teissä» Silloin kuului paremmin kajahdukset ja kanteleitten soittajain ääni. Silloin rammat hyppii kuin peurat ja mykkäin kieli pakahtuu kiitokseen.

Sitä voittokulkuaan on evankeliumi Pyhän Hengen voimalla ja ihmeillä kulkenut pakanain seassa kansasta kansaan lähes kaksituhatta vuotta. Kuka voi nyt lukea sen paljouden, jonka Pyhä Henki on sillä ajalla kutsunut ja koonnut ja Herralle pyhittänyt ja merkittyin lukua täyttänyt. »Ne ovat Karitsan istuimen edessä ja palmut heidän käsissänsä.» Ja Johannes kuuli, että »he huusivat suurella äänellä, sanoen: autuus olkoon meidän Jumalallemme, joka istuimella istuu ja Karitsalle.»

Johannes myös näki kaikki enkelit, jotka sotivaisessa seurakunnassa ovat palvelukseen lähetetyt niille, jotka autuuden perimän pitää, seisovan ympäri istuinta, vanhimpia ja olentoja. Hekin yhtyivät maasta ostettuin kanssa langeten kasvoillensa istuimen eteen Jumalan kiitokseen. He sanoivat: »Amen, siunaus, ylistys, viisaus, kiitos, voima ja väkevyys olkoon meidän Jumalallemme iankaikkisesta iankaikkiseen, amen.» He ovat halainneet nähdä lunastettuin autuutta, palvellessa autuuden perillisiä. He näkivät sen toteutuneena.

Yksi vanhimmista kysyi Johannekselta, joka lähes kolmeneljännesvuosisataa oli nähnyt köyhiä kristityitä, sanoen: »Kutka nämä valkeilla vaatteilla puetetut ovat ja mistä he ovat tulleet?» Johannes, joka oli uskon silmillä katsellut, nyt nähdessä todellisuutta peittämättä, sanoi: »Herra, sinä tiedät sen» »Ja hän sanoi minulle: Nämä ovat ne, jotka tulivat siitä suuresta vaivasta ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä.» Kristuksen suurella vaivalla ostetut Hengen pyhittämät lapset ovat rakkaudessa mieltyneet monen vaivan tiellä Herraansa seuraamaan.

»Herran pyhyys» oli annettu syntein sijaan.

Synnit anteeksi on annettu Herran Jeesuksen nimessä ja kalliissa veressä. »Kun Kristuksen vanhurskauden vaate on annettu, niin ei sitä tarvitse pestä», sanovateräät aikamme eriseuraiset, jotka ovat hyljänneet kristityille kuuluvan parannusopin. Ei uskottomat tahdo, vaan uskovaiset, pysyäksensä uskossa, tarvitsevat puhdistuksen Karitsan veressä matkalla, että pysyisivät uskossa ja hyvällä omalla tunnolla. Paavali sanoo, että ne ovat hairahtuneet ja uskon puolesta haaksirikkoon tulleet, ne, jotka hyvän omantunnon hylkäävät.

»Meillä siis on vapaus mennä pyhään Jeesuksen veren kautta» Se on ainoa syy, mikä saattaa langenneen lapsen»]umalan istuimen eteen aivan tahrattomana. »]a he palvelevat häntä päivin ja öin hänen temppelissään.» Johannes sai myös kuulla, miten hyvä on Isän luona olla: »Ei heidän enää tule nälkä eikä jano.» Hän myös saikuulla, mikä on heidän ilonsa: »Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä on kaitseva heitä ja on johdattava heidät elämän vesien lähteille, ja Jumala on pyyhkivä pois
kaikki kyyneleet heidän silmistänsä.»


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 10 Marras 2018, 22:36 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Viestit: 6936
Paikkakunta: Suomenselkä
Siunattu nimi

Mitä ikänä te anotte minun nimeeni, sen minä teen, että Isää kunnioitettaisiin Pojan kautta. Joh, 14: 13.
Syntinen ei voi vanhurskasta Jumalaa lähestyä ilman välimiestä. Jeesus, välimiehemme, on lunastusansiollaan saanut nimen, joka on suurin kaikkia nimiä. Hänen ansionsa on Isän edessä niin suuri, että viallisen opetuslapsen rukous tulee Jumalan kunnioittamiseksi, kun hän Pojan nimessä Jumalaa lähestyy. Sellaisen lupauksen Jeesus antoi opetuslapsilleen hyvästijättöpuheessaan. Ja hän lähetti heille armon ja rukouksen hengen, että he voivat rukoilla häntä hengessä ja totuudessa.
Hengestä syntynyt ihminen tuntee Kristuksen Herrakseen ja Jumalakseen ja iloitsee siitä aarteestaan. Hän rakastaa Kristuksen pilkkaa ja julistaa hänen suurta nimeänsä. Ja rukoilee ja huokaa, että kalliisti lunastetut ihmiset tulisivat samaan armoon ja saisivat syntinsä anteeksi hänen nimessään ja kalliissa veressään. Hän ylistää ja julistaa Herransa ja Mestarinsa suurta nimeä ja kunniaa. Sen tähden Jeesus sanoo: "Minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen toisen lohduttajan, että hän olisi teidän kanssanne iankaikkisesti. Totuuden hengen, jota maailma ei taida ottaa vastaan, sillä se ei näe eikä tunne häntä. Vaan te tunnette hänet, sillä hän on teidän tykönänne ja on oleva teissä." Hengestä syntyneet kutsuvat Jeesusta Herraksi Pyhän Hengen kautta.
Rukous Jeesuksen nimeen on uuden ihmisen sydämen puhetta, jossa Henki auttaa meitä heikkoudessamme. Niin kuin sydän ruumiissa panee veren suonissa liikkeelle kaikkiin jäsenin ja sen kautta pitää voimassa luonnollisen elämän. Niin armoistuimelta Jeesuksen veren voima tekee Hengestä syntyneissä armotyötä ja hoitaa heissä hengelliseen elämän. Uskon rukous on Isän kunnioittamista Pojan kautta. Syntiturmelusta kantava saa kokea heikouttansa ja samalla Hengen kaikkivaltiasta apua. Sen kautta armon elämä hoidetaan Jumalan lapsen köyhässä sielussa, vaikka saatana kaikella ja kavaludellaan pyytää sen estää. Sitä sydämestä kohoaa kiitos Isälle. "Minä rukoilen Hengessä ja rukoilen myös mielessäni," sanoo Paavali. Köyhällä kulkijalla on ainoa turva ja apu Herran Jeesuksen nimessä, joka on ainoa nimi, joka kelpaa Jumalan istuimen tykönä. Se on Isän kunnioitamista Pojan kautta, kun Kristus on uskon kautta ainoana aarteena sydämessä. Kaikkea omavanhurskautta, lihan ja hengen saastaisuutta katselee hengen uudistuksessa vaetava ihminen inholla ja rukoilee Jeesuksen nimeen, että rakas Isä varjelisi minua, että minä puhtaana ja nuhteettomana rauhassa löydettäisiin ja etten minä eksyisi pois totuudesta.
"Totisesti, totisesti minä sann teille: joka uskoo minun päälleni, ne työt, kuin minä teen, hänkin on tekevä: ja suurempia kuin ne ovat hän on tekevä; sillä minä menen Isän tykö. Ja mitä te anotte minun nimeeni, sen minä teen, jotta Isä kunnioitettaisiin Pojan kautta." Pyhän Hengen vuodattamisesta sai Uuden liiton seurakunta sellaisen uskon uskalluksen. Apostoleiden kaikki lähetyskirjat näyttävät, että kaikkialla Pyhän Hengen työalalla Isää kunnioitettiin Pojan kautta. Jumalan voiman kautta oli myös uskovaisten heikko lauma voimakas. Se kasvoi ja vahvistui. Ja paikkakin liikkui, kun he rukoilivat Isää Jeesuksen nimeen. Jeesus sanoi: "Siinä Isäni kunnioitetaan, että tuotatte paljon hedelmää. (Joh. 15:8)
Uuden liiton uskovaiset, vapaaksi ostettu lauma Siionin vuorella, rukoilevat Isää hengessä ja totuudessa. Jeesus on tehnyt uuden testamentin veressään, joka on vuodatettu syntein anteeksiantamiseksi. Sen testamentin ja liiton sinettinä sydämessä on luvattu ja annettu Pyhä Henki. Vapaaksi ostetut lapset saavat yhdessä Hengessä Isää lähestyä. Pyhän Hengen voiman kautta sen moninaisten lahjain siunauksen kautta he tekevät niitä töitä, joita Jeesuskin teki.
Veljeni ja sisareni, iloitse siitä, että olet elävä jäsen siinä seurakunnassa, josta Jumala kaikkein uskovaisten synnit joka päivä armollisesti anteeksi antaa ja jossa uskossa rukoillaan: "Anna sinun palvelijasi kaikella uskalluksella sanaasi puhua ja ojenna kätesi parantamaan, että merkit ja ihmeet sinun pyhän Poikasi Jeesuksen nimen kautta tehtäisiin." (Ap. t. 4: 29 – 30.)
Heikki Jussila
Siionin Lähetyslehti 1937 sivut 272, 273

_________________
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4


Taavetti on tönäissyt viestiketjua viimeksi klo 10 Marras 2018, 22:36


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia