Terveisiä kansanopiston lyhytkurssilta.

kuulumisia ja muistoja

Terveisiä kansanopiston lyhytkurssilta.

ViestiKirjoittaja Taavetti » 22 Marras 2007, 17:52

Terveiset eräältä kansanopiston lyhyt kurssilta. Kurssin teema oli ihmisen elämään liittyvää tärkeää terveystietoa, mutta normaalit opiston ohjelmaan kuuluvat hartaudet pidettiin ja varsinaista uskontoa oli kahden oppitunnin verran, kuten sellaisten lyhytkurssien ohjelmaan kuuluukin. Kantavana niin alustuksessa, kuin sitä seuranneessa keskustelussakin oli uskon vanhurskaus. Elämän vanhurskautta käsiteltiin vain niin sanotulla läpäisyperiaatteella. Kun elämän vanhurskauden käsitys ja merkitys on kunnossa, niitä ei tarvitse erikseen korostaa.

Kurssin teemana oli Tieto Taito Terveys, kurssilaiset olivat enimmäkseen iäkkäitä, eläkkeellä olevia uskovaisia. Monipuolisesti meille opetettiin ihmisen terveyteen liittyviä ja vaikuttavia asioita. Opettajat olivat erittäin päteviä ja kurssilaiset iloisia, elämänhaluisia, mutta iankaikkisuuteen valmiita uskovaisia. Seuraava vastaava kurssi on helmikuussa ensi vuonna, jos on tilaisuus lähteä mukaan, se varmasti kannattaa. Voitte katsoa tarkempia tietoja vaikka opistojemme internet sivuilta, jotka löytyvät esimerkiksi palstamme sivupaneelista ja linkkipalstalta.
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä

ViestiKirjoittaja Taavetti » 30 Marras 2007, 04:26

Merkille pantavana kurssin keskusteluissa muistelen, että olipa aihe terveyteen, uskoon tai muuhun liittyvä, keskustelu oli vilkasta ja vapaata, vaikka totta kai, kulloinenkin luennoitsija oli enimmän aikaa äänessä. Hänet saatettiin kuitenkin keskeyttää milloin kiperillä, milloin jopa hauskoilla kysymyksillä. Luennoija oli vastasi niihin tavallisesti heti. Eikä aihe ollut koskaan niin maallinen, ettei siinä joskus väliin heitetty väliin uskovaisten yleistä suhtautumista kyseiseen asiaan.

Viimeisenä päivänä saimme yllätyksen lopputilaisuuteen. Tavallisesti loppu tilaisuuden ohjelmaan on soitettu laulu tai pari opiston kuorojen laulamana. Tällä keralla ahtautui kokonainen pikkukuoro siihen pieneen tilaan, joka oli olut enimmän ajan opiskelumme paikkana. Aluksi saimme kuulla pienen katsauksen opiston musiikin opetuksesta ja kuorotoiminnasta. Sen jälkeen meille esitettiin nuorten heleillä äänillä tämän vuoden osalle ensimmäinen kuulemamme joululaulu. Saimme aavistuksen, että joulu on taas tulossa, oikeastaan se on jo melko lähellä.
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä

ViestiKirjoittaja Taavetti » 18 Touko 2009, 00:58

Miellyttävä tunnelma Jämsässä kolmen pienen kurssiaiheen tiimoilla. Puolisonsa menettäneille, Eläkevapaudessa eläville ikinuorille ja meille isovanhemmille omat oppimisen aiheet ja tunnit. Osa kurssilaisista vietti muutamia tunteja toisen ryhmän parissa, olivathan aiheetkin suunnilleen rinnakkaisia ja useimpia meitä koskettavia. Oppitunnit keskusteluineen ulkonaisesti opettavia, mutta samalla uskon kannalta ruokkivia. Samoin aamu- ja iltahartaudet ja eilisaamuinen Raamattutunti Joona profeetasta.

Saattoi aivan kosketeltavana tuntumana todeta, ettei ole keskustelun halu- eikä taitokaan kadonnut uskovaisten keskuudesta. Keskustelu oli aivan yhtä vapaata, vilkasta kuin entisinäkin aikoina. Vaikeistakaan asioista asioista keskustelua ei kaihdettu, mutta niistä keskusteltiin pieteetillä, kunnioittaen toisten oikeutta puhua vaikeista asioista ja tunteista, niihin lohtua ja ratkaisuja etsien. Kirjallisen palautteen yleissävystä kerrotun, mutta eniten lähtökeskustelun perusteella saattoi päätellä, että koteihinsa lähti iloisia ja tyytyväisiä ihmisiä, jotka olivat saaneet lisää voimaa kestää mahdollisia kohtaavia kiusauksiakin. Tiedollinen ja voimavarojen henkinenkin puoli saivat jälleen avartua mielissämme. Suosittelen tällaisia kursseja ja leirejä erikoisesti teille, joilla on kiusauksia ja epäilyksiä joistakin kristillisyytemme vaiheista ja tapahtumista, etsivälle on luvattu löytämistä niidenkin osalta.
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä


Paluu Terveisiä seuroistaPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa