Vanhoillislestadiolaisuus ja poliittinen vasemmisto

Työssä, opiskelussa ja muussa arkisessa toiminnassa koettua, opittua ja muistettua.

Vanhoillislestadiolaisuus ja poliittinen vasemmisto

ViestiKirjoittaja O.M » 07 Helmi 2007, 17:51

Mopin palstalla näyttää olevan politiikkaa varten ihan oma aihealueensa. Katson kuitenkin, että minulle lienee parasta keskittyä ajankäytön vuoksikin ainakin kirjoittajana vain tähän foorumiin. Otsikoinnista huolimatta kirjoitukseni on puolihuolimattomasti laadittu, joten voitte ottaa sen puolihuolimattomasti.

TAUSTAA

Aika ajoin näkee ihmeteltävän vanhoillislestadiolaisuuden kielteistä suhtautumista poliittiseen vasemmistoon. Suhtautuminen on vanhaa perua, jo viime vuosisadan alusta. Vasemmistossa oli silloin jyrkän uskontokielteinen asenne. Tämän vuoksi SRK otti oliko se 1920-luvulla kannan, etteivät uskovaiset tue puolueita, jotka voivat joskus kristillistä vapauttamme uhata (ei tarkka sanamuoto). Jollain voi olla asiasta dokumentoitua tietoakin

Vasemmisto edusti tuolloin myös vallankumouksellista yhteiskuntajärjestyksen muuttamista, mikä saattoi sittemmin olla yksi syy (tosin vain yksi) vuoden 1918 kansalaissotaan. Marx sanoikin Kommunistisessa manifestissa suoraan, etteivät kommunistit tule saavuttamaan tavoitteitaan muutoin kuin väkivaltaisesti. Sellaista esivallalle kuuliaiset ja rauhalliseen vaikuttamiseen pyrkivät uskovaiset eivät halunneet kannattaa.

NYKYÄÄN

2000-luvulle tultaessa maailma on toki muuttunut ja vasemmiston uskontokielteisyys lientynyt. Väkivaltaista kumousta ja kommunistivaltiota ei enää tosiasiallisesti tavoitella. On kuitenkin huomattava, että uskonnollisuus vasemmistossa poikkeaa yleensä siitä uskosta, mitä vanhoillislestadiolaisuus edustaa. Esimerkki voisi olla Tulkaa kaikki -ryhmä kirkollisvaaleissa. Vanhoillislestadiolaisuudessa, jonka arvot nousevat Raamatusta, sellainen uskonnollisuus ei voi saada kannatusta.

Useimmat vl-perheet suosivat jo käytännön syistäkin kotihoitoa, joka on vasemmistopuolueille punainen vaate. Useiden tutkijoiden mukaan lapsen kehitykselle saattaa olla jonkin verran haittaa päivähoidosta alle 3-vuotiaana, viriketulvan vuoksi. Lasten psykiatri Jari Sinkkonen sanoi joskus radiossa, että päivähoidosta alle 3-vuotiailla ei vastaavasti ole todettu mitään etuja yhdessäkään tutkimuksessa. Tämän vuoksi en itse haluaisi lapsiani päivähoitoon, vaikka kotihoito on verrattuna päivähoitoon tehty taloudellisesti rangaistuksenomaiseksi. Korostan kuitenkin, etten ole kasvatustieteiden asiantuntija.

RAAMATUN KANTA

Nähdäkseni Raamattu antaa oikeuden yksityisomistukseen. Jeesuksen käsitys oikeudenmukaisuudesta on, että työmies on palkkansa ansainnut. Kovin pitkälle meneviä käsityksiä tulonjaon oikeudenmukaisuudesta tuosta ei kuitenkaan voi vetää.

Apostolien teoissa kerrotaan Jerusalemin alkukristittyjen muodostamasta yhteisöstä, joka vaikuttaa kommuunilta. Kukaan ei pitänyt mitään omanaan, vaan kaikki annettiin seurakunnan rakennukseksi. Samalla periaatteella on rakennettu Nyky-Suomessa uskovaisten toimitalot ja rakennetaan edelleen. Samalla periaatteella ylipäätään toimii yhdistystoiminta, jonka puitteissa Jumalan valtakunnan työtä tehdään. Ilman talkootyövoimaa ei järjestettäisi suviseuroja. On kuitenkin huomattavaa, että yhteisyys oli silloinkin vain uskovaisten keskinäistä yhteisyyttä. Toki alkukristityt varmaan avustivat myös köyhiä epäuskoisia. Paavalin kehotuksista tyytyä lain puitteissa annettuun osaansa voi myös lukea, että Raamattu ei vastusta yksityisomistusta.

VASEMMISTON ANSIOT

Poliittisella vasemmistolla on epäilemättä myös ansioita, jotka lienee myös syytä mainita, jottei kirjoituksestani tulisi ihan yksipuolinen (tosin kovin puolueettomaan kirjoitukseen en edes pyri, koska katselen maailmaan "sinivihreiden silmälasien" läpi ja poliittiset mielipiteet ovat aina vain mielipiteitä). Suomalainen sosiaaliturva, terveydenhuolto ja koulutus lienevät melko lailla vasemmistolaisen mallin mukaan toteutetuilta. Ihan hyvin niiden kanssa on pärjätty. Tosin toivoisin koulutukselta hivenen vähemmän tasapäistämistä ja sosiaaliturvasta kannustinloukkujen poistamista ja monenlaista sosiaaliturvan uudelleenjärjestelyä. Terveydenhuollossa voi olla julkisen rinnalla myös yksityistä, jos ja kun julkinen puoli ei yksinään selviydy tulevaisuuden haasteista. Ajatus, että yhteiskunnan heikoimmistakin huolehditaan, on kristinuskolle ja vasemmistolaisuudelle yhteinen, vaikka keinot käytännön politiikassa ovat usein erilaisia.

Tällaista väsäsin joutaessani. Kommentoikaa, jos herättää ajatuksia. Jos ei, niin sekään ei ole suuri vahinko, jatketaan muilla aiheilla vain.
O.M
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3621
Liittynyt: 24 Heinä 2006, 09:00

ViestiKirjoittaja Nepheg » 07 Helmi 2007, 18:17

Kirjoitit hyvin tyhjentävästi asian, eikä paljoa tarvi varmasti lisäillä.
Olen itse henk. koht. kuulunut ennen palaamisen armoa erääseen suureen vasemmistopuolueeseen.
Porukka todellakin jakautui universaalin kristillisyyden kannattajiin, jotka kuvittelivat mielissään kaikki "uskovainen" sanan taakse ilmoittautuvat suureksi harmaaksi massaksi jotka vain ovat eri hengellisyyksissä.
Sekä toinen osa oli sitten Jumalan kieltäjiä. (Itse kuuluin tähän joukkoon. )

Oman ja muiden ajatukset (jopa kristittyihin myötämielisesti suhtautuviin) keskittyivät lähinnä siihen, kuinka saisimme paremman yhteiskunnan taloudellisesti että muutenkin.
Siihen ajatukseen ei kenelläkään, voin rohjeta niin sanoa, tullut Jumalan siunaus tai muut uskonnolliset asiat mieleen.
Kaikki lähti ihmisestä ja vain ihmisen omista teoista. Paremman maailman luomisessa ei Jumalaa tarvittu vaan ideologian suuri kannatus oli se tie.
Avatar
Nepheg
Aurinkopilvi
 
Viestit: 999
Liittynyt: 29 Elo 2005, 19:02
Paikkakunta: Espoo

ViestiKirjoittaja Nepheg » 07 Helmi 2007, 18:19

Niin, unohdin sanoa että varmasti monen oikeistolaisen mielestä rahan määrä on ainoa mittari elämässä.
Ei sekään ole hyvä asia.
Avatar
Nepheg
Aurinkopilvi
 
Viestit: 999
Liittynyt: 29 Elo 2005, 19:02
Paikkakunta: Espoo

ViestiKirjoittaja ToBe » 07 Helmi 2007, 20:15

Näin määritellään vasemmiston ja oikeiston eroja Wikipediassa:

"Vasemmisto-oikeisto -vastakkainasettelu on monien poliittisten järjestelmien keskustelussa esiintyvä poliittisten mielipiteiden jaottelu vasemmistoon ja oikeistoon, joiden nähdään edustavan jonkun kysymyksen vastakkaisia mielipiteitä. Vallitsevat assosiaatiot vaihtelevat maan ja ajan mukaan, ovat jopa ristiriitaisia, mutta vastakkainasettelu on silti suosittu etenkin Euroopassa."

Minua voitaisiin kutsua vaikkapa oikeistolaiseksi:
"Oikeistolaisuuteen kuuluu perinteisesti kapitalistisen ja markkinatalouteen perustuvat talousjärjestelmän suosiminen ja maanpuolustuksen arvostus"

...ja edelleen vasemmistolaiseksi:
"vasemmistolaisuuteen liitetään selvästi oikeistolaisuutta useammin epäilevä suhtautuminen nationalismiin ja kansainvälisyyden korostaminen"

Minua voi myös pitää liberalistina:
"Liberalismi ei ole yksittäinen lyhyesti määriteltävä ideologia, vaan sisältää useita eri muotoja. Yhteisenä niille kaikille voidaan pitää lähinnä 1) syntyperästä riippuvan moraalisen ja poliittisen arvojärjestyksen kieltämistä ja 2) yksilönvapauden pitämistä keskeisenä arvona"

...tai konservatiivina:
"Uskonto ja moraali (kristillinen) ovat sivistyneen yhteiskunnan perusta. ...yksityinen omistusoikeus ja vapaa kilpailu takaavat niin yksityisille kuin kansoille korkeimman elintason"

Itse en pidä siitä, kun oikeistolainen leimataan itsekkääksi riistoporvariksi joka myy vaikka äitinsä kun hinnasta sovitaan. En myöskään pidä siitä, kun vasemmistolainen leimataan itään päin kumartelevaksi, Stalinia palvovaksi kommariksi. Asiat eivät ole näin mustavalkoisia.

*lainaukset wikipediasta
Avatar
ToBe
vakiintunut
 
Viestit: 100
Liittynyt: 27 Helmi 2006, 11:56

ViestiKirjoittaja mvv » 07 Helmi 2007, 21:36

Ei todellakaan pidä leimata ihmisiä. Ei poliittinen ja uskonnollinen vakaumus kulje käsi kädessä. Voi ajaa työläisten etuja ja olla vanhoillislestadiolainen. Ei se, että ajaa työläisen tai köyhän asiaa tässä eriarvoisessa ja epämoraalin mädättämässä yhteiskunnassa ole Stalinin kumartamista.

Stalin ei oikeasti edes ollut mikään vasemmistolainen. Ainakaan minun mielestäni. Oikeassa kaikkia suosivassa politiikassa ai voi olla diktaattoria. Koko Neuvostoliitto soti omaa ajatustaan vastaan kaikkien välisestä proletariaatista jne. Toinen mikä CCCp:ssä oli pielessä oli kaikkinainen uskonnon vastaisuus, ja yksilövapauden jalkoihin polkeminen.

En kuitenkaan tuomitsisi heti vasemmistolaiseksi ilmoittautuvaa Jumalan kieltäjäksi tai muuten kirkon vastaiseksi. Kyllä niitä kirkon vastaisia ja Jumalan kieltäjiä löytyy ihan samalla lailla oikeistosta ja keskustasta. Ympäri puoluekenttää.
mvv
 

ViestiKirjoittaja mvv » 07 Helmi 2007, 21:39

2000-luvulle tultaessa maailma on toki muuttunut ja vasemmiston uskontokielteisyys lientynyt. Väkivaltaista kumousta ja kommunistivaltiota ei enää tosiasiallisesti tavoitella. On kuitenkin huomattava, että uskonnollisuus vasemmistossa poikkeaa yleensä siitä uskosta, mitä vanhoillislestadiolaisuus edustaa.


Olisin eri mieltä. Eivät kaikki vasemmistolaiset edusta samoja näkemyksiä uskontoon liittyen. Sitäpaitsi, tuo kommunisti valtio juttu on vain kiihkomielisten ääri ainesten tavoittelemaa utopiaa. i siihen kukaan ainakaan nykypäivänä enää tosissaan usko. Se on ihan yhtä kaukana toimivasta kuin äärioikestolainendiktatuuri. Vrt. Natsi-Saksaan jossa Isä Meidän rukouskin muutettiin muotoon Hitler Meidän. Ja tuo on fakta.
mvv
 

ViestiKirjoittaja Nepheg » 07 Helmi 2007, 23:58

mvv kirjoitti: Ei poliittinen ja uskonnollinen vakaumus kulje käsi kädessä. Voi ajaa työläisten etuja ja olla vanhoillislestadiolainen. Ei se, että ajaa työläisen tai köyhän asiaa tässä eriarvoisessa ja epämoraalin mädättämässä yhteiskunnassa ole Stalinin kumartamista.


Aivan oikein.
Paikkakuntani aatetovereita ei tietystikään olisi saanut rinnastaa, että niin olisi ollut sitten koko maassa.
Hyvähän se on, että lain puitteissa ajaa yhteistä hyvää. Oikeastaan aivan raamatullistakin kun tekee luottamustehtävänsä omantunnon mukaan.
Avatar
Nepheg
Aurinkopilvi
 
Viestit: 999
Liittynyt: 29 Elo 2005, 19:02
Paikkakunta: Espoo

ViestiKirjoittaja Weha » 08 Helmi 2007, 01:12

No itse ainakin erosin koko liitosta, kun sain parannuksen armon. On kumma kun Alkasin ajattelemaan asioista hieman eritavalla, varsinkin sen jälkeen, kun liitto laittoi rahoja Halosen vaalityöhön. Onhan näet sellaisiakin jotka eivät halunneet Halosta presidentiksi. Näin myös tulee Sak jäsenyys automaattisesti, kun liittoon kuuluu.

Kuulun nyt sitten YTK:hon, eli yksityiseen työttömyyskassaan. On halvemmat jäsenmaksut ja nopeammin saa työttömänäkin työttömyyskorvaukset.

http://www.ytk.fi/default.asp



Jos et ole vielä jäsen, suosittelen kaikille.
Weha
 

ViestiKirjoittaja JIA » 08 Helmi 2007, 11:42

Muistan kuulleeni TEHY:n jäsenenä mainitsemastasi yksityisestä liitosta. Siitä oli siihen aikaan juttua, kun tehyläisiä erosi runsain joukoin vastalauseena sille, että palkkaa ei nostettu ja lakkoon ei menty. Jotkut liittyivät mainitsemaasi liittoon, mutta palasivat takaisin kuitenkin. Syynä oli kai se, että se yksityinen ei osallistu mihinkään työehtosopimusneuvotteluihin eikä sillä ole noiden etuuksien ohella sitä muuta, mitä ammattiliitto jäsenilleen tarjoaa.

Kävin vilkaisemassa sivua enkä äkkipäätään huomannut nytkään mitään mainintaa muista edunajamisista kuin nuo päivärahat yms. Ainakin sellaista epäsäännöllistä vuorotyötä tekevät kuin tehyläiset on, kokivat tärkeäksi sen, että joku ajaa esimerkiksi työaika-asioita, opiskelija-asioita, koulutusasioita jne. ja että on myös työntekijöiden takana vakuutusjärjestelmä ja oikeusapujärjestelmä.

Sinä Weha varmaan tiedät tarkemmin, mitä palveluja tuo yksityinen kassa tarjoaa. Kertoisitko?
JIA
 

ViestiKirjoittaja Hynde » 08 Helmi 2007, 12:00

Stalin oli vasemmistolainen. Äärivasemmisto on ihan yhtä vaarallista kuin äärioikeistokin. Kummatakin olivat sosialistisia työväenpuolueita, natsit oli kansallissosialisteja. Kaikki historian vasemmisto, sen kommunistiseessa muodossa ovat käyttäneeet populistiseksi hyväksi tasa-arvoisuutta. Loppu tuloksena kaikissa puolue diktatuuri.


Vasemmistolla on sellainen historiallinen painolasti, että mua inhottaa vieläkin sen tapa. Kokouksissa lauletaan "työn orjat sorron..." kapinalaulua. Mikähän äläkkä nousisi IKL laulujen lauluista?
Ketkä oli nimeltään demokraattisia valtioita, DDR.... Olivatko oikeasti?

Kaikki radikalismi on vaarallista lihallista kiihkoa aiheuttavaa, varokaa sellaisia. Puoluekiihkoilukin on sellaista. Uskovaisia on erehtnyt IKL radikalismin kannattajiksi sekä kommunismin kannattajiksi. Kaikki nämä on aiheuttaneet turhaa eripuraa.

Mielestäni uskovainen äänestä vain siihen utopiaan aivopestynä vasemmistoa. Itse en voi äänestää omatuntoani vastaan vasemmistoa vaikka sen kommunismi onkin laantunut.

Mielikuva että demarit ajaa köyhien asiaa ei pidä käytännössä paikkaansa. Demareilla on varaa vaaleja ajatellen tukeutua siihen mielikuvaan, kukapa muistaa opintotuen korotusten yms hankkeiden estämistäkun kun on se mielikuva kansan sisällä. Rikkaimaat kansanedustajat ovat demareita.
Avatar
Hynde
Ylläpitäjä
 
Viestit: 283
Liittynyt: 23 Helmi 2005, 16:20
Paikkakunta: Helsinki-Vantaa ja Espoo

ViestiKirjoittaja O.M » 08 Helmi 2007, 12:53

Nyt kun politiikkakeskustelu lähti näköjään aktiivisesti käyntiin, niin voisin minäkin osallistua löylynheittoon.

Itse olen myös YTK:n jäsen. YTK osallistuu täsmälleen yhtä paljon jäsenmaksujen maksamiseen kuin ammattiliitotkin, joten sen halvempi taksa johtuu yksinomaan kevyemmästä organisaatiosta. Ansiosidonnaisia työttömyyspäivärahoja ei kustanneta ammattiliittojen jäsenmaksuilla kuin 5,5 %:sesti. Loput 94,5 % maksaa työnantaja ja valtio.

Koko työttömyysturvan ansiosidonnaisuuden voisi kyseenalaistaa, kuten muidenkin sosiaalietuuksien. En äkkiseltään keksi syitä, miksi työttömyydestä pitäisi maksaa enemmän toiselle kuin toiselle. Ainut peruste, joka tulee mieleen, on se, että yleensä ihmiset mitoittavat menot tulojen mukaan, jolloin suurempituloisella pudotus olisi yhtäkkiä suuri. Huom. suomalainen ammattiliiton jäsenmaksu ei ole vakuutus työttömyyttä varten. Vakuutus työttömyyttä varten on sellainen vakuutus, joka kustannetaan 100-%:sesti vakuutusmaksuilla. Nykyinen järjestelmä kustannetaan ammattiliittojen jäsenmaksuilla 5,5-%:sesti.
O.M
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3621
Liittynyt: 24 Heinä 2006, 09:00

ViestiKirjoittaja Weha » 08 Helmi 2007, 13:15

Työpaikaltani laitettiin taannoin kaksi henkilöä pois. No toinen näistä pois laitetuista, väitti minun olevan heikoilla, kun en kuulu liittoon. Sanoin, että no en nyt ainakaan itkemään alkaa, jos pois laitetaankin. Sain kuitenkin jatkaa, vaikka olin uusimpia työntekijöitä...

Jia, Ytk:ssa on lisäpalvelu joka maksaa 10 eur vuosi, että asioita hoidetaan, jos tulee riitatilanne. Itse en mokomasta maksa, vaan antakoon sitten lopputilin jos niin haluavat...minulle käy mikä vaan...
Weha
 

ViestiKirjoittaja Hynde » 08 Helmi 2007, 14:09

Joillain työpaikoilla on aika rajua työpaikkakiusaamista jos ei kuulu liittoon. Varsinkin lakkojen aikaan. Eräs uskovainen ei kuulunut liittoon, ja kun tuli laiton lakko niin työnantaja sanoi ettei tarvitse tulla töihin ja näin säästyi kiusaamiselta.
Avatar
Hynde
Ylläpitäjä
 
Viestit: 283
Liittynyt: 23 Helmi 2005, 16:20
Paikkakunta: Helsinki-Vantaa ja Espoo

ViestiKirjoittaja Hynde » 08 Helmi 2007, 14:19

Olen samoilla linjoilla o.m kanssa.
Ansiosidonnaien vakuutusmaksun OMA osuus on kaikille sama, toiset saa vain enemmän mahdollisia korvauksia. Jos unohtaa ottaa vakuutuksen, maksaa turhaan palkastaan vakuutuksesta. Jos unohtaa ottaa maksaa omasta palkastaan paljon rahaa turhasta. Jos on töitä liian vähän maksaa paljon ei saa mitään.

Ansionsidonnaisten perustelut kuuluvat kansankielellä näin..

Hyväpalkkaisille pitää maksaa enemmän koska, pahan päivän tullen joutuvat taloudelliseen ahdinkoon paremman palkkansa vuoksi!

Ansiosidonnaista perhesuunnittelua harrastavat saavat parempaa tukea
koska he ovat lykänneet lasten hankkimista parempaan taloudelliseen ajankohtaan ja ovat sen vuoksi joutuneet taloudellliseen ahdinkoon!

Toki toki on hyvä että otetaan palkasta vakuutusmaksuja pois ja tietyllä lailla ansiosidonnaisuus on näin ollen OK,. mutta
tuota vanhempainpäivärahan kohdalla en ymmärrä. Halutaan rasittaa vaan työnantajia (saadaaan tulevaisuudessa huonommin töitä) tai maksetaan minimiäityispäivarahaa.

Ansiosidonnaisuutta voisi pienentää ja nostaa minimiä ylöspäin.
Usein esiintyy keinottelua on tuloksena on ansaitsematonta ansiota.
Esim ansiosidonnaisella tehdään pimeetä työtä.
Avatar
Hynde
Ylläpitäjä
 
Viestit: 283
Liittynyt: 23 Helmi 2005, 16:20
Paikkakunta: Helsinki-Vantaa ja Espoo

ViestiKirjoittaja O.M » 08 Helmi 2007, 16:31

mvv kirjoitti:Voi ajaa työläisten etuja ja olla vanhoillislestadiolainen.


Tuohon on helppo yhtyä, koska ihminenhän voi ajaa työntekijöiden etuja mainiosti porvarina. Itse asiassa keskipalkka on korkein niissä maissa, joissa ay-liike on ns. kyykyssä (USA, Japani). Suomalaisen yhteiskunnan suurin ansio on se, että äärimmäinen köyhyys on onnistuttu melko hyvin kitkemään pois. Siitäkään ansiot eivät kuulu ulkoparlamentaariselle ay-liikkeelle, vaan päätökset sosiaaliturvasta on aina tehty normaalissa parlamentaarisessa menettelyssä.
O.M
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3621
Liittynyt: 24 Heinä 2006, 09:00

ViestiKirjoittaja mvv » 08 Helmi 2007, 17:17

Hynde kirjoitti:Äärivasemmisto on ihan yhtä vaarallista kuin äärioikeistokin. Kummatakin olivat sosialistisia työväenpuolueita, natsit oli kansallissosialisteja.


Ekasta väittämästä täysin samaa mieltä. Mutta tuo kansallissosialismi juttu ei pidä paikkaansa. Kansallissosialismila ei ole mitään tekemistä sosialismin kanssa. Natsit olivat todella äärioikeistoa. Nimi hämää, samoin kuin puolueen käyttämä punainen tunnus väri. Sekin oli valittu ärsyttämään kommunistista puoluetta jota Hitler niin kovasti inhosi. Myös nimien vertaaminen hämää (vrt. kansandemokratia > kansallisosialismi).
Nimi kyllä voi viitata mihin tahansa, alun perin Natsi puolue olikin NASPD. Saksan kansallissosialistinen työväen puolue. Mutta kyllä natsiaattesta oli sosialismi kaukana. Tämä siis historiallisena faktana.

O.M. kirjoitti:uohon on helppo yhtyä, koska ihminenhän voi ajaa työntekijöiden etuja mainiosti porvarina. Itse asiassa keskipalkka on korkein niissä maissa, joissa ay-liike on ns. kyykyssä (USA, Japani). Suomalaisen yhteiskunnan suurin ansio on se, että äärimmäinen köyhyys on onnistuttu melko hyvin kitkemään pois. Siitäkään ansiot eivät kuulu ulkoparlamentaariselle ay-liikkeelle, vaan päätökset sosiaaliturvasta on aina tehty normaalissa parlamentaarisessa menettelyssä.


Kyllä porvareistkin löytyy varmasti työläisten asiaa ajavia, en sitä yhtään epäile, mutta kyllä löytyy niitäkin joille työntekijät ovat vain välttämätön paha. Varmasti löytyy myös työläisistä niitä jotka ajattelevat "ei vasemmistolaisesti".
mvv
 

mietteitä

ViestiKirjoittaja kuikuilija » 08 Helmi 2007, 17:58

YTK on työttömyyskassa. Liitoilla on omat työttömyyskassat. Mutta asioiden hoitamisissa on eroa. Olen metalliliiton jäsen ollut n. 15-20 vuotta. Tulen pysymään edelleen. Ammattiliitot hoitavat jäsenistön asioita, luottamusmiehet ovat hoitamassa työpaikan asioita. On helpompi hoitaa asioita kun on liittoon kuuluva. Turvaan itseni kaikissa tilanteissa. Tästä voidaan keskustella vielä, ja huomioida molemmat puolet asioista eikä pelkästään oma arvio asiasta.
kuikuilija
touhukas
 
Viestit: 189
Liittynyt: 22 Loka 2005, 19:21
Paikkakunta: koti jossain suunnassa

ViestiKirjoittaja Hynde » 08 Helmi 2007, 18:10

Äääriliikkeet on vaarallisia
Äääriliikkeet melkein kohtaavat toisensa. Poliittinen kenttä on lähes ympyrä.

Mutta tuo kansallissosialismi juttu ei pidä paikkaansa. Kansallissosialismila ei ole mitään tekemistä sosialismin kanssa

Kyllä, ja tämä se juju onkin.
Olen samaa mieltä ja myös
kansallisdemokratiasta

Kansallisdemokratialla ei ole mitään tekemistä demokratian kanssa.


Sosialismin propagandan nimissä tuli kansallissosialismi.
Demokratian nimissä sosialismi.
Sosialismilla ei ole tekemistä demokratian kanssa. Totalitäriää kaikki tyynni. Heti valtaan päästyään loppuu demokratia.

Äärivasemmisto on yhtä vaarallista kuin äärioikeisto, Stalinin tyrannia ei jätä kylmäksi.
Avatar
Hynde
Ylläpitäjä
 
Viestit: 283
Liittynyt: 23 Helmi 2005, 16:20
Paikkakunta: Helsinki-Vantaa ja Espoo

ViestiKirjoittaja Weha » 08 Helmi 2007, 18:57

Kuikuilija, kerroin miksi erosin liitosta. Missään nimessä siihen ei tulisi olla pakko kuulua. Kerroin huoltoasemalla tästä toisen firman tuntemalleni luottamusmiehelle. Häneltä tuli "saratuksia" ja kiihkona katseli päälleni. Profosoiruin hieman ja sanoin: "Eihän sinne ole mikään pakko kuulua ja kerroin, etten olisi halunnut tukea Halosta, kuten liitto teki, käyttäen siihen antamiamme jäsenmaksuja. Eikö ne oo vähän punikkeja:)".

Mainitsin tästä Halosen tukemisesta eteväpuheiselle liiton edustajalle, mutta siihen hän ei voinut sanoa mitään. Olen kertakaikkiaan ollut tyytyväinen YTK. Halvat ovat myös kulut sinne. No tämä on vain näkökantani. Omassa firmassani tähän on suhtauduttu myönteisemmin ja kuuluu ainakin yksi muukin samaan Loimaan liittoon.

Muistan kun joskus oli rakennuksella töissä, niin siellä sanottiin, ettei ne työskentele sellaisen kanssa, joka ei kuulu rakennusliittoon. Ne oli kunnon punikkeja ja puheet oli sen mukaisia= venäjä myönteisiä ja muutenkin värittyneitä.

Kuuluin muuten Pamiin. Paremmin työnantaja maksoi, mitä on Pamin peruspalkka.
Weha
 

jaa jaa

ViestiKirjoittaja mutsi » 08 Helmi 2007, 19:41

Olenhan tuota minäkin "äyskäröinyt" liittojen kanssa.

Hurjassa nuoruudessa ajattelin että ammattiyhdistystoiminta on vapaaehtoista, enkä ollut OAJ:n jäsen.

Sitten minut valittiin opettajien edustajaksi koululautakuntaan, tämä tapahtui ennen nykyisen kuntalain voimaantuloa....

Koulumme demariverinen rehtori uhkasi yleisellä istumalakolla, ellen liity ammattiliittoon.
Avatar
mutsi
Valvoja
 
Viestit: 303
Liittynyt: 23 Huhti 2005, 22:38
Paikkakunta: Hailuoto

Seuraava

Paluu Arjen askareissa



Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron