Luonnonsuojelusta

Työssä, opiskelussa ja muussa arkisessa toiminnassa koettua, opittua ja muistettua.

ViestiKirjoittaja Pottu » 14 Helmi 2008, 00:29

Niin, en tiedä onko ihmiskunta havahtunut jo liian myöhään huomaamaan luonnonsuojelun tärkeyden... Ilmasto on muuttunut. Oma panos tuntuu tosi pieneltä, mutta jos jokainen tekee edes vähäsen, niin onhan sekin jotakin. Ainakin voi vältellä tarpeettoman krääsän ostelua, yrittää välttää turhia ajoja ja käyttää julkisia liikennevälineitä ainakin välillä. Työmatkapyöräillessäkin iskee 2 kärpästä yhdellä iskulla ; tekee luonnonsuojeluteon ja saa kuntoilua.
...peruna on ruoka ihan oikea
Avatar
Pottu
tosi pirteä
 
Viestit: 347
Liittynyt: 25 Helmi 2005, 20:51

ViestiKirjoittaja Nepheg » 14 Helmi 2008, 19:36

Ai kantaa luonnonsuojeluun?
Hyvä asia niin kauan kuin ei mene liiallisuuksiin. :pyorailija:

Sillä lailla suojelen luontoa, että olen lopettanut ostelemasta kaikkea krääsää
sekä ostaessani jotain pyrin ostamaan kotimaista tai eurooppalaista, joiden tuotanto on käsittääkseni laadukkaampaa (kestävämpää)
Lisäksi eurooppalaiset tehtaat eivät suolla saasteita kohtuuttomasti verrattuna Kiinalaisiin ja Intialaisiin vastineisiinsa.
Avatar
Nepheg
Aurinkopilvi
 
Viestit: 999
Liittynyt: 29 Elo 2005, 19:02
Paikkakunta: Espoo

ViestiKirjoittaja Emka » 14 Helmi 2008, 20:17

Täällä maaseudulla on pakko käyttää omaa autoa jos mielii johonkin päästä. Meillä on yleensä seuramatkatkin pitkiä eikä yleisiä kulkuneuvoja voi käyttää, kun ei ole linjaauto yhteyksiä.

Itse henkilökohtaisesti otan kauppaan kangaskassin ettei tarvitse muovikasseja käyttää. Eikö sekin ole luonnon suojelua :)

Lentokoneet ovat suuria ilmaston saastuttajia, mutta ilmeisesti ihmiset ei lopeta kaukomaille matkustamistä lomailemaan vaikka tietävätkin sen?

Itse en ole vielä koskaan ollut lentokoneessa ja luultavasti pysyttelen edelleenkin maankamaralla.
Avatar
Emka
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1464
Liittynyt: 25 Tammi 2005, 22:05
Paikkakunta: Pirkanmaalla pieni pitäjä

ViestiKirjoittaja presto » 14 Helmi 2008, 23:00

Ihminen on pantu viljelemään ja varjelemaan maapalloa.
Olen ollut tavattoman huolestunut ilmastonmuutoksesta jo 90- luvulta asti.Elän aika vaatimattomasti, kierrätämme jätteitä, en osta turhaa krääsää.Minua ihmetyttää suursesti se, että kuinka moniin muoveihin tavarat pakataan nykyaikana.
Tästä minulla olisi paljonkin saarnattaavaa, mutta tällä hetkellä olen todella stressaantunut.
presto
 

ViestiKirjoittaja Nepheg » 15 Helmi 2008, 00:38

presto kirjoitti:Elän aika vaatimattomasti, kierrätämme jätteitä, en osta turhaa krääsää.Minua ihmetyttää suursesti se, että kuinka moniin muoveihin tavarat pakataan nykyaikana.


Tosiaan meilläkin on kolme erilaista kompostia. Avokomposti, lämpökompostori ja yksi niiden väliltä.
Lämpökompostoriin vein viimeksi tänään homeisia leivänpaloja sekä hedelmien/vihannesten kuoria.
Hyvin toimii talvellakin, kun on niin tiivis. Siinä on myös lämpömittari, jota seuraamalla voi tarkkailla hajoamisvaihetta.

Ostin pojalle ja minulle tietokoneisiin tietokonepelejä varten sellaiset ohjaimet, niin kyllä tuli roskaa itse paketista ja sen sisältä. :mad:
Avatar
Nepheg
Aurinkopilvi
 
Viestit: 999
Liittynyt: 29 Elo 2005, 19:02
Paikkakunta: Espoo

Re: Ottakaa kantaa luonnonsuojeluun, PLEASE..!

ViestiKirjoittaja O.M » 15 Helmi 2008, 01:48

Kierrätys, kestovaipat lapsilla ja työmatkat polkupyörällä. TV:n verran säästyy sähkönkulutuksessa. :smile:
Viimeksi muokannut O.M päivämäärä 15 Helmi 2008, 09:29, muokattu yhteensä 1 kerran
O.M
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3621
Liittynyt: 24 Heinä 2006, 09:00

ViestiKirjoittaja nuusku » 15 Helmi 2008, 02:08

Eipä tule paljoa ajateltua. :(

- Energiasäästölamput kaikissa huoneissa! Tosin siinä tuli ajateltua lähinnä sähkölaskua eikä niinkään ympäristöä.
- Tietokoneeni on vähävirtanen: prosessori on vähänkuluttava 45W-malli (eli max kulutus 45wattia). Kone myös siirtyy automaattisesti energiasäästötilaan tunnin kuluttua viime käytöstä.
- Kuljen aina bussilla! (Tosin se johtuu siitä, ettei ole varaa autoon, jonka kyllä vielä hommaan)
- Kannatan ydinvoimaloiden rakentamista (en oikein ymmärrä, miksi jotkut vastustavat niitä ympäristösyistä)

Taloyhtiön biojäteastian käyttö on tuntunut epäsoveliaalta: yhden hengen taloudessa (ja kun vielä talonisäntä syö lähinnä valmisruokaa) biojätettä tulee yhden pussillisen verran ehkä kuukaudessa, ja jos jätepussi odottaisi tuon ajan täyttymistään jossain keittiönkaapissa, niin terveysriskit olisivat merkittävät.

Miinuspuoli on merkittävä:
- Tuen tupakanviljelystä sademetsien kustannuksella
- Syön paljon lihaa (olen kuullut että lihansyönti on äärimmäisen epäedullista ympäristölle)

..

Ry:n luontoaiheisessa keskusteluillassa kerrottiin, että ihminen ei voi tuhota maailmaa edes tahallaan, vaan nämä kaikki ovat Jumalan käsissä, eli Jumala pitää maailman pystyssä juuri niinkauan kuin Hän tahtoo. Tosin tämä ei poista sitä että ihmisellä on vastuu ympäristöstä ja sitä pitäisi jaksaa varjella.

Tietääkseni ei myös ole voitu ollenkaan aukottomasti todistaa, että ilmaston lämpeneminen olisi nimenomaan ihmisen toiminnan aiheuttamaa, vaan aiheesta on olemassa suuria erimielisyyksiä. Edes se ei ole varmaa, että onko ilmasto lämmennyt, vai onko kyse normaalista vaihtelusta. Vielä vähemmän varmaa on se, että onko ihminen aiheuttanut asian. Mutta kuten silti on selvää, ympäristöä pitäisi ajatella enemmän.

Mielestäni yksi kaikkein surullisimmista asioista on monien kauniiden eläinten kuoleminen sukupuuttoon. Joskus olen kattellut niitä mm. Wikipediasta. MElkein tulee tippa linssiin, kun kattoo kuinka kauniita ne ovat, ja kuinka ne häviävät (joitain on vain muutama enää jäljellä, ja jotkut lajit ovat jo kokonaan tuhoutuneet).

Omasta mielestä yksi keskeisimmistä asioista olisi se, että amerikkalaiset+kiinalaiset lähtevät mukaan luonnonsuojeluasioissa. No, amerikka ei lähde mukaan, ellei kiinalaiset niin tee, mutta mielestäni pallo on ensisijaisesti USA:lla, joka käytännössä hallitsee tätä ajallista maailmaa.

Itse panostaisin tutkimukset Auringon suuntaan, tosin en ole tiedemies, mutta uskoisin että Auringosta voisi saada niin paljon energiaa, että ei muuta enää tarvittaiskaan. Aurinkopaneelien hyötysuhde on noussut koko ajan vuosi vuodelta, kohta se lienee jo lähellä sataa.

Lienee muitakin voimakkaita energialähteitä maapallolla, jos niitä vain tutkittaisiin. Taannoinen uutinen englantilaisten vuorovesi-voimalasta oli itselle ihan uutta, ei ollut tullut aiemmin ajateltua, kuinka paljon vuorovedessäkin jo pelkästään on energiaa. Jne.. Mutta oma kutina asian suhteen on, että näissäkään ei voi suuria askeleita ottaa, ennenkuin USA ne käy ottamaan.
Avatar
nuusku
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2102
Liittynyt: 08 Touko 2006, 17:33

ViestiKirjoittaja Taavetti » 15 Helmi 2008, 04:45

Yhdysvallat ei valtiona ole paljoakaan välittäyt lähteä mukaan yhteisiin ympäristötalkoisiin. Monet amerikkalaiset yritykset sen sijaan panostavat enemmän, koska niiden johto on havainnut luonnon suojelu saattaa olla tuottoisa bisnesmielessäkin.

Minulta jää ajan vähyyden vuoksi paljon kirjoittamatta siitä, mitä olen miettinyt ja toiminut aiheen tiimoilla, mutta ei taida olla väliä, tässä on jo monta hyvää mielipidettä ja lisää taitaa olla tulossa.
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä

ViestiKirjoittaja presto » 15 Helmi 2008, 21:02

Tämä on todella kauheaa. :sad:

Niin, sanoisin vielä, että en hyväksy ydinvoimaa.
Uraaninlouhinnasta aiheutuu merkittävät terveys-ja ympäristövauriot.
Kannatan vaihtoehtoisia energiamuotoja.
Ja ennen kaikkea sitä, että me alkaisimme
SÄÄSTÄÄ energiankulutustamme.
presto
 

ViestiKirjoittaja sisarmaaria » 18 Helmi 2008, 23:58

Jokainen voi miettiä omaa kulutustaan ja elämäntapojaan, että tarvitseeko tosiaan kaiken sen, mitä mainokset kehottavat ihmisiä hankkimaan.

Minulla on onneksi niin hyvä mielikuvitus, että pärjään sen turvin aika pitkälle :kutoa: lentokoneella en ole matkustanut koskaan :cool:

Luonto on minulle tärkeä, vaikka täytyy myöntää, että aina en huomaa että voisi jotakin kierrättää tai ostaa vähemmän pakattua, tai säästää sähköä jne.

Luonto on minulle myös paikka, jossa voin aistia Pyhän Hengen läsnäolon, ja rukoilla!
sisarmaaria
 

ViestiKirjoittaja O.M » 27 Helmi 2008, 11:54

nuusku kirjoitti:- Energiasäästölamput kaikissa huoneissa! Tosin siinä tuli ajateltua lähinnä sähkölaskua eikä niinkään ympäristöä.


Meillä on hehkulamppuja aika monta vielä. Pitäisi varmaan seuraavalla kerralla katsoa energiansäästölamppuja, etenkin kun kyse olisi aika pienestä vaivasta.
O.M
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3621
Liittynyt: 24 Heinä 2006, 09:00

ViestiKirjoittaja Emka » 27 Helmi 2008, 12:59

:) Tämä tietokone on yksi sähkösyöppö, varsinkin kun mulla on vielä yksi ulkoinen kovalevy. Näytön voi sammuttaa kun ei istu koneella. Monesti avaankin koneen vasta iltapäivällä, mulla on seurapuheita cd-levyillä vuosien takaa ja ne on mp3 tiedostoa joten täytyy kuunnella tietsikassa.

Energialamput on suurimmaksi osaksi ja saunakin olisi, mutta se on lämminvarastona kun saunominen ei ole mulle oikein sopivaa. Suihkun käytössä voi säästää, kun sammuttaa sen pesun ajaksi ja muutenkaan ei läträä kauaa. samoin tiskivedet voi uusiokäyttää vessavetenä, sekin säästää ainakin puhdasta vettä.

Sähkön hinnan kallistuminen kyllä lisää halua miettiä omaa sähkön kulutusta.
Avatar
Emka
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1464
Liittynyt: 25 Tammi 2005, 22:05
Paikkakunta: Pirkanmaalla pieni pitäjä

ViestiKirjoittaja Hynde » 27 Helmi 2008, 14:03

Säästämiseen tarvitaan uusi öljykriisi.
Avatar
Hynde
Ylläpitäjä
 
Viestit: 283
Liittynyt: 23 Helmi 2005, 16:20
Paikkakunta: Helsinki-Vantaa ja Espoo

ViestiKirjoittaja Taavetti » 27 Helmi 2008, 18:13

Tunnetut öljyvarat riittänevät noin 20-40 vuoden ajaksi, mutta huomattava osa niistä on vaikeasti saavutettavia, Joko huonojen yhteyksien takana, syvällä vaikean maan tai veden alla. Tuntemattomista öljyvaroista ei voi olla tietoa, eikä niitä kannata edes etsiä kovin kaukana tulevaisuudessa käytettäväksi.

Vaikea saatavuus nostaa öljyn hintaa tulevina aikoina, samoin uusien mahdollisten lähteiden etsiminen on entistä vaikeampaa. Kaikki nämä tekijät nostavat öljyn hintaa, mutta sitä nostaa myös erilaiset yhä kiristyvät luonnon suojelun vaatimukset. Mitä enemmän öljyä poltetaan, sen enemmän luonto saastuu ainakin hiilidioksidista, ellei pian saada käyttöön kohtuullisen hintaista hiilidioksidin varastointia. Siinäkin on uusi tutkimus antanut hyviä lupauksia.

Moottorit ja muu öljyn polttotekniikka on kehittynyt hyvään öljyä säästävään suuntaan ja kehittyy tulevaisuudessakin. Lisäksi biopolttoaineita tullaan kehittämään, että niillä voidaan korvata ainakin osa luonnosta pumpattavasta öljystä, tavoite taitaa olla pääsy kokonaan bioöljyjen polttoon, vaikka se tavoite taitaa olla kaukana tulevaisuudessa. Kaikkien näiden tekijöiden vuoksi on täysin mahdotonta antaa tarkkaa vastausta öljyn riittämisen aikaan.
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä

ViestiKirjoittaja ToBe » 28 Helmi 2008, 11:16

Oheisen linkin kautta lisää öljy-asiaa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Peak_oil

Se on kyllä kumma(tai ilmeistä) miksi vaaditaan niin voimakkaasti energian tuotannon lisäämistä, mutta energian säästäminen yritetään jo ajatuksenakin vaieta kuoliaaksi.
Avatar
ToBe
vakiintunut
 
Viestit: 100
Liittynyt: 27 Helmi 2006, 11:56

ViestiKirjoittaja Taavetti » 02 Maalis 2008, 11:50

ToBe kirjoitti:Oheisen linkin kautta lisää öljy-asiaa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Peak_oil

Se on kyllä kumma(tai ilmeistä) miksi vaaditaan niin voimakkaasti energian tuotannon lisäämistä, mutta energian säästäminen yritetään jo ajatuksenakin vaieta kuoliaaksi.


En aivan yhdy näkemykseen, että säästäminen halutaan vaientaa kuoliaaksi. Onhan säästämisestä puhuttu ja siihen kehotettu ainakin 30 vuoden ajan, kenties kauemminkin. Meillä on kotona aina ollut lapsuudesta saakka tarkka seuranta siitä, missä ja milloin valoja poltetaan tai sähköä, öljyä, puita muuta energiaa kulutetaan. Siksi ihmettelinkin, että koulussa valot paloivat keskellä kirkasta päivää, vaikka aurinko paistoi suoraan etelään antavista ikkunoista täydellä terällä.
Kaksi veljistäni toimii sähköalalla, jo opiskeluaikanaan he kertoivat ammattikoulussa opetettavan, että valoa täytyy olla runsaasti ja siellä, missä sitä tarvitaan, muuten silmät kärsivät niiden näkökyky heikkenee.
Valon käytön siellä, missä sitä tarvitaan, ymmärrän aivan oikeaksi. On kuitenkin tuntunut, että jotenkin siinä on menty kohtuuttomuuteen. Muutama kuukausi sitten luin lehdestä silmälääkärien näkemyksen, että siihen käsitykseen sisältyy sähkön tuottajien ansa sähkön menekin lisäämiseksi. Silmät kertovat, milloin valoa on liian vähän, eikä sitä ennen tarvitse lisätä, kuin näkö siitä kärsii. Tietenkään ei sovi kiusata silmiään turhalla pinnistelylläkään, vaan valoa tulee hankkia silmiensä vaatimusten mukaisesti.

Varsinaisesti avasin editorin, kun havaitsin tänä aamuna lehdestä artikkelin vedyn tuottamisesta elektrolyysi menetelmällä tuulipuistojen yhteydessä. Siitä on menossa kokeita ainakin Norjassa, tavoite on, että näin tuotettua vetyä voisi käyttää säätöenergiana tuulettomien ja myrskyjen aikana, jolloin tuulimyllyt joutuvat seisomaan.
Säätövoimaahan sellaiset laitokset tarvitsevat, jotka toimivat kovin tasaisella teholla, kuten ydinvoima. Tai joiden tuotanto on sidottu luonnon ilmiöihin, kuten tuulimyllyt ja aurinkokennot. Tavallisimpana säätövoimana on tavoiteltu vesivoimaa, joka on siihen paras vaihtoehto. Vesivoiman lisäämiseen on kuitenkin tiettyjä rajoituksia, joista kiistellään eri instansseissa. Toinen tunnettu säätövoima on lämmöllä tuotettua, joista kaivannaishiilellä tuotettu ehkä kaikkein haitallisin ympäristölle. Muulla lämpötuotannolla on erilaisia haittoja ja rajoituksia vaihtelevassa määrin. Siksi nyt etsitään ratkaisua ennen kalliiksi tunnetun vedyn elektrolyysin saattamisesta halvemmaksi. Etsin tietoa lisää Googlesta hakusanoilla, elektrolyysi, vety. Linkittäisin hakutulokseen, mutta linkki on kovin pitkä ja sen lyhentäminen vaatii minulta vielä opettelua. Siksi annoin nuo hakusanat, jos niitä joku haluaa kokeilla. Yhden linkin kopion tähän mahdollista katsomista varten, jos joku haluaa tästä aiheesta lisää tietoa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Elektrolyysi
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä

ViestiKirjoittaja ToBe » 02 Maalis 2008, 14:06

*"Suomen sähkönkulutus on kasvanut noin 40 % 1990-2004.[4] Se on paljon lyhyessä ajassa, kun samanaikaisesti on vakuutettu hyvää energiatehokkuutta ja edistetty energiansäästöä."

*"Suomessa teollisuuden sähkönkulutus on 52-54 % kokonaissähkön kulutuksesta ja metsäteollisuuden sähkönkulutus 30-32 % kokonaissähkönkulutuksesta 1990-2005. Sähkönkulutus on kasvanut noin 40 % 1990-2005. Lisäys on lähes sama kaikilla sektoreilla.[5] Kulutuksen kasvun perusteella sähkönkäytön tehokkuus ei ole parantunut millään sektorilla Suomessa (ks. prosentit taulukossa). Vuonna 2005 Suomi käytti ennätyksellisen paljon vesivoimaa ja samalla fossiilisen sähkön tuotanto laski. Energiantuotannon kasvihuonekaasupäästöt laskivat 33 % verrattuna edellisvuoden tilanteeseen. Se ei johtunut päästövähennystoimista, vaan pääasiassa hyvästä vesivuodesta ja vähentyneestä energiankulutuksesta metsäteollisuuden työmarkkinakiistan vuoksi."

*Lähde: Wikipedia


Taavetti on oikeassa siinä, että sähkönkulutusta koitetaan hillitä joissakin kotitalouksissa. Niin se menee minunkin kotitalossa; äitini lähti juuri lomalle ja kehotti minua huolehtimaan että kaikista sähkölaitteista sammutetaan virta ja lämpöä lasketaan muutamalla asteella. Samaan aikaan kuitenkin joku kuluttaa jatkuvasti enemmän, sen pystyy näkemään jo siitäkin että suomen sähkönkulutus nousee jatkuvasti vaikka talvet ovat lauhempia kuin koskaan ja sellutehtaita lakkautetaan harva se vuosi.

Energian säästämisestä on aivan viime vuosina alettu pikkuhiljaa puhumaan myös julkisesti- hyvä niin(teollisuus ja heidän lobbarinsa tosin vaikenevat visusti asiasta ja pitävät ainoana ratkaisuna energiapulaan tuotantokapasiteetin lisäämistä). Nyt odotellaan pikkuhilja toimenpiteitä myös valtion taholta. Esim maa-, kallio-, ja ilmalämpöppujen hankkimista voitaisiin tukea kohtuullisessa määrin valtion varoilla. Paljon enemmänkin olisi tehtävissä, mutta en nyt enempää jaksa keuhkota :)
Avatar
ToBe
vakiintunut
 
Viestit: 100
Liittynyt: 27 Helmi 2006, 11:56

ViestiKirjoittaja Taavetti » 02 Maalis 2008, 14:25

Sellutehtaista sen verran sähkön kannalta, että ne ovat omavaraisia sähkön suhteen, oikeastaan ne tuottavat sähköä valtakunnan verkkoon. Taitaa sellun tuotannossa puiden kuorinta olla ainoa enemmän sähköä kuluttava vaihe. Kemiallinen prosessi ei taida kuluttaa paljoakaan sähköä. Sen lisäksi ovat kuljettimien ja valaistuksen tarvitsema sähkö. Jäteliemen ja -lipeän poltosta vapautuu energiaa näihin kaikkiin ja vielä jää ylimääräistäkin.
Suositumpi paperimassan tuotantotapa, hiertäminen (hiominen) sen sijaan on sähkösyöppö, sillä hiomo ei pyöri ilman ulkopuolelta saatavaa sähköä. Hionta on suositumpi sen vuoksi, että siinä saanto on suurempi, kuin sellun keitossa. Kun sellun tuotannossa polttoon jääväkin osa saadaan massana paperin tuotantoon. Näiden kahden erilaisen paperin tuotannon tuloksena saatava paperi on ominaisuuksiltaan erilaista ja eri käyttöihin sopivaa. Taitavat sanomalehdet olla enimmältä osalta hierrepaperille painettuja.
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä

ViestiKirjoittaja ToBe » 03 Maalis 2008, 11:05

Tosi on, sellutehtaat ovat hyvin pitkälle energiaomavaraisia. Energiaa nekin silti kuluttavat, eli kun sellutehdas lopetetaan niin energiankulutus vähenee, olkoonkin että energiantuotanto vähenee samalla.
Avatar
ToBe
vakiintunut
 
Viestit: 100
Liittynyt: 27 Helmi 2006, 11:56

ViestiKirjoittaja Taavetti » 03 Maalis 2008, 11:18

ToBe kirjoitti:Tosi on, sellutehtaat ovat hyvin pitkälle energiaomavaraisia. Energiaa nekin silti kuluttavat, eli kun sellutehdas lopetetaan niin energiankulutus vähenee, olkoonkin että energiantuotanto vähenee samalla.


Sellun keitossa energiaksi poltettava osa on pois sellusaannosta.Sama osa hiertämöissä tulee lisääntyneenä massan tuotantona, mutta samalla hiomon pyörittäminen kuluttaa paljon muualla tuotettavaa sähköä.
Kumpi on sitten parempi vai onko molempi parempi. Sanomalehdet tiettävästi painetaan enimmäkseen hiokkeesta valmistetulle paperille, aikakauslehtien paperi on enimmäkseen Englannista tuotavaa valkosavea, puuperäisiä aineita siinä käytetään nykyisin lähinnä siteeksi, että paperi pysyy koossa. Oletteko huomanneet, miten huonoa sytykettä ovat aikakauslehdet? Se on juuri se valkosavi, joka ei suostu palamaan. Mikä merkitys näillä on sitten luonnon kannalta? En osaa tarkemmin sanoa. Tuskin tämä sähköinen tiedon tallennus on täydellinen apu luonnolle, sähköä tämäkin kuluttaa, ja missä ja miten tuotetta?
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä

Seuraava

Paluu Arjen askareissa



Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron