Taavetti kirjoitti:Tatit ja käävät ovat helpoimpia tunnistettavia ja siitäkin hyviä, ettei niissä ole vaarallisen myrkyllisiä lajeja ainakaan Suomen valikoimassa. Tatit ovat yleensä suuriakin, joten jos hyvän tattipaikan löytää, niistä saa nopeasti ja helposti valmistettavan aterian.
nuusku kirjoitti:Kuulin joskus vakavaa tietoa siitä, että olisi muuan mauton tattilajike, joka on lähes samannäköinen kuin herkkutatti, mutta (vaikkei ole myrkyllinen) olisi vakava riski tattiaterian maittavuuden kannalta. Näiden tietojen jälkeen olen ollut skeptinen sen suhteen, olisiko minulla edellytyksiä joskus käydä poimimaan tatteja.
kehakukkanen kirjoitti: Oma suosikkitattini on nykyään koivunpunikkitatti, se on kaunis ja yleensä madotonkin, hyvänmakuinen ja satoisa huonoinakin sienivuosina. Muutkin punikkitatit kyllä metsästä mukaan lähtevät. Se vain pitää punikkitattien kanssa muistaa, että ne vaativat kunnon kypsennyksen, muutoin voi tulla vatsaoireita (sanovat sienikirjat).
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa