Kysymys ruokaan tarvittavasta suolan määrästä jakaa kansalaisia. Joidenkin mielestä suolaa on edelleen liian paljon, joidenkin mielestä sopivasti, ja joidenkin mielestä suolan määrää on vähennetty liian paljon, niin että nykyruoka on jopa aivan liian suolatonta. Tässä linkissä keittömestari valittelee liian vähäistä suolan käyttöä maassa.
Itse tehtyyn ruokaan voi suolan määrän itse asentaa, mutta mikä on mielipiteenne suolamäärästä niissä tilanteissa tai aineissa, joissa ei itse voi määrään vaikuttaa?
Itse kohtaan melko usein ulkona tai vieraissa syödessä tilanteita, joissa mieleeni tulee ajatus, että "ruoka on kyllä hyvää, mutta suolaa saisi olla enemmän." Itse söin pikkulapsena normaalisti suolattua ruokaa, joka oli mielestäni selvästi suolatumpaa kuin nykyajan ruoka, eikä se ole aiheuttanut minulle fyysisiä oireita tai häiriöitä (henkisiin en ota kantaa). Mutta nyt kun menin puhumaan jo itsestäni, niin tähdennetään, että nyt kyselläänkin teidän suolakäsityksiänne ja kantojanne aiheeseen.