VL-FOORUMI

Keskustelupalsta vanhoillislestadiolaisille ja uskostamme kiinnostuneille. Ylläpitäjinä vanhoillislestadiolaisia yksityishenkilöitä.
Tänään on 23 Loka 2018, 18:55

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 14 Huhti 2009, 10:42 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Viestit: 6911
Paikkakunta: Suomenselkä
Ovatko korvat kuuroja ja silmät sokeita?

Korvillanne pitää teidän kuuleman ja ei ymmärtämän ja nähden näkemän ja ei äkkäämän. Matt. 13,14.


Jos milloin, niin kyllä meidän päivinä on paljon kuultu Jumalan sanaa oikeinkin selitettävän. Mutta pyhän Raamatun ennustus on käynyt toteen siinäkin kohdassa, että viimeisillä ajoilla nousee paljon vääriä profeettoja. Synnin unessa nukkuva maailma kuulee paljon mielukkaammin niitä, jotka kuollutta uskoa saarnaavat, mutta vihaa ja kauhistuu niitä jotka saarnaavat sitä vanhurskautta, joka on Jumalan edessä kelpaava ja on profeettain ja apostolien kirjoitusten päälle rakettu (Aamos 5: 10)

Jos vähänkin on nöyryyttä Jumalan sanan edessä, niin saa Jumalan sanasta todeta sen tosiasian, että virassa olevat hengellisesti kuolleet papit olivat kiivaimpina Jeesusta ristinpuuhun vaatimassa. Samoin he olivat apostoli Paavalia vastaan.
Kiitos Jumalan, että meidän ajallamme on myös oikein uskovaisia pappeja. Siitä emme osaa kiittää Jumalaa niin kuin tulisi. Herra on avannut heidän silmänsä näkemään Jumalan elävän seurakunnan. Vaikka se maailman silmissä on niin kuin hakomaja yrttitarhassa ja niin kuin koko maailman tunkio ja kaikkein saastaisuus, asuu siellä Herra Jeesus laumansa keskellä, Hän on vieläkin maailmalta salattuna.
Se sana, jonka Jumala lupasi panna ihmisten suuhun, ei ole lähtevä sanan uskovaisten eikä heidän lastensa suusta niin viimeiseen päivään asti. Herra avaa niiden korvat, jotka rauhan evankeliumia ikävöivät, kuulemaan sitä tuon maailman silmissä halpa-arvoisen Herran lauman huulilta taivaan tulella vahvistettuna sovintosaarnana. Jotka sen uskolla ottavat vastaan, niitä odottavat avoimet taivaan päärlyportit.
Uskovaisia pappeja siunaavat tuhannet uskovaiset siitä että heille on annettu Hengen viisaus jakaa Jumalan heikoille lampaille sopivaa ruokaa. Istuessani radioni ääressä uskovaista pappia kuulemassa ovat ilon kyyneleet vuotaneet silmistäni ja ympärilläni kiittivät toiset yletyin käsin Jumalaa.
Tällainen evankeliumin voima on uskottomille salassa. Se on heille hulluutta. Pyydän etsivää sielua lukemaan 1 Kor:1. 18–31; 2 Kor:5. 19–20; Ilm. 12: 11 ja 22: 18–19. Tätä asiaa. ei käsitetä järjellä eikä millään ihmisviisaudella. Mutta Johannes sanoo, että jotka evankeliumin, Herran Jeesuksen, ottavat vastaan, niille Hän antaa voiman tulla Jumalan lapsiksi. Jumala antaa voimansa vieläkin sen uskossa vastaan ottajalle. Tämän näette 1 Tim 4: 14; 2 Tim. 1: 6; 1 Moos. 34: 9; 2 Tim. 3: 5.

Meidän aikanamme koetetaan tehdä lapsellinen usko Jumalaan tyhjäksi, vaikka millä keinoin. Kuulin eräänkin huomattavan henkilön sanovan koko kansalle tarkoitetussa puheessaan, että kun eräs ulkomaalainen oli häneltä kysynyt, missä on se salaisuus, että Suomen kansa kesti talvisodan, hän sanoi vastanneensa: Runeberg on tähän avun antanut runoudellaan. Voi kauheaa vääryyttä Herraa Jumalaa vastaan! Jos itse Herra ei olisi meitä auttanut, olisimme kaikki joutuneet tuhon omiksi. Miksi salataan totuutta? Kannaksellakin Herra Jumala antoi ilmestyä näkyvän enkelin taivaalle, miekka kädessä ojennettuna Venäjälle päin. Ja on nähty monta muuta ilmeistä Jumalan merkkiä, joita monta sataa miestä sai katsella yhtä
aikaa.

Apu tulee yksin Jumalalta. Herra Jumala vieläkin ja aina elää. Elävä Jumala on valmis syliinsä, seurakuntaansa vastaanottamaan syntisiä, niitä jotka totuuden tuntoon tulevat ja nöyrtyen käyvät sisälle ahtaasta portista. He saavat kuulla Jumalan seurakunnasta Jeesuksen nimeen saarnatun ihanan sovintosaarnan. Jotka sen uskovat, lähtevät Kristuksen pilkkaristiä kantamaan, tunnustamaan uskonsa nurjan sukukunnan edessä. Ennen kuin ylpeä ihminen tähän nöyrtyy, on hänen, niin kuin Vapahtaja sanoi, tultava lapseksi. Tässä uskossa päästään taivaan iankaikkiseen iloon. Jumalan seurakunnassa annetaan synnit niin monesti anteeksi, kuinka usein joku katuvana armoa anoo. Silloin synnit ovat myös taivaassa anteeksi annetut. Kiitos Jumalalle siitä, että hän on avannut meidän silmämme ja korvamme. Hän on vielä valmis avaamaan niiden silmät ja korvat, jotka parannukseen nöyrtyvät. Kohta Ylkä saapuu noutamaan omiaan häihin!

Valde Liimatainen
Siionin Lähetyslehti marraskuu 1942

_________________
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 26 Marras 2015, 13:24 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Viestit: 6911
Paikkakunta: Suomenselkä
Elämän tielle

"Katso, minä tulen pian, pidä mitä sinulla on, ettei kenkään sinun kruunuasi ottaisi." Ilm. 3: 11.
Tässä osoitetaan kaikille ihmisille varoitus, että pysähtyisivät ajattelemaan, mitä kenenkin rauhaan sopii. Ovatko asiat selvät Jumalaan nähden? Vai onko kasteenliitto tullut rikottua synnin rakkauden ja tottelemattomuuden kautta? Näin ollen ovat paratiisin portit sulkeutuneet ja hengellinen kuolema on tapahtunut. On kuoltu Kristukselle ja ruvettu elämään sielunviholliselle. Monelle on tämä tekemänsä muutos tuntematon. He luulevat olevansa armossa edelleen, vaikka luopumus onkin tapahtunut. Tuhlaajapoikina ja -tyttärinä he tekevät matkaa ja kalliin armonajan kuluttavat hukkaan. Ajattele ja pysähdy, sinä tuhlaajalapsi, ja tee parannus jo tänään. Etsi ensin Jumalan valtakunta ja hänen vanhurskauttaan, niin sen mukana sinnulle kaikki annetaan. Saat uskoa syntisi anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Kun tällainen saarna kaikuu korviisi, niin usko se ja ota vastaan taivaasta tulleena, niin kuin se onkin. Vaikka se on ihmisäänellä kuulutettu sana, niin sinä saat Pyhän Hengen sydämeesi asuvaiseksi Hengeksi, joka sitten opettaa kaiken jumalattomuuden hylkäämään ja siveästi ja puhtaasti tässä maailmassa elämään, ja antaa siihen voiman. Jos ei näin olisi, niin ei yksikään ihminen tulisi autuaaksi. Ja kun sitten Pyhä Henki neuvoo, mitä on tehtävä ja mitä tekemättä jätettävä, niin osoita kuuliaisuus ja nöyryys. Tunnusta viat ja pane pois sikäli, kun ne tarttuvat. Näin kilvoitellen puhtaalla omallatunnolla on hyvä tehdä matkaa Jumalan ja ihmisten edessä. Ja kun maallinen matka ajallisen kuoleman kautta päättyy, niin tuon kaidan ristin ja elämän tien kulkija pääsee ristin alta kruunun alle. Ja sinä, ystävä rakas, saat tämän aivan sulasta armosta lahjana ilman rahatta ja hinnatta, niin kuin Raamattu todistaa. ”Minä tulen pian". Anna tämän ilmoituksen olla aina mielessäsi. Silloin saa jokainen osansa ja palkkansa sen mukaan kuin tehnyt on. Uskovalle se tietää ihanaa vapautusta, mutta uskottomille loputonta vaivaa, Kirkasta, Isä rakas, sanasi kaikkien sydämille ja anna voimaa nöyryyteen ja sanasi kätkemiseen. Amen.

Väinö Matikainen, Lappeenranta
Siionin Lähetyslehti 1949, sivu 218

_________________
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia