VL-FOORUMI

Keskustelupalsta vanhoillislestadiolaisille ja uskostamme kiinnostuneille. Ylläpitäjinä vanhoillislestadiolaisia yksityishenkilöitä.
Tänään on 23 Loka 2018, 20:12

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 10 Maalis 2009, 09:14 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Viestit: 6911
Paikkakunta: Suomenselkä
Kuka on se joka voittaa?


Jatkuvassa sodassa on sekä voittoja että tappioita. Kun ei rauhan päivää kuulu, niin herää kysymys: Kuka on, joka voittaa? Näin on luonnollisessa sodassa. Mutta samoin on myös hengellisessä taistelussa.

Kysymykseen: kuka on, joka voittaa, vastaa apostoli Johannes: Se joka uskoo, ja lausuu sen selvitykseksi: Meidän uskomme on se voitto, joka maailman voitti. ( 1. Joh. 6: 4, 5 )

Pitkänäperjantaina käytiin sota ja taisteltiin taistelu, jossa Herra Jeesus oli yksinään saatanan valtaa vastaan. Hän voitti sen sodan, ja tämän voittonsa kautta hän pelasti minut ja sinut, veljeni ja sisareni, synnistä, kuolemasta ja helvetin vallasta. Sen voiton kautta avattiin meillekin voiton tie, niin että mekin saamme kerran siirtyä voittajina tältä vartiopaikaltamme iäiseen rauhan maahan. Vastaamme tulee silloin suuri Sotasankari, ja toivottaa meidät rauhan maahan tervetulleiksi: ”Hyvin, sinä hyvä ja uskollinen palvelija – mene Herrasi iloon!”
Mutta ”niin kauan kuin me ruumiissa asumme, me olemme kaukana Herrasta, sillä me vaellamme uskossa ja emme ole vielä katsomisessa.” Kun Jumala Pyhän Hengen kautta sytytti uskon tulen sydämeemme, puhdistamalla meidän synnin tahraamat sydämemme Poikansa verellä, silloin laskeutui taivaan ja voiton toivo sieluumme. Silloin saatoimme laulaa:

”Autuas olen jo armosta Herran,
puhtaaksi pestynä veressä kerran.”

Mutta liha ja veri, joka ei peri Jumalan valtakuntaa, jäi perkeleen ja maailman liittolaiseksi. Ja niin saimme pian havaita, että olemme sodassa vihollisia ja sen leppymättömiä liittolaisia vastaan.
Mutta vaikka sota on ankara, niin kaikissa näissä me voitamme Hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut ja meidät synneistä pessyt. Hänen sovintoverensä turvin me kerran saavumme voittajina perille rauhan maahan.

Kun Johannes katseli voittaneiden joukkoa ja kyseli, mistä nämä ovat tulleet, vastattiin hänelle: ”Nämä ovat ne, jotka ovat tulleet suuresta vaivasta ja pesseet vaatteensa ja valaisseet ne Karitsan veressä.”
Niin ahkeroimme mekin käydä samalle pesopaikalle panemaan pois kuorman ja synnin, joka aina tarttuu ja hitaaksi tekee, tunnustaen vielä toisillemme rikoksemme, anteeksi anoen ja anteeksi antaen, niin kuin Kristuskin on meille tehnyt. Taisteleva veljeni ja sisareni, usko kaikki heikkoutesi ja elämäsi erheet anteeksi Jeesuksen pyhässä nimessä ja kalliissa sovintoveressä. Ja usko myös, että Hän, joka sinussa on hyvän työnsä alkanut, on sen totisesti Kristuksen päivään mennessä päättävä. Niin sinäkin kerran saat voittajien kanssa käydä rauhan maahan ja sinutkin, vartiossa valvova veljeni ja sisareni, kerran voitonkruunulla kruunataan.

A. Törölä
Siionin Lähetyslehti 10 /lokakuu 1943

_________________
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 24 Elo 2009, 07:14 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Viestit: 6911
Paikkakunta: Suomenselkä
Valvokaa

"Niin valvokaat siis: (sillä ette tiedä, koska huoneen Herra tuleva on, ehtoona taikka puoliyönä, eli kukon laulaissa, eli aamulla): ettei hän, äkistä tullessansa löytäisi teitä nukkumasta. Mutta mitä minä teille sanon, sen minä, kaikille sanon: valvokaat,” Mark.13: 35–37.

Valvovalla on aina tehtäviä, tointa ja palvelua. "Tehkäät puhtaaksi teidän sielunne totuuden kuuliaisuudessa hengen kautta veljelliseen rakkauteen, joka vilpitöin olisi, ja olkaat keskenänne palavaisessa rakkaudessa puhtaasta sydämestä." Ei muutoin voi ollakaan palavainen rakkaus, ellei ole sydän puhdas. Senpä tähden kuuluukin kehotus: jos on tullut sydän saastutetuksi, tehkää puhtaaksi, pankaa pois synti ja kuorma, joka aina tarttuu, viha, närkästys, pilkka ja panetus ja ilkeät sanat suusta. Mutta ei ole ainoastaan pois pantavaa, vaan: "Kuolettakaat jäseniä", jotka voivat vaikuttaa huoruutta, saastaisuutta, häpeällisiä himoja. Näitä ei saa elättääkään, vaan Hengen kautta kuolettaa. Näin saamme elää. On todella tarpeellista kuulla sana: valvakaat, sillä teidän sielujenne vihollinen käypi ympäri kuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen saisi niellä.

Vaaroja

Valistunut maailma on tehnyt synnin luvalliseksi niin, että ei ole, mitä, kohta synniksi voisi sanoa. Sama tahtoo tulla Jumalan lastenkin päiväjärjestykseen niin, että esim. pyhäpäivä on tehty niin arkiseksi, että kohta on kaikki muka luvallista pyhänä tehdä, kesällä heinänteko, elonkorjuu, marjojen poiminta, talvella puiden haku jne., kun ei muka, ole aikaa arkena, ja sitten kaikenlaiset kokoukset, mihin yhteiskunnallinen velvollisuus kutsuu. Mutta, jos tästä on murhe, kolmannen käskyn rikkomisesta, niin eikö yhtä paljon neljännen käskyn? Mitäpä puhua edes maailman lapsista, jotka eivät kunnioita vanhempiaan, mutta vielä Jumalan lastenkin keskuuteen on hiipimässä kuulemattomuus vanhempien sanalle nimenomaan siinä, että ei Jumalan lapset saisi mennä naimisiin maailman tyttärien kanssa. Ei Abraham tahtonut pojalleen vaimoa Kanaanin tyttäristä, eikä päästänyt Mesopotamiaan, vaan veljensä Laabanin tyttäristä piti Flieserin käydä hakemassa vaimo Iisakille.
Jos tämä asia on tullut luvalliseksi, niin vielä avioliiton pyhyyskin on tallattu jalkain alle niin monessa muodossa, että aivan hirvittää. Lasten tulo säännöstellään, eikä ajatella, että lapset ovat Herran lahja ja kohdun hedelmä Jumalan anto. Tämän tähden kuuluu käsky, että aviokäsky pitää kaikkien seassa kunniallisesti pidettämään ja aviovuode saastatoinna. Huorintekijät ja salavuoteiset Jumala tuomitsee.

Hengen saastaisuudesta

Mutta valvomiskehotus ei kuulu ainoastaan lihansaastaisuutta vastaan, vaan myös hengensaastaisuutta vastaan meidän tarvitsee valvoa. Sillä ei meillä ole sota ainoastaan lihaa ja verta vastaan, pääruhtinaita ja valtoja vastaan, maailman herroja vastaan. Meidän tarvitsee seisoa myös kupeista vyötettyinä totuudella ja vanhurskauden rintaraudalla puettuina ja jalat valmiiksi kengitettyinä saarnaamaan rauhan evankeliumia.
Todella kallista, että on sellaisiakin jalkoja, jotka ovat valmiiksi kengitetyt saarnaamaan rauhan evankeliumia!

Evankeliumissa, siinä on Jumalan voima jokaiselle sen uskovalle. Mistäpä valvomattomuudessa haavoihin joutunut voisi voimaa saada, ellei evankeliumissa kannettaisi rauhattomaan sydämeen rauhoittavaa lääkettä, syntien anteeksi antamuksen armoa Jeesuksen pyhässä nimessä ja kalliissa sovintoveressä. Sen tähden on kallista, että, saapi kuulla aina tätä rauhan evankeliumia, ja uskoa myöskin sitä niin omakohtaisesti, että jopa voipi laulaa psalmistan tavalla: "Autuas on se, jonka synnit ovat anteeksi annetut, ja jonka pahat teot peitetyt ovat, ja jolle Herra ei soimaa vääryyttä."

Matkaystävä! Kilvoituksemme onkin tästä, että pitäisimme uskon ja hyvän omantunnon, jonka muutamat ovat hyljänneet ja uskon, puolesta haaksirikkoon joutuneet. Sen tähden kilvoittele hyvä uskon kilvoitus. Käsitä iankaikkinen elämä, johon alet kutsuttu ja olet tunnustanut hyvän tunnustuksen monen todistajan edessä.
Uskon säilyttäminen sydämessä ja tunnustus suussa, on autuaana olemisemme ehtona, sillä sydämen uskolla me vanhurskaiksi tulemme, ja suun tunnustuksella autuaiksi tulemme.

"Autuas olen armosta Herran,
kun puhtaaksi pestynä veressä kerran."

Käykäämme sen tähden uskalluksella armoistuimen tykö, kuulemaan aina parempaa puhetta, kuin Aabelin verestä, ei kostoa rikolliselle, vaan rikokset anteeksi rauhaan ja vapauteen asti, että pysymme valveilla.

Aug. Törölä
Siionin Lähetyslehti maalis – huhtikuu 1949

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Vanha sananlasku sanoo: alakuloinen sydän on herkkupala paholaiselle.
(Siionin Lähetyslehti maalis – huhtikuu 1949)

_________________
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia