VL-FOORUMI

Keskustelupalsta vanhoillislestadiolaisille ja uskostamme kiinnostuneille. Ylläpitäjinä vanhoillislestadiolaisia yksityishenkilöitä.
Tänään on 12 Joulu 2018, 17:47

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 18 Joulu 2009, 09:40 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Viestit: 6932
Paikkakunta: Suomenselkä
AIKOJEN TAKAA VOITON PÄÄLLÄ


Saivonmuotka 29. p. Heinäkuuta 1865.

Juhon isännälle ja emännälle sekä kaikille vanhoille ja nuorille Tärännön kristityille toivotan armoa ja rauhaa Jumalalta Isältä Herramme Kristuksen kautta.

En tiedä, oletteko saaneet kirjeen, jonka keväällä lähetin Täräntöön. Uskovaisten luku täälläkin lisääntyy ja vanhat kristityt ovat jotakuinkin sovinnossa. Se usko meillä on, että Herramme Kristus kaitsee Hänen laumaansa toimellisesti. Valvokoot aina vartiat Siionissa, että Herran lauma pysyisi koossa. Te seurakunnan hoitajat ja vartijat, Herramme Kristus on teidän käskenyt saarnata parannusta ja syntein anteeksi saamista Hänen nimeensä, ja minä myös todistan teidän kanssanne sen veren kautta, joka on vuotanut hyvän Paimenen haavoista, kaikille epäileväisillekin, että syntinne ovat anteeksi annetut. Ainoastaan uskokaa, niin saatte Pyhän Hengen, joka vahvistaa uskonne, ja uskon kautta pyhä elämä raketaan, niin kuin apostoli sanoo, että Kristus Jeesus on meille Jumalalta annettu viisaudeksi, vanhurskaudeksi, pyhitykseksi ja lunastukseksi.

Astukaamme siis eteenpäin sillä uskolla, että Karitsan veren kautta pysymme voiton päällä siihen asti, että saamme yhteen tulla suuressa seurakunnassa Siionin vuorella, kuolemattomuuden maassa.

Soita Herralle sydämessäsi, sinä ostettu lauma Tärännön kylissä. Iloitse ja riemuitse armon taivaassa Yljän Jeesuksen kunnian kirkkaudessa. Ja te vartijat Siionissa, valvokaa vielä vähän aikaa, pian pääsette lepäämään suuremmassa Siionissa. Amen.

Juhani Raattamaa
Siionin Lähetyslehti, helmikuu 1957

_________________
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05 Elo 2011, 14:37 
Poissa
tähtiahkera
Avatar

Liittynyt: 19 Helmi 2009, 15:14
Viestit: 868
Paikkakunta: Oulunseutu
Kirje Saiwonmuotkasta, 24/11 1887.

Rakkaille weljille ja sisarille toiwotan armoa ja rauhaa Jeesuksen tuntemisessa. Ei ole uskomme eikä työmme turha Herrassa. Tehkäämme työtä päiwäin loppuun asti Jeesuksen ewankeliumissa. Minä wielä wanhoilla päiwilläni, joka kohta olen täältä lähtewä armosta Herraa näkemään, kehotan weljiä ja sisaria uskossa loppuun asti wahwoina pysymään. Uskon myös itseni minäki Herran palwelijaksi. Olen jo aikaa tehnyt Herralle Taawetin kanssa sen lupauksen, että tahdon wäärille ilmottaa Sinun tiesi Herra, että syntiset tykösi palajaisiwat. Rukoilkaamme Isää Jumalaa Jeesuksen nimeen, että Hän Pyhällä Hengellänsä Jeesuksen weren priiskoituksella laumansa koossa pitäisi. Kärsiwällisyys ja anteeksiantaminen on meille tarpeellinen tehdäksemme Jumalan tahtoa. Ja se on Isän tahto, että te Hänen Poikansa nimeen uskotte. Pitäkäämme myös yhdenkaltainen ääni Herran seurakunnassa. Armon ewankeliumilla tulewat wialliset wiattomiksi ja murheelliset iloisiksi. Armon ewankellumilla hallitaan Jumalan seurakuntaa. Lopetettakoon kaikki päällekanteet Herran huoneen sisältä. Sanon sydämen rakkauden terweisiä Herran laumalle kaikkialla; ja pyydän rukoilla edestäni ja muistamaan meitä armoistuimen edessä, kalliit weljet ja sisaret. Pian yhteen tulemme kunnian paratiisissa suuresta Jumalan armosta. Weljenne Juhani Raattamaa.

Sanomia Siionista 01.01.1888


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Aikojen takaa (Raattamaa)
ViestiLähetetty: 11 Elo 2011, 14:02 
Poissa
vakiintunut

Liittynyt: 10 Elo 2011, 16:35
Viestit: 116
"Kärsiwällisyys ja anteeksiantaminen on meille tarpeellinen tehdäksemme Jumalan tahtoa."

Tämä on niin totta seurakunnan sekä myös perheiden ihmissuhteissa. Lainasin kirjoituksestasi tämän yhden lauseen. Kun koen, että tuo anteeksiantaminen on enemmänkin itsensä nöyrtymistä pyytämään anteeksi toiselta, siltä, jonka kanssa on mennyt solmuun...Vaikka itse ajattelisi olevan loukattu.

Tässä on paljon oppimista. Olen saanut kokea sitäkin, että vaikka ajattelisi toisen olevan syypää ja itse nöyrtyy sopimaan, siinä onkin Jumalan Henki ja molemmat saavat itkien vakuuttaa anteeksiantamusta ja välit ovat korjaantuneet.

Se on joskus tuliluontoiselle paha paikka, mutta kun Pyhä Henki muistuttaa sopimaan asioista.

Tämä on hyvä, tämä vl-foorumi. Onneksi lopulta pääsin tänne ja siinä sitä olikin kommervenkkejä.

Jrt :D

BK


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia