Sivu 1/2

Sinkkuleirit

ViestiLähetetty: 24 Helmi 2010, 19:37
Kirjoittaja Sinikettu
Ajattelin, että voisin lähteä sinkkuleirille. Se voisi olla kivaa. Innokkaana menin SRK:n sivuille tutkimaan leirikeskusten ohjelmia. Löytyi peräti yksi leiri yksineläville Siikatörmän leirikeskuksessa syyskuun lopussa. Aviopuolisoille oli kyllä sen sata leiriä joka leirikeskuksessa, miksi ei sinkuille? Kyllähän sinkutkin tarvitsevat tukea jaksaakseen. Itse ainakin tarvitsen. Ei yksinolo ole välttämättä helppoa ja oma valinta. Eikö sinkkuleireille ole kysyntää, vai miksi niitä ei ole? Olin tosi pettynyt. Tuonne Siikatörmälle ajattelin kuitenkin suunnistaa, vaikka se maksaakin huikeat 96 euroa. Mutta toisaalta jos sillä saa täydellisen ylöspidon, en tiedä, niin ei kai se kallis ole.

Re: Sinkkuleirit

ViestiLähetetty: 25 Helmi 2010, 15:53
Kirjoittaja Taavetti
Sinikettu kirjoitti:Ajattelin, että voisin lähteä sinkkuleirille. Se voisi olla kivaa. Innokkaana menin SRK:n sivuille tutkimaan leirikeskusten ohjelmia. Löytyi peräti yksi leiri yksineläville Siikatörmän leirikeskuksessa syyskuun lopussa. Aviopuolisoille oli kyllä sen sata leiriä joka leirikeskuksessa, miksi ei sinkuille? Kyllähän sinkutkin tarvitsevat tukea jaksaakseen. Itse ainakin tarvitsen. Ei yksinolo ole välttämättä helppoa ja oma valinta. Eikö sinkkuleireille ole kysyntää, vai miksi niitä ei ole? Olin tosi pettynyt. Tuonne Siikatörmälle ajattelin kuitenkin suunnistaa, vaikka se maksaakin huikeat 96 euroa. Mutta toisaalta jos sillä saa täydellisen ylöspidon, en tiedä, niin ei kai se kallis ole.

Reilun kymmenen vuotta sitten ainakin Kallion leirikeskuksessa kokeiltiin sellaista Aikuisten leirin nimellä. En aivan varmaksi tiedä, onko niitä onnistuttu järjestämään ainoaakaan, vaikka useamman kerran sellainen on ohjelmaan merkitty ja perushenkilökunta, isäntä, apuisäntä ja muutamia avustajia varattu. Ainakin alkuvuosina niitä jouduttiin perumaan useita hakijoiden vähyyden vuoksi. Nyt olen reilun 10 vuotta ollut sivussa avustajajärjestelmästä, niin sen ajan kehityksestä ja nykytilanteesta ei ole tietoa. Kannattaa kuitenkin katsoa Aikuisten leirejä, sekä tiedustella, järjestetäänkö vastaavia nykyisin muilla nimillä.

Aikanaan Kallion kokouksissa pohdittiin leirille sopivaa nimeä, sinkkuleiri tuntui hiukan osoittelevalta, samoin yksinäisten leiri. Vaikka Aikuisten leiri nimitys ei vastaa tarkoitustaan, päädyttiin siihen ajatuksella, että taustaselvityksessä voitanee tarkoituksesta ja kohderyhmästä kertoa useammin sanoin.

ViestiLähetetty: 25 Helmi 2010, 23:07
Kirjoittaja nuusku
Olen ollut aikuisten leirillä, ja siellä oli mielestäni mukavaa. Leirille.fi-sivuston mukaan niitä ei kylläkään näy olevan ennenkuin ensi joulukuussa.

ViestiLähetetty: 25 Helmi 2010, 23:57
Kirjoittaja metsätähti
Osaako kukaan kertoa, että kuinka tiivisohjelmaisia yleensä nuo leirit ja kurssit ovat? Kun on tällainen monisairas, niin lepoa tarvitsee aika paljon. Paljon olisi kuitenkin kiinnostavaa (katselin vain Rautiosaaren leirit ja Ranuan kurssit, kun tuo kulkeminen muualle on vaikeaa). ...Voi kun tekisi mieli kantelekurssille - onkohan siellä olemassaan kanteleet vai pitäiskö itsellä olla, minulla ei ole kuin viisikielinen.

ViestiLähetetty: 26 Helmi 2010, 05:01
Kirjoittaja Taavetti
metsätähti kirjoitti:Osaako kukaan kertoa, että kuinka tiivisohjelmaisia yleensä nuo leirit ja kurssit ovat? Kun on tällainen monisairas, niin lepoa tarvitsee aika paljon. Paljon olisi kuitenkin kiinnostavaa (katselin vain Rautiosaaren leirit ja Ranuan kurssit, kun tuo kulkeminen muualle on vaikeaa). ...Voi kun tekisi mieli kantelekurssille - onkohan siellä olemassaan kanteleet vai pitäiskö itsellä olla, minulla ei ole kuin viisikielinen.

Leirit eri leirikeskuksissa ovat kohtuullisen väljiä, niihin voi mennä vaikka lepäämään, osallistumatta ohjelmaan lainkaan. Jos ja kun ohjelma kiinnostaa, osallistuminen on kuitenkin melko aktiivista. Muutenkin leirit ovat ohjelmasuunnitteiltaan kursseja väljempiä.

Opistojen kurssien tuntijakoa sitovat valtion apusäännöt. Tietoni on yli 10 vuoden takaa, mutta tuskin ne ovat paljonkaan muuttuneet, siksi uskallan esitellä ne tässä.
Lyhytkurssin vähimmäiskesto on kolme (3) päivää siten, että lyhimmän päivän kestettävä vähintään kolme oppituntia. Siksi viikonvaihdekurssit aloitetaan perjantain iltana siten, että mahdollisimman moni ehtisi työelämästäkin mukaan. Se ilta sisältää yleisimmin juuri kolme oppituntia, sillä aikaa tarvitaan yön levollekin. Muiden kuin uskonto ja liikuntakurssien ohjelmaan voi sisällyttää yhden liikunta- ja yhden uskontotunnin, en varmaksi tiedä voiko kahta.

Valtion avun alaisella kursseilla on vähimmäisvaatimus tuntien kokonaismäärästäkin, siksi viikonvaihdekurssien lauantait ovat tiiviin puoleista opiskelua ilman tarpeettomia taukoja. Tavallisesti kaikkien kurssien lauantaipäivään sisältyy yksi tai kaksi liikuntatuntia, joko ulkoiluna tai sisällä sään ja kiinnostusten mukaan. Uskontoon liittyvä aihe on opistoillamme tavallisesti sunnuntaina, jonne se hyvin sopiikin. Sen lisäksi sunnuntain tunneilla kootaan ja kerrataan opittua siten, että saadaan oppituntien määrä täyteen.

Vielä on valtion apuvaatimus, että apuun oikeuttavan oppilaan on osallistuttava kurssille kaikkina kolmena päivänä. Jos osallistuu vain kahtena päivänä, hänen osaltaan jää valtion apu saamatta kokonaan.
samoin käy, jos joku oppilas jättää täyttämättä osallistumislomakkeen, joiden perusteella osallistujien määrä lasketaan ja tarkistetaan.

Erilaisia musiikkileirejä- ja kursseja järjestetään kysynnän ja saatavan opetusvoiman mukaisesti. Taitavat enimmät sellaiset kurssit sijoittua Jämsään, mutta tiedän myös ainakin Reisjärvellä niitä järjestetyksi. Minunkin lapsistani joku on sellaiselle aikanaan osallistunut. Ranuan osalta minulla ei ole varmaa tietoa, samoin kuin ei muidenkaan opistojen osalta tämän hetken tilannetta.

Foorumimme etusivun sivupaneelista ja linkkisivulta löytyy linkit sekä kursseille että leireille. Nykyisin löytyvät kaikki tiedot saman linkin takaa. Ensin klikataan leirille, sen jälkeen valitaan haluttu leirikeskus tai opisto, jonka jälkeen pääsee tutkimaan sen valikoimaa ja halutessaan täyttämään hakemustakin. Ellei yhdestä löydä mieleistään, voi valita muita, kunnes kiinnostava aihe löytyy. Ellei sellaista löydy, voi vielä tiedustella alueensa leirityön avustajalta. Hän tietää jotakin tulevista suunnitelmista ja voi välittää toivomuksia työryhmille. Yksi mielekäs tapa vaikuttaa tarjontaan, ovat leirialueiden yleiset kokoukset. Jos suinkin ehtii ja pääsee, niissä kannattaa käydä tutustumassa, kysymässä ja kertomassa toiveitaan.

Tehdäkseni tutustumisen mahdollisimman helpoksi, lisään vielälinkin hakusivustolle.

ViestiLähetetty: 26 Helmi 2010, 22:45
Kirjoittaja Humilton
Olen ollut aikuisten leirillä. Menen vastakin kun ovat mukavia. Leirillä pystyy neuvottelemaan aika monesta asiasta. Joustoa löytyy!

Nämä leirit sopivat hyvin sinkkuihmisille. Kävimme pienryhmäkeskusteluja. Siellä voi ottaa esille sinkkuasiaa tarpeen mukaan. Yleisesti leirillä ei tarvitse sinkkuutta ylikorostaa. Samanlaisia ihmisiä sinkut kuin muutkin.

ViestiLähetetty: 27 Helmi 2010, 00:29
Kirjoittaja Emka
Yritän paremmalla onnella Jämsään huhti-toukokuun vaihteessa Raamattutiedon kurssille. Viimevuonna olin ilmoittautunut Hankasalmelle mutta kylkiluun murtuma sattui pahaan aikaan ja se kurssi jäi käymättä.
Nyt yritän pysyä kaatuilematta että pääsisin vähän "tuulettumaan" opiskelun ohessa ;)

ViestiLähetetty: 27 Helmi 2010, 03:38
Kirjoittaja metsätähti
Kiitos tietoiskusta, Taavetti! :D Kävinkin jo eilen tutkailemassa tosiaan Ranuan kurssit ja Rautiosaaren leirit, ja molemmista löytyi hyviä vaihtoehtoja. :D

Jos jollakin on ylimääräistä energiaa ja normaalin ihmisen kyky käyttää puhelinta, ja vielä halua auttaa, niin niille olisi käyttöä... Ensimmäinen innostunut saa olla iloksi ja hyödyksi. :-x

ViestiLähetetty: 28 Helmi 2010, 20:05
Kirjoittaja kesis
metsätähti jos ajattelit ilmoittautumista tuolla puhelimen käytöllä niin ei sinne tarvitse puhelimitse ilmoittautua, voi ilmoittautua ihan netissä.

ViestiLähetetty: 28 Helmi 2010, 21:41
Kirjoittaja metsätähti
hedelmä kirjoitti:metsätähti jos ajattelit ilmoittautumista tuolla puhelimen käytöllä niin ei sinne tarvitse puhelimitse ilmoittautua, voi ilmoittautua ihan netissä.


Arvasit puoliksi oikein :D Puhelimen käyttö ei onnistu minulta, mutta ennen ilmoittautumista pitäisi tietää, että onko siellä kantelekurssilla olemassa kanteleet, kun itsellä on tosiaan vain se viisikielinen. Jos joku haluaa auttaa tarkistamalla tuon sieltä Ranualta, niin isosti kiitän. Ilmoittautuminen tosiaan sujuukin sitten netissä, kun on tieto siitä, voiko ilman omaa osallistua. :D Jossain kuvassa joltain aiemmalta kurssilta kun kaikilla oli isot kanteleet edessään. (Paniikkihäiriö jostain syystä kukkii erityisesti puhelimessa.)

ViestiLähetetty: 01 Maalis 2010, 22:13
Kirjoittaja kesis
sieltä ranuan opiston sivuilta muistaakseni voitto paaso vastaa siellä kursseista ni varmaanki löytyy hänen sähköpostiosoitteensa, laita sähköpostia, niin mäkin tein ku piti tiedustella maksuasiaa ku en tiennyt lakssketaanko tyvimakoulutuksessa olevat oiskelijaksi vai ei mä tosin tiedustelin sitä jämsässä koska olin sillo menos jämsään kurssille.

ViestiLähetetty: 02 Maalis 2010, 06:14
Kirjoittaja Taavetti
En tiedä tarkemmin musiikkikurssien järjestelyistä, taitaa se riippua opettajastakin. Oletettavasti opistolla on jonkin verran perussoittimia, tuskin kuitenkaan kovin laajaa varastoa. Sen lisäksi mitä hedelmä kertoi, on luultavaa että joku voi ottaa mukaansa pari, kolmekin kannelta.Myös opettajapariskunnalla voi olla omia soittimia mukana. Sitä voi tiedustella ennakkoon, tai jäädä katsomaan, mitä siellä sattuu olemaan.

On täysin mahdollista, että joku voi mennä kurssille jopa ilman omaa soitintaan, vaikka varmasti on antoisampaa, jos saa omallaan harjoitella. Voit aivan hyvin viedä sen viisikielisesi, ja tyytyä pelkästään siihen. Sekin on aivan hyvä olla mukana, varsinkin jos vähänkään harjoittelevat yhteissoittoa. Se taas riippuu opettajien harrastuneisuuden ja oppilaiden toiveiden yhteen sovittamisesta. Joka tapauksessa toivon antoisaa kurssia ja innostunutta mieltä.

ViestiLähetetty: 06 Heinä 2010, 09:14
Kirjoittaja kesis
nyt lokakuussa jämsän opistolla on viikonloppukurssi perheettömille 25-40 vuotiaille perheettömille. katotaan jos vaikka pääsis sinne sitten lähtemään. v aikkaa oonki sillo vielä 24 mutta jospa se muutaman kuukaus ei siinä haittaa ku tän vuoden puolella kuitenki sen 25 vuotta täytän

Sinkut hajallaan

ViestiLähetetty: 27 Heinä 2010, 01:13
Kirjoittaja poikamies
:-x Jepulista ja menoksi leirille - Huraaa..

ViestiLähetetty: 27 Heinä 2010, 18:31
Kirjoittaja kesis
minne leirille se poikamies on menossa?

ViestiLähetetty: 23 Loka 2010, 11:47
Kirjoittaja kesis
tul lokakuun perheettömien 25-40 vuoitiaille kurssi peruttiin, vähäisen osallistujamärän takia. eka valitetaan ku sinkuille ei järjestetää mitään ja sit ku järjestetään niin ihmiset ei lähe sinne. mut ilmoittauduin maitoisiin aikuisten leirille, se on tietoni mukaan yleensä toteutunut.

ViestiLähetetty: 23 Loka 2010, 20:15
Kirjoittaja Humilton
hedelmä kirjoitti:tul lokakuun perheettömien 25-40 vuoitiaille kurssi peruttiin, vähäisen osallistujamärän takia. eka valitetaan ku sinkuille ei järjestetää mitään ja sit ku järjestetään niin ihmiset ei lähe sinne.


Sinkkujen aloitteellisuus on heikkoa. Ja ne, joilla sitä on, ovatkin joutuneet avioliittoleireille. :D

ViestiLähetetty: 23 Loka 2010, 20:33
Kirjoittaja kesis
niihä siinä voi käydä, sikäli ei mua haittaa ku oon menos tai ilmoittautunut maitoisten aikuisten lerille, mikä pidetään joulukuussa. tietoni mukaan se on yleensä toteutunut

ViestiLähetetty: 01 Joulu 2012, 08:14
Kirjoittaja kesis
pari vuotta sitten edelleisen kerran olin aikuisten leirillä miatoisissa viikon päästä taas menossa, vastailinki jo leiriisännän sähköpostiin jos sai yhteystietolistan ni voisin kysellä kimppakyytejä.

ViestiLähetetty: 08 Helmi 2013, 15:39
Kirjoittaja Ibelieve
Saako avioleirille mennä ilman toista osapuolta? Vai sinne täytyy aina mennä yhdessä.