Korona-aika

Keskustelua foorumin tulevaisuudesta tai kehittämisestä

Korona-aika

ViestiKirjoittaja Emili » 19 Huhti 2020, 12:33

Onkohan täällä enää ketään?
Eristäytyminen tuntuu raskaalta ja olisi mukava kuulla ja keskustella muiden mietteistä tänä aikana.
Emili
kiinnostunut
 
Viestit: 2
Liittynyt: 05 Huhti 2020, 12:17

Re: Korona-aika

ViestiKirjoittaja Taavetti » 19 Huhti 2020, 21:55

Emili kirjoitti:Onkohan täällä enää ketään?
Eristäytyminen tuntuu raskaalta ja olisi mukava kuulla ja keskustella muiden mietteistä tänä aikana.

Ennen vilkas foorumi on hiljentynyt muutaman vuoden aikana, mutta joskus joku vanha jäärä sentään vilkaisee tänne. Muutamia nuorempiakin on viime aikoina rekisteröitynyt, mutta keskustelukumppanien puutteessa ovat ilmeisesti vetäytyeet. Vai olisiko se aiheiden puutteessa. Kirjoissa heistä sentään suurin osa on, perin harva on pyytänyt nimimerkkinsä poistamista.
Jos klikkaat ylhäältä "käyttäjät" linkistä, näet käyttäjien lukumäärän.
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä

Re: Korona-aika

ViestiKirjoittaja nuusku » 14 Loka 2020, 03:17

Covid-virusta ei ilmeisesti voi verrata aiempiin kulkutauteihin sen erilaisuuden vuoksi ja toisaalta lääketieteen viimeisten vuosikymmenten aikana tapahtuneen kehittymisen ja mahdollisen pikaisen rokotteen saamisen vuoksi.

Uhriluku on nyt ylittänyt miljoonan. Keväällä useimmat meistä ajattelivat, että tämä menee pian ohi, kuten sikainfluenssa tai jokin muu taannoin meni, mutta vielä ei näytä siltä.

Edellinen isompi kulkutauti kiersi maailman tasan sata vuotta sitten espanjantautina, uhriluku oli 20-30 miljoonaa eli maailman silloiseen väestömäärään verrattuna valtava. Se katosi kahdessa vuodessa, mutta se kuului flunssaviruksiin, joihin koronaa ei luokitella eikä siksi voi verrata. Antibiootteja ei myöskään ollut silloin olemassa esim. vakavien flunssien aiheuttamann keuhkokuumeen hoitoon.

Rutto kiersi Euroopassa useita satoja vuosia. Useat muistavat "Mustan surman" ja sille kiintoisan vuosiluvun 1666. Mutta ruttoepidemiat alkoivat jo muutama sata vuotta ennen sitä ja vielä sen jälkeen 1800-luvulle saakka. Tauti jätti jonkin kaupungin rauhaan muutamaksi vuodeksi ja taas uudelleen palasi sinne surmaamaan. Siinähän taidettiin kuolleisuus laskea kymmenissä prosenteissa kaupungin asukasluvusta.

Jokavuotiseen influenssaan ja sen muunnoksiin olemme tottuneet elinaikamanne, mutta tämän uuden taudin kaltaiseen pitää vertailua hakea jostain hyvinkin kaukaa menneisyydestä. Eletään hyvin epänormaalia aikaa.

Virus tarttui uutisoinnin mukaan alunperin nisäkkäistä, mikä on periaatteessa myönteinen asia. Asiantuntijathan ovat sanoneet, että jos lintujen influenssavirus - joka on jo sattunaisesti oppinut tarttumaan ihmisiin - oppisi tarttumaan ihmisistä toiseen ja vieläpä tekemään sen tartunnan helposti, niin silloin emme eläisi tässä kuten nyt edes korona-aikana vielä elämme. Ehkemme eläisi lainkaan, sillä lintuinfluessan tappavuusluku ihmiseen tarttuessa on tähän saakka ollut yli 50%, ilmeisesti jopa 75% kuolleisuus on esiintynyt siinä. Jos em. muuntautunut virus alkaisi ihmisten välillä samanaikaisesti levitä myös lintujen kautta, ei rajojenkaan sulkeminen auttaisi mitään, sillä linnuthan lentelevät, muutolinnut, maasta toiseen, ilman matkustusrajoituksia, tekevät tarpeensä lentäessään ja ruokansa etsivät usein kotiemme pihamailta.

Pahemminkin voisi periaatteessa olla asian laita kuin mitä tämä korona on tuonut, siis pahempiakin potentiaalisia viruksia voi onnistua mutaatioissaan. Jumalan lapsilla ei ole silti nyt hätää eikä olisi pahemmassakaan tilanteessa mitään hätää. Sillä Raamattuhan kehottaa: Älkää sitä pelätkö, mikä voi sielun ja ruumiin tappaa, vaan ennemmin pelätkää sitä, mikä voi sielun iankaikkisesti helvettiin hukuttaa.

Opetuslapset hätälivät myös kalareissullaan myrskyn yllätettyä heidät ja Jumalan pojan samanaikaisesti nukkuessa siinä heidän kalastuspaatissaan. Oli kova kiire herättämään, että me hukumme, auta meitä Herra. Jeesus tahtoi valaa lisää uskoa opetuslapsiinsa ja myös myrskyn hän tyynnytti. Ei Hän nuku tälläkään hetkellä näinä aikoina kun puhumme aamusta iltaan tästä covid-19 -tilanteesta.

Itse asiassa koko covid-tilanne kuuluu Jumalan itsensä suureen suunnitelmaan, jota ihminen ei vähäisenä olentoja ymmärtämään kuitenkaan yleensä kykene. Sen voimme silti ymmärtämättäkin uskoa, että kaikki on koko ajan täsmällisesti Jumalan tiedossa, hoidossa ja huolenpidossa, niin maailman tilanne kuin erityisesti jokainen Jumalan lapsi. Eikä Hän ainoastaan seuraa tilannettamme taivaasta käsin, vaan aivan tässä jokaisen meidän vierellämme täällä maapallon päällä, tällä hetkellä ja juuri nyt. Hän on ilmoittanut asuvansa Siionissa, Siion on hänen kotinsa. Sama Siion jonka yhteydessä mekin kuljemme. On turvallista päivittäin saada asua samassa osoitteessa Jumalan kanssa.
Kunnes täyttyy halu hartain, tänne jääpi turmelus. Aukee kirkas kotiranta, loppumaton lohdutus.
Avatar
nuusku
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2099
Liittynyt: 08 Touko 2006, 17:33

Re: Korona-aika

ViestiKirjoittaja Vilja » 24 Helmi 2021, 20:58

Korona-aika on hyvin yksinäistä. Vuosi sitten en vielä uskonut, että tauti leviää näin täysillä Suomeenkin, saati että vielä vuoden päästä ollaan samassa tilanteessa. Mutta jos etsii jotain positiivista, niin aina sitäkin löytyy.
+ Itse olen oppinut viihtymään enemmän myös kotona. Ei oo pakko koko ajan vouhottaa paikasta toiseen. (niinku monesti on ollu tapana)
+ Viime keväänä tuli kierrettyä kaikki maholliset lähellä olevat mettäpolut. Tutustuttua lähiluontoon.
+ Kesällä oli aivan mahtava marjavuosi. Sai pakastimen täyteen.
+ Ja mustasta joulusta huolimatta tänä vuonna tuli aivan upea talvi aurinkoisine valkohankineen. Pitkästä aikaa sai nauttia lumesta ja hiihtämisestä. Se annettiin ihan kuin iloksi tähän koronan keskelle.
+ Ja vaikka ihan paikan päälle seuroihin onkin ikävä, niin on ollut myös helppoa kuunnella kotona. Ennen nettiaikaa tää korona ois ollu paljon ikävämpää ja yksinäisempää. Myös somesta on ollut iloa, se on tuonut ihmisiä lähelle, vaikka ei tietenkään mitenkään oikeaa tapaamista korvaakaan.
+ ja on ehtinyt lukea paljon kirjoja.

:)
Vilja
tutustunut
 
Viestit: 25
Liittynyt: 07 Marras 2020, 20:37

Re: Korona-aika

ViestiKirjoittaja oxy » 25 Helmi 2021, 22:26

Korona on kyllä kestänyt yllättävän pitkään ja rokotusten saanti on venynyt eikä niitä ole niin tullut miten alunperin suunniteltiin. Niin on puhuttu siitä että ei tule enään sitä ns normaali aikaa takasin
oxy
perehtynyt
 
Viestit: 66
Liittynyt: 03 Heinä 2008, 18:23

Re: Korona-aika

ViestiKirjoittaja Vilja » 25 Helmi 2021, 23:06

Katsotaan, miten käy
Vilja
tutustunut
 
Viestit: 25
Liittynyt: 07 Marras 2020, 20:37


Paluu VL-Foorumin tulevaisuusPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron