VL-FOORUMI

Keskustelupalsta vanhoillislestadiolaisille ja uskostamme kiinnostuneille. Ylläpitäjinä vanhoillislestadiolaisia yksityishenkilöitä.
Tänään on 16 Marras 2018, 20:37

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Uhrimenoista
ViestiLähetetty: 13 Tammi 2017, 12:30 
Poissa
Aurinkotuuli

Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00
Viestit: 1212
Kuva
Matka käy epäuskoiselta oikealta vasemmalle, niinkuin Hepreaa luetaan, se on: "Joka uskoo ja kastetaan, pelastuu", ja juuri siinä järjestyksessä.
1992: 3.Moos.1 kirjoitti:
2 "Sano israelilaisille: Aina kun joku teistä tahtoo tuoda Herralle uhrilahjaksi karjaeläimen, hän voi tuoda naudan, lampaan tai vuohen.

"Aina kun joku teistä tahtoo tuoda" tarkoittaa sitä, että aina haluamme saarnata epäuskoiselle synnit anteeksi, mutta että se ei ole meidän voimassamme tai tahdossamme tuoda ketään uhrialttarille. Vaikka halumme ja tahtomme on hyvä, siltikin kolmiliittoinen vihollinen tahtoo sanoa, että juuri tällaisia paikkoja ja tilaisuuksia tulisi karttaa viimeiseen asti. Karjaeläin ei saanut olla saastainen, kuten esimerkiksi lain mukaan sika oli, vaan sen tuli olla puhdas: katuvalle epäuskoiselle annetaan synnit anteeksi.
1992: 3.Moos.1 kirjoitti:
3 "Jos hän tahtoo antaa polttouhriksi naudan, hän ottakoon virheettömän sonnin ja tuokoon sen pyhäkköteltan ovelle, jotta Herra olisi hänelle suosiollinen.

Nauta on siitä erilainen kuin luvun muut uhrit, että siinä on lihaa enempi kokonsa takia. Pyhäkköteltta eli tabernaakkeli on elävä kristillinen seurakunta. Tämän tähden määräys on tuoda nauta pyhäkköteltan ovelle, eli elävän seurakunnan yhteyteen. Sen ulkopuolella ei ole pelastusta. "Etsikää ensin Jumalan valtakuntaa.."
1992: 3.Moos.1 kirjoitti:
4 Hän pankoon kätensä uhrieläimen pään päälle, ja niin Herra hyväksyy hänen lahjansa ja hänen syntinsä sovitetaan.

Muistamme: "Abraham kävi hakemassa oinaan ja uhrasi sen polttouhriksi poikansa sijasta." Tässä uhrieläin kuvaa sitä epäuskoista, joka saa parannuksen armon. Käsien päälle panolla on yleensä ottaen pitkä traditio kristillisyydessä. Huomaamme kuitenkin, että "Hän pankoon kätensä" ei ole papillinen virka, ja näinollen se ei kuulu Aaronin toimeen, eikä ole välttämätön, vaikkakin hyvä ja oikein. Ihmiseltä voi kädet puuttuakin, tai ne voivat olla rampautuneita.
1992: 3.Moos.1 kirjoitti:
5 Hän teurastakoon sonnin siellä Herran edessä, ja papit, Aaronin jälkeläiset, tuokoot uhriveren ja vihmokoot sen joka puolelle alttaria, joka on pyhäkköteltan oven edessä.

Meillä uskovaisilla on tehtävänä olla ajallisena valona ja suolana, ja toimia elävänä lähetyskirjeenä ja toimittaa ajallisia askareita. Mutta sitten meillä on myös papillinen tehtävä, koska olemme kuninkaallista papistoa, jolla on saarnavirka. Tätä kuvaa Aaronin pappeus. Olemme samalla pappeja ja samalla Israelilaisia. "Pyhä Henki saarnaa ja vihmoo Jeesuksen verta" sanotaan. Eli yllä nyt saarnataan synnit anteeksi! Huomaa, että tämä on papillinen virka: Aaronin jälkeläiset vihmokoot uhriverta, ilman Pyhää Henkeä tuota papillista virkaa ei voida suorittaa.
1992: 3.Moos.1 kirjoitti:
6 Tämän jälkeen hän nylkeköön ja paloitelkoon uhrieläimen. 7 Papit, Aaronin jälkeläiset, tehkööt tulen alttarille ja latokoot puita tuleen. 8 Sitten he asettakoot sekä lihapalat että pään ja rasvan palavien puiden päälle alttarille.

Kun epäuskoinen on saanut parannuksen armon, synnit on saarnattu anteeksi, hänessä syttyy Pyhän Hengen tuli. Hän tulee "sen elävän veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään"; Edelleen papillinen virka on merkittävässä asemassa: ilman Pyhän Hengen tulta, eli ilman elävää uskoa ei oikeanlaista tulta voi sytyttää. Huomaathan, että polttouhrialttarilla tuli ei saanut sammua: "6 Alttarilla palakoon aina tuli; se ei saa sammua." (3.Moos.6), ja tässä yllä tehdään kuitenkin tulta, koska se ei palanut aikaisemmin.
1992: 3.Moos.1 kirjoitti:
9 Uhrieläimen sisälmykset ja koivet pestäköön vedellä, ja pappi polttakoon kaiken alttarilla. Tämä on polttouhri, tuoksuva tuliuhri, joka on Herralle mieluisa.

Tästä seuraa, että omatunto, jota sisälmykset kuvaavat, tulee puhtaaksi, sitä kuvaa sisälmyksien pesu. Jos jää jotakin maallista selvittämistä, niinkuin Sakkeukselle, niin nekin selvitetään: koivetkin pestään puhtaaksi. Mutta ensin omatunto!

Papille, uskovaiselle, jää kuitenkin polttouhrista se nahka:
1992: 3.Moos.7 kirjoitti:
8 Kun pappi toimittaa jonkun puolesta polttouhrin, hän saa pitää uhraamansa eläimen nahan.

Nahka on muuan muassa hyvä todistus. Sillä saatettiin tabernaakkeliakin rakentaa. Seurakuntaan on saatu uusi uskovainen.

Kristus itse on toki se todellinen ja täydellinen uhri. Tässä raamatun kohdassa on erityisessä asemassa epäuskoisen parannuksenteko. Tällaisia ajatuksia asiaan liittyen.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia