Vanhusten virkistyspäivä

Muistelmia vanhoista ajoista ja ajankohtaisia aiheita.

Vanhusten virkistyspäivä

ViestiKirjoittaja Taavetti » 12 Loka 2007, 20:41

Vanhusten viikko on lopuillaan. Teemaviikon merkeissä järjesti kunnan vanhusten hoitotiimi virkistys päivän kylän vanhuksille ja muille eläkeläisille. Aluksi saimme syödäksemme kotitalousnaisten valmistaman perinne aterian. Kylläisinä oli miellyttävää kuultavaa, kun läheiseltä koululta tulleet esikoulun, sekä 1 ja 2 luokkien oppilaat esittivät meille muutamia laululeikkejä. Näin saimme tirkistysikkunan maailmaan, miten kylämme tulevaisuuden toivot valmistautuvat elämäänsä.

Lähimetsissä on muutaman vuoden aikana rakennettu laavuja ja muita levähdys paikkoja patikoijille. Samalla on avattu ja raivattu polku esi-isien riistapolkujen suuntaa noudattaen. Siitä kävi kertomassa projektia vetänyt mies. Esittely kirvoitti vilkkaan keskustelun, jossa muisteltiin niin kylän Karhupetäjä, kuin lähimetsien suuret kivet ja niiden vaiheilla kerrotut vanhat tarinatkin. Ennen loppukahvia noin 40 vanhahkoa ihmistä käsittänyt joukko innostui laulamaan muutaman reippaan yhteislaulun.

Sinänsä tilaisuus ei liity lestadiolaisuuteen muuten, kuin siten, että meitä lestadiolaisiakin oli mukana muutama. Sen vuoksi en tästä tänne kirjoittanut, vaan siksi, että tunnen tarvetta rohkaista kaikkia eläkeläisiä ja vanhuksia mukaan erilaisiin toimintoihin. Pidämme kyllä erittäin tärkeänä, jopa uskon elinehtona, osallistumista uskovaisten yhteiseen toimintaan voimiemme mukaan. Se ei kuitenkaan sulje mahdollisuutta mennä mukaan sellaiseen, joka ei luonteensa ja ohjelmansa puolesta ole uskoamme ja uskomme vapautta vastaan.

Olisi aivan kiintoisaa tietää, onko muualla järjestetty vastaavia tilaisuuksia, ja mitkä tahot niitä ovat järjestäneet. Jossakin muodossa sellainen voi sopia Rauhanyhdistyksen vanhusten piirillekin. Oman yhdistyksemme alueella sellaista toimintaa ei ole, mutta melkein joka viikko olen vaimoni kanssa käynyt naapurikunnassa voimistelu ja venyttelyjumpassa, jossa on mukana vain uskovaisia, vaikka muidenkin mukaan tulo on sallittua. Naiset voimistelevat omana ryhmänään ja miehet omanaan.
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä

ViestiKirjoittaja pikkupoika » 24 Loka 2007, 22:00

Onko minkälainen kylä ku tuommosta hommaa jaksavat tehä. Hyvä kun jaksavat. J
Ei monessa paikassa tuommosta touhua ole. :lol:
pikkupoika
puuhakas
 
Viestit: 209
Liittynyt: 04 Elo 2006, 14:10

ViestiKirjoittaja Taavetti » 07 Joulu 2007, 23:24

Tänään kävivät kylämme koululaiset laulamassa taloryhmämme vanhuksille ja meille hiukan nuoremmillekin. Keskellä päivää avautui näkymä laulavista koululaisista, jotka nuoruuden intoa hehkuen kävivät laulamassa. Eilisessä itsenäisyyspäivän juhlassa lauloi kuntamme kaikista kouluista muodostettu kuoro kolme isänmaallista laulua. Tänään kävivät kyläkoulumme oppilaat täällä laulamassa samat laulut meille. Iloisesti alkoi kolmen laulun sikermä:

On maista kaikista sittenkin, tää synnyinmaa kaikkein rakkahin. Vie minne tiesi, sen tuttu liesi on lämpöisin....

Sitä lämpöä ja innostusta säteilivät nuorten kasvot, opettajat lupasivat oppilaiden käyvän myöhemminkin, mutta kertoivat joskus kutsuvansa vanhoja ihmisiä koululle, kun siellä järjestetään perinnepäiviä. Lupasimme vierailla puolin ja toisin.
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä

ViestiKirjoittaja Taavetti » 16 Joulu 2007, 22:01

Tänään päivällä oli tässä eläkeläisten talokompleksissa kaikille asukkaille ja eläketaloyhdistyksen johtokunnalle yhteinen jouluateria. Johtokunnan jäsenet puolisoineen olivat sen meille valmistaneet, olivat itse mukana, osa tarjoilemassa, osa meidän joukossamme aterialla. Aterian jälkeen lauloimme tovin verran joululauluja. Ensimmäisenä ehdotin laulua: On hanget korkeat nietokset... Ehdotus herätti hilpeyttä, sillä nietoksemme on suunnilleen senttimetrin vahvuinen. Heinät ja sammaleet paistavat lumen läpi, osin on lumi piilossa nurmikon sisällä.
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä


Paluu Eläkeläiset ja ikääntyneetPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa