VL-FOORUMI

Keskustelupalsta vanhoillislestadiolaisille ja uskostamme kiinnostuneille. Ylläpitäjinä vanhoillislestadiolaisia yksityishenkilöitä.
Tänään on 14 Joulu 2018, 08:11

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 49 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: APUA!
ViestiLähetetty: 29 Tammi 2008, 16:02 
Kertokaa, onko seksuaalinen itsetyydytys, eli masturbointi sopivaa uskovaiselle nuorelle!


Ylös
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 29 Tammi 2008, 16:38 
Poissa
puuhakas

Liittynyt: 11 Huhti 2007, 14:29
Viestit: 225
Paikkakunta: Tampere
Vaikka sen sanotaan ehkäisevän eturauhassyöpää ja vaikka se on yleisesti (maailman lasten parissa) täysin hyväksyttäväksi julistettu, ei sitä uskovaisten parissa ole koskaan pidetty sopivana - eikö näin vanhemmat ja viisaammat?

Perustelu löytyy Raamatusta Onanin kohtalosta (1. Moos. 38:8-10.), olkoonkin, että siinä löytyy yhtälailla viitteitä lankousavioliiton perinnäissäännön rikkomisesta (5. Moos. 25:5-10.).

Miten ikinä tahtookaan tulkita tuon Raamatun kohdan, voi joka tapauksessa ihan jopa järjelläkin perustellen sanoa, että on aika todennäköistä, ettei itsetyydyttäjä suorituksessaan yksistään "hoida" eturauhastaan, vaan ajattelee mitä synnillisimpiä fantasioita. Se jo yksin riittää tekemään siitä syntiä, sillä seksifantasiat tuskin ovat omiaan tukemaan pysymistä kaidalla polulla.

Itse uskon, että tuossa ensiksi mainitussa Raamatun kohdassa todella tarkoitetaan sitä mitä sanotaan; Jumala ei tahdo kenenkään "päästävän siementään maahan". Masturboinnin luvallistaminen mielessään on synnissä elämistä, jonka seurauksena elävä usko menee ennen pitkää himojen toteuttamisen myötä hukkaan.

Ajattelen, että himoistaan pidättäytyminen on osa sitä Jumalan lapsena elämistä, jossa joudutaan tinkimään muistakin lihallisista himoista. Raamattukaan ei lupaa uskovaisena elämisen olevan helppoa, mutta hyvässä omassatunnossa vaeltaneelle luvataan korkein palkka iankaikkisuudessa. Kristuskin oli monessa kiusattu, mutta hän ei langennut. Hänen esimerkkiään noudattaen on uskovaisenkin hyvä yrittää elää, vaikka täydellisiksi emme tulekaan, emmekä pyhiksi ollenkaan.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 29 Tammi 2008, 20:45 
Tuossa Raamatun kohdassa (muistaakseni) puhutaan nimenomaan miehestä, Onanista. Miten on asianlaita naisten suhteen?

Totesihan Freudkin, että naisen seksuaalisuus on hänelle mysteeri, tai jotain sinnepäin... 8)


Ylös
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 29 Tammi 2008, 21:36 
Poissa
Aurinkopilvi
Avatar

Liittynyt: 29 Elo 2005, 19:02
Viestit: 999
Paikkakunta: Espoo
Ei synti sukupuolta katso.
Raamatun käskyt ja ohjeet sopivat kaikkiin ihmisiin sukupuoleen ja ikään katsomatta.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 30 Tammi 2008, 05:45 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Viestit: 6931
Paikkakunta: Suomenselkä
On siitä silti keskusteltu, on siitä jotakin kirjallisuudessakin. Ainakin Mikko Kinnusen noin 10 vuotta sitten ilmestyneessä kirjassa siitä on pieni katkelma. Tosin siinäkin se on mainittu muistaakseni vain puolisen sivun mittaisessa kappaleessa.
Tässä kirjoittaessa muistui mieleeni ainakin joitakin kohtia Raamatusta, joista siihen löytää vastauksia. Nyt en jaksa niitä etsiä, mutta ainakin muutamissa kohdissa on kirjoitettu siihen tapaan, että älkää holhotko ruumistanne haureuteen. (huoruuteen) Ne kohdat sopivat naisillekin.
Tärkeämpää kuin keskustella siitä, mikä ja miksi tässä on syntiä, on muistuttaa mieliin, että synti on mahdollista saada anteeksi.On tilanteita, ettei synnistä voi välttyä vaikka kuinka olisi halu sitä välttää.

1. Johanneksen kirje 2
1 Minun lapsukaiseni! näitä minä teille kirjoitan, ettette syntiä tekisi. Ja jos joku syntiä tekee, niin meillä on edesvastaaja Isän tykönä, Jesus Kristus, joka vanhurskas on,
2 Ja hän on sovinto meidän synteimme edestä, ei ainoastaan meidän, vaan myös kaiken maailman edestä.
3 Ja siitä me ymmärrämme, että me hänen tunnemme, jos me hänen käskynsä pidämme.

On kymmeniä kohtia uudessa Testamentissa, joissa puhutaan synnistä ja synnin anteeksi saannista. Tällä kerralla jaksoin vain tämän tähän lisätä.

_________________
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: APUA!
ViestiLähetetty: 30 Tammi 2008, 10:14 
Poissa
Ylläpitäjä

Liittynyt: 24 Heinä 2006, 09:00
Viestit: 3557
Raamatun perusteella seksuaalisuuden toteuttaminen kuuluu avioliittoon. Seksuaalisuuden tärkeimmät tehtävät ovat:

1. Liittää aviopuolisot yhteen yhdeksi lihaksi.

"Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät" (1. Moos. 1:27).
"4 Hän vastasi heille: "Ettekö ole lukeneet, että Luoja alun perin teki ihmisen mieheksi ja naiseksi?"
5 Ja hän jatkoi: "Sen tähden mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että nämä kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.
6 He eivät siis enää ole kaksi, he ovat yksi. Ja minkä Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako.""
(Matt. 19.)

2. Aviopuolisoiden sukupuolielämän kautta mahdollistaa yhä jatkuva Jumalan luomistyö.

"Jumala siunasi heidät ja sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne. Vallitkaa meren kaloja, taivaan lintuja ja kaikkea, mikä maan päällä elää ja liikkuu."" (1. Moos. 1:28.)
"Näettehän nyt: minä olen ainoa, ei ole muuta jumalaa minun rinnallani. Minä lähetän kuoleman, minä annan elämän, minä lyön ja minä parannan, minun vallassani on kaikki." (5. Moos. 32:39.)
"Herra antaa kuoleman ja antaa elämän, hän vie alas tuonelaan ja tuo ylös jälleen" (1. Sam. 2:6).

Itsetyydytys on avioliiton ulkopuolista seksuaalisuuden toteuttamista riippumatta siitä, tekeekö sitä naimaton vai naimisissa oleva. Avioliiton ulkopuolista seksiä on aina myös mm. esiaviollinen seksi, puolison pettäminen, homoseksi, eläimiin sekaantuminen, insesti, pedofilia jne.

Kaikessa opetuksessa, mitä olen itsetyydytyksestä kuullut opetettavan kristillisyydessä, on itsetyydytys raamatunmukaisesti tuomittu syntinä. Sille löytyy muitakin perusteita kuin Onanin kohta. Esim. täällä:

3. Moos. 15:
"16 Koska miehestä siemen vuotaa unessa, hänen pitää pesemän koko ruumiinsa vedellä, ja oleman saastaisen ehtoosen asti.
- -
32 Tämä on sääty vuotamisesta, ja siitä, jolta (unessa) siemen vuotaa, niin että hän siitä tulee saastaiseksi,"


Nuo kohdat osoittavat, että vanhan liiton aikanakaan uskovaiset miehet eivät tyydyttäneet itseään, vaan taistelivat evankeliumin voimalla perisynnin turmeleman luontonsa himoja vastaan. Jos he olisivat tyydyttäneet itseään, ei unessa olisi tapahtunut siemensyöksyjä. (Nuo saastaisuussäädökset eivät sinällään ole enää voimassa ja ovat varmaan liittyneet hygieniaan.)

Myös himo ja ajatushuoruus ovat keskeisiä itsetyydytykseen liittyviä syntejä.

"Vaan pukekaat päällenne Herra Jesus Kristus ja älkäät holhoko ruumistanne haureuteen" (Room. 13:14).

Matt. 5:
"27 Te kuulitte sanotuksi vanhoille: ei sinun pidä huorin tekemän.
28 Mutta minä sanon teille: jokainen, joka katsoo vaimon päälle himoitaksensa häntä, hän teki jo huorin hänen kanssansa sydämessänsä.
29 Jos oikia silmäs pahentaa sinun, niin puhkaise se ulos, ja heitä pois tyköäs; sillä parempi on sinulle, että yksi jäsenistäs hukutetaan, kuin että koko ruumis pitäis heitettämän helvettiin.
30 Ja jos oikia kätes pahentaa sinun, niin hakkaa se poikki, ja heitä pois tyköäs! sillä parempi on sinulle, että yksi jäsenistäs hukutetaan, kuin että koko ruumis pitäis helvettiin heitettämän."


Se, että tuhansia munasoluja ja miljardeja siittiöitä jää joka tapauksessa "hyödyntämättä", ei liity tähän asiaan, vaikka maailman ihmiset hakevat itsetyydytyksen ja ehkäisyn synnillisyyden logiikkaa nimenomaan sitä kautta. Ihminen ei hyödynnä mitään eikä nainen (tai pariskunta) "tee" lapsia, vaan Jumala luo uutta elämää hyväksi katsomanaan aikana avioliitossa, antaen puolisoille lapsia lahjoiksi, jos niin hyväksi näkee. Luomisjärjestystään varten Jumala on säätänyt avioliiton ja sukupuolielämän aviopuolisoiden välille. Jumala ei ole säätänyt siittiöiden ja munasolujen maksimaalista hyödyntämistä, vaan Jumala on säätänyt luomistavakseen luoda uutta avioliitossa hyväksi katsomanaan aikana. Tämä on Jumalan tahtomiseen liittyvä kysymys ja Lutherin mukaan meidän ei ihmisinä kannata edes yrittää ymmärtää Jumalan tahdon perusteita, koska meidän järkemme on niin vajavainen.

Itsetyydytys voidaan saarnata ja saarnataan aina katuvalle anteeksi vakuutuksena Kristuksen sovitustyöstä, ei vain seitsemän kertaa tai 70 kertaa seitsemän kertaa, vaan niin usein kuin syntiä tehnyt katuu ja haluaa synnin anteeksi. Syntiä ei kuitenkaan tule Raamatun perusteella luvallistaa, vaan synti tulee saarnata synniksi ja katuvalle vapahdus synnistä evankeliumin sanassa. Armoa ei tarvita siellä, missä ei ole syntiä, ts. missä ihmiset elävät synnin luvallisuudessa eivätkä tunne syntejään. "Missä synti on tullut suureksi, siellä on armo tullut ylenpalttiseksi" (Room. 5:20).


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 30 Tammi 2008, 16:01 
Jos tarkkoja ollaan, niin vieläkään ei täysin saatu vastausta nimenomaan naissukupuoleen liittyen. Ja sitä paitsi, "vanhan liiton aikanakin" tehtiin ihan varmasti muutakin kuin taisteltiin himoja vastaan aikaisemmin mainituilla tavoilla. Ihminen kun on ihminen...ei enempää eikä vähempää.

Ja joku voisi mainita oman seksuaalisuutensa tukahduttamisen vaaroista...tähän lienee kuitenkin tässä kontekstissa turha puuttua.


Ylös
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 30 Tammi 2008, 16:01 
Kiitos vastauksista,asia selkeni huomattavasti.

Mutta kun nuorille mainostetaan, että"se on aivan luonnollista ja kuuluu kehitykseen", niin monikaan ei voi tietää, miten asia on. Minä tiedän onneksi.


Ylös
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 30 Tammi 2008, 20:49 
Itsetyydytystä esintyy jopa pienillä lapsilla, ja se on täysin viatonta. Eikä siihen saisi liikaa kiinnittää huomiota, ettei lapsen normaali seksuaalinen kehitys häiriinny.

Missä vaiheessa itsensä tutkiminen muuttuu haitalliseksi ja synnilliseksi:shock: ?

Miehet voivat saada orgasmeja myös unissaan, ei kai sille mitään voi :?

Omatunto on varmaankin se oikea mittari tässäkin :D


Ylös
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 30 Tammi 2008, 23:17 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Viestit: 6931
Paikkakunta: Suomenselkä
Lainaa:
Missä vaiheessa itsensä tutkiminen muuttuu haitalliseksi ja synnilliseksi:shock: ?

Tiedostamisen vaiheessa. Nukkuessa on normaali tiedostaminen sammunut ja hiljaa, kukaan ei ole kirjoittanut mitään fantasioista, eikä tarvitsekaan.

_________________
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 30 Tammi 2008, 23:32 
Tässä olen kyllä ihan täysin eri mieltä, mutta minähän elänkin ilman synti-käsitettä, joten aiheesta on varmaan turha ryhtyä taittamaan peistä. :D


Ylös
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31 Tammi 2008, 13:15 
Poissa
Ylläpitäjä

Liittynyt: 24 Heinä 2006, 09:00
Viestit: 3557
Ahasverus kirjoitti:
Jos tarkkoja ollaan, niin vieläkään ei täysin saatu vastausta nimenomaan naissukupuoleen liittyen.


Avioliiton ulkopuolinen seksi on syntiä ja itsetyydytys on avioliiton ulkopuolista seksiä. Seksuaalisuuden toteuttamisen Jumala on säätänyt miehen ja vaimon välille, ei miehelle ja vaimolle tahoilleen.

Seuraavissakaan raamatunkohdissa ei "hukkaannu" munasoluja, mutta silti Raamattu pitää niitä syntinä:

"Jos nainen parittelee eläimen kanssa, surmattakoon sekä nainen että eläin. Molemmat on surmattava, sillä kumpikin on ansainnut kuolemansa." (3. Moos. 20:16.)
"26 Siksi Jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen,
27 ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan."
(Room. 1.)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31 Tammi 2008, 13:46 
Poissa
Ylläpitäjä

Liittynyt: 24 Heinä 2006, 09:00
Viestit: 3557
marsupilami kirjoitti:
kun nuorille mainostetaan, että"se on aivan luonnollista ja kuuluu kehitykseen", niin monikaan ei voi tietää, miten asia on. Minä tiedän onneksi.


Tuosta jää vähän epäselväksi, missä tuommoista "mainostetaan", mitä "monikaan ei voi tietää" ja mitä Marsupilami "onneksi tietää".


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31 Tammi 2008, 15:55 
Muun muassa koulujen terveystiedon tunnilla...


Ylös
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31 Tammi 2008, 15:56 
Niin,elikkä takoitin, että esimerkiksi nyt terveystiedonkirjoissa opetetaan, että itsetyydytys ja siihen liittyvät fantasiat ovat normaaleita, ja ne auttavat nuorta kasvamaan seksuaalisesti "terveeksi", ja että "oppii tuntemaan kehonsa, ja sen, mistä se tykkää ja ei tykkää". Ja ei uskovaiset välttämättä sitä ajattele, että se ei ole sopivaa tms., vaan luottavat vain siihen,mitä on koulussa opetettu.


Ylös
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31 Tammi 2008, 16:11 
Toivottavasti kukaan ei tästä ota henkilökohtaisesti itseensä: mielestäni Raamatussa on paljon hyviä ja kauniita periaatteita (mm. vuorisaarnassa), mutta seksuaaliasioissa siitä ei kyllä kannata ohjenuoraa tehdä, on siinä niihin asioihin liittyen niin paljon umpimielistä patriarkaalisen yhteisön paatosta.


Ylös
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01 Helmi 2008, 10:58 
Poissa
Ylläpitäjä

Liittynyt: 24 Heinä 2006, 09:00
Viestit: 3557
Ahasverus kirjoitti:
Toivottavasti kukaan ei tästä ota henkilökohtaisesti itseensä: mielestäni Raamatussa on paljon hyviä ja kauniita periaatteita (mm. vuorisaarnassa), mutta seksuaaliasioissa siitä ei kyllä kannata ohjenuoraa tehdä, on siinä niihin asioihin liittyen niin paljon umpimielistä patriarkaalisen yhteisön paatosta.


Tuo on tälle ajalle hyvin tyypillinen ajattelutapa. Jos toisen väärästä maailmankatsomuksesta jaksaisi loukkaantua, niin muuta ei ehtisi tehdäkään kuin loukkaantua niiden ehkä 90 %:n vääristä näkemyksistä, jotka ovat kanssasi samaa mieltä ylläkirjoittamastasi.

Muuten seuraava raamatunkohta ei tullut aiemmin mieleeni, mutta osoittaa, että seksuaalisuus on tarkoitettu nimenomaan miehen ja vaimon välille (=ei yksilön henkilökohtaisten mielihalujen toteuttamiseen):

1. Kor. 7:
"1 Otan nyt puheeksi asian, josta kirjoititte. Miehen on kyllä hyvä olla koskematta naiseen,
2 mutta haureuden välttämiseksi tulee kunkin miehen elää oman vaimonsa ja kunkin naisen oman miehensä kanssa.
3 Mies täyttäköön aviovelvollisuutensa vaimoaan kohtaan, samoin vaimo miestään kohtaan.
4 Vaimon ruumis ei ole hänen omassa vallassaan vaan miehen, samoin ei miehen ruumis ole hänen omassa vallassaan vaan vaimon.
5 Älkää keskeyttäkö yhdyselämäänne, paitsi ehkä yhteisestä sopimuksesta joksikin aikaa, jotta voitte keskittyä rukoukseen; palatkaa sitten taas yhteen. Muutenhan Saatana pääsee kiusaamaan teitä, kun ette kuitenkaan pysty hillitsemään itseänne.
6 Sanon tämän myönnytyksenä enkä käskynä."


Jo sanat 'sukupuolisuus' ja 'seksuaalisuus' (engl. 'sex' = suom. 'sukupuoli') ilmaisevat itsessään, että ko. piirrettä ihmisessä ei ole tarkoitettu toteutettavaksi itsenäisesti. Perisynnin seurauksena ihmisluonto kuitenkin on turmeltunut ja himoitsee syntiin.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01 Helmi 2008, 11:10 
Poissa
Ylläpitäjä

Liittynyt: 24 Heinä 2006, 09:00
Viestit: 3557
marsupilami kirjoitti:
Niin,elikkä takoitin, että esimerkiksi nyt terveystiedonkirjoissa opetetaan, että itsetyydytys ja siihen liittyvät fantasiat ovat normaaleita, ja ne auttavat nuorta kasvamaan seksuaalisesti "terveeksi", ja että "oppii tuntemaan kehonsa, ja sen, mistä se tykkää ja ei tykkää". Ja ei uskovaiset välttämättä sitä ajattele, että se ei ole sopivaa tms., vaan luottavat vain siihen,mitä on koulussa opetettu.


Ok, nyt ymmärrän mitä tarkoitat.

Nimimerkkiä Marsupilami käyttää eräällä toisella palstalla kovasanaisesta kielenkäytöstään uskovaisia kohtaan tunnettu vl-kriitikko. Sekaannusten välttämiseksi suosittelen nimimerkin vaihtoa.

EDIT. Muokattu viestin sanamuotoja neutraalimmaksi. -O.M


Viimeksi muokannut O.M päivämäärä 12 Elo 2011, 11:01, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01 Helmi 2008, 11:37 
O.M: nyt kyllä vaadin ERITTÄIN pätevät perustelut muotoiluillesi "väärästä maailmankatsomuksestani" ja "vääristä näkemyksestäni".

Miten niin väärä? Kuka "oikean" määrittää ja missä?

Muutoin käy jälleen ilmi, miksi olen niin äärettömän pettynyt tietynlaiseen uskonnolliseen ajatteluun. Ei liene tarpeen perustella, miksi... :cry:


Ylös
  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01 Helmi 2008, 12:39 
Poissa
Ylläpitäjä

Liittynyt: 24 Heinä 2006, 09:00
Viestit: 3557
Ahasverus kirjoitti:
O.M: nyt kyllä vaadin ERITTÄIN pätevät perustelut muotoiluillesi "väärästä maailmankatsomuksestani" ja "vääristä näkemyksestäni".

Miten niin väärä? Kuka "oikean" määrittää ja missä?

Muutoin käy jälleen ilmi, miksi olen niin äärettömän pettynyt tietynlaiseen uskonnolliseen ajatteluun. Ei liene tarpeen perustella, miksi... :cry:


:) Minä taas jaksan kerran toisensa jälkeen pettyä pakko"suvaitsevaisuus"ajatteluun, jonka mukaan kaikkia maailmankatsomuksia on pakko pitää yhtä arvokkaina ja yhtä oikeina. :( Tai ehkä en kuitenkaan jaksa oikeasti enää... ;)

Ajattelen näin: on olemassa oikea maailmankatsomus (=vl-maailmankatsomus). Sitten on olemassa enemmän ja vähemmän vääriä maailmankatsomuksia. (Sivuutan tässä nyt sen asian, että toki myös vl:ten maailmankatsomuksissa on eroja koskien ajallista elämää, mm. poliittisia mielipiteitä.)

Väärät maailmankatsomukset ovat siinä suhteessa yhtä arvokkaita kuin oikea maailmankatsomus, että mielipiteenvapauden nojalla jokaisella on vapaus pysyä harhoissaan, kuitenkin sillä edellytyksellä, että hänen maailmankatsomuksensa ei loukkaa toisen vapautta ja oikeutta pitää kiinni omasta maailmankatsomuksestaan.

Minun vapauteni pitää omaa katsomustani oikeana ja sinun katsomustasi vääränä ei loukkaa sinun vapauttasi uskoa omaa katsomustasi oikeaksi. Sinun vapautesi pitää omaa katsomustasi oikeana ja minun katsomustani osittain hyvänä, osittain huonona, ei loukkaa minun vapauttani pitää omaa katsomustani oikeana.

Jumala on katsomusvapauden kannattaja, koska jätti ihmiselle vapauden valita hyvän ja pahan väliltä. Koska ihminen valitsi pahan, on ihmisluonto turmeltunut ja tahto kääntynyt kokonaan pois Jumalasta pahaan. On Jumalan työ, jos hän nostaa ihmisen siitä epätoivoisesta tilasta. Sitä taustaa vasten on hätkähdyttävä tosiasia se Raamatun sana, että usko ei ole jokaisen (2. Tess. 3:2).

Suvaitsen niitä, jotka pitävät maailmankatsomustani vääränä. Voinko edellyttää muiltakin vastaavaa suvaitsevaisuutta?


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 49 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia