VL-FOORUMI

Keskustelupalsta vanhoillislestadiolaisille ja uskostamme kiinnostuneille. Ylläpitäjinä vanhoillislestadiolaisia yksityishenkilöitä.
Tänään on 11 Joulu 2018, 10:54

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 19 Touko 2009, 16:41 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Viestit: 6930
Paikkakunta: Suomenselkä
Paavo Koskimäki:
Kristitty ja alkoholi


Elävän kristillisyyden suhtautuminen alkoholijuomiin on ollut aina kielteinen. Elävän uskon tunnustaja ei ole voinut koskaan hyväksyä alkoholijuomien käyttöä. Hän ei käytä itse ja varoittaa toisiakin siitä pahasta, jonka alkoholin käyttö aiheuttaa.
Elävän uskon sydämeensä saaneet Jumalan omat ovat kautta aikojen oivaltaneet Pyhän Hengen valaisemina, että väkijuomain käyttö on synti. Jo Herran apostoli Paavali kirjoitti ajallansa Korinton kristityille, etteivät juomarit peri Jumalan valtakuntaa.

LUKEMATTOMISSA muissa kohdissa Pyhässä Raamatussa on selvät varoitukset ja ohjeet sekä kiellot väkijuomien käytöstä. Me ihmiset elämme jatkuvasti suurten muutosten aikaa, myös lait ja asetukset muuttuvat. Mutta Jumalan Pyhä sana pysyy muuttumattomana ja elävän uskon tunnustajien kanta ja kannanotot ovat samat. Me tänäkin päivänä rakkaat matkaystävät iloitsemme siitä, että meillä on lupa ja oikeus elää raitista ja luonnollista elämäntapaa. Tähän antavat meille suojan ja turvan ajalliset lait ja asetukset.

N. 20 VUOTTA sitten eräässä neuvonpidossa Helsingissä käsiteltiin väkijuomakysymystä. Erittäin selkeästi silloinen kansanedustaja ja ministeri, nyt jo vaivojen maasta taivaan kotiin päässyt Kalle Aukusti Lohi, oli puheenvuorossaan viitoittanut raitista elämäntapaa osoittavaa tietä. Siinäkin tilaisuudessa annettiin suuri arvo elävän kristillisyyden kannanotolle. Sitä ei arvosteltu pilkallisesti tai vähäarvoisesti, ei, mutta suurella kunnioituksella tunnustettiin, että tie on elävä ja oikea.

SEN JOHDOSTA, että jälleen on muutettu alkoholilakia ja samalla ihmisille annettu yhä suurempia vapauksia alkoholin nauttimiseen, ja helpotettu niiden saantia, on suuret vaarat ja haittavaikutukset tunnustettu moneenkin kertaan hyvin arvovaltaiselta taholta. Keskioluen vapautuminen on tuonut paljon kärsimyksiä tullessaan. Keskiolut on alkoholia, sen nauttijoita on todistettavasti tuomittu mm. rattijuoppoudesta vankilaan. Tämänkään aineen nauttiminen ei sovi uskovaisille.
RAITISTA ja luonnollista, väkijuomista täysin vapaata elämää ja elämäntapaa kehottaa jo meidän maassamme laajoja kansalaispiirejä kokoava raittiusväki noudattaman. Totta kai kristittyinä meillä on kannanotoissamme ehdottomasti selkeä ja raitis kanta, vieläpä yritämme varoittaa ulkona oleviakin väkijuomien käytöstä ja sen tuomasta turmiosta.

OLEN SILLÄ työsaralla, jolla viime sotien jälkeen olen
työskennellyt, joutunut kokemaan, kuinka hirvittävän paljon sortuu hyviä ihmisiä alkoholijuomien käytön vuoksi turmioon. Kristityt kodit oivaltavat kasvatuksessaan neuvoa lapsiaan raittiille tielle, samoin kunnioitetut opettajamme kouluissa. Olenkin joissakin raittiusasiaa koskevissa neuvonpidoissa tuonut esille, että raittiushengen omaava opettaja jo esimerkillään, käyttäytymisessään arkielämässäkin, opettaa sitten kouluissa oppilailleen raittiusaatetta joka tunti, vaikka hänellä ei olisi opetusohjelmassaankaan tätä tärkeää asiaa.

Uusi elämäntilanne

KUN ETENKIN nuori ihminen joutuu olosuhteiden vuoksi raittiista kodista ja turvallisesta ympäristöstä muuttamaan vieraaseen ympäristöön ja vieraalle paikkakunnalle, on elävän uskon tärkeä matkaeväs raittius. Laajoissa kansalaispiireissä vielä tänäkin päivänä, asetetaan ehdottomalle raittiudelle suuri kunnia ja arvo. Niinpä pyytäisin teitä rakkaat nuoret, jotka pelokkaina lähdette elämänne kutsumustyöhön rauhallisen kotinne ulkopuolelle: säilyttäkää ennen kaikkea uskonne Jumalaan ja elävän uskon mukanaan tuoma raittius. Älkäämme olko tämän maailman tapojen orjia. Emme torju röyhkein mielin väkijuomien tarjoilua, mutta taivaan Isältä voimaa ja rohkeutta anoen, omantunnon tyttärinä ja poikina huomautamme asiallisesti siveyden hengessä, että haluamme elää raitista, evankeliumin arvon mukaista elämää. Se on tehokkain vastaus, kun joudumme sellaiseen tilaisuuteen, jossa väkijuomia on tarjolla. Ahkeroimme kielteisesti ilmoittaa, ettemme omantuntomme vuoksi voi osallistua väkijuomien nauttimiseen, emmekä ehdoin tahdoin pyri istumaan siellä, missä juomarit ja pilkkaajat istuvat, emmekä nauti minkään nimistä ainetta, joka sisältää alkoholia.

Ilon aiheet

VÄHÄVOIMAINEN matkaystäväni, jos olet joutunut synnin, kiusauksien ja ylitsekäymisten kautta murheelliseksi, sinulla on vieläkin anteeksiantava, rakas Isä, joka tahtoo rohkaista väsynyttä matkamiestä elävän evankeliumin kautta. Usko anteeksi kaikki synnit ja lankeemuksesikin Herran Jeesuksen pyhässä nimessä ja sovintoveressä. Näin saat uutta voimaa taistellessasi hyvän omantunnon kilvoittelijana täällä pahassa maailmassa, jossa synti aina on vaanimassa.

ME ILOITSEMME sydämistämme saakka tänäkin päivänä siitä, että meillä rakkaat matkaystävät, on täällä armovaltakunta, jossa hoidetaan meidän omantuntomme asioita. Samoin iloitsemme siitä, että saamme vieläkin esivallan suojeluksessa elää raitista elämää niin hengen kuin ruumiinkin puolesta. Älköön mikään mainen mahti riistäkö meiltä tätä kallista armoetua. Rakas taivaan Isä, varjele tätä kallista peltopalastasi kaikista vaaroista, olipa sitten kysymyksessä alkoholin tahi väärän hengellisyyden tuomat houkutukset ja viettelykset.
MEILLE RAKKAAT matkaystävät, on unohtumattomasti jäänyt mieliimme ne arvokkaat neuvot ja ohjeet, joita jo edesmenneet matkamiehet ovat meille antaneet, ja jotka on koettelemuksissa ja ajan vaihteluissa koettu kestäviksi, ja arvossa pitämisen arvoisiksi. Sen tähden juuri meidän, jotka nyt valvomme vartijan paikalla, ei ole varaa nukkua. Pyydämme valvovina seistä kaikkea pahuutta vastaasi ja Jumalan Pyhän ja muuttumattoman sanan valkeudessa vaeltaa.
LIIAN PALJON on rakkaassa isiemme maassa särkynyt ja hajonnut hyviä suunnitelmia, ja ennen kaikkea koteja, joihin on alkoholi tuonut kirouksensa. On vaikea sanoa sitä tuskien ja kärsimysten mittaa, jonka juopottelu ja sen tuomat seuraukset ovat ihmisille tuoneet.

ELÄVÄ KRISTILLISYYS tahtoo seistä tänäkin päivänä tällaista syntiä vastaan ja tuoda ympäristöönsä tervettä, raitista ja alkoholista täysin vapaata elämäntapaa. Niin kuin tiedämme, se ei ole röyhkeää, eikä vallankumoushenkeä, mutta sitä todellista iloa ja elämää, jota koetaan elävän uskon saaneina; vanhurskautta, rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä. Tästä on kyllä kaikkina aikoina pilkattu elävää kristillisyyttä, ja jopa julkisesti tahdottu antaa mitä valheellisempia arvosteluja tämän maailman taholta.
Pyhän Raamatun sanoma kuuluu: Olkaa raittiit ja valvokaa!

Paavo Koskimäki
Päivämies toukokuun 12 päivä 1971

_________________
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 30 Touko 2013, 10:31 
Poissa
Aurinkotuuli

Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00
Viestit: 1212
Select Letters of St.Jerome, p.69 kirjoitti:
As Christ's spouse avoid wine as you would avoid poison. Wine is the first weapon that devils use in attacking the young.

Kristuksen puolisona vältä viiniä kuin välttäisit myrkkyä. Viini on ensimmäinen ase jota
paholainen käyttää hyökätessään nuoria vastaan.


http://www.archive.org/stream/selectlet ... 8/mode/2up

St.Jerome eli vuosina 347 - 420.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia