VL-FOORUMI

Keskustelupalsta vanhoillislestadiolaisille ja uskostamme kiinnostuneille. Ylläpitäjinä vanhoillislestadiolaisia yksityishenkilöitä.
Tänään on 11 Joulu 2018, 09:36

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 24 Touko 2011, 14:57 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Viestit: 6930
Paikkakunta: Suomenselkä
Seurustelun vaaroista


Autuaat ovat siviät, sillä he saavat maan periä. Matt. 5:5.

MERKITTY Jeesuksen sana neuvoo siveyteen. Se on vieras monelle aikamme ihmiselle. Eräänä osoituksena siitä on avoliittovillitys ja sen suosiminen. Elämme murheellista siveettömyyden ja sukupuolimoraalin rappion aikaa. Monet rakkaan kansamme jäsenet, erittäinkin nuoret, painuvat yhä syvemmälle synnin irstauteen ja huoruuteen, ja vetävät näin päällensä kaikkivaltiaan Jumalan
vihan, kuten Herran pyhä sana osoittaa.

ARMOLAPSEN EI ole vara poiketa seurustelussa Jumalan sanan viitoittamalta tieltä. Näemmehän, kuinka Jeesus pitää siveyttä yhtenä autuaan ihmisen tuntomerkkinä, ja häntä koskee lupaus katoamattomasta perinnöstä uuden maan ihanalla kotirannalla.
VANHAN LIITON aikana Jumala ilmoitti Mooseksen kautta: Ei pidä yhtäkään porttoa oleman Israelin lasten tytärten seassa, eikä yhtään huorin tekijää Israelin poikain seassa. (5. Moos. 23:17). Yhtä ehdottoman varoituksen Jumala antaa Paavalin kautta: Ei huorintekijäin, eikä epäjumalten palvelijain, eikä salavuoteisten, eikä pehmiäin, eikä miesten kanssa makaajain... pidä Jumalan valtakuntaa perimän. (1. Kor. 6:9).

SEURUSTELUSSA ovat aina synnin houkutukset lähellä. Sielujen murhaaja panee vähättelemään synnin vaarallisuutta. Viattomuuden valhenaamariin pukeutuneena se tekeytyy jopa "rakkauden apostoliksi". Se sokaisee uhrinsa hempeydellä, ja saa heidät leikkimään tulella. Kohta on luvallista sekin, mikä Jumalan edessä on synti. Jumala kehottaa apostolin kautta: Kuolettakaa sen tähden teidän jäsenenne, jotka maan päällä ovat, huoruus, saastaisuus, häpiällinen himo, rietas halaus...joidenka tähden Jumalan viha epäuskoisten lasten päälle tulee.
(Kol. 3:5, 6).

ON KYSYMYS vakavasta asiasta: Vetää epäuskoisten lasten tavoin Jumalan viha päällensä mainittujen syntien tähden. Näemme, kuinka Jumalan sanan mukaiseen seurusteluun ennen avioliittoon vihkimistä, kuuluu toisen ja oman ruumiillisen koskemattomuuden kunnioittaminen. Oikea seurustelu ei ole omilla eikä toisen tunteilla leikkimistä ja himojen ruokkimista, puhumattakaan esiaviollisista sukupuolisuhteista ja avoliitosta. Kevytmielinen "kukasta kukkaan" lentäminen on jo osoitus siitä, että asenne ei ole oikea. Useinkaan ei ole kysymys muusta, kuin oman, heikon itsetunnon kohottamisesta ja synnin suosimisesta, ja lihan jälkeen elämisestä, josta apostoli sanoo: Sillä jos te lihan jälkeen elätte, niin teidän pitää kuoleman, mutta jos te lihan työt hengen kautta kuoletatte, niin te saatte elää. (Room. 8:13). Ymmärrämme, ettei voi olla Jumalan tahdon mukaista lihallisten tunteiden ja himojen tarkoituksellinen kiihottaminen syntiin, vaan hengen kautta kuolettaminen. Yöseurustelu, halaamiset ja suutelemiset eivät kuulu Jumalan armolapsen seurustelutapoihin. — Ei himoin halauksissa niin kuin pakanat, jotka ei Jumalasta mitään tiedä, neuvoo apostoli edelleen. Vai ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen templi... kunnioittakaa siis Jumalaa teidän ruumiissanne ja teidän hengessänne, jotka Jumalan ovat. (Room. 6:19, 20). Sillä me olemme pyhäin lapset, ei meidän sovi sitä säätyä alkaa kuin pakanat, jotka Jumalan katsovat ylön. (Tob. 8:5).

PAITSI SEN, kuinka seurustellaan, Jumala rakkaudessaan neuvoo armolasta, kenen kanssa hänen ei ole lupa seurustella. Aabraham varoittaa palvelijaansa: Minä vannotan sinua Herran, taivaan ja maan Jumalan kautta, ettes ota emäntää minun pojalleni kanaanilaisten tyttäristä. (1. Moos. 24:3). Raamattu kertoo, kuinka ennen vedenpaisumista Jumalan pojat näkivät ihmisten tyttäret kauniiksi ja ottivat heitä emännikseen. Silloin sanoi Herra: Ei minun henkeni pidä nuhteleman ihmistä (sanan kautta) iankaikkisesti, siliä hän on liha. (1 Moos. 6:3). Seuraukset tiedämme, tottelemattomuuden kautta tuli synnin paatumus, jonka tähden ensimmäinen maailma hukkui.
HERRA KIRKASTAA sanansa kautta, mikä on avioliitto pyhän ja vanhurskaan Jumalan edessä. Jeesus sanoo: Ja niin tulevat kaksi yhdeksi lihaksi, niin ettei ole silleen kaksi, mutta yksi liha. (Mark. 10:8). Jumalan tahto ei ole yhdistää omaa armolastaan yhdeksi lihaksi pimeyden lapsen kanssa: "Sillä kuinka Jumalan templi sopii epäjumalain kanssa? Sillä te olette elävän Jumalan templi." Jumalan henki poistuu: "Sillä mitä osallisuutta on valkeudella pimeyden kanssa, ja mikä sovinto on Kristuksella belialin kanssa? Taikka mikä osa on uskovaisella uskottoman kanssa? (2 Kor. 6:14 — 16): Moni on saanut katkerasti katua lankeemustaan, epäuskoisen kanssa avioitumista. Sen mukana on mennyt elävä usko,
ja jos parannuksen armon on tottelemattomuuden synnistä saanut, on risti ollut uuvuttavan raskas.

SEURUSTELUN yhteydessä tulevat esille myös retkien ja matkojen tuomat synnin vaarat. Matkat on syytä etukäteen suunnitella Pyhän Hengen valossa niin, ettei sielunvihollinen pääse turmelemaan synnillä armolasten yhdessäoloa. On kallista osoittaa kuuliaisuus tässäkin asiassa Jumalan armoneuvoille, kun Hän Henkensä kautta kirkastaa, ettei tyttöjen ja poikien ole soveliasta yöpyä samoissa huoneissa ja teltoissa. On kysymys Taivaan Isän suuresta rakkaudesta ja huolenpidosta. Hän tahtoo, ettei yksikään armolapsi uupuisi välille vihollisen petoksen kautta. On Jumalan armoa, että Hän aivan kuin kädestä pitäen taluttaa heikkoa lastaan, etteivät synnin viettelykset saisi häntä langettaa.

Hengellinen sota on samanlaista kuin maallinenkin. Ei ole vara ehdoin tahdoin asettua vihollisen maalitauluksi. On varottava tilanteita, joissa haavoittumisen ja lankeamisen vaara on suuri. On lisäksi huomioitava, ettei pahenna toisia, eikä anna väärää kuvaa rakkaasta Siionista. Kun maailman lapset asuvat ja elävät usein siveettömästi, he olettavat uskovaistenkin samankaltaisissa olosuhteissa tekevän samoin. Ei meistä kukaan voi kerskata vahvuudellaan. Joka luulee seisovansa, katsokoon, ettei hän lankee. Ja heikomman viettelijälle: Mutta jos sinun veljes sinun ruastas surulliseksi tulee, niin et sinä enään vaella rakkaudessa (Room. 14:15).

MAAILMAN ihmisten tavat ja käsitykset eivät sovi armolasten seurusteluohjeeksi. Kavahtakaamme heidän menoansa, sillä kysymyksessä on kuolemattoman sielumme autuus ja iankaikkinen elämä. Jumalan sana osoittaa asian vakavuuden. Mutta lihan työt ovat julkiset, kuin on huoruus, salavuoteus, saastaisuus, haureus…, joista minä teille edellä sanon, niin kuin minä ennenkin sanonut olen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ei pidä Jumalan valtakuntaa perimän. Mutta minä sanon: Vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä. (Gal. 5: 16, 19, 21).

SEN tähden, rakas ystävä, joka olet seurusteluasioissa tuntosi turmellut, ja saattanut Jumalan mielen murheelliseksi, nöyrry lapsen kaltaisena kuuliaisuuteen Hänen puhuttelevan sanansa alla. Herra Jeesus on vielä Siionissa armoistuimella, ja tahtoo pestä sinunkin sydämesi kalliilla verellään. Sinulla on armoetu tunnustaa syntisi, ja ottaa uskolla vastaan verinen evankeliumi syntiesi anteeksi saamiseksi taivaan Isän sydämeltä asti. Daniel jo hengen silmin katseli lauantaiehtoon tapahtumia: Monta puhdistetaan, kirkastetaan ja koetellaan, mutta jumalattomat pitävät jumalattoman menon, ja jumalattomat ei näitä tottele, mutta ymmärtäväiset ottavat näistä vaarin. (Dan. 12: 10).

PUHDISTA vielä vähän aikaa pukuasi, sinä lauantai-illan matkamies. Ylennä sydämesi uskomaan synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Omin voimin emme kestä kiusauksia ja koetuksia. Mutta niissä kaikissa me voitamme hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut. (Room. 8:37). Pian valkenee iäisyyden kirkas sunnuntaiaamu, jonka koitteessa kesäpääskyt soutavat, kiitosta laulaen Ylkäänsä vastaan.

Olavi Jutila
Päivämies 5.6.1974

_________________
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia