VL-FOORUMI

Keskustelupalsta vanhoillislestadiolaisille ja uskostamme kiinnostuneille. Ylläpitäjinä vanhoillislestadiolaisia yksityishenkilöitä.
Tänään on 15 Joulu 2018, 14:12

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Päivämies n:o 7 kirjoitus
ViestiLähetetty: 11 Helmi 2009, 15:31 
Poissa
Valvoja
Avatar

Liittynyt: 25 Tammi 2005, 22:05
Viestit: 1464
Paikkakunta: Pirkanmaalla pieni pitäjä
Matkaevääksi: Jumalan valtakunta on ihmisten keskellä
Jeesus aloitti maanpäällisen vaelluksensa julistamalla, että ”Jumalan valtakunta on lähestynyt” (Mark. 1:15). Hän kehotti etsimään ennen kaikkea ”Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan” ja lupasi, että tämän myötä ihmiselle annetaan kaikki muukin tarpeellinen (Matt. 6:33). Niin kuin nykyään, myös Jeesuksen aikana ihmiset kyselivät, mistä Jumalan valtakunnan voi löytää. Jeesus vastasi heille: ”Ei Jumalan valtakunta tule niin, että se taidettaisiin nähdä. Ei myös heidän pidä sanoman: katso tässä, katso siellä; sillä katso, Jumalan valtakunta on teidän keskellänne.” (Luuk. 17:20–21.)

Jumalan valtakunta on aina ollut ihmisten keskellä. Sieltä kuuluu katuvalle syntiselle Jumalan lasten kautta taivaan Isän kutsuva ja lohdullinen ääni: synnit on lupa uskoa anteeksi (Joh. 20:23). Jumalan valtakunnan ovi avataan jokaiselle sitä kolkuttavalle (Matt. 7:8). Tämä ovi on Jeesus Kristus, joka on Jumalan valtakunnan pää ja kuningas (Joh. 10:9, Ef. 1:22).

Jumalan valtakuntaa saa rukoilla

Jeesus opetti pyytämään taivaan Isältä rukouksessa: ”tulkoon sinun valtakuntasi” (Luuk. 11:2). Martti Luther selitti Vähässä katekismuksessaan tätä pyyntöä: ”Jumalan valtakunta tulee kyllä itsestänsä ilman meidän rukoustamme; mutta me anomme tässä rukouksessa, että se tulisi meidänkin tykömme.” Kysymykseen siitä, kuinka se tapahtuu, uskonpuhdistaja vastasi: ”Kun taivaallinen Isä antaa meille Pyhän Henkensä, niin että me hänen armostansa uskomme hänen pyhän sanansa ja elämme autuaina täällä ajassa ja sitten iankaikkisuudessa.”

Jumalan valtakunta on lasten kaltaisten valtakunta. Jeesus sanoi: ”Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta.” (Mark. 10:14.) Saamme luottaa ja turvata Jumalaan ja hänen Poikansa sovitustyöhön kuin pieni lapsi vanhempiinsa.

Työtä tehdään Jumalan voimalla

Jumalan valtakunta on työn valtakunta. Tämän työn tarkoituksena on auttaa ihmisiä pimeyden vallasta Jumalan rakkaan Pojan valtakuntaan (Kol. 1:13). Jeesus kehotti: ”Rukoilkaa siis elon Herraa, että hän lähettäisi työmiehiä elonkorjuuseensa.” (Matt. 9:38.) Jumalan valtakunnan työtä on tehty aina Jumalan antamin mahdollisuuksin ja voimin. Vanhan liiton aikana Jumala rohkaisi Herran temppelin rakentajia: ”Kaikki maan asukkaat, olkaa lujat! sanoo Herra. Ryhtykää työhön! Minä olen teidän kanssanne, sanoo Herra Sebaot.” (Hagg. 2:4.)

Kun teemme Jumalan valtakunnan työtä, Jumalan kaikkivaltius tulee esille heikkoudessamme ja vajavaisuudessamme. Paavali kirjoitti, että ”tämä aarre on meillä saviastioissa, jotta nähtäisiin tuon valtavan voiman olevan peräisin Jumalasta eikä meistä itsestämme” (2. Kor. 4:7). Jumalan valtakunta on ”heikoissa väkevä” (2. Kor. 12:19). Paavali sanoi omasta heikkoudestaan: ”Te näitte minut hyvin heikkona, hyvin arkana ja pelokkaana. Puheeni ja julistukseni ei pyrkinyt vakuuttamaan viisaudellaan vaan ilmensi Jumalan Hengen voimaa, jotta teidän uskonne ei perustuisi ihmisten viisauteen vaan Jumalan voimaan.” (1. Kor. 2:3–5.)

Jumalan valtakunta on kukistumaton valtakunta. ”Sitä eivät tuonelan portit voita” (Matt. 16:18). Se on myös rauhan ja ilon valtakunta. Paavali kirjoitti Rooman kristityille, että Jumalan valtakunta ei ole ”syömistä ja juomista, vaan vanhurskautta ja rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä” (Room. 14:17). Jumalan valtakunnassa saamme jo täällä maan päällä tuntea esimakua siitä ilosta ja rauhasta, joka meitä odottaa uskon palkintona taivaassa.

Olavi Isokoski


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia