VL-FOORUMI

Keskustelupalsta vanhoillislestadiolaisille ja uskostamme kiinnostuneille. Ylläpitäjinä vanhoillislestadiolaisia yksityishenkilöitä.
Tänään on 17 Tammi 2019, 01:26

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 15 Tammi 2011, 09:48 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Viestit: 6936
Paikkakunta: Suomenselkä
Maailmallinen viihde etäännyttää Jumalasta


Seurasali kävi ahtaaksi Merikarvian rauhanyhdistyksen syysseuroissa, joissa lauantai-illan alustuksen aiheena oli "Tämän maailman viihde." Penkit täyttyivät erityisesti nuorista kuulijoista, joita alustus kiinnosti niin, ettei seurasalista aika-ajoin kuulunut pihahdustakaan.

Syysseuroissa palvelivat Erkki Tölli, joka piti alustavan puheenvuoron viihteen vaikutuksista sekä Aarno Haho, joka alusti syysseurojen yhteydessä pidetyn seurakuntapäivän keskustelun aiheesta "Uskon vanhurskaus."

Alustuksessaan Erkki Tölli totesi, että elämme sielunvihollisen hallitsemassa maailmassa. Tarjolla on monia houkutuksia, joita vastaan varsinkin Siionin nuoret taistelevat eturintamassa. Tölli viittasi musiikkiin, urheilukilpailuihin ja videoihin, joissa kaikissa piilee suuret vaarat. Yhteistä viihteelle on, että se etäännyttää ihmisen ajatukset kauaksi Jumalasta. Myös muoti tuo omat kiusauksensa. Jumalan valtakunnassa ei haluta, eikä voidakaan laatia luetteloa siitä, mitä uskovaisen sopii kuunnella ja katsella. Elävä usko ei ole käskyjen ja kieltojen noudattamista, vaan vanhurskautta, rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä.

On paljon musiikkia, jota uskovainen voi kuunnella hyvällä omallatunnolla. On kuitenkin tärkeää pyytää Jumalalta viisautta ja voimaa siihen, ettemme lähtisi kuuntelemaan uskonelämää turmelevaa musiikkia. Myös videoihin ja internetiin liittyy paljon vaaroja. Internetistä löytyy hyödyllistä tietoa, mutta myös sopimatonta katseltavaa nappia painamalla. Videoiden ostamisessa ja lainaamisessa ongelmana on rajan veto sopivien ja sopimattomien videoiden välille.

Erkki Tölli muistutti, että pukeutumisellaan ihminen kertoo itsestään. Jumalan valtakunnassa ei opeteta niin, että uskovaisen täytyisi pukeutumisellaan erottua muista. Tarpeen ei ole myöskään seurata viimeisiä muodin oikkuja. Jumalan armo opettaa pukeutumaan, niin kuin kristitylle sopii.

Monet urheilulajit kiinnostavat myös uskovaisia. Vaarana on, että urheilu saa sydämessä liian tärkeän sijan. Erityisen suureen vaaraan Jumalan lapsi joutuu, lähtiessään seuraamaan urheilua pelikentille ja television ääreen.
Viihteen tarjonnassa sielunvihollinen on viisas. Se kyseenalaistaa Jumalan sanan opetuksen ja neuvot. Ensimmäinen ihmisparikin lankesi, jäätyään kuuntelemaan sielunvihollista.

Armo opettaa

Erkki Töllin alustus aikamme viihteestä oli rakkauden sävyttämä, siitä huokui Jumalan huolenpito lapsistaan. Tölli muistutti, ettei aiemmin ole tehty nuorisotyötä näin paljon kuin nykyisin. Nuorisotyön ja nuorten iltojen tarkoitus on tukea Jumalanlapsia uskon kilvoituksessa. Syntiin langenneelle kuuluu ehdoton evankeliumi.

Alustusta miltei etupenkissä kuunnelleet Arto Haapa-aho Luvialta ja Matti Peltomaa Pomarkusta pitivät sitä erittäin ajankohtaisena ja antoisana.

– Päällimmäiseksi alustuksesta jäi hyvä mieli. Siinä luvattiin, että synnit saa uskoa anteeksi. Armo ja anteeksiantamus antavat voimaa taistella myös viihteen kiusauksia vastaan, sanoi Arto. Mattia lämmitti erityisesti alustuksen raitis henki.
– Vaikka ajan ilmiöt heittävät pärskeitään Jumalan valtakuntaan, ja aiheuttavat huolta, löytyvät niihin raittiit neuvot. Siionissa on aivan kirkas ilma. On turvallista tietää, että Jumala pitää lapsistaan huolta, hän sanoi.


Uskomme armosta

Aarno Hahon sunnuntaina pitämässä, hyvin opillisessa alustuksessa, ja sitä seuranneessa keskustelussa, käsiteltiin keskeisiä uskonelämän kysymyksiä. Alustaja totesi, että jo parannus on alusta loppuun Jumalan työ. Uskon lahjan ihminen saa Jumalan armosta.

Ihmisen on kuitenkin vaikeaa nöyrtyä parannukseen. Hän haluaisi tehdä edes jotain oman autuutensa eteen. Jumalan pelastussuunnitelma tuntuu liian yksinkertaiselta.

Alustuksessa ja keskustelussa nousi esiin se, että omavanhurskaus vaanii myös Jumalan lasta. Sielunvihollinen yrittää kaikin keinoin siirtää uskon perustuksen pois Kristus-kalliolta. Aarno Haho muistutti, että vaelluksemme on kokonaan Jumalan voiman varassa. Väsymme taistelussa, epäilemme paljon ja lankeamme usein syntiin, mutta turvanamme on Jumalan armo ja anteeksiantamus.


Teksti Raija Fager
Päivämies 24.11.2004

_________________
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia