Pisara Lutherin pöytäpuheita

Martti Lutherin ja hänen aikalaistensa sekä vielä vanhempia kirjoituksia

Pisara Lutherin pöytäpuheita

ViestiKirjoittaja Weha » 20 Touko 2007, 23:51

Oikea usko

Oikeat uskovaiset luulevat aina, ettei heillä ole uskoa. Sen tähden he sotivat, taistelevat, kilvoittelevat ja ahkeroitsevat lakkaamatta säilyttääkseen ja lisätäkseen uskoa. Heidän laitansa on samoin kuin hyvien ja taitavien työntekijöiden, jotka aina näkevät ja huomaavat, että heidän töissään on puutteita ja vikoja, vieläpä paljonkin; mutta taas hutilukset luulevat, ettei heiltä puutu mitään, vaan että kaikki, mitä he tekevät ja valmistavat, on aivan täydellistä. Niin juutalaisetkin kuvittelevat osaavansa kymmenen käskyä, vaikka he eivät niitä taida ja noudata.
Weha
 

ViestiKirjoittaja Weha » 22 Touko 2007, 22:33

Pöihkeilevä usko

On mitä suurimmassa määrässä vahingollista, kun ihmiset luulottelevat uskovansa ja hyvin taitavansa evankeliumin. Niin tekevät itsekylläiset henget, jotka, kun ovat kuulleet tai lukeneet yhden tai pari saarnaa, luulevat syöneen Pyhän Hengen sulkineen päivineen ja sepittävät itse itselleen uskon, vaikkase on yksin Jumalan työ. Niin he elävät suuressa suruttomuudessa luullen töineen päivineen olevansa autuaita. Mutta toiset arvelevat, että he kuolinhetkellä voivat käyttää sellaista tietoa.

Muutamat ihmiset, kun seuraavat hyvän ja taitavan mestarin työtä, luulevat kykenevänsä tekemään paremmin. He puhuvat ja lörpöttelevät paljon ja ovat osaavinaan kaikkea mestaroida ja moittia. Niin on kuulioissakin niitä, jotka mielellään osaavat ja taitavat kaikki, mitä pappi ja saarnaaja opettaa ja sanovat: "Niin minä tekisin; minä kyllä osaan".
Weha
 

ViestiKirjoittaja Weha » 22 Touko 2007, 23:47

Lasten uskomisesta

"Lapset ovat parhaassa suhteessa Jumalaan, nimittäin mitä heidän uskoonsa ja elämäänsä tulee. Me vanhat houkkiot vaivaamme itseämme ja tuotamme itsellemme tuskia tutkiskellessamme, onko sana tosi, mitenkä se on mahdollista, mutta lapset yksinkertaisessa, puhtaassa uskossa pitävät sitä varmana ja totena.

Jos tahdomme tulla autuaaksi, niin täytyy meidän heidän esimerkkiään seuraten luottaa yksin sanaan. Mutta paha, ilkeä paholainen osaa sen taitavasti temmata meiltä pois ennen kuin huomaammekaan ja osaamme olla varuillamme. Aina näet tulee uusia asioita ja toimia, jotka vetävät huomiomme puoleensa".
Weha
 


Paluu Martti Lutherin ajalta



Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron