Suomen kuvalehti

Kirjoista ja lehdistä huomattua tekstiä.
Lainauksia ja Laulujen sanoja.

Suomen kuvalehti

ViestiKirjoittaja Rontsa » 22 Heinä 2007, 00:14

Kiinnostuneille tiedoksi, että uusimmassa Suomen Kuvalehdessä on juttu vl-lähetystyöstä Togossa. Toimittaja on lähtenyt Seppo Sutisen ja amerikkalaisen John Stewartin mukaan saarnamatkalle. Toimittaja on juuriltaan lestadiolainen, "oman uskonsa kadottanut". Kertoo matkan kulusta, seuratilaisuuksista ja paikallisten kanssa käydyistä keskusteluista. Yhden seuratilaisuuden aikana paikallinen mies tekee parannuksen. Toinen mies oli menestyvä lauluntekijä ja kitaristi, joka sai parannuksen armon 2001 ja jätti maallisen musiikin.

Kaikkiaan mielestäni kokonaisuutena ihan kiinnostava juttu, pääosin ihan objektiiviseen sävyyn kirjoitettu, joskin paikoin sävy on jonkin verran turhan negatiivinen, selväksi tulee kyllä että toimittajan mielestä lestadiolaisuus antaa epämielekkäitä vastauksia aikamme kysymyksiin. Juttu alkaa maanrajasta otetulla kuvalla, jossa kahden saarnamiehen jalat näkyvät takaapäin ja edessä "pieni Thomas ihmettelemässä puhujia", tuo mieleen ne synkkäilmeiset tummiin pukeutuneet papit joita mediaan yleensä mielellään jostain kaivetaan.
Rontsa
vakiintunut
 
Viestit: 116
Liittynyt: 08 Touko 2007, 22:53

ViestiKirjoittaja Hynde » 23 Elo 2007, 17:29

Hyvät kuvat ja hyvää juttua, mutta kirjoittajan kantaa ottavuus on häiritsevä, eikä sovellu asialehtiin. Lestadiolaisuutta käsiteltiin mielipidepalstojen tavoin.

60 luvulla eroitettiin papit ja alkoi tulla sääntöjä: alkoholi, tanssi..
Sitten ihannoidaan alkuajan järjestäytymätöntä lestadiolaisuutta.

Miksi aseteellisti ilmaistu 'pappien potkaisut' liitetään alkoholi ja tanssi maallikoiden sääntöihin vaikka juuri lestadiolaisen heräyksen voimakkain vastustus kohdistuu alkoholiin ja myöskin tanssiin suhtaudutaaan täysin kielteiseksi.
Outoa tuonlainen johtopäätös.

Rehellinen sääntöjä näkevä ulkopuolinen toteaisi, että alkuajan lestadiolaisuudessa vasta säntöjä olikin. Pappien erottamiset tulisi ilmaista toisin - ottaa skismana, syynä opillisin eroin.
Avatar
Hynde
Ylläpitäjä
 
Viestit: 283
Liittynyt: 23 Helmi 2005, 16:20
Paikkakunta: Helsinki-Vantaa ja Espoo

ViestiKirjoittaja O.M » 23 Elo 2007, 20:50

Hynde kirjoitti:Rehellinen sääntöjä näkevä ulkopuolinen toteaisi, että alkuajan lestadiolaisuudessa vasta säntöjä olikin.


Joo aika voimalla Laestadius saarnasi viinan perkelettä vastaan.
O.M
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3621
Liittynyt: 24 Heinä 2006, 09:00


Paluu Leikekansio



Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron