Uusi nimi palstalle

Sinkkujen elämän iloista ja suruista sekä uskossa elämisestä.

Uusi nimi palstalle

ViestiKirjoittaja Sinisielu » 19 Marras 2007, 23:33

Sinkkupalsta saisi kyllä vaihtaa nimeänsä. Jotkut ovat joskus paheksuneet, kun olen käyttänyt sinkku-nimitystä. Aivan kuin se olisi vähän maailmallinen nimitys. En sitten tiedä, onko joidenkin pipo liian kireällä sen nimityksen suhteen.
No, tästä aiheesta on ennenkin täällä keskusteltu...
Olisiko kenelläkään mitään kivaa uutta nimitystä tälle palstalle? :)
Avatar
Sinisielu
puurtaja
 
Viestit: 657
Liittynyt: 19 Loka 2004, 08:24

ViestiKirjoittaja Taavetti » 20 Marras 2007, 07:39

Pankaapa aivonystyrät töihin, niin nimetään tämä uudelleen.
Nimeä miettiessä tulisi muistaa, ettei tämä ole varsinainen kaverin etsintä palsta, vaan normaalia vapaata keskustelua sinkkujen kesken, johon keskusteluun toisetkin voivat osallistua.
Tällä keskustelulla voi olla tarkoituksena rohkaista ja tukea yksin eläviä heidän murheissaan, jakaa toisten kanssa iloisia asioita ja tapahtumia, kertoa ja kysellä mitä moninaisimmista elämän tapahtumista.
Vaikka tämän palstan tarkoitus ei olekaan seurustelukaverin haku, ei tietenkään haluta estää jos sellainen löytyy. Kaikessa keskustelussa meidän sopii muistaa Raamatun neuvo: Itkekää itkevien kanssa ja iloitkaa iloitsevien kanssa. Tai myös suomalaisen sananlaskun viisaus: Jaettu suru on puoli surua, jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.

Pienenä alkuna nimitalkoille muistelen millä nimellä ennen minun aikaani on kutsuttu heitä, joita nykyisin sanotaan englannin kielestä lainatulla termillä sinkuiksi. Hienostunut ja sivistynyt nimi heistä oli: Itsellinen, sen mukaan tämä voisi olla Itsellisten palsta. Mutta mahtaisiko sitä enää nykyisin kukaan ymmärtää, ettei vain joku vääräleuka alkaisi puhua itsekkäiden palstasta. Muuten mielestäni tuo itsellinen on niin hyvä ja kuvaava nimi yksin elävistä, että sen saisi herättää sadan vuoden unestaan ja ottaa uuteen käyttöön. Oikein ymmärrettynä siinä ei pitäisi olla mitään halventavan vivahdettakaan.
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä

ViestiKirjoittaja blastus » 20 Marras 2007, 08:12

Miten olisi "yksinäinen vartiopaikka"? :D vanha vitsi, mutta eihän ikä sitä huononna? Positiivista, kaanaankielistä huumoria.
blastus
 

ViestiKirjoittaja O.M » 20 Marras 2007, 11:22

Taavetti kirjoitti:Hienostunut ja sivistynyt nimi heistä oli: Itsellinen, sen mukaan tämä voisi olla Itsellisten palsta. Mutta mahtaisiko sitä enää nykyisin kukaan ymmärtää, ettei vain joku vääräleuka alkaisi puhua itsekkäiden palstasta. Muuten mielestäni tuo itsellinen on niin hyvä ja kuvaava nimi yksin elävistä, että sen saisi herättää sadan vuoden unestaan ja ottaa uuteen käyttöön.


- Naimaton. Virkakieltä, sikäli ok. Saattaa kuitenkin sisältää joissain yhteyksissä vähäisen latauksen, että naimattomalta ikään kuin puuttuisi jotain, vaikka hän olisi täysin tyytyväinen elämäänsä. Ei sopisi tähän yhteyteen: Naimattomien palsta.
- Yksinäinen. Periaatteessa ok, mutta voi johtaa siinä mielessä harhaan, että useinkaan naimaton ei ole yksinäinen, vaikka hänellä ei ole puolisoa.
- Yksin asuva. Ihan hyvä ilmaus, mutta voi olla harhaanjohtava, koska välttämättä naimaton ei asu yksin, vaan voi olla kämppäkavereita.
- Neiti, poikamies. Ei vikaa, mutta ovat sukupuolisidonnaisia nimityksiä. Joissain yhteyksissä voivat myös ilmaista, että tällaiselta ihmiseltä puuttuisi jotain, vaikka hän olisi tyytyväinen elämäänsä.
- Sinkku. Englannin lainasana. Periaatteessa neutraali sana, mutta sitä käytetään usein yhteyksissä, joissa eletään sinkkuelämää nykyisen maailmanaikamme malliin.
- Itsellinen. Vanhahtava ilmaus. Itsellinen on itsenäinen, ilman puolisoa elävä ihminen, jolta ei varsinaisesti puutu mitään, vaikka ei olekaan puolisoa.

Jos halutaan eroon nimenomaan niistä "ilman jotain" -sävyistä, Itsellisten palsta olisi mielestäni ehdottomasti paras vaihtoehto. Ilmaus on toki vanha, mutta kieli uudistuu joskus kierron kautta. Nythän on muodissa sata vuotta vanhat etunimet. Miksi ei siis myös sata vuotta vanhoja sanoja voisi ottaa uudelleen käyttöön.
O.M
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3621
Liittynyt: 24 Heinä 2006, 09:00

ViestiKirjoittaja Saunanaama » 20 Marras 2007, 14:18

blastus kirjoitti:Miten olisi "yksinäinen vartiopaikka"? :D vanha vitsi, mutta eihän ikä sitä huononna? Positiivista, kaanaankielistä huumoria.


Tuo huumori puree ainakin minuun. Tai oikeastaan se ei edes ole huumoria, vaan on mitä kuvaavin nimi sinkkupalstalle. Kannatan sitä! Erittäin sympaattinen nimi, josta tulee jotenkin lämmin ja turvallinen mieli; vartiopaikka se on yksinäinenkin paikka, muttei silti armosta osaton sekään.
Saunanaama
puuhakas
 
Viestit: 225
Liittynyt: 11 Huhti 2007, 14:29
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja nuusku » 20 Marras 2007, 14:34

Saunanaama kirjoitti:
blastus kirjoitti:Miten olisi "yksinäinen vartiopaikka"? :D vanha vitsi, mutta eihän ikä sitä huononna? Positiivista, kaanaankielistä huumoria.


Tuo huumori puree ainakin minuun. Tai oikeastaan se ei edes ole huumoria, vaan on mitä kuvaavin nimi sinkkupalstalle. Kannatan sitä! Erittäin sympaattinen nimi, josta tulee jotenkin lämmin ja turvallinen mieli; vartiopaikka se on yksinäinenkin paikka, muttei silti armosta osaton sekään.


Minun täytyy myöntää, että en ymmärtänyt alkuperäistä blastuksen viestiä. Varmaankin Blastus tarkoitit sen ymmärrettäväksi leikillä, mutta ei aivan auennut. Ei kai "Yksinäinen vartiopaikka" -käsite kuitenkaan ole huumoria eikä vitsi, vaan sehän on tosi kipeä ja raskas asia, jos joutuu uskomaan yksinäisellä vartiopaikalla. Miten se on "kaanaankielistä huumoria", olen nyt hieman ulkona??

Mielestäni yksinäinen vartiopaikka ei muutenkaan olisi parhaiten kuvaava nimi, koska yksinäinen vartiopaikka ja sinkku-elämäntilanne eivät kulje käsi kädessä. Voi olla yksinäisellä vartiopaikalla, vaikka olisi naimisissakin. Ja läheskään kaikki sinkut eivät välttämättä ole yksinäisellä vartiopaikalla. Mielestäni tuo ei oikein löisi "yksi yhteen" sinkku-käsitteen kanssa, vaan enemmänkin sekoittaisi.

Olisi mukavaa jos blastus hieman täsmentäisi, että miksi yksinäinen vartiopaikka on "vanha vitsi" ja "kaanaankielistä huumoria", jotta asia aukeaisi minullekin, enkä jäisi pöllämystyneeksi. Pyydän tässä samalla sinulta blastus kovasti anteeksi, että varmaankin tivaan tätä asiaa väärällä tavalla ja liian kovin sanakääntein, mutta itselleni on ainakin todella kipeä ja murheellinen asia jos ja kun joutuu uskomaan yksinäisellä vartiopaikalla, enkä oikein hahmota, että missä kohtaa siinä on se vitsi ja huumori osuus.. :oops:
Avatar
nuusku
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2102
Liittynyt: 08 Touko 2006, 17:33

ViestiKirjoittaja Sinisielu » 20 Marras 2007, 14:37

Nuusku, minäkin näen asian niin, että on vitsit vähissä siinä tilanteessa, kun vartiopaikka on yksinäinen.
Perhepalstalle nimi tulee kivuttomasti, tämä sinkkupuoli on vaikeampi vääntää mieleiselle nimelle... :shock:
Avatar
Sinisielu
puurtaja
 
Viestit: 657
Liittynyt: 19 Loka 2004, 08:24

ViestiKirjoittaja blastus » 20 Marras 2007, 15:42

Nuusku & Sinisielu, ilmeisesti "vitsi" ei sitten ollut kovin vanha? Itse olen kuullut sitä käytettävän huumorimielessä kun on tarvittu "poliittisesti korrektia" sanaa silloin, kun sinkku-sana ei vielä ollut käytössä ja puhuttiin vanhoistapojista ja vanhoistapiioista. Tässä yhteydessä joku saattoi kieli poskessa korjata toisen puhetta, että "ei noin, vaan sisar tai veli yksinäisellä vartiopaikalla".. alunpitäen varmaan jostain seurapuheesta poimittu tai sellaista mukaillen veistelty ilmaisu.

Luulin, että tämä vanha eufemismi olisi laajemminkin tunnettu, mutta ilmeisesti näin ei ole?

Mutta vaikka kyse olisi jollekulle ehkä vaikeastakin asiasta, niin eihän se tarkoita sitä, etteikö sanailemalla voisi laskea vähän leikkiäkin ja suhtautua siihen kaikesta huolimatta iloisen myönteisesti? Jos näin ei ole, niin unohtakaa ihmeessä tuo juttu :) Ymmärrän toki, jos asia ei naurata. On näitä kipeitä asioita riittävästi ollut omassakin elämässäni niin, etten varmasti ilkeyksissäni heitä huumoria.

Lapsiperheen vartiopaikasta voisi yhtä hyvin värkätä "aivan turmelukseen saakka vilkkaalla vartiopaikalla" tai lapsettoman parin vartiopaikasta "tyhjän tuntuisella vartiopaikalla".. jne. mutta siis tuo vartiopaikkajuttu oli se kaanaankielisyys, joka minusta tekee ilmaisusta hauskan.
Viimeksi muokannut blastus päivämäärä 20 Marras 2007, 16:10, muokattu yhteensä 1 kerran
blastus
 

ViestiKirjoittaja Sinisielu » 20 Marras 2007, 15:57

Jotkut suosivat perheetön-ilmaisua, mutta sekin tuo taas tunteen että jotakin puuttuu...aina on joku osaton ja surkea... :oops:
Itsellinen-nimityskin tuntuu ainakin minusta jotenkin tympeältä.
Tulipa tästä nimen muutoksesta vaikeaa. :)
Avatar
Sinisielu
puurtaja
 
Viestit: 657
Liittynyt: 19 Loka 2004, 08:24

ViestiKirjoittaja Taavetti » 20 Marras 2007, 22:53

Heitänpä tässä väliin keskustelua lukiessa mieleen tullen oivalluksen. Aamulla luettuani blastuksen esityksen, ajattelin että olipa osuva ehdotus, tuosta varmaan se nimi sukeutui. Päivän aikana käydyn keskustelun aikana tulleet perusteen ymmärrän ainakin kohtuullisesti. Jokaisella mielipiteellä on oma oikeutuksensa ja perusteensa. Mutta tuli mieleeni, että entä jos unohdettaisiin niin sinkut, itselliset kuin yksinäisetkin. Nimettäisiin palsta vain yksinkertaisesti sillä kaanaan kielisellä nimityksellä: Vartiopaikka. Palstan kuvauksessa voisi tarkentaa jotenkin tämän luonnetta tai tälle haluttua luonnetta.

Yritän tässä miettiä joitakin hahmotelmia ehdotukseksi , miten tätä voisi kuvailla. En nyt oivalla, mutta voisitte kertoa mitä ja minkä kaltaista keskustelua tähän toivotte, mitä haluatte ja myös mitä tähän ei missään tapauksessa saisi tulla. Niistä se kuvaus hiljalleen kypsyy.
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä

ViestiKirjoittaja Anonymous » 20 Marras 2007, 23:01

Miltä kuulostais?:

"Vapaa Parempi puolisko", sen vois lyhentää: Vapapu

"Vielä vapaa"

Nuusku:

Tuolla periaatteella ku sä aattelet, ettei 'naimaton' nimeä voi käyttää jos on 'maailman reissun tehnyt', mitä sit sinkut laittaa veroilmotukseen, kun siin kysytään: naimaton, avioliitossa, avoliitossa, eronnut tms??? Pitääkö uskovaisen sinkun, joka on 'tehnyt maailman reissun', laittaa raksi kohtaan 'naimaton' ja laittaa siihen pienen tähden perään ja kirjottaa sit paperin alalaitaan lisäselvitys "olen tehnyt maailman reissun, en ole oikasti naimaton, mutten kyllä naimisissakaan"???
Anonymous
 

ViestiKirjoittaja nuusku » 20 Marras 2007, 23:30

blastus kirjoitti:Nuusku & Sinisielu, ilmeisesti "vitsi" ei sitten ollut kovin vanha? Itse olen kuullut sitä käytettävän huumorimielessä kun on tarvittu "poliittisesti korrektia" sanaa silloin, kun sinkku-sana ei vielä ollut käytössä ja puhuttiin vanhoistapojista ja vanhoistapiioista. Tässä yhteydessä joku saattoi kieli poskessa korjata toisen puhetta, että "ei noin, vaan sisar tai veli yksinäisellä vartiopaikalla".. alunpitäen varmaan jostain seurapuheesta poimittu tai sellaista mukaillen veistelty ilmaisu.

Luulin, että tämä vanha eufemismi olisi laajemminkin tunnettu, mutta ilmeisesti näin ei ole?

Mutta vaikka kyse olisi jollekulle ehkä vaikeastakin asiasta, niin eihän se tarkoita sitä, etteikö sanailemalla voisi laskea vähän leikkiäkin ja suhtautua siihen kaikesta huolimatta iloisen myönteisesti? Jos näin ei ole, niin unohtakaa ihmeessä tuo juttu :) Ymmärrän toki, jos asia ei naurata. On näitä kipeitä asioita riittävästi ollut omassakin elämässäni niin, etten varmasti ilkeyksissäni heitä huumoria.

Lapsiperheen vartiopaikasta voisi yhtä hyvin värkätä "aivan turmelukseen saakka vilkkaalla vartiopaikalla" tai lapsettoman parin vartiopaikasta "tyhjän tuntuisella vartiopaikalla".. jne. mutta siis tuo vartiopaikkajuttu oli se kaanaankielisyys, joka minusta tekee ilmaisusta hauskan.


Joo, nyt illemmalla tuo alkaa hahmottua mulle. Veistelen kyllä itsekin joskus joistain kaanaan kielisistä sanonnoista huumoria. Minulla esimerkiksi käsite "ilmoitus" (jolla tarkoitaan Hengen ilmoituksia) on joskus humoristisestikin käytössä, voisin hyvin kuvitella, että olisin jonkun seurassa, ja hän kysyisi, että mitä puuhailtaisin seuraavaksi, niin voisin vastata, että "nyt ei ole ilmoituksia asian tiimoilta", jne. Tällaisia kyllä tulee käytettyä. Ehkäpä kannattaa miettiä, että missä tilanteessa, ja kenelle, ja mistä asiasta heittää vitsiä, en ole kyllä itsekään aina ajatellut.

Ehkäpä jos vaikka olen syömässä ry:llä jonkun kanssa kinkkukiusausta, voisin lohkaista, että on se kanssa, kun kiusauksistakin pitää maksaa. Mutta jos ruokapöytään liittyisi jokin kiusatun näköinen veli, jota ei ole pitkään näkynyt seuroissa, niin en tohtisi sanoa, että tervetuloa tänne kiusausten keskelle.

Kai se kannattaa miettiä, että missä tilanteessa lohkaisee uskonnollisiin käsitteisiin liittyviä vitsejä. Tässä tapauksessa pahastuin varmaankin liian helposti, pyydän anteeksi, samoin kuin kovaa kielenkäyttöäni. Olen yleensä mielestäni varsin huumoria ymmärtävä, mutta kun itse usein kipuilen nimenomaan yksinäisellä vartiopaikalla, niin kun en ymmärtänyt tuota viestiä tarkemmin, niin minulla meni "kiehahtamaan", kun luin vain nopeasti, kuinka se on käsite on "vanha vitsi" jne. Enpä sattunut tietämään, että tuo vitsi on laajasti käytössä, en ollut aiemmin kuullut sitä. Mutta ainapa oppii jotain uutta, nyt tietää tämänkin!
Avatar
nuusku
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2102
Liittynyt: 08 Touko 2006, 17:33

ViestiKirjoittaja Anonymous » 21 Marras 2007, 00:53

nuusku kirjoitti:Kai se kannattaa miettiä, että missä tilanteessa lohkaisee uskonnollisiin käsitteisiin liittyviä vitsejä. Tässä tapauksessa pahastuin varmaankin liian helposti, pyydän anteeksi, samoin kuin kovaa kielenkäyttöäni.

Minähän tässä anteeksipyytäjän asemassa olen jos pahastusta aiheutin? Minä puolestani en huomannut kielenkäytössäsi kovuutta ollenkaan enkä vähimmässäkään määrin siitä loukkaantunut. Mutta sikäli kun asia harmittaa, niin se on varmasti Jeesuksen nimessä ja veressä anteeksi!
Anonymous
 

ViestiKirjoittaja Taavetti » 21 Marras 2007, 06:09

Sinisielu kirjoitti:... :oops:
Itsellinen-nimityskin tuntuu ainakin minusta jotenkin tympeältä.
Tulipa tästä nimen muutoksesta vaikeaa. :)

Kun asiaa on harkittu kaikista mahdollisilta kulmilta, on mahdollista löytää todella hyvä nimi. Siis vaikeuksien kautta voittoon, kuten joskus on sanottu.
Keskustellen karsitaan pois huonoja vaihtoehtoja, jos jäljelle jää useita tasavahvoja ehdokkaita, laitetaan äänestys. Sen jälkeen ei pitäisi olla nokan koputtamista kellään.

Mietiskelin taas muutamia ehdotuksia, jotka hylkäsin saman tien. Kirjoitettuani tämän viestin muistin, että täällä toimi kymmeniä vuosia sitten partiolippukunta Selänteen suuntaajat. Kelpaisiko siitä muokattu nimitys: Elämän suuntaajat? Vai jättääkö sekin mahdollisuuden väärille tulkinnoille?

Tuli toinenkin mahdollisuus mieleen, jos etsisi nimen, joka ei itse viittaisi mitenkään sinkkuihin, mutta nimen alle palstan kuvaukseen liittäisi selityksen. Olin tässä keskustelussa havaitsevinani hyvän muotoilunkin, joka kenties sopisi sellaisenaan, mutta uudella etsimisellä en sitä enää löytänyt.
Yksi mahdollisuus olisi löytää Areiopagille uusi nimi ja vapauttaa se tälle palstalle. Maistellaan nyt ehdotuksia, keksitään lisää, kyllä siitä joku nimeksi löytyy!
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä

ViestiKirjoittaja O.M » 21 Marras 2007, 10:07

nuusku kirjoitti:Eikö naimaton-termissä ole myös se 'ongelma', että se perinteisesti tarkoittaa neitsyttä, eli henkilöä, joka ei ole nainut. Nykyään on valitettavasti ongelmana, että henkilö voi olla sinkku, mutta ei naimaton sanan varsinaisessa merkityksessä. Näin ollen naimaton-sana on mielestäni harhaanjohtava, koska useat maailman reissun tehneet sinkut eivät ole välttämättä naimattomia.


'Naida' tarkoittaa alunperin 'ottaa puolisoksi'. Vanhoissa kirjoituksissa voisi lukea: "Johannes Koskela nai Ida Kiviojan ja heille syntyi seitsemän lasta." Entisaikaan naimattomuus tarkoitti oletusarvoisesti myös sukupuolista koskemattomuutta, mitä se ei nykypäivänä enää tarkoita.

Sinkku ja yksinäinen ovat laajempia merkitykseltään kuin naimaton. Ne voivat tarkoittaa myös eronneita ja leskiä. Entäpä itsellinen?
O.M
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3621
Liittynyt: 24 Heinä 2006, 09:00

ViestiKirjoittaja O.M » 21 Marras 2007, 10:51

Google löysi itselliselle seuraavia merkityksiä:

"Itsellinen oli perinteisessä suomalaisessa maaseutuyhteisössä henkilö joka asui vuokralla toisen omistamassa asunnossa ja maksoi asumisestaan joko rahalla tai työnteolla. Pääansionsa itsellinen sai tekemällä muuta kuin maatöitä, esimerkiksi toimimalla käsityöläisenä. Itsellisellä saattoi olla myös omaa pientä viljelystä ja muutamia kotieläimiäkin."
http://fi.wikipedia.org/wiki/Itsellinen

"Itsellinen asui omassa pirtissään tai jossakin maatalon rakennuksessa. Pieni viljelmäkin ehkä oli; pari lehmää ja muita kotieläimiä. Pääansionsa itsellinen kuitenkin sai tekemällä muita kuin maatöitä. Kansan kielessä itsellinen, mäkitupalainen ja palkollinen ovat usein sekoittuneet. Ehkä mäkitupalainen oli enemmän juuri vuokran kautta sidoksissa maatilaansa. Itsellisiksi saatettiin nimittää käsityöläisiä ja pikkuvirkamiehiä. Sekä Toivolasta että Palhosta tunnetaan mm. sotamies Stoltin asunto."
http://www.narva.sci.fi/museo/makitupa/makituvat.html

Ymmärrän noista, että 'itsellisen' merkitys olisi jonkin verran eri kuin naimaton. Olisiko mahdollista sekin, että itsellinen ei välttämättä olisi naimaton? Pitänee tarkastaa sanakirjoista.
O.M
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3621
Liittynyt: 24 Heinä 2006, 09:00

ViestiKirjoittaja O.M » 21 Marras 2007, 10:56

Täältä löytyi vielä tällainen:

"Kuollut itsellisen vaimona kovaan kuumeeseen."
http://koti.mbnet.fi/markkujr/Rytkoset.htm

Vaikuttaa siltä, että itsellinen on sanana liian monimerkityksinen.
O.M
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3621
Liittynyt: 24 Heinä 2006, 09:00

ViestiKirjoittaja O.M » 21 Marras 2007, 11:15

Jos jotain kiinnostaa sanojen merkityksillä jaarlittelu, niin täältä löytyi mielenkiintoinen kirjoitus aiheesta:

http://kemppinen.blogspot.com/2006/07/s ... amo-2.html

Tuli mieleeni vielä sellainen vaihtoehto, että palstan nimeksi voisi tietysti laittaa myös vähän pitemmän: Sinkut, naimattomat, itselliset. Siitä voisi sitten jokainen ottaa itselleen sopivimman termin.

Voi tämä pysyä sinkkupalstanakin minun puolestani. Itse en kuitenkaan ennen naimisiinmenoa koskaan käyttänyt itsestäni nimitystä sinkku. Ei vain kolahda minuun. Mainittakoon kuitenkin, että vaikka inhoan vähän sinkku-nimitystä, se ei pahenna minua. En pahastu siitä enkä paheksu sitä enkä tule houkutelluksi tekemään syntiä sen vuoksi.
O.M
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3621
Liittynyt: 24 Heinä 2006, 09:00

ViestiKirjoittaja Nepheg » 21 Marras 2007, 17:49

Yksinäisiä miehiä kutsuttiin ennen poikamiehiksi ja yksinäisiä naisia vanhoiksipiioiksi.
Ovat niin erilaisia sanoja, ettei niistäkään taida pystyä rakentamaan palstan nimeä.
Nykyinen sinkkupalsta on mielestäni hyvä nimi.
Avatar
Nepheg
Aurinkopilvi
 
Viestit: 999
Liittynyt: 29 Elo 2005, 19:02
Paikkakunta: Espoo

ViestiKirjoittaja Elena » 24 Marras 2007, 22:48

Minusta sinkkupalstassa ei ole mitään vikaa palstan nimenä. En ole enää vuosiin osannut suhtautua torjuvasti sinkku-sanaan, etenkin kun se on ihan neutraali sana pohjimmiltaan, vrt. englanninkielinen "single".
Avatar
Elena
tosi pirteä
 
Viestit: 321
Liittynyt: 28 Syys 2005, 21:02
Paikkakunta: Aika lähellä

Seuraava

Paluu Sinkkupalsta



Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron