Tietokone-ongelmia

Tietokoneongelmat ja ohjeet foorumin käyttöön

Tietokone-ongelmia

ViestiKirjoittaja Sinisielu » 13 Heinä 2008, 21:57

Ostin uuden tietokoneen viime syksynä. Nyt se on parhaillaan jo kolmatta kertaa huollossa. Syyt: Näytönohjain ei aina "vastaa" ja pimentää näytön joiksikin sekunneiksi. Ja joskus kone käynnistyy itsestään lepotilasta valmiustilaan.

Koneelle on tehty kaikenlaista. Viime huollon jälkeen se toimi moitteetta muutamia kuukausia ja kas, vaivat palasivat. Nyt se on tutkittu jollakin uudella systeemillä ja perjantaina liikkeessä käydessäni miehet sanoivat, ettei siinä ole vikaa ainakaan näytönohjaimessa eikä pitäisi muutakaan vikaa olla.
Olen aivan ymmälläni. :mosho:
Avatar
Sinisielu
puurtaja
 
Viestit: 657
Liittynyt: 19 Loka 2004, 08:24

ViestiKirjoittaja kuikuilija » 13 Heinä 2008, 23:12

Oliko sulla Vista- käyttöjärjestelmä. Sinulla saatta esim jokin ohjelmaa alkaa hakea tietoa netistä tietyllä aikaa. Käytä googlen hakusanana suluissa olevaa tekstiä niin saat vinkkejä ( kone käynnistyy itsestään lepotilasta valmiustilaan ). tällästä äkkiseltään
kuikuilija
touhukas
 
Viestit: 189
Liittynyt: 22 Loka 2005, 19:21
Paikkakunta: koti jossain suunnassa

ViestiKirjoittaja Humilton » 13 Heinä 2008, 23:23

Onko pöpöt putsattu?
Avatar
Humilton
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1126
Liittynyt: 10 Loka 2007, 01:13

Re: Tietokone-ongelmia

ViestiKirjoittaja Nepheg » 14 Heinä 2008, 10:37

Sinisielu kirjoitti:Ostin uuden tietokoneen viime syksynä. Nyt se on parhaillaan jo kolmatta kertaa huollossa. Syyt: Näytönohjain ei aina "vastaa" ja pimentää näytön joiksikin sekunneiksi. Ja joskus kone käynnistyy itsestään lepotilasta valmiustilaan.

Koneelle on tehty kaikenlaista. Viime huollon jälkeen se toimi moitteetta muutamia kuukausia ja kas, vaivat palasivat. Nyt se on tutkittu jollakin uudella systeemillä ja perjantaina liikkeessä käydessäni miehet sanoivat, ettei siinä ole vikaa ainakaan näytönohjaimessa eikä pitäisi muutakaan vikaa olla.
Olen aivan ymmälläni. :mosho:


Ongelma on ratkaistu!
Minun vanhalle koneelleni kävi samalla lailla.
Ostin siihen uuden näytönohjaimen joka teki juuri samalla lailla. (vanhan kanssa ei ikinä mitään ongelmia)

Ongelma on powerin pienuudessa.
Kun näytönohjain muuttaaa jossain vaiheessa tarkkuutta, ottaa se enemmän virtaa ja kun power on alimitoitettu, niin virta häviää pahimmassa tapauksessa koko koneessta ja se boottaa.
Toisinaan voi jäädä vain ruutu mustaksi.

Ainoa vaihtoehto, joka on nopea toteuttaa, on näytönohjaimen vaihto toiseen, ehkä vähän vanhempaan jossa on pienempi virrankulutus.
Avatar
Nepheg
Aurinkopilvi
 
Viestit: 999
Liittynyt: 29 Elo 2005, 19:02
Paikkakunta: Espoo

Re: Tietokone-ongelmia

ViestiKirjoittaja blastus » 14 Heinä 2008, 11:10

Nepheg kirjoitti:[Ainoa vaihtoehto, joka on nopea toteuttaa, on näytönohjaimen vaihto toiseen, ehkä vähän vanhempaan jossa on pienempi virrankulutus.


Ja jos tietokone on ostettu pakettina niinkin vähän aikaa sitten kuin viime syksynä, niin vääränlaisen paketin kokoaminen on ilman muuta kokoajan virhe (eikä ollenkaan tavaton), jolloin myyjän pitäisi vaihtaa koteloon tehokkaampi virtalähde tai sopivampia komponentteja.

Muu todennäköinen ongelma voisi olla näytönohjaimen riittämätön jäähdytys? Tokihan puutteellinen jäähdytys muuallakin voi aiheuttaa tökkimistä, mutta jos esim. prosessori kuumuu liiaksi, näyttö yleensä jumittaa tai virta katkeaa itsekseen. Syy voi olla siis periaatteessa myös vääränlainen, liian tehoton jäähdytin. Myös pölyn kertyminen koteloon aiheuttaa kuumenemista ja jos liikutaan jäähdytystehojen kanssa "siinä rajoilla", niin tästä aiheutuva ylimääräinen kuorma voi olla juuri se, joka "katkaisee kamelin selän". En tiedä, missä määrin asiantuntijat allekirjoittaisivat tuon väitteen, mutta tämä perustuu ihan käytännön havaintoihin.

Oli miten oli, virheellisen kokoonpanon aikaansaama virhe on ilman muuta myyjän vastuulla. Ainahan niille voi ehdottaa, että laittakaa siihen semmoinen näytönohjain joka sopii kokoonpanoon? Ei kannata päästää takuuaikaa menemään umpeen, silloin voi olla vaikeaa saada komponenttivaihdoksia teetettyä myyjän piikkiin.
blastus
 

ViestiKirjoittaja kesis » 14 Heinä 2008, 11:13

minäki olen ostanut tietokoneen, virtalähde tässäki oli kerran rikki se kun korjattiin siis sain uuden tilalle, niin toiminut moitteettomasti (koputtaa puuta)
Avatar
kesis
Valvoja
 
Viestit: 1071
Liittynyt: 28 Joulu 2005, 15:25
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja Sinisielu » 14 Heinä 2008, 18:16

Kiitos tärkeistä tiedoista! Liikkeessä eivät tällaisista ole puhuneet vaan kaikkea muuta ovat tehneet ja arvelleet. Eivät voi myöntää, etteivät itse asiassa tiedä, mikä sitä vaivaa.
Kuikuilija, on siinä Vista.
Avatar
Sinisielu
puurtaja
 
Viestit: 657
Liittynyt: 19 Loka 2004, 08:24

ViestiKirjoittaja Nepheg » 14 Heinä 2008, 23:48

Sinisielu kirjoitti:Kiitos tärkeistä tiedoista! Liikkeessä eivät tällaisista ole puhuneet vaan kaikkea muuta ovat tehneet ja arvelleet. Eivät voi myöntää, etteivät itse asiassa tiedä, mikä sitä vaivaa.
Kuikuilija, on siinä Vista.


Ovat varmasti parhaansa tehneet siellä liikkeessä ja kuten sanoit itsekin, eivät ole hoksanneet vikaa. Mutta tällaista tämä on vaikkakaan ei mukavaa.
Tuo Blastuksen kommentti että laitteessa voi vika ilmetä kun se on lämmennyt, on yksi varteenotettava vaihtoehto.
Powerisi voi olla juuri rajoilla, mutta toimii kun on viileätä ja laitteen lämmetessä sähkönjohtamiskyky (resistanssi) huononee.
Mitä lämpimämmäksi sähköä johtavat osat tulevat, niin virtaa katoaa matkalla lämpönä yhä enemmän jolloin virta ei enää riitä kaikkiin toimintoihin vaan kone tilttaa. :)

Eipä kai virtahävikit suuria ole, mutta eivät komponentit kovin suuria eroja kestäkään, varsinkin jos power on sökö eikä anna kaikkea virtaa.
Avatar
Nepheg
Aurinkopilvi
 
Viestit: 999
Liittynyt: 29 Elo 2005, 19:02
Paikkakunta: Espoo


Paluu Foorumin käyttö



Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron