Kalle Timonen

Iloisen virneen alue

Kalle Timonen

ViestiKirjoittaja Jani_S » 16 Heinä 2008, 23:51

Pudasjärvellä eli aikanaan rakastettu Jumalan työmies Kalle Timonen, saarnamies ja kirkolliskokousedustaja. Hänestä on monenlaisia muisteloita, joista tässä muutamia:

Timo-Kalle (näin häntä kutsuttiin) joutui kirkolliskokouksessa 1960-luvulla innokkaan feministitoimittajan tivaamaksi naispappeusasiassa. Tämän kysyttyä, miten Timonen oli tullut siihen tulokseen, ettei nainen muka sovi papiksi, vastasi Timonen ristien kätensä valtavan vatsansa päälle: "Rukkouksella ja paastolla."

Timo-Kallen painosta, joka oli pitkästi toistasataa kiloa, veisteltiin joskus. Joidenkin veljien huomautettua häntä leikillisesti, että hänen tulee varoa lihomista, hän vastasi vain: "Minnoon jo lihonu." Joskus hän vastasi myös, että "Suomessa on hänen tietääkseen voimassa painovapauslaki".

Timo-Kallen Amerikan-reissulla oli puhuva vaaka kuulemma sanonut hänelle: "Vain yksi henkilö kerrallaan." Hänen tultua takaisin kotiin olivat veljet täällä moittineet häntä Atlantissa uimisesta, koska Euroopan päässä oli muka merenpinta noussut.
Jani_S
 

....

ViestiKirjoittaja mutsi » 16 Heinä 2008, 23:56

Imatralla muuan isäntä kertoi käyneensä vahvistamassa saunan lauteita varmuuden vuoksi, kun Timo-Kalle oli tulossa lähetysmatkalle sinnepäin ja heille "sisälle", niinkuin oli tapana sanoa.

- Saunan lauteet kesti, mutta Kalle juuttui rottinkiseen tuoliin; kova oli rutina käynyt kun saarnamiestä siitä irrotettiin.
Avatar
mutsi
Valvoja
 
Viestit: 303
Liittynyt: 23 Huhti 2005, 22:38
Paikkakunta: Hailuoto

ViestiKirjoittaja Jani_S » 18 Heinä 2008, 08:27

Lueskelin illalla Antti Koukkarista kertovaa kirjaa, jossa myös oli juttua Timo-Kallesta. Tämä oli ollut Koukkareilla yötä ja hänelle oli tehty vuode hetekaan. Se oli ollut loppu sille sängylle ja Timo-Kalle oli aamulla maannut jo lattiaan vasten, vaikka nimellisesti yhä sängyssä.
Jani_S
 


Paluu Huumoria



Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron