Ikä?

Nuorten juttuja

ViestiKirjoittaja ape_89 » 07 Touko 2012, 19:37

olen ape 22v. Päijät-hämeestä ja juuri rekisteöityneenä tulin tänne ku löysin tänne ihmeellistä kautta joskus vaa kuullu tästäkin ja ihmettelen miten tää koko homma toimii...tuntuu vähä erikoiselta ku porukkaa on enemmä ku laki sallii mut ei oo keskestelua juuri mitää..

luulis että jos tämäkin on nuorten palsta ni, ois enemmän tätä tekstii täällä, no en viitti kommentoida enempää ku en tiedä miten tää homma pyörii.......

Mikä se lentokenttä on ???
ape_89
 

ViestiKirjoittaja Taavetti » 07 Touko 2012, 19:50

ape_89 kirjoitti:
luulis että jos tämäkin on nuorten palsta ni, ois enemmän tätä tekstii täällä, no en viitti kommentoida enempää ku en tiedä miten tää homma pyörii.......

Mikä se lentokenttä on ???

Lentokenttä tuskin on enää mikään, se on lopetettu useita vuosia sitten, kun ylläpitäjät kyllästyivät eikä uusia löytynyt. Silloisista käyttäjistäkin useimmat ovat kasvaneet ulos siitä keskusteluilmapiiristä.

Ja Lentokenttä siis oli nuorille tarkoitettu ja nuorten aikanaan käyttämä keskustelufoorumi. Tänne foorumimme nuorten palstalle ei ole enempää löytynyt keskustelijoita, syytä siihen en tiedä. Mahtavatko pelätä meitä vanhempia vai eivätkö ole tästä tietoisia. Emme kuitenkaan ole katsoneet tarpeelliseksi mainostaa.

Niin ja tervetuloa ape, homman pitäisi pyöriä juuri sillä tavalla kuin äsken viestisi kirjoititkin ja kun siihen toinen ja kolmas vastaa, sitä sanotaan keskusteluksi.
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä

ViestiKirjoittaja ape_89 » 08 Touko 2012, 14:03

Kiiiiitos kiitos, mut nykyää on niin monenlaista keskustelu palstaa että tää tuntuu aika tylsältä ku pitäisi olla koko ajan koneel ja seurata ku porukka vastaa näihi viesteihin muutaman päivän myöhässä et porukkaa kiinnostais varmaa enemmän jos olis sellai esim. facebook tapanen sivu, jotenki mustakin tuntuu aika ankeelta tämän tapainen sivu, tää on kuin lukis jotai romaania tai muuta eikä näit tekstei jaksa lukee ku täs menee monta viikkoo ku mä oon nää lukenut.. mut kaikil omat mielipiteet ; ) joo mut ei kai se lentokenttä sydeemi ollu tälläinen....... aattelin vaa..
ape_89
 

ViestiKirjoittaja Taavetti » 08 Touko 2012, 14:43

Käyttäjäthän sivut ja niiden luonteen luovat, tällainen foorumi on vain raami. Ilman käyttäjien luomaa sisältöä tämä ei ole mitään, mutta aktiivisten ja idearikkaiden käyttäjien toimesta lisääntyy kiinnostavuuskin. Lentokenttä oli muuten saman kaltainen foorumisofta, mutta kun käyttäjät keskustelivat ja jatkoivat vuoroin aloittamiaan kertomuksia, kiinnostavuus säilyi aikansa, kunnes vähitellen hiljeni ja lopulta hiipui täysin.

Tämä foorumimme toimi samaan aikaan Lentokentän rinnalla, mutta ei ole koskaan muodostanut sille uhkaa millään tavalla. Kiinnostuksen vuoksi olin minäkin sinne kirjautuneena. Facebookin kiinnostavuus perustuu siihen, että siellä on suuri määrä erilaisia kirjoittajia ja kiinnostuksen kohteita kymmenittäin. Jos olisi vain muutama, korkeintaan kymmenen kirjoittajaa, pitäisi heidän olla melkoisia sanataitureita pitääkseen yllä kiinnostusta.
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä

ViestiKirjoittaja Jay » 08 Touko 2012, 15:21

Voivoi tätä nykyajan nuorisoa! Kaikki pitäs olla heti nyt.
Minä olen ex-lentsikkalainen, ja silloin ei ollut vielä pikaviestimiä keksitty. IRC oli kyllä ja galleriaki, mutta vähän kökköjä olivat. Messenger oli vielä myyttinen masiina ja FB:stä ei osattu edes haaveilla.
Nuoriso kirjoitti kilvan lentokenttäfoorumiin päivittäin, lähes tunneittain, jotkut jopa tunteettain! Tällaisen foorumin etu versus pikaviestimiin on se, että viestin sisältöä tulee ehkä miettineeksi pariin kertaan ennenkuin sen lähettää. Tosin lentokenttäaikoina sitä ei silti taidettu tehdä :smile:
Nimimerkillä Lentokenttäaktiivi01-02
Jay
puuhakas
 
Viestit: 244
Liittynyt: 15 Heinä 2011, 01:25

ViestiKirjoittaja ape_89 » 08 Touko 2012, 16:00

voivoi tätä nuorisoa ku päivät pitkät vaa tietokonneel, ku joutuu ootteelee näit vastauksii ku jos ja kun tämä on niin mielenkiintoista touhua ni kyllä tääl saa päivät kulluu ku käy tunnin välein joka sortin palstoil vastailee...

niin ja porukka jää ns. "koukkuu" näihin FB;hen ku puhelimellaki kaverit päivystää töissä vartin välein mitä nyt joku päivittänyt tilapäivitystää...

kyllähän itsekin käytän näitä mut joo ehkhä käytän tunnin verran päiväs, jos sitäkää.....
ape_89
 

ViestiKirjoittaja Ulpu » 08 Touko 2012, 20:22

En ole nuori, mutta kommentoin silti nuorten ketjuun, tämä on aika hiljainen foorumi.
Vaikka kyllä se niin on ettei määrä korvaa laatua. :mobo:
-Vain sillä on merkitystä mitä Jumala minusta ajattelee.-
Ulpu
tosi pirteä
 
Viestit: 326
Liittynyt: 28 Joulu 2011, 00:50

ViestiKirjoittaja nuusku » 10 Touko 2012, 02:19

Missä menee nuoren ja ei-nuoren raja? Käyn vuosittain tapani jälkeen paikallisilla nuorten päivillä jotka ovat viikonlopun kestävät isot seurat. Minusta tuntuu että joka vuosi sinne tulee nuorempaa ja nuorempaa porukkaa, alkaa olla lähes puolet minua nuorempia tupa täynnä, ja yhä vähemmän kasvoista tuttuja, ei muutama vuosi sitten ollut vielä niin.

Erään määritelmän mukaan 0-10 v on nuorempi lapsuus, 10-20 v vanhempi lapsuus, 20-30 v nuorempi nuoruus, 30-40 v vanhempi nuoruus, 40-50 v nuorempi keski-ikä, 50-60 v vanhempi keski-ikä ja sen jälkeen jokin.. vielä vanhempi keski-ikä..?
Kunnes täyttyy halu hartain, tänne jääpi turmelus. Aukee kirkas kotiranta, loppumaton lohdutus.
Avatar
nuusku
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2102
Liittynyt: 08 Touko 2006, 17:33

ViestiKirjoittaja Saunanaama » 11 Touko 2012, 21:02

Aika usein nuoruuden katsotaan päättyvän viimeistään 35-vuotiaana. Joissain ammattikunnissa tiedän rajan olevan 40 vuotta, eli siihen asti pidetään "nuorena" ammatinharjoittajana.

Mutta mitä tulee tuohon käsitteeseen "keski-ikä", niin sitä tunnutaan käyttävän aika usein väärin. Keski-ikäinen ei ole esim. 60-vuotias, koska termi sananmukaisesti kuvaa elämme keskivaihetta - siis keskimääräisen odotettavissa olevan eliniän puoliväliä, sopivassa haarukassa tietysti ymmärtäen. 60-vuotiaalla ei minkään tilaston mukaan ole enää toista mokomaa jäljellä, harvalla 50-vuotiaallakaan - ainakaan itäsuomalaisella miehellä!

Mutta sen sijaan 35-vuotias on hyvinkin keski-ikäinen, 40-vuotiaasta puhumattakaan. Toki eliniän odote kasvaa koko ajan, mutta 100 vuotta on tällä hetkellä edelleen se käytännön maksimi. Sitten on säännön vahvistavia poikkeuksia tietenkin 1/10000.

Sattuisikohan jostain löytymään suomalaisten iästä taulukoita, esim. keski-ikä ja mediaani-ikä -tyyppisiä esityksiä? Niin ikään olisi jännä nähdä tulotason tai koulutuksen vaikutuksia elinikään. Niitä epäilemättä on jonkin verran.

No, oli miten oli, niin yksi on varma: kuolleisuus on aina varmat 100% kaikissa tuloluokissa.
Saunanaama
puuhakas
 
Viestit: 225
Liittynyt: 11 Huhti 2007, 14:29
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja nuusku » 11 Touko 2012, 21:32

Saunanaama on oikeassa, itse kirjoitin kommenttini osaksi huumorilla. Saunanaaman logiikalla kuitenkin keski-ikä vaihtelisi maakohdittain ja esim. Malawissa (eliniänodote 47 vuotta, link) keski-ikään tultaisiin 23 vuotiaana, 45-vuotiaan ollessa jo elämänsä ehtoossa.
Kunnes täyttyy halu hartain, tänne jääpi turmelus. Aukee kirkas kotiranta, loppumaton lohdutus.
Avatar
nuusku
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2102
Liittynyt: 08 Touko 2006, 17:33

ViestiKirjoittaja Pitkätukka » 11 Touko 2012, 22:42

Olen siis keskiäkäinen ;)
Huomenna nuorteniltaan :D
Kuva
Avatar
Pitkätukka
Ylläpitäjä
 
Viestit: 232
Liittynyt: 04 Loka 2005, 22:16
Paikkakunta: Vaasa

ViestiKirjoittaja Saunanaama » 12 Touko 2012, 09:28

nuusku kirjoitti:Saunanaama on oikeassa, itse kirjoitin kommenttini osaksi huumorilla. Saunanaaman logiikalla kuitenkin keski-ikä vaihtelisi maakohdittain ja esim. Malawissa (eliniänodote 47 vuotta, link) keski-ikään tultaisiin 23 vuotiaana, 45-vuotiaan ollessa jo elämänsä ehtoossa.


Näinhän se käytännössä menee!
Saunanaama
puuhakas
 
Viestit: 225
Liittynyt: 11 Huhti 2007, 14:29
Paikkakunta: Tampere

Edellinen

Paluu Nuorten palsta



Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron