Pudasjärvi

kuulumisia ja muistoja

ViestiKirjoittaja mies » 03 Heinä 2013, 13:49

Ajatuksessa kävi, että olisi kulkenut sveitsin lipun ohi 1 aikaan, ja ois sivusilmällä kurkannut. Työvuorot pe, la ja su + jälkikasvun hoitaminen laittoi senkin ajatuksen unholaan.

Joku se tais puheessa verrata suviseuroja lehtimajanjuhlaan.
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

ViestiKirjoittaja Jay » 03 Heinä 2013, 18:35

Jay kirjoitti:
näre kirjoitti:Onni oli päästä suviseuroista kotiin. Lähteminen ei ollut lainkaan haikeeta, sillä niin kovin jo odotti poispääsyä kuumuudesta, kosteudesta, jatkuvasta hälinästä, loputtomista puheista ja seurakentällä ravaamisesta. Ihanaa palata kotiin. Täällä pääsee vessaan ja suihkuun muutamalla askeleella ihan silloin kuin tahtoo, vesi tulee hanasta, jääkaappi avautuu jonottamatta ja minulla on vaikutusvaltaa siihen millainen äänimaisema kodissa vallitsee.

Tapaaminen ei tainnut kerätä suurta suosiota...


Kotielämälläkin on puolensa, mutta kyllä minulla jäi samanlaiset tuntemiset kuin Jesajalla. Mahtava reissu; koskettavia puheita, mukavia ihmisiä, Taivaan esimakua.. Liian äkkiä meni suviseurat.
Eikö näreen bunkkeriin kuulu radio.

näre kirjoitti:Siis mikä ihme tää radiojuttu on? Meikäläinen tipahti kyllä täysin tästä keskustelun loikasta. Eikö tässä puhuttu suvareista? Jay?


Niin, viittasin tuohon suviseurojen kurjuuteen, että oletko koskaan viettänyt suviksia urbaanisti suvisradion äärellä. Bunkkeriksi luonnehdin tuota kuvailemaasi paikkaa, johon ei sään vaihtelut ja elämän äänet pääse vaikuttamaan.
Itse olen pari kertaa viettänyt puolet suviseura-ajasta kotona, eivätkä olleet hyviä ratkasuja. Onneksi pääsin lopulta mukaan kummallakin kerralla. Toisella kertaa minut vei myöhästynyt kyyti, toisella kaipuu.
Minusta on aika rajua kutsua puheita loputtomiksi. Kuulostaa siltä kuin niihin olisi kyllästynyt. Minusta jokainen tuli tarpeeseen. Ne ovat suviseurojen tarkoitus.
Muutaman päivän leiriolosuhteissa kestää hyvin. Alueelta löytyy suihkut, mikä tuntuu peräti luksukselta. Nukkua sai niin paljon kuin halusi. Syömässä sai käydä silloin kun siltä tuntui. Työvuoroja sai tehdä tai olla tekemättä. Tein mielelläni.
Vertaan nyt suviseuroja mielessäni leireihin armeija-aikana. Niiltä leireiltä halusi kotiin.
Jay
puuhakas
 
Viestit: 244
Liittynyt: 15 Heinä 2011, 01:25

ruoka oli hyvää

ViestiKirjoittaja Ilpo » 03 Heinä 2013, 20:29

Mukava oli olla suviseuroissa sen lyhyen ajan mitä oltiin, sai ikään kuin istua koko ajan ruokapöydässä ja ruoka oli hyvää, olihan ruoan laittaja itse Taivaan Jumala. En ehtiny kyllästyä ja kiitollinen mieli on siitäkin, että torstain, perjantain ja maanantain pystyin ainakin osaksi kuuntelemaan radiosta. Sekin on paljon parempi ku olla ihan erossa suviseuramenosta. Lauantaina en päässyt sveitsinlipulle, mikä oli harmi.
Ilpo
Ilpo
ahertaja
 
Viestit: 552
Liittynyt: 04 Kesä 2011, 00:46

ViestiKirjoittaja Ulpu » 03 Heinä 2013, 21:12

Mistä ne saarnat löytyvät?
-Vain sillä on merkitystä mitä Jumala minusta ajattelee.-
Ulpu
tosi pirteä
 
Viestit: 326
Liittynyt: 28 Joulu 2011, 00:50

ViestiKirjoittaja Hannes69 » 03 Heinä 2013, 21:50

Menet suviseurojen sivulle, sieltä seuraohjelma ja valitset päivän. Kaikki saarnat on kuunneltavissa suomeksi ja tulkattuna muutamalle vieraalle kielelle.
Hannes69
Hannes69
Valvoja
 
Viestit: 819
Liittynyt: 24 Syys 2010, 01:00
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

ViestiKirjoittaja Taavetti » 03 Heinä 2013, 21:51

Ulpu kirjoitti:Mistä ne saarnat löytyvät?

heinäkuun kesäseuraradio lähettää kaksi vanhaa saarnaa päivässä, kello 12.00 ja 20.00 alkaen. Asemat ja taajuudet ovat samat kuin suviseurojenkin aikana. Ne ovat siis vanhoja saarnoja eri vuosikymmeniltä.

Viimeisten suviseurojen saarnat tulevat tietämäni mukaan kuultavaksi, kunhan ne on ehditty järjestää lähetyskuntoon. Niitä saattaa löytyä jo nyt SRK:n sivuilta. Ellei löydy, saattavat tulla myyntiin CD -levyinä, mutta siihen menee aikaa hetken verran.
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä

ViestiKirjoittaja Hannes69 » 03 Heinä 2013, 23:21

Taavetille korjausta sen verran että kaikki pudasjärven suviseurojen saarnat ovat jo kuunneltavissa suviseurojen sivulla seuraohjelma-linkin alla. Valitsee vain päivän, ja painaa sinistä linkkiä "kuuntele", niin voi kuunnella. Saarnat voi myös kopioida vapaasti omalle koneelle. Painaa kuuntele-linkkiä oikealla hiiren napilla ja valitsee esille tulevasta valikosta kohdan "tallenna kohde kiintolevylle". Niitä saa vapaasti kopioida itselle niin monta kuin haluaa omaan käyttöön.
Hannes69
Hannes69
Valvoja
 
Viestit: 819
Liittynyt: 24 Syys 2010, 01:00
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

ViestiKirjoittaja Emka » 03 Heinä 2013, 23:48

Ulpulle, saarnat kuuluvat vielä siitä linkistä suviseurat Pudasjärvellä itsellä se on vielä kirjanmerkeissä koska kuuntelin kotona ja oli todella hyvät ohjelmat seurapuheiden välissä ja seurapuheiden oli kuten aina ennenkin Raamattuun perustuvat, koska puhuja luki aina Raamatuntekstin ja sen jälkeen puhui siitä hyvin "kattavasti". En malttanut radion äärestä mennä mihinkään keskiviikosta alkaen ja haikeus täytti sydämen maanantaina kun seurat loppuivat ja illalla loppui koko lähetys sieltä minusta tuntui että Jumalalla oli paljon asiaa ihmisille saarnojen myötä, siksi oli vähän outo kommentti näreeltä viitaten puhujien saarnoihin?

Nyt saa sitten joka päivä kuulla vanhoja saarnoja ja Siioninlauluja siltä samalta asemalta mistä suviseuratkin lähetettiin, se mahdollisuus on heinäkuunkuun ajan ja niiltä radion taajuuksilta kuuluu myös opistoseuratkin kolmena viikonloppuna heinäkuussa , kuten myös netissä ja niille sivuille pääsee SRK:n sivuilta hakien.
Eilen tuli mieleen kun kuuntelin sitä ensimmäistä lähetystä vanhoja seurapuheita ettei sanoma ole muuttunut yhtään niistä ajoista taisi olla viime vuosisadan puolestavälistä, sama tuttu evankeliumi saarnattiin silloin ja se sama evankeliumi kuuluu tänäkin aikana, synnit saa uskoa anteeksi ja pääsee jumalanlasten kilvoittelevaan joukkoon.
Avatar
Emka
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1464
Liittynyt: 25 Tammi 2005, 22:05
Paikkakunta: Pirkanmaalla pieni pitäjä

ViestiKirjoittaja Jani_S » 04 Heinä 2013, 08:18

näre kirjoitti:Kaipasin seurapuheista esille nostettavaksi ja tallenteista kuunneltavaksi sellaisia puheita, jotka keskittyvät johdonmukaisesti Raamatun selitykseen Raamatulla ja siihen puheen alussa luettuun Raamatun kohtaan. Oliko joukossa tällaisia?

Jos tarkoitat saarnoja, joissa luettua tekstiä olisi selitetty pelkästään tai pääosin muilla raamatunkohdilla, niin ei ollut. Eihän sellainen olisikaan mikään puhe, vaan raamatun pelkkää lukemista.
Jani_S
tosi ahkera
 
Viestit: 506
Liittynyt: 30 Loka 2010, 00:24

ViestiKirjoittaja Ulpu » 04 Heinä 2013, 10:14

Kiitos nyt kuuluu. :-x
-Vain sillä on merkitystä mitä Jumala minusta ajattelee.-
Ulpu
tosi pirteä
 
Viestit: 326
Liittynyt: 28 Joulu 2011, 00:50

ViestiKirjoittaja sinivuokko » 06 Heinä 2013, 11:17

kaikista helpoin keino on mennä sivulle suviseurat 2013 ja painaa äänitteet.Sieltä tulee kaikki näkyviin kerralla.

Reisjärven maakunnallista tulee tästä linkistä.Tällä hetkellä on tauko,joten ei kuulu mitään
http://www.opistoseurat.net/
sinivuokko
 

ViestiKirjoittaja kesis » 06 Heinä 2013, 11:24

reisjärven maakunnalliset tulevat vasta viikon päästä. eli tänäänki tulee 12 ja 20 sieltä kesäseuraradiosta niitä vanhoja saarnoja
"menneisyyden muistamnen tuo voimaa nykyhetkeen"
Avatar
kesis
Valvoja
 
Viestit: 1071
Liittynyt: 28 Joulu 2005, 15:25
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja sinivuokko » 06 Heinä 2013, 11:26

jahas.olin viikon etuajassa :)
sinivuokko
 

ViestiKirjoittaja Taavetti » 06 Heinä 2013, 14:46

kesis kirjoitti:reisjärven maakunnalliset tulevat vasta viikon päästä. eli tänäänki tulee 12 ja 20 sieltä kesäseuraradiosta niitä vanhoja saarnoja

Reisjärven, Jämsän ja Ranuan kesäseurat kuuluvat myös samoilta kesäseuraradion kanavilta, kuin nämä päivittäiset kaksi vanhojen saarnojen lähetystä ja suviseurat ovat kuuluneet. Ranuan kesäseurojen jälkeen vaikenee kesäseuraradio, toivottavasti löytyy varoja jatkaa sitä taas ensi kesänä.
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä

Edellinen

Paluu Terveisiä seuroista



Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron