Antikristus ja Raamatun varoitukset

Yleistä vanhoillislestadiolaisuuteen liittyvää keskustelua.

ViestiKirjoittaja mies » 06 Elo 2013, 11:07

O.M kirjoitti:


Juuri näin, kattavasti asiaa tarkasteltu eri kanteilta. Puolestani kävisi päivämieheen vallan mainiosti sellaisenaan :D
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

Re: Antikristus ja Raamatun varoitukset

ViestiKirjoittaja mies » 07 Elo 2013, 08:52

Humilton kirjoitti:
Rebekka kirjoitti:Danielin kirjan kahdeksas luku 24-25 ja Ilmestyskirjan 13. lukuun olisi syyta kaikkien uskovaisten perehtya ennenkuin asiat alkavat tapahtua silmiemme edessa.


Mistä voi tietää, että se aika TULEE? Siis tulevaisuudessa, ei vielä nyt.


Joskus olen itsekin ajatellut, tai mielessäni on ennemminkin käynyt ajatus, että kun on kirjoitettu:

1992:Matt.24 kirjoitti:22 Jos sitä aikaa ei lyhennettäisi, yksikään ihminen ei säästyisi. Mutta valittujen tähden se aika lyhennetään.


Niin voiko olla, että tietyt osat ilmestyskirjasta (ehkä Danielinkin kirjassa) kertovat sellaista, mitä tapahtuisi, jos aikaa ei olisi lyhennetty. Mutta koska aika on lyhennetty, kaikkea ei ehkä tapahdukaan?

En toki halua olla tuomassa harhaoppeja, enkä tätä olisi kirjoittanut, ellen olisi Humiltonin viestiä ajatuksen kanssa lukenut. Eli tämä nyt on tällainen ajatus lähinnä, älkää ottako kovin vakavasti, niinkuin ette varmaan otakaan.
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

Re: Antikristus ja Raamatun varoitukset

ViestiKirjoittaja Jani_S » 07 Elo 2013, 09:14

mies kirjoitti:Niin voiko olla, että tietyt osat ilmestyskirjasta (ehkä Danielinkin kirjassa) kertovat sellaista, mitä tapahtuisi, jos aikaa ei olisi lyhennetty. Mutta koska aika on lyhennetty, kaikkea ei ehkä tapahdukaan.

Näin voidaan ajatella sielunvihollisen työsta, jota Jumala tekee tyhjäksi myös lyhentämällä ajan. Mitään raamatun tapahtuvaksi kertomaa ei kuitenkaan jää tapahtumatta, ja Jumalan lapset voivat vieläkin luottaa siihen, että raamattu täyttyy jokaista sanaansa myöten.
Jani_S
tosi ahkera
 
Viestit: 506
Liittynyt: 30 Loka 2010, 00:24

Re: Antikristus ja Raamatun varoitukset

ViestiKirjoittaja mies » 07 Elo 2013, 10:02

Jani_S kirjoitti:
mies kirjoitti:Niin voiko olla, että tietyt osat ilmestyskirjasta (ehkä Danielinkin kirjassa) kertovat sellaista, mitä tapahtuisi, jos aikaa ei olisi lyhennetty. Mutta koska aika on lyhennetty, kaikkea ei ehkä tapahdukaan.

Mitään raamatun tapahtuvaksi kertomaa ei kuitenkaan jää tapahtumatta, ja Jumalan lapset voivat vieläkin luottaa siihen, että raamattu täyttyy jokaista sanaansa myöten.


1992: Joona.3 kirjoitti:4 Joona lähti kulkemaan kaupungissa ensimmäistä päivänmatkaa ja huusi: "Enää neljäkymmentä päivää, sitten Ninive hävitetään!"

mutta

10 Jumala näki, että he kääntyivät pahoilta teiltään. Niin hän muutti mielensä eikä sallinutkaan onnettomuuden kohdata niniveläisiä, vaikka oli sanonut tuhoavansa heidät.


Jumala ei tuhoa omiansa. Mutta jos niniveläiset eivät olisi kääntyneet, olisi Ninive tuhottu? Pikaisesti ajatellen voimme ajatella: Valehteliko Jumala Joonan suulla, sanoessaan: "Enää neljäkymmentä päivää, sitten Ninive hävitetään!"? Toteutuiko se? Ymmärtäisin, että sanat olivat tosia, mutta niinkuin Lot pakeni Sodomasta, yhtälailla on totta, ettei Jumala tuhoa sillensä omiaan - rakkaus on suurin. Uhkaus oli se laki, mutta envankeliumi se pelastus?

(Tämä tällaisena 'vasta-argumenttina", mutta tämä on puolestani tällaista ajatuksenjuoksua, varsinaisesti en pyri niinkään ottamaan jäykkää kantaa suuntaan enkä toiseen..)
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

Re: Antikristus ja Raamatun varoitukset

ViestiKirjoittaja Jani_S » 07 Elo 2013, 18:45

mies kirjoitti:Mutta jos niniveläiset eivät olisi kääntyneet, olisi Ninive tuhottu? Pikaisesti ajatellen voimme ajatella: Valehteliko Jumala Joonan suulla, sanoessaan: "Enää neljäkymmentä päivää, sitten Ninive hävitetään!"? Toteutuiko se?

Raamattu kertoo, että Jumala muutti mielensä eikä hävittänyt Niniveä, koska sen asukkaat lakkasivat tekemästä pahaa. Joona sen sijaan oli melkoisessa lakihengessä ja harmitteli Jumalan laupeutta. Hän ilmeisesti oli myös nolona Ninivelle kertomansa uhkauksen toteutumattomuuden vuoksi, jopa siinä määrin että toivoi kuolevansa.

Joona oli kaiken kaikkiaan melko uppiniskainen Jumalan kutsulle ja hänen työssään. Hän aluksi ei suostunut lähtemään Niniveen, vaan pakeni Tarsisiin välttyäkseen Jumalan määräämältä tehtävältä. Kun hän viimein kuitenkin oli Ninivessä ja saarnasi Jumalan lain tuomiot, hän olisi mieluummin nähnyt niiden toteutuvat kuin kaupungin saavan armahduksen. Joona ei aluksi edes uskonut Jumalan armahtavan Niniveä, vaan lähti sieltä ulos katselemaan kauempaa, miten kaupunki tuhoutuisi.

Niniven kääntyessä ja säästyessä Jumalan vihalta Joona harmittelee suoraan Jumalalle, miten hänen kaikki työnsä on ollut turhaa. Hän sanoo, että oli jo Tarsisissa tiennyt Jumalan olevan laupias ja armahtavan synnintekijää. Tässä Joonan lakihenki on vaihtunut laittomuuteen, sillä hänen mielestään Jumala olisi ilmeisesti voinut pyyhkiä Niniven synnit mielestään ilman lain saarnaa ja niniveläisten katumusta. Jumala ei kuitenkaan muuttanut armojärjestystään Niniven kohdalla, vaan sielläkin vasta syntinsä tunnustava sai armon.

Muuten, Joona oli haluton viemään parannuksen tehneitä niniveläisiä Jerusalemiin, vaikka nämä halusivat lähteä sinne. Syynä oli Jerusalemissa rehottava epäjumalanpalvelus ja kaikkinainen syntielämä. Joona pelkäsi, että niniveläiset sen nähdessään joutuisivat epäilyksiin ja luopuisivat uskosta.

Mitä Niniven myöhempiin vaiheisiin tulee, niin elämää siellä kesti Joonan jälkeen satakunta vuotta tai vähän kauemmin, kunnes Assyrian jatkuviin hyökkäilyihin kyllästyneet naapurimaat tuhosivat sen. En ole saanut mistään selville, kuinka kauan Ninivessä oli elävää uskoa.
Jani_S
tosi ahkera
 
Viestit: 506
Liittynyt: 30 Loka 2010, 00:24

ViestiKirjoittaja nuusku » 08 Elo 2013, 02:06

Joona oli inhimillinen ihminen kuten mekin. Hän ajatteli mennä saarnaamaan parannusta sinne, missä hän oletti inhimillisesti olevan Jumalaa etsiviä ihmisiä. Hän ei ymmärtänyt, miksi Jumala lähettää hänet synnin pesään, ja ajatteli ettei siellä varmasti parannuksen tekijöitä voi olla. Olen kuullut noin seuroissa.

Mekin ajattelemme, että joku tuntuu olevan niin lähellä Jumalan valtakuntaa, että hän saattaisi vaikka kohta tehdä parannuksen. Ja joku taas on niin pimeä, että hän ei varmasti koskaan parannusta tee. Näin ihminen ajattelee omalla järjellänsä.
Kunnes täyttyy halu hartain, tänne jääpi turmelus. Aukee kirkas kotiranta, loppumaton lohdutus.
Avatar
nuusku
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2102
Liittynyt: 08 Touko 2006, 17:33

ViestiKirjoittaja mies » 09 Elo 2013, 08:25

Useasta Ninivestä käsittelevästä historianteoksesta huomaamme, että tutkijat olivat useimmiset Brittejä, ja että brittimuseoon niitä usein toimitettiin, kaikenlaista löytötavaraa.

Sanotaan (wiki), että Joona oli aktiivinen siinä 786-746 eKr. Bongasin british museum:n sivuilta muutamia kuvia, jotka heidän mielestään ajoittuvat kohta tuon ajan jjäljeen.

Stone panel from the Central Palace of Tiglath-pileser III, 730-727 BC
http://www.britishmuseum.org/images/ps239269_l.jpg

The rooms and courtyards of the Neo-Assyrian Southwest Palace of King Sennacherib (704-681 BC) at Nineveh
http://www.britishmuseum.org/images/344776_l.jpg
http://www.britishmuseum.org/images/ps092616_l.jpg
http://www.britishmuseum.org/images/ps174027_l.jpg
http://www.britishmuseum.org/images/ps251418_l.jpg
(Sennacherib = Sin has replaced (lost) brothers for me, Sennacherib tarkoittaa (wiki) "Synti on tullut veljieni tilalle; synti on menettänyt veljiäni; tuolla oli joku jumala nimeltään Synti, mutta oli se sitten epäjumala tai synti, ei liene suurta eroa - synti tai epäjumaluus voivat viedä veljiämme)


Äkkiä ilahduin, kuin tarkastelin tätä selkeää kuvaa:

Kuva

Salomon taisi vaikuttaa 200 vuotta ennen Joonaa:

1992: Laull.7 kirjoitti:Miten kaunis, miten ihana oletkaan,
rakastettuni, riemuni!
8 Sinun vartalosi on kuin palmupuu,
sinun rintasi ovat sen tertut.

9 Minä ajattelen: tuohon palmuun minä nousen,
sen hedelmiin minä tartun!
Kuin rypäletertut ovat sinun rintasi,
hengityksessäsi on omenan tuoksu,
10 sinun suusi maistuu jalolta viiniltä, joka kiihdyttää rakkauttani ja kostuttaa uinuvien huulet.


Aivan oikein, Niniveläiset sijoittivat onko nuo nyt vesileilit vai viinileilit rinnoiksi, ja ilmeisesti jonkun astian sinne alle, ettei tipu hukkaan? (oliko sisällä sitten kookosmaitoa vai 'elävää vettä').. Astia on selkeästi suurempi kuin leilit, joten lähde leileistä oli ehtymätön?

Mutta onko siinä jo ylimäärisiä esineitä joukossa (itse en tunnista ainakaan kaikkea..)? 2.Kun.18:ssa tuo Sanherib käski kertoa:
22 Vai sanotteko te minulle: 'Me luotamme Jumalaamme, Herraan'? Mutta hänen uhrikukkuloitaan ja alttareitaan Hiskia itse on hävittänyt. Eikö juuri oma kuninkaanne sanonut Juudan ja Jerusalemin asukkaille: 'Vain tämän alttarin edessä Jerusalemissa saatte palvella Herraa'?

Oliko Sanherib siis kuitekin löytänyt tuon epäjumalainpalveluksen (Israelista?) ennen Hiskian uudistuksia, kun oli hyvin tietoinen niistä, mutta oli niitä uudistuksia vastaan.

Hiskia kuitenkin uudisti oikeaan suuntaan:
2.Aik.31: 21 Kaikessa, mihin hän ryhtyi, koskipa se sitten temppelin jumalanpalvelusta, lakia tai käskyjä, hän noudatti Jumalan tahtoa. Hän teki näin kaikesta sydämestään, ja niin hän menestyi.

Ja Sanheribille sekä hänen joukoilleen kävi huonosti:

20 Silloin kuningas Hiskia ja profeetta Jesaja, Amosin poika, rukoilivat ja huusivat kohden taivasta. 21 Ja Herra lähetti enkelin, joka surmasi Assyrian kuninkaan leiristä jokaisen soturin, ruhtinaan ja päällikön. Kuningas palasi nöyryytettynä omaan maahansa. Kun hän sitten kerran meni jumalansa temppeliin, hänen omat poikansa pistivät hänet siellä miekalla kuoliaaksi. (2Aik.32)

Ettei tuo venekuva vain kerro, että lähtivät uskovat ennen sen kaupungin tuohoa (ei siis Joonan aikaan) kaupungista poies?

Aiheesta lisää:
http://www.britishmuseum.org/explore/ga ... neveh.aspx
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

ViestiKirjoittaja mies » 09 Elo 2013, 19:23

mies kirjoitti:Mutta onko siinä jo ylimäärisiä esineitä joukossa (itse en tunnista ainakaan kaikkea..)?


Tästä tuntuisi puuttuvan se tärkein, ja jälkikin on sen mukaista?

Kuva


Voi toki olla, ettei minusta oo kuvataiteen tulkitsijaksi :D
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

Re: Antikristus ja Raamatun varoitukset

ViestiKirjoittaja mies » 08 Joulu 2016, 09:25

Augustine on koonnut joitakin kuultuja selityksiä (ei hänen omiaan) seuraavaan raamatunkohtaan:
1992: 2.Tess.2 kirjoitti:6 Te tiedätte, mikä häntä vielä pidättää, niin että hän ilmestyy vasta kun hänen hetkensä koittaa.
7 Vääryyden salainen vaikutus on jo olemassa. Sen, joka sitä on vielä pidättämässä, on vain ensin poistuttava tieltä;

Niistä yksi selitys tässä:
Augustine: City of God, Book XX kirjoitti:But others think that the words, "You know what withholds," and "The mystery of iniquity works," refer only to the wicked and the hypocrites who are in the Church, until they reach a number so great as to furnish Antichrist with a great people, and that this is the mystery of iniquity, because it seems hidden; also that the apostle is exhorting the faithful tenaciously to hold the faith they hold when he says, "Only he who now holds, let him hold until he be taken out of the way," that is, until the mystery of iniquity which now is hidden departs from the Church. For they suppose that it is to this same mystery John alludes when in his epistle he says, "Little children, it is the last time: and as you have heard that Antichrist shall come, even now are there many antichrists; whereby we know that it is the last time. They went out from us, but they were not of us; for if they had been of us, they would no doubt have continued with us." 1 John 2:18-19 As therefore there went out from the Church many heretics, whom John calls "many antichrists," at that time prior to the end, and which John calls "the last time," so in the end they shall go out who do not belong to Christ, but to that last Antichrist, and then he shall be revealed.

Vapaasti suomennettuna:
Mutta jotkut ajattelevat että sanat "Te tiedätte, mikä häntä vielä pidättää" ja "Vääryyden salainen vaikutus on jo olemassa" viittaa häijyihin ja tekopyhiin jotka ovat olevinaan uskovaisia, kunnes heitä on niin paljon että he muodostavat antikristuksen luotettavien ihmisten kanssa, ja tämä on se vääryyden salainen vaikutus, sillä se näyttää olevan piilossa; myös se, että apostoli kehottaa uskovia pitämään sen omistamansa uskon, sanoessaan: "Sen, joka sitä on vielä pidättämässä, on vain ensin poistuttava tieltä", eli kun vääryyden salainen vaikutus joka on nyt on piilossa, tulee esiin uskovaisten joukosta. Sillä he ajattelevat että se on sama mysteeri johon Johannes viittaa epistolassaan, sanoessaan: "Lapseni, viimeinen aika on käsillä. Te olette kuulleet, että on tulossa Antikristus, ja niin onkin nyt monia antikristuksia ilmaantunut. Tästä me tiedämme, että viimeinen aika on käsillä." 1.Joh.2:18-19. Täten kuin uskovaisten keskuudesta on lähtenyt paljon eriseuralaisia, joita Johannes kutsuu "moniksi antikristuksiksi", niin tuohon aikaan ennen loppua, ja jota Johannes kutsuu "viimeiseksi ajaksi", lähtevät he, jotka eivät kuulu Kristukseen vaan antikristukseen, ja sitten heidät paljastetaan (synnin ihminen ilmoitetaan).
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

Edellinen

Paluu Yleinen



Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron