Vanhoillislestadiolaiset ja kansankirkon jumalanpalvelukset

Yleistä vanhoillislestadiolaisuuteen liittyvää keskustelua.

Vanhoillislestadiolaiset ja kansankirkon jumalanpalvelukset

ViestiKirjoittaja Hamartolos » 15 Tammi 2017, 19:59

Onko vanhoillislestadiolaisilla kuinka yleisesti tapana käydä yhteisen evankelis-luterilaisen kirkon jumalanpalveluksissa kirkossa vai suosivatko vanhoillislestadiolaiset omia rauhanyhdistyksen seuroja?
Hamartolos
kiinnostunut
 
Viestit: 1
Liittynyt: 15 Tammi 2017, 19:52

Re: Vanhoillislestadiolaiset ja kansankirkon jumalanpalveluk

ViestiKirjoittaja Pitkätukka » 15 Tammi 2017, 23:54

Kyllähän sitä useammin tulee käytyä rauhanyhdistyksellä seuroissa kuin kirkossa Jumalanpalveluksessa...
Oman seurakunnan kirkossa on körttiläinen kirkkoherra ja sley:n pappi ;)
Lähinnä tulee käytyä rippikoulua käyvän lapsen kanssa ja silloin kun on itsellä jokin palvelusvuoro; ehtoollisen avustaminen, lukuvuoro tms. Joulun aikana tulee käytyä muutenkin.
Olisihan se hyvä käydä useamminkin. Taisi olla Luther kun kehoitti käymään niin kauan kuin sakramentit oikein jaetaan ja Isä meidän luetaan
Ev.Lut kirkon Jumalanpalvelus on kaunis ja rauhoittava tapahtuma, vaikkei se sinänsä ruokikaan kuolematonta sielua kun evankeliumi puuttuu.
Kuva
Avatar
Pitkätukka
Ylläpitäjä
 
Viestit: 232
Liittynyt: 04 Loka 2005, 22:16
Paikkakunta: Vaasa

Re: Vanhoillislestadiolaiset ja kansankirkon jumalanpalveluk

ViestiKirjoittaja nuusku » 16 Tammi 2017, 03:20

Ne ovat muuttuneet viimeisessä 20 vuodessa niin paljon että pahaa tekee. Pappi rämpyttää kitaraa ja käskee kirkkoväen läpsyttämään käsiään ja jumppaamaan. 80-luvulla kävin alakoulun mukana jumalanpalveluksissa, 1990 ei-vl rippikoulun yhteydessä. Vaikka papin puhe tuntui silloin yhtä turhanaikaiselta jaaritukselta kuin nykyäänkin niissä, oli meno sentään muodollisesti normaalia. Nykyajan papit ovat enemmänkin liperit koristeeksi laittaneita takapihojen wannabe-rocktähtiä, eivät ne ainakaan teologian opintojaan jumalanpalvelusten aikana näytä hyödyntävän.
Kunnes täyttyy halu hartain, tänne jääpi turmelus. Aukee kirkas kotiranta, loppumaton lohdutus.
Avatar
nuusku
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2102
Liittynyt: 08 Touko 2006, 17:33

Re: Vanhoillislestadiolaiset ja kansankirkon jumalanpalveluk

ViestiKirjoittaja Humilton » 16 Tammi 2017, 08:54

Minä kävin muutama vuosi sitten joka sunnuntai kirkossa. Oli ehtolliinen lähes aina. Sitten alkoi tuntua siltä, että en käy. Sen jälkeen olen käynyt harvakseltaan, mutta käynyt silloin tällöin kuitenkin. Rauhanyhdistyksellä kävin säännöllisesti 3 x viikossa. Nykyisin nettilinjojen kautta olen kuunnellut kun olen ollut väsynyt ja haluan oikeasti kuulla saarnan eikä taustahälyä (pahimmillaan 30 % saarnasta menee ohi kun ei kuulu).
Avatar
Humilton
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1126
Liittynyt: 10 Loka 2007, 01:13

Re: Vanhoillislestadiolaiset ja kansankirkon jumalanpalveluk

ViestiKirjoittaja MrB » 16 Tammi 2017, 12:27

Tuossa ylempänä nuusku kyllä puki sanoiksi hienosti sen millainen käsitys ja mielikuva itsellenikin on viime vuosina muodostunut evankelis-luterilaisen kansankirkon "menosta ja meiningistä". Monet papit ja kanttorit ovat enemmänkin show-miehiä tai -naisia ja välillä tuntuu, että siellä kilvoiteltaisiin siitä kuka kehittelee radikaaleimman uuden idean tai riennon. On kaikenlaisia kirkkokonsertteja, rytmimusiikkiseityksiä jumalanpalveluksissa, erilaisia avioliittokarnevaaleja joissa liukuhihnalta vihitään aviopareja ja televisioviihteenäkin esitetään ohjelmaa, jossa kaksi toisilleen täysin tuntematonta ihmistä solmivat avioliiton. Ei ollut näin villiä ja vapaata meno siihen aikaan kun itse rippikoulun kävin reilu neljännesvuosisata sitten.
MrB
tutustunut
 
Viestit: 30
Liittynyt: 15 Syys 2014, 21:14

Re: Vanhoillislestadiolaiset ja kansankirkon jumalanpalveluk

ViestiKirjoittaja Pitkätukka » 16 Tammi 2017, 18:32

Meillä täällä pohojam'maalla pienessä pitäjässä on siis melko hyvin säästytty noilta epätoivoisilta kuulostavilta "markkinointitempauksilta" ;)
Hyvä niin.
Toki täälläkin jonkinverran on tuollaisia tempauksia, mutta kokemuksen mukaan ne eivät ole tuoneet väkeä kirkkoon kuin ehkä ensimmäisellä kerralla. Jokin metallimessu on ollut pari kertaa yhtymän pääkirkossa, kuulemma ensimmäisellä kerralla paikalla oli viitisenkymmentä, toisella kerralla henkilökunta ja orkesteri...
Tämän vuoden aikana yhtymän kirkkoihin järjestetään lapsille oma pieni leikkinurkkaus joissa lastenohjaajat ovat lasten kanssa Jumalanpalvelusten aikana. Mielestäni ihan kannatettava ajatus! Kohderyhmänä ei enää olekaan enää hevihemmot vaan lapsiperheet. Tällaisilla toimenpiteillä voikin olla pysyvämpiä vaikutuksia kirkossakäynnin aktivoimiseen.
Kuva
Avatar
Pitkätukka
Ylläpitäjä
 
Viestit: 232
Liittynyt: 04 Loka 2005, 22:16
Paikkakunta: Vaasa

Re: Vanhoillislestadiolaiset ja kansankirkon jumalanpalveluk

ViestiKirjoittaja Ilpo » 17 Tammi 2017, 01:37

Pitkätukka kirjoitti:Meillä täällä pohojam'maalla pienessä pitäjässä on siis melko hyvin säästytty noilta epätoivoisilta kuulostavilta "markkinointitempauksilta" ;)
Hyvä niin.


Sama, kohtuu hyvä tilanne meilläkin, keskipohjanmaalla.
Tuomasmessu on ollut "rajuinta" menoa, johon olen ehtoollisavustajana joutunut, eikä sekään Taize - lauluineen kauhean rajua menoa ole.

Harmittavan laiska olen lähtemään sunnuntai aamuna kirkkoon, vaikka periaatteessa olen jyrkästi sitä mieltä, että evlut kirkko on Jumalan lahja suomen kansalle, jota on syytä arvostaa. Ja ihan fiksua olisi itsekin sitä arvostusta osoittaa käytännössäkin.
Ilpo
Ilpo
ahertaja
 
Viestit: 552
Liittynyt: 04 Kesä 2011, 00:46

Re: Vanhoillislestadiolaiset ja kansankirkon jumalanpalveluk

ViestiKirjoittaja nuusku » 18 Tammi 2017, 03:49

MrB kirjoitti:Tuossa ylempänä nuusku kyllä puki sanoiksi hienosti sen millainen käsitys ja mielikuva itsellenikin on viime vuosina muodostunut evankelis-luterilaisen kansankirkon "menosta ja meiningistä".

Lisäisin vielä, että minua se perin juurin vaivaa, että esim. koulunkäynnin yhteydestä ollaan poistamassa pakolliset syys- ja kevät jumalanpalvelukset ym. Minulla on yksi poika, hän käy evlut.seurakunnan järjestämää päiväkerhoa, ja minusta on hienoa, että siellä on joulu- ja kevätjuhlan yhteydessä jumalanpalvelus - niinkuin ennen oli kaikissa kouluissakin, ja soisi vieläkin olevan. Jumalanpalveluksen sisältö vain kovin paljon minua harmittaa. Onneksi paikallinen kirkkoherra ei osaa soittaa kitaraa (edellinen osasi ikävä kyllä), mutta kanttori valitettavasti osaa. Ja joku tamburiini sieltä vähintään aina papin kaavunkin alta yleensä löytyy joltain jossain vaiheessa.

Aina on sanottu että uskovaiset eivät lähde kansankirkosta vaan meidät sieltä ajetaan pois aikojen lopulla niin on käydäkseen. Mutta olen nykyajan elämää seuranneena pohtinut, että kuinka pitkään Suomessa on vielä olemassa niinsanottu kansankirkko johon kuulua. Muut nykyiset luterilaiset seurakunnat ovat herätysliikepohjaisia ja sen vuoksi vieläkin paljon pahempia kuin kansankirkkomme, mutta missä menee se raja, että konservatiiviset epäuskoiset papit eivät enää yksinkertaisesti kestä sitä liberaalia painostamista, jonka äänitorvena nykyinen piispamme on, pirun käsikassarana toimien. Olen myös pohtinut, että nykyiset kirkkorakennukset sopivat huonosti nykyajan jumalanpalveluksen tarpeisiin. Kun niissä on isot urut, jotka tilaavievievinä haittaavat pianon, orkesterin ja rumpujen sijoittelua. Lisäksi pappien visusti karttama saarnastuoli, joka estää näköyhteyttä "lavalle" papin puhuessa saarnastuolin sijaan ihmisten edessä. Myös alttari on kohtuuttoman iso nykytarpeisiin, kun ehtoollista toivotaan juotavan seisten, polvistumisen hidastaessa jakelua. Ihmisten viihtyvyyden osalta Raamattu lienee kuitenkin isoin haitta siellä, kun papin on nykyistenkin mukaan ilmaistava sen sunnuntain teksti siinä puhumalla, ja vasta sen jälkeen voi esitys alkaa. Olen ollut myös tavallisessa su-aamun jp:ssa jossa siinä ikävässä kirkkokäsikirjassa oli papille osoitettu joku paikka jossa puhuttiin "rangaistustesta. " Piti papin ihan varmistella seurakuntalaisilta, että "kusse Jumala on hyvä ja meijjät on kastettu niin kyllähän me kaikki täällä taivaaseem päästään, eikös se niin ole?? [kuulijoiden nyökkäyksiä].. "
Kunnes täyttyy halu hartain, tänne jääpi turmelus. Aukee kirkas kotiranta, loppumaton lohdutus.
Avatar
nuusku
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2102
Liittynyt: 08 Touko 2006, 17:33

Re: Vanhoillislestadiolaiset ja kansankirkon jumalanpalveluk

ViestiKirjoittaja tsh » 06 Helmi 2017, 01:56

Ns kansankirkon toiminnassa on monta sellaista seikkaan, joita ei tavalliset ev-kirkon jäsenetkään katso hyvällä. Mutta kuinka sitä oikeaa uskoa saadaan kerrottua kaikkille? Eikö vanhoillislestadiolaiset voisi tulla useammin kirkkoihin ja järjestää siellä Jumalan palveluksia, seuroja yms, jolloin kynnys tulla kuutelemaan sanaa olisi muillekin kuin vl:n omalle joukolle alhaisempi? Nykytilanteessa ainakin minä koen helpoksi osallistua tällaisiin tilaisuuksiin ja kaipaan niitä enemmän.
tsh
kiinnostunut
 
Viestit: 9
Liittynyt: 10 Joulu 2016, 01:33

Re: Vanhoillislestadiolaiset ja kansankirkon jumalanpalveluk

ViestiKirjoittaja hepa » 07 Helmi 2017, 10:26

tsh kirjoitti:Ns kansankirkon toiminnassa on monta sellaista seikkaan, joita ei tavalliset ev-kirkon jäsenetkään katso hyvällä. Mutta kuinka sitä oikeaa uskoa saadaan kerrottua kaikkille? Eikö vanhoillislestadiolaiset voisi tulla useammin kirkkoihin ja järjestää siellä Jumalan palveluksia, seuroja yms, jolloin kynnys tulla kuutelemaan sanaa olisi muillekin kuin vl:n omalle joukolle alhaisempi? Nykytilanteessa ainakin minä koen helpoksi osallistua tällaisiin tilaisuuksiin ja kaipaan niitä enemmän.


Kyllä seuroja järjestetäänkin kirkoissa, ja monilla paikkakunnilla on VL-pappi.
Avatar
hepa
tähtiahkera
 
Viestit: 877
Liittynyt: 19 Helmi 2009, 15:14
Paikkakunta: Oulunseutu

Re: Vanhoillislestadiolaiset ja kansankirkon jumalanpalveluk

ViestiKirjoittaja mies » 07 Helmi 2017, 14:42

tsh kirjoitti:Mutta kuinka sitä oikeaa uskoa saadaan kerrottua kaikkille? Eikö vanhoillislestadiolaiset voisi tulla useammin kirkkoihin ja järjestää siellä Jumalan palveluksia, seuroja yms, jolloin kynnys tulla kuutelemaan sanaa olisi muillekin kuin vl:n omalle joukolle alhaisempi?

Jos jossain maailman kolkassa on ihmisiä heränneellä tunnolla, Isä Jumala lähettää juuri sinne vaihto-oppilaan, työntekijän komennukselle yms.

On totta, että jos vangeille ei saarnata, niin sitten joku uskovainen väärin perustein tuomitaan ja joutuu vankilaan, ja sitä kautta saarnataan: Jumalalle on Sanan julistus tärkeää.

Jos haluaa vain kansankirkon yhteydessä kuulla Sanaa, niin pitänee ehkä olla valmis matkustamaan hiukan pidemmällekin? hmm.
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

Re: Vanhoillislestadiolaiset ja kansankirkon jumalanpalveluk

ViestiKirjoittaja Taavetti » 07 Helmi 2017, 15:36

Monet kirkkoherrat toivottavat uskovaiset tervetulleiksi seuroja pitämään ja siellä niitä pidetään. Muutamat papit katsovat karsaasti uskovaisten seuranpitoa, eikä joka kirkkoon edes pääse. Sillloin pitää pysyä pois, mutta ainakin Raamatun luvut ja kristillliset rukoukset on hyvä mennä niihinkin kirkkoihin kuulemaan.
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä

Re: Vanhoillislestadiolaiset ja kansankirkon jumalanpalveluk

ViestiKirjoittaja tsh » 10 Helmi 2017, 16:31

Vielä jatkoa tähän keskusteluun.
Monessa yhteydessä VL-puhujat toteavat, että sanan kuuleminen on tärkeää meille kaikille ja sen kautta meidän on mahdollistä löytää oikea usko ja saada vahvistusta uskoomme. Joskus tuntuu siltä, että kansankirkossa muut asiat, kuin oikean sanan julistus, ovat tärkeämpi ja usein yritetään vaan mielyttää kaikkia?
Kuinka siis tavallinen ihminen, joka kuuluu kansankirkkoon, eikä välttämättä tiedä mitääm esim VL:n toiminnasta, voisi päästä kuulemaan VL- puhujia ja heidän julistustaan? Paikkakunnalla, jossa minä asun, on rauhanyhdistys, mutta yhdistys ei informoi mitenkään toiminnastaan/seuroista julkisestiesim paikallissa lehdissä ja siksi ns "ulkopuolisilla" ei ole edes tieto siitä, voisivatko he ja milloin, osallistua noihin tilaisuuksiin.
Siksi kyselen sen perään, että VL:n tilasuuksia järjestettäisiin paikoissa, joissa minun kaltaisetkin ihmiset pääsimme kuulemaan sitä sanomaan, jota VL puhujat välittävät ja noista noista tilaisuuksista jaettaisiin tietoa kaikille (kansankirkolla esim kirkollisten ilmoitusten muodossa).
Teillä asiantuntijoilla on varmasti tietoa siitä, olisiko rauhanyhdistykset halukkaita laajentamaan tiedotustaan ja toimintaansa niin, että mukaan (seuroihin ja muuhun toimintaan) voisi tulla uusia "tavallisia" ihmisiä, jopa niin, että heitä sinne mukaan haluttaisiin ? Ehkä näistä ihmisistä voisi tulla joskus uusia VL:läisiä? Henkilökohtaisesti olen kuullut yhdistysten toimista paljon hyvää.
tsh
kiinnostunut
 
Viestit: 9
Liittynyt: 10 Joulu 2016, 01:33

Re: Vanhoillislestadiolaiset ja kansankirkon jumalanpalveluk

ViestiKirjoittaja Humilton » 11 Helmi 2017, 02:42

tsh kirjoitti:Teillä asiantuntijoilla on varmasti tietoa siitä, olisiko rauhanyhdistykset halukkaita laajentamaan tiedotustaan ja toimintaansa niin, että mukaan (seuroihin ja muuhun toimintaan) voisi tulla uusia "tavallisia" ihmisiä, jopa niin, että heitä sinne mukaan haluttaisiin ?


Lähetystoiminta on laajaa. Ja seuroihin on vapaa pääsy. Oletko itse käynyt seuroissa? (Anteeksi tämä kysymys)
Avatar
Humilton
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1126
Liittynyt: 10 Loka 2007, 01:13

Re: Vanhoillislestadiolaiset ja kansankirkon jumalanpalveluk

ViestiKirjoittaja tsh » 12 Helmi 2017, 01:41

Olen käynnyt VL:n tilaisuuksissa, joita on järjestetty paikallisen ev.lut. kirkon tiloissa, mutta en ole tohtinut vielä mennä rauhanyhdistyksen tiloissa järjestettyhin tapahtumiin. Tämä johtuu osittain siitä, että minusta tuntuu kuin ne olisi tarkoitettu yhdistyksen jäsenille. Ovatko nämä ajatukseni oikeita, en tiedä, mutta tällainen kuva syntyy, kun noista tilaisuuksista ei kerrota esim paikallisissa lehdissä. Netistä tietoa löytyy, mutta kaikki eivät sitä varmaan sieltä osaa etsiä?
tsh
kiinnostunut
 
Viestit: 9
Liittynyt: 10 Joulu 2016, 01:33

Re: Vanhoillislestadiolaiset ja kansankirkon jumalanpalveluk

ViestiKirjoittaja Taavetti » 12 Helmi 2017, 08:54

tsh kirjoitti:Olen käynnyt VL:n tilaisuuksissa, joita on järjestetty paikallisen ev.lut. kirkon tiloissa, mutta en ole tohtinut vielä mennä rauhanyhdistyksen tiloissa järjestettyhin tapahtumiin. Tämä johtuu osittain siitä, että minusta tuntuu kuin ne olisi tarkoitettu yhdistyksen jäsenille. Ovatko nämä ajatukseni oikeita, en tiedä, mutta tällainen kuva syntyy, kun noista tilaisuuksista ei kerrota esim paikallisissa lehdissä. Netistä tietoa löytyy, mutta kaikki eivät sitä varmaan sieltä osaa etsiä?

Paikallinen rauhanyhdistys tiedottaa toiminnastaan niillä mahdollisuuksilla, joita sillä paikkakunnalla on. Monissa seurakunnissa tiedot otetaan ja julkaistaan, mutta ei aivan kaikissa. Jos ne julkaistaan seurakunnan toimintana ilman merkintää Rauhanyhdistyksestä, tiedot saattavat sekoittua ja hukkua normaalin muun toiminnan osaksi. Käytännöt vaihtelevat paikkakunnittain, ja kuten täällä on tapahtunut, myös seurakunnan toimihenkilöittäin. Entisinä aikoina tilanne vaihtui papin vaihtuessa, nykyisin asiat hoidetaan virastossa, niin papin vaihtuminen ei välttämättä näy ainakaan kovin nopeasti.
Toisaalta tietojen kertominen seurakunnan toimintaan, voi vaihdella senkin mukaan, miten aktiivinen on tietojen välittäjän toiminta. Periaatteellista estettä ilmoittamiselle ja tiedottamiselle seurakunnan ilmoituksissa ei ole. Jos taas ajatellaan lehdissä julkaistavia maksullisia ilmoituksia, ne näkyvät tai eivät näy, sen mukaan miten lehden taittaja ne sijoittaa. Ilmoituksen kokokin vaikuttaa, suuret ilmoitukset näkyvät, mutta maksavat melkoisesti, silsi sellaisia ei liiemmälti makseta. Pienet ilmoitukset ovat halvempia, mutta sekottuvat helposti muiden pienten ilmoitusten joukkoon.
Rauhanyhdistysten tilaisuuksiin voi mennä vapaasti, niihin on jokainen tervetullut. Poikkeuksena vuosikokoukset, jotka ovat ajankohtaisia nyt helmikuussa. Ne ovat jäsenten tilaisuuksia, joissa keskustellaan ja päätetään nimenomaan sen yhdistyksen toiminnnasta. Sikäli avauksen kysymys on ajankohtainen, koska nyt on näidenkin päätösten aikaa.
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä

Re: Vanhoillislestadiolaiset ja kansankirkon jumalanpalveluk

ViestiKirjoittaja Hannes69 » 12 Helmi 2017, 23:15

Esim Oulun seudulla ilmestyvä evlut seurakuntalehti Rauhan Tervehdys julkaisee joka viikko kirkollisten ilmoitusten joukossa kaikkien alueen rauhanyhdistysten toimintailmoitukset. Ne näkyvät seurakunnittain.
Tämä on oikeasti kertomassa sen että rauhanyhdistysten tiloissa tapahtuviin toimintoihin on kaikilla vapaa pääsy. Minun kotirauhanyhdistyksen sääntöjen muistaakseni toinen pykälä kuuluu seuraavasti: Yhdistyksen tarkoitus on järjestää seuroja, JOIHIN KAIKILLA ON VAPAA PÄÄSY. Noin sanotaan säännöissä.
Eli vapaus tulla kellä tahansa on kirjattu ihan erikseen jopa sääntöihin.
Hannes69
Hannes69
Valvoja
 
Viestit: 819
Liittynyt: 24 Syys 2010, 01:00
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Vanhoillislestadiolaiset ja kansankirkon jumalanpalveluk

ViestiKirjoittaja tsh » 18 Helmi 2017, 00:46

Kiitos kaikille kommenteistanne. Uskon kyllä sen että Rauhanyhdistysten seuroihin voi osallistua kuka vaan, mutta kuinka usein seuroihin tulee täysin tuntemattomia oikeaa uskoa etsiviä henkilöitä, joilla ei olisi mitään sukulaisuus/tuttavavuus sidonnaisuutta vanhoillislestadioilaisiin?
Vanhoillislestadiolaisuus yhdistää niitä ihmisiä, jotka ovat jo lapsuudesta asti kuulunut tuohon "suureen uskovien perheeseen" ja tuo joukko pitää hyvin huolta kaikista jäsenistään. Ehkä kuvannoillisesti voisi kysyä, kuinka tuo uskovien perhe vastaanottaa syntisiä "ottalapsia", jotka tarvitsevat Jumalan sanan lupaamaan armoa ja ohjausta/tukea etsiessään oikeaa uskoa?
Hyvin vähäisien omakohtaisten kokemusten persuteella voin vain todeta, että tuota tukea etsimiseen ei voine koskaa saada liian paljon.
tsh
kiinnostunut
 
Viestit: 9
Liittynyt: 10 Joulu 2016, 01:33

Re: Vanhoillislestadiolaiset ja kansankirkon jumalanpalveluk

ViestiKirjoittaja mies » 18 Helmi 2017, 10:59

tsh kirjoitti:Hyvin vähäisien omakohtaisten kokemusten persuteella voin vain todeta, että tuota tukea etsimiseen ei voine koskaa saada liian paljon.

Tuollainen "kaveri ry:lle" palvelu voisi olla kokeilemisen arvoinen. Eli tuntematon voisi saada jonkun, kenen kanssa mennä ry:lle yms.
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

Re: Vanhoillislestadiolaiset ja kansankirkon jumalanpalveluk

ViestiKirjoittaja Humilton » 18 Helmi 2017, 19:41

Minulla on kokemuksia sellaisesta, että kun alan jututtaa seurapenkissä vieruskaveria, hän osottautuukin "ulkopuoliseksi" ja on vahingossa (pitkä tarina, jätän tässä kertomatta) tullut seuroihin. No, me juteltiin pitkän aikaa.
Avatar
Humilton
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1126
Liittynyt: 10 Loka 2007, 01:13

Seuraava

Paluu Yleinen



Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa

cron