Ennussana Egyptistä

Yleistä vanhoillislestadiolaisuuteen liittyvää keskustelua.

Re: Ennussana Egyptistä

ViestiKirjoittaja mies » 05 Loka 2014, 21:09

Tuosta pyramidista vielä, niin kyllä se näyttäisi olleen vesipumppu, tai niin itse ajattelisin.

Tässä toimintaperiaate lyhyesti:
http://www.icestuff.com/~energy21/pump.html

Aihetta on tainnut tutkia sen verran usea ihminen, että lienee vain ajan kysymys, milloin laittavat tuon
pumpun uudelleen käyntiin, tai sellaista kokeilisivat.

Jotenkin tuntuu, että saattas suoriltaan purskeilla heivata vettä aika korkealle koska rakenne on niin
massiivinen; ehkä jopa niin, että vesi tavallaan sitten 'sataisi' maastoon.
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

Re: Ennussana Egyptistä

ViestiKirjoittaja mies » 31 Touko 2015, 21:23

Pitkän perustelun jäljeen:
Martti Luther: Kirkkopostilla, Loppiaispäivä, Jes.60 kirjoitti:56. Jesajan mielipide on siis ehdottomasti se, että Arabian kansa suurin joukoin on tuleva uskoon ja evankeliumiin; he antautuvat kaikkine omaisuuksineen, kameleineen, varsoineen, kultineen, suitsutuksineen palvelemaan Kristusta ja hänen omiaan, samoin kuin toteamme täällä meidän puolellamme tapahtuneen: seurakunnalle on annettu suuria omaisuuksia, ja jokainen antaa Kristukselle ja hänen omilleen haluisasti ja kernaasti itsensä ja kaikkensa, niinkuin pyhä Paavali kirjoittaa filippiläisistä sekä korinttolaisista 2. Korinttolaiskirjeen 8. luvussa (2. Kor. 8:1 ja ss. jakeissa).

Jes.19:23:seen verraten (Assyria = kutakuinkin Arabia)
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

Re: Ennussana Egyptistä

ViestiKirjoittaja mies » 05 Syys 2015, 12:21

Amendoin Lutherin tekstin sisältämään otteet 53:sta asti:
mies kirjoitti:Pitkän perustelun jäljeen:
Martti Luther: Kirkkopostilla, Loppiaispäivä, Jes.60 kirjoitti:53. Latinalaisten ja kreikkalaisten maantieteilijöiden mukaan nimitetään kaikkia näitä kansoja yhteisellä nimellä arabialaisiksi; he jakavat Arabian kolmia: Arabia deserta, Arabia petraea ja Arabia felix, toisin sanoen, autio Arabia, kallioinen Arabia ja rikas Arabia. Autio Arabia on Egyptin ja Juudean välillä, idän suunnalla; sen läpi Mooses johdatti israelilaiset, ja tätä hebrean kielellä yksinomaan Arabiaksi nimitetäänkin—Arabia tietää hebrean kielellä erämaata. Kallioinen Arabia rajoittuu idässä Juudeaan; se on suuri maa. Kummastakaan ei Jesaja tässä puhu. Rikas ja suurin Arabia on kaukana Juudeasta, toisella puolen sekä autiota että kallioista Arabiaa; sitä sanotaan hebrean kielellä Sabaksi. Näin sitä nimitetään joko Aabrahamin tai Haamin pojan mukaan—tämä seikka ei ole lainkaan tärkeä. Arabiasta eli Sabasta tuli turkkilainen Muhammed; hänen hautansa on tämän maan Mekka-nimisessä kaupungissa. Maata sanotaan rikkaaksi Arabiaksi siitä syystä, että siellä on kallisarvoista kultaa ja paljon jaloja hedelmiä. Missään muualla maailmassa ei kasva sellaista suitsuketta kuin tässä rikkaassa Sabassa eli Arabiassa; juuri tätä ynnä paljon kallisarvoisia mausteita maan, Saban, kuningatarkin toi kuningas Salomolle - 1. Kuningasten Kirja, 10. luku (1. Kun. 10:1 ja ss. jakeet). Nyt maan omistaa sulttaani, jos muutoin lie turkkilaisilta säilynyt. Tästä Sabasta ja Eefasta puhuu Jesaja tässä. Tämä kansa käyttää kameleja ja muita sellaisia. Midian taas on heidän naapurinsa rajoittuen heidän maahansa Punaisen meren kohdalla, Egyptin ja rikkaan Arabian välillä.

54. Jesajan tarkoitus siis on tämä: näistä maista on tuleva niin paljon kameleita ja varsoja, että ne paljoudellaan aivan kuin peittävät maan, samalla tavalla kuin suuri sotalauma peittää sen maan, jonka läpi se marssii ja jossa se leiriytyy. Tietenkään eivät kamelit eivätkä varsat saavu yksin, vaan myös väki, joka niillä kulkee ja ratsastaa. Niinpä profeetta selittää sanansa kamelien paljouden ja varsojen saapumisesta Midianista ja Eefasta käsin, lisäten viittauksen ihmisiin: »Kaikki tulevat Sabasta, kantavat kultaa ja suitsutusta ja Herran ylistystä ilmoittavat; on kuin hän sanoisi: Midianista ja Eefasta tulee kansaa niin kosolti, että sinun maasi peittyy heidän kameliensa ja varsojensa paljouteen. Ja minkä tähden puhunkaan ainoastaan Midianista ja Eefasta, Arabian osista ja paikkakunnista? Tuleehan rikas Arabia kokonaan, kaikkineen -—.

55. Tässä kohtaa meitä kysymys, onko tarkoitettu tavallisia kameleita ja varsoja, vielä, uhraavatko nämä tavallista kultaa ja suitsutusta, ja vielä onko todella koko rikas Arabia tullut. Emme ole todellakaan lukeneet ainoankaan näistä tapahtuneen. Vaikkakin moni näistä lausumista viittaa tietäjiin, jotka siitä maasta saapuivat Kristuksen syntymän jälkeen, oli heitä kuitenkin siksi vähän, ettei voida sanoa heidän kameliensa paljouden peittäneen maata. Ja eiväthän he olleet ne Saban »kaikki», vaan sen kansan varsin vähäinen osa. Toisaalta taas ei saa ruveta kaikkea tulkitsemaan hengellisesti, ellei se ole välttämätöntä. Mutta koska mikään tästä ei ole toteutunut ulkonaisesti havaittavalla tavalla, ja koska sen vastainen toteutuminenkaan ei ole mahdollista eikä uskottavaa—eihän käy laatuun, että kaikki Sabasta» matkustaisivat Jerusalemiin, niin suuren ja mahtavan maan kansa yhteen kaupunkiin—ja koska Jesaja tähänkin saakka tässä luvussa on puhunut ainoastaan hengellisestä valkeudesta, evankeliumista, uskosta ja hengellisestä kokoamisesta ja tulemisesta, ja siitä, että tämä tuleminen on tulemista seurakuntaan eikä ulkonaisesti Kristuksen persoonan luo tulemista, tahdomme pysyä samalla radalla; mielestämme monetkin syyt pakottavat meidät olettamaan, että tämäkin kohta tarkoittaa hengellistä tulemista: kristillinen seurakunta on näkevä, on ilosta loistava, on ihmettelevä ja iloitseva kun siihen ei ainoastaan koota »meren aarteita» auringon laskun puolelta, vaan myöskin auringon nousun puolelta rikkain ja mahtavin Arabian kansa. Kaiken tämän lisäksi moni tässä luvussa myöhemmin mainittu seikka vie siihen vakaumukseen, että ei ole kysymys ulkonaisesta tulemisesta; profeetta sanoo esimerkiksi, että »kaikki Keedarin laumat kokoontuvat sinun tykösi, Nebajotin oinaat» tuodaan Jerusalemiin ja uhrataan Jumalan alttarilla. Mikä olisi se alttari ja mikä se uhraaminen? Ja vielä, että kuninkaat sitä palvelevat, muukalaiset rakentavat sen muurit jne. Niin ei ole ulkonaisesti käynyt eikä ole käyväkään.

56. Jesajan mielipide on siis ehdottomasti se, että Arabian kansa suurin joukoin on tuleva uskoon ja evankeliumiin; he antautuvat kaikkine omaisuuksineen, kameleineen, varsoineen, kultineen, suitsutuksineen palvelemaan Kristusta ja hänen omiaan, samoin kuin toteamme täällä meidän puolellamme tapahtuneen: seurakunnalle on annettu suuria omaisuuksia, ja jokainen antaa Kristukselle ja hänen omilleen haluisasti ja kernaasti itsensä ja kaikkensa, niinkuin pyhä Paavali kirjoittaa filippiläisistä sekä korinttolaisista 2. Korinttolaiskirjeen 8. luvussa (2. Kor. 8:1 ja ss. jakeissa).

Jes.19:23:seen verraten (Assyria = kutakuinkin Arabia)

Ajankohtainen? Assyria ~ Syyria, tosin Syyria ei ole sama asian kuin tuo etelä-Arabia, vaikka Irakin eteläosa siihen saattaisi kuulua..
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

Re: Ennussana Egyptistä

ViestiKirjoittaja mies » 30 Syys 2015, 08:11

mies kirjoitti:Ajankohtainen? Assyria ~ Syyria, tosin Syyria ei ole sama asian kuin tuo etelä-Arabia, vaikka Irakin eteläosa siihen saattaisi kuulua..

Tornion suviseurat 2016 ja Irakilaiset ovat eittämättä mielenkiintoinen yhdistelmä - aika näyttää.
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

Re: Ennussana Egyptistä

ViestiKirjoittaja Humilton » 30 Syys 2015, 15:33

mies kirjoitti:
mies kirjoitti:Ajankohtainen? Assyria ~ Syyria, tosin Syyria ei ole sama asian kuin tuo etelä-Arabia, vaikka Irakin eteläosa siihen saattaisi kuulua..

Tornion suviseurat 2016 ja Irakilaiset ovat eittämättä mielenkiintoinen yhdistelmä - aika näyttää.


Paljon nuroia miehiä. Ikääntyvien neitojen paratiisi - lähes. Tuo tuli mieleen termistä vanhojen piikojen keskusvarasto.
Avatar
Humilton
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1126
Liittynyt: 10 Loka 2007, 01:13

Re: Ennussana Egyptistä

ViestiKirjoittaja mies » 27 Tammi 2016, 19:36

Ks. Päivämies 27.1.2016, s.6. Kolme syyskuussa Irakista tullutta Oulun ry:llä.
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

Re: Ennussana Egyptistä

ViestiKirjoittaja mies » 28 Tammi 2016, 09:38

mies kirjoitti:Ks. Päivämies 27.1.2016, s.6. Kolme syyskuussa Irakista tullutta Oulun ry:llä.

Vaikka on aikaista näin sanoa, se lienee paikallaan:
1992: Jes.60 kirjoitti:4 Nosta silmäsi, katso ympärillesi:
he kaikki ovat kokoontuneet, he saapuvat,
sinun poikasi, jotka tulevat kaukaa,
sinun tyttäresi, joita sylissä kannetaan.
5 Sinä näet tämän kaiken ja loistat ilosta,

rajusti lyö sydämesi, rintasi avartuu,
kun meren rikkaudet vyöryvät rannoillesi
ja sinun käsiisi annetaan kansojen vauraus,
6 kun sinut peittää kamelien paljous,
Midianin ja Efan kamelintammojen vyöry.
Koko Saban väki saapuu,
kultaa ja suitsuketta kantaen,
ja kaikki he ylistävät Herraa.
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

Re:

ViestiKirjoittaja mies » 04 Maalis 2016, 16:27

mies kirjoitti:Tarkoitukseni oli siis tutkia eri ajanjaksojen hieroglyfejä, maalauksia yms, ja hyvin yksinkertaisesti
tarkkailla niitä etsien korvakoruja. Aivan oikein, korvakoruja. Joissakin maalauksissa / hieroglyfeissä
niitä tuntuu olevan, joissakin ei. 2.Moos.3:22 kohdasta huomaamme, että tuolloin egyptiläisillä
oli korvakoruja. Mutta jos Joosefin aikana oli niin suuri herätys kuin Luther antaa ymmärtää (tai
vihjaa) voi olla, että korvakoruja ei ollut niin yleisessä käytössä - sanoihan Efraim Syyrialainen
Niniveläisistä, että he (erit. naiset) omaehtoisesti heittivät ulkonaisen koristuksensa pois.


Saatoin löytää tutkimustuloksen, joka tähän antaa vastauksen; siellä oli korvakoruton aika:
Näyttäisi siltä, että ainoastaan Egyptiläiset
muinaisista ihmisistä, eivät käyttäneet korvakoruja,
sillä niistä ei ole löydetty jälkeäkään 19. dynastiaan asti.
Myöhemmin niitä on löytynyt hallitsijoiden ja profeetoiden
patsaista.

It would seem that the Egyptians only, of
early peoples, did not wear earrings, as no
trace of them has been found in existing an
tique treasures up to the nineteenth dynasty.
Later they were found on the statues of sov
ereigns and prophets.

Lähde:
http://trove.nla.gov.au/newspaper/article/84904842

19. dynastia:
Ramesses I, 1292–1290 ekr
https://fi.wikipedia.org/wiki/Egyptin_19._dynastia
https://en.wikipedia.org/wiki/Nineteent ... y_of_Egypt

Exodus alkoi n. 1446 eKr (tai 13xx eKr). Kuitenkin silloin Egyptiläisillä oli korvakoruja,
eri asia sitten käyttivätkö he niitä. Joosefin jälkeen ilmeisesti Egyptiläiset maallistuivat.

Erään toisen lähteen mukaan korvakorut tulivat Egyptiin 1559-1085 B.C, kun sitä ennen muita koruja käyttivät.
Egyptians did not embrace the idea of adorning their ears until they had firmly established the custom of wearing other forms of jewelry. Earrings began to appear in Egyptian culture around the time of the New Kingdom (1559-1085 B.C.)

(Mutta historijoitsijat ajoittavat korvakorujen löytyneen maailmasta (ei egyptistä) jo 3000 ekr, olihan niitä Labanin talossakin, Mesopotamiassa, eli vanha keksintö on, joka oli ilmeisen tiedossa Egyptiläisilläkin, mutteivät käyttääneet)
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

Re: Ennussana Egyptistä

ViestiKirjoittaja mies » 11 Marras 2016, 17:02

USA:n hallinnon opetusministeriksi (Secretary of Education) on nimitetty Ben Carson.

Hän ei usko evoluutioon eikä ilmastonmuutokseen, ja ajattelee, että Joosef rakensi pyramidit viljavarastoiksi.

"Carson also believes that the pyramids were built by the biblical figure Joseph to store grain"
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

Re: Ennussana Egyptistä

ViestiKirjoittaja mies » 13 Marras 2017, 09:33

http://www.telegraph.co.uk/science/2017 ... -pyramids/

https://yle.fi/uutiset/3-9913555

Aika vasta havaitsivat kohtuullisen suuren tyhjän tilan pyramidin sisältä.
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

Re: Ennussana Egyptistä

ViestiKirjoittaja Humilton » 15 Marras 2017, 04:01

Mielenkiintoisia löytöjä. Varmasti löytyy vielä tutkittavaa pyrampideissa. On kirjoitettu kirjoja, joissa on pohdittu eri rakenteita ja syitä niiden tekoon.

Sitten ajatuksiin nousee sellainen, että pyrampidi on tarkoitettu hallitsijan viimeiseksi leposijaksi. Ovatkohan rakentajat ja sen aikaiset ihmiset mukaanlukien hallitsija tulleet ajatelleeksi, että ne hautarakennelmat paljastuvat tuhansien vuosien kuluttua? Meidän aikamme yhteiskunnat ovat hallintorakenteen suhteen ihan erilaisia. Suhtaudumme pyramideihin eri tavalla kuin silloin kauan sitten on suhtauduttu. Saattaa olla, että mytologioissa löytyy lisää tutkittavaa. Niitä toki on tutkittu jo.
Avatar
Humilton
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1126
Liittynyt: 10 Loka 2007, 01:13

Re: Ennussana Egyptistä

ViestiKirjoittaja mies » 15 Marras 2017, 15:29

Flavius Josephus kirjoitti:3. Now Adam, who was the first man, and made out of the earth, (for our discourse must now be about him,) after Abel was slain, and Cain fled away, on account of his murder, was solicitous for posterity, and had a vehement desire of children, he being two hundred and thirty years old; after which time he lived other seven hundred, and then died. He had indeed many other children,40 but Seth in particular. As for the rest, it would be tedious to name them; I will therefore only endeavor to give an account of those that proceeded from Seth. Now this Seth, when he was brought up, and came to those years in which he could discern what was good, became a virtuous man; and as he was himself of an excellent character, so did he leave children behind him who imitated his virtues.41 All these proved to be of good dispositions. They also inhabited the same country without dissensions, and in a happy condition, without any misfortunes falling upon them, till they died. They also were the inventors of that peculiar sort of wisdom which is concerned with the heavenly bodies, and their order. And that their inventions might not be lost before they were sufficiently known, upon Adam's prediction that the world was to be destroyed at one time by the force of fire, and at another time by the violence and quantity of water, they made two pillars,42 the one of brick, the other of stone: they inscribed their discoveries on them both, that in case the pillar of brick should be destroyed by the flood, the pillar of stone might remain, and exhibit those discoveries to mankind; and also inform them that there was another pillar of brick erected by them. Now this remains in the land of Siriad to this day.

Josephuksen mukaan Aadam olisi ennustanut että maailma tulee tuhoutumaan kerran tulella, toisen kerran vedellä; ja ilmeisesti Seth (?) rakensi kaksi rakennelmaa: toisen tiilestä, toisen kivestä: ja laittoivat viisautensa niihin kätköön, että jos tiilistä rakennettu tuhoutuu tulvassa, niin kivestä rakennettu kestää.

(Ilmeisesti toisinkinpäin? Jos kivestä rakennettu tuhoutuu tulesta, niin tiilestä rakennettu kestää? Omaa arveluani, siis jos ei tiedetä kumpi on ensin tuli tai tulva, rakennetaan kaksi, tiili lienee jotain erityisen palonkestävää lajia, oikealta nimeltään jotain muuta yms)

Siriad on ilmeisesti Egypti, ja pyramidi on mahdollisesti rakennettu ennen tulvaa. Näin siis jotkut ajattelevat. Kaikinpuolin hyvä että haastavat nuita "valtamediatutkimuksia", joidenkin mielestä gizan pyramidi on ollut ydinvoimala tai sähkövoimala..
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

Re: Ennussana Egyptistä

ViestiKirjoittaja Humilton » 02 Marras 2019, 23:21

Laitanpa kommentin tähän vuosia vanhaan viestiketjuun. Kommentti koskettelee uusia pyramiditutkimuksia uusilla metodeilla. Hyvin mielenkiintoista minun mielestäni. Löytyy Areenasta.

Pyramidin salaisuus
Avatar
Humilton
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1126
Liittynyt: 10 Loka 2007, 01:13

Re: Ennussana Egyptistä

ViestiKirjoittaja mies » 03 Marras 2019, 10:53

Tutkijoita näköjään tukemassa ajatusta, että Eenok oli rakentamassa pyramidia, ja että pyramidi olisi kirjasto, jossa säilyisi tavara tulvan yli. Muut onkalot ovat saattaneet toimia pumppuna turvataakseen kirjaston pysymisen kuivana?

Von Däniken looks to an account by an ancient Arabian historian named Al-Maqrizi who writes that the great pyramid was known to have been built by a king who lived before the great flood named Saurid. King Saurid, was more commonly known in Hebrew as Enoch. Von Däniken says he believes that, in preparation for the great flood, Enoch constructed the pyramids to protect biblical texts for future generations to discover. He says that the construction of the pyramids was thanks to the technology of the advanced beings whom Enoch was in contact with and whom he later left with.


Yleensä en ylen tuotoksia katso, mutta tuon saatoin katsoa kokonaan. Eli pyramidissa on jokunen suuri kammio, jonne ei olla vielä päästy.
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

Re: Ennussana Egyptistä

ViestiKirjoittaja Humilton » 14 Marras 2019, 02:43

mies kirjoitti:Eli pyramidissa on jokunen suuri kammio, jonne ei olla vielä päästy.


Juuri näin. Oletettavasti ketkään haudanryöstäjät eivät ole sinne päässeet. Jos siellä on jotain mielenkiintoista, se saadaan analysoitua nykyaikaisin menetelmin. Voivat antaa huikeita tuloksia verrattuna 1800-luvun löytöihin / ryöstöihin.
Avatar
Humilton
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1126
Liittynyt: 10 Loka 2007, 01:13

Re: Ennussana Egyptistä

ViestiKirjoittaja Puu » 06 Syys 2020, 12:37

Törmäsin mielenkiintoiseen asiaan joka liittyy Bosnian pyramideja.

Jos kiinostaa niin kannattaa katsoa youtubesta alla oleva video.

Olisi mielenkiintoista kuulla mielipiteitä asiasta.

https://youtu.be/-WlBO4a26Lc
Puu
kiinnostunut
 
Viestit: 12
Liittynyt: 05 Heinä 2012, 14:49

Re: Ennussana Egyptistä

ViestiKirjoittaja Humilton » 06 Syys 2020, 16:59

Etelä-Amerikassa on myös löydetty pyramideja. Ja kokonaisia maan alle hautautuneita muinaisia kaupunkeja. Ja maanalaisia käytäviä. Sekä uskonnollisia riittipaikkoja.
Avatar
Humilton
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1126
Liittynyt: 10 Loka 2007, 01:13

Re: Ennussana Egyptistä

ViestiKirjoittaja mies » 06 Syys 2020, 19:05

Puu kirjoitti:Törmäsin mielenkiintoiseen asiaan joka liittyy Bosnian pyramideja.

Jos kiinostaa niin kannattaa katsoa youtubesta alla oleva video.

Olisi mielenkiintoista kuulla mielipiteitä asiasta.

https://youtu.be/-WlBO4a26Lc


En ihmettele, jos Nooan aikaan tekniikka oli hyvinkin kehittynyttä. Ja pyramidit senaikaista teknologiaa. (ihan vaan arvelen). Ja tulva teki lopun siitä teknologiasta.
mies
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1276
Liittynyt: 30 Huhti 2012, 10:00

Re: Ennussana Egyptistä

ViestiKirjoittaja Puu » 06 Syys 2020, 21:12

mies kirjoitti:
Puu kirjoitti:Törmäsin mielenkiintoiseen asiaan joka liittyy Bosnian pyramideja.

Jos kiinostaa niin kannattaa katsoa youtubesta alla oleva video.

Olisi mielenkiintoista kuulla mielipiteitä asiasta.

https://youtu.be/-WlBO4a26Lc


En ihmettele, jos Nooan aikaan tekniikka oli hyvinkin kehittynyttä. Ja pyramidit senaikaista teknologiaa. (ihan vaan arvelen). Ja tulva teki lopun siitä teknologiasta.



Ajattelen samoin... Se ei vain aukene miten tutkijat ovat ajoittaneet (Bosnian) pyramidit n. 12000 vuotta vanhoiksi... Tokihan Jumala voi kaikkivaltiaalla viisaudellaan salata ihmisiltä tämänkin. Mutta on kyllä sen verran mielenkiintoinen aihe. Toisaalta aihe on vähän semmoinen että ei oikein tiedä onko uskon kannalta järkevää alkaa liikaa perehtymään aiheeseen, mutta jos sopivassa määrin ;)
Puu
kiinnostunut
 
Viestit: 12
Liittynyt: 05 Heinä 2012, 14:49

Suuri mahtava egyptiläinen kaupunki

ViestiKirjoittaja Humilton » 26 Loka 2020, 02:57

Näin yhden dokumentin, jossa kerrottiin Herakleioksen löytymisestä. En ole ihan varma kaupungin nimestä. Suunnilleen tuollainen. Kaupunki on ollut suuri kauppakaupunki toisella vuosisadalla eKr. Niilin suistossa. Iso mahtava kaupunki tuhoutui maanjäristyksessä. Nykyisin se on löytynyt meren pohjasta. Tutkimusmenetelmät ovat huikeasti parantuneet 20 vuodessa. Merenpohjasta löytyneistä jäänteistä on saatu selville, että paikassa mm. kruunattiin faaraot. Ja linkkejä siis löytyy maalla sijaiseviin arkeologisiin löytöihin.

Tämä on mielestäni huikeaa historiantutkimusta. On saatu selville paljon asioita. Jäin odottamaan, että onko maanjäristyksestä mitään mainintaa missään. Jossain kohdin on löydetty selityksiä historioitsija Herodotoksen teksteistä. Ehkä hän on jotain kirjoittanut maanjäristyksestä. Jos on ollut elossa, nimittäin. Toinenkin mielenkiintoa herättävä kysymys on mieleen tullut. Löytyykö yhtymäkohtia Raamattuun. Voi olla, ettei löydy. Israelin kansan uskonto on hyvin erilaista kuin Egyptin jumaluskot mahtavine monumentteineen.
Avatar
Humilton
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1126
Liittynyt: 10 Loka 2007, 01:13

EdellinenSeuraava

Paluu Yleinen



Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron