Vaihtoehtohoidot

Työssä, opiskelussa ja muussa arkisessa toiminnassa koettua, opittua ja muistettua.

Vaihtoehtohoidot

ViestiKirjoittaja Simon Flint » 16 Tammi 2016, 09:45

Vaihtoehtohoidoista
Yleisestä keskustelusta ja kirjoituksista on erittäin vaikeaa saada asiallista tietoa vaihtoehtohoidoista. Siksi monet uskovaisetkin ovat kritiikittömästi höyrähtäneet niiden sameisiin vesiin. Yritän ammattimiehenä valottaa lääketieteilijän käsitystä asiasta.
Vaihtoehtohoitojen ja lääketieteen välillä on sovittamaton ero koskien hoidon luonnetta ja diagnostiikkaa.
Vaihtoehtohoitajat kertovat olevansa ”esoteerisia”. Se tarkoittaa, että heidän diagnoosinsa perustuu tutkimushetkellä saatuun mielikuvaan ja vaikutelmaan. Potilasta ei oikeasti tutkita, vaan vaikutelma voidaan saada puhelimitsekin, ja hoitokin saattaa tapahtua henkiä liikuttelemalla puhelimitse.
Lääketieteellinen diagnoosi perustuu kliiniseen sekä laitteilla saatuun tietoon, joilla pyritään tarkasti määrittämään taudin laatu solu- ja molekyylitasolle saakka. Hoito on tutkimustuloksen mukainen.
Vaihtoehtohoidot ovat sekalainen joukko toisistaan poikkeavia ajattelutapoja, ja siksi diagnoosit ja niiden hoidotkin poikkeavat toisistaan. Esimerkiksi kuppauksella, happivesihoidolla, colonic- terapialla, Volgan sienellä, enkeliterapialla, sielunvaellusoppiin perustuvilla hoidoilla ym. ei ole mitään tekemistä lääketieteen kanssa, ja kullakin yhtä vähän tekemistä muiden vaihtoehtohoitojen kanssa. Ei siis ole olemassa mitään yhteistä vaihtoehtoa lääketieteelle, vaan sekava joukko maailmankuvaltaan toisistaan poikkeavia ajattelutapoja. Niille ainoa yhteinen piirre on, että ne eivät ole lääketiedettä.
Itse luokittelen vaihtoehtohoidot seuraavasti:
a. Kansanomainen fysioterapia: Nikamien niksautus, ”selän polkeminen”, akupunktio, hieronta ym. käsittelyhoidot. Niistä on hyötyä, kunhan ei niksauteta kaulanikamia. Voi tulla halvaus.
b. Tietämättömyyteen perustuvat hoidot: kuppaus, yrttihoidot, jalkapohjaterapia, ja niukahduslangat, joissa ei ole magiaa. Seppo Sutinen sanoi aikanaan Haapajärvellä isälleni viisaasti kuppauksesta, että kupatkoon jonka nahka kestää. Mielestäni luontaistuotekauppa sopii samaan kategoriaan: ostakoon rohtoja, joka kokee saavansa niistä avun.
c. Taikauskoon ja henkiin perustuvat hoidot. Ne ovat pakanamaiden hömppää ja jumalanpalvelusta. Näitä hoitoja ovat enkeliterapia, ”Korkeimman voiman” apuun perustuva hoito, kiviterapiat ym. missä henget pörisevät. Siis irrationaalista pakanuutta.
Yleisin näistä hoidoista on homeopatia, joka perustuu 300 vuotta vanhaan uskonnolliseen oppiin, spiritualistiseen näkemykseen, jonka mukaan kaikella aineella on sielu: vedellä, kivellä, puulla, suolalla, sokerilla ym. Kun lääkeliuosta laimennetaan, siitä tulee sitä tuhdimpi, mitä vähemmän siinä on vaikuttavaa ainetta, jolloin liuoksen sielu voimistuu. Esimerkiksi 100% viina on laimeaa, 10% kymmenen kertaa vahvempaa ja kun päästään laimennokseen 1:10000000 se on jo ideaalisen vahvaa. Uskokoon ken tahtoo. (Lisätietoja saa uudesta kirjasta Simon Flint, Villit vaihtoehdot. Nordbooks 2014).
Simon Flint
perehtynyt
 
Viestit: 76
Liittynyt: 08 Tammi 2016, 17:32

Re: Vaihtoehtohoidot

ViestiKirjoittaja Taavetti » 30 Huhti 2017, 20:18

Luin kolmeen kertaan Simon Flintin alkuperäisen viestin, enkä pääse mihinkään siitä, että asiaa siinä on hyvinkin. Harni että Flint tuli aikanaan lytätyksi toisarvoisten seikkojen perusteella. Jos hän haluaa vielä palata, toivotan tervetulleeksi.
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä

Re: Vaihtoehtohoidot

ViestiKirjoittaja sinitiainen » 25 Heinä 2017, 16:03

Varottaisin seuraavista pahoista hoitomuodoista: bioenergiahoito, reiki, shiatsu ja akupunktio. Käsittääkseni niissä on yhteyksiä pahoihin henkiin, se energia niissä hoidoissa tulee pahoista hengistä tai paholaisesta. Olen joskus lukenut joitain kirjoja ja artikkeleja, joissa varotetaan joistain pahoista vaihtoehtohoidoista, ja kuullut ja lukenut joidenkin uskoviksi tulleiden henkilöiden omakohtaisia kokemuksia niistä. Ennen uskovaksi tuloa kävin itsekin muutaman kerran eräässä pahassa vaihtoehtohoidossa, joten valitettavasti mulla on huonoa omakohtaista kokemusta asiasta.

-- -
Sen lisäksi varottaisin joogasta ja meditaatiosta. En muista aivan sanatarkasti mitä eräs Jeesus Kristukseen uskovaksi tullut entinen hindujoogi sanoi kirjassaan, mutta se lause meni jotakuinkin näin: jooga on hindulaisuutta tapahtuipa se Intiassa tai suomalaisen työväenopiston lattialla.
sinitiainen
tutustunut
 
Viestit: 45
Liittynyt: 18 Helmi 2014, 10:38

Re: Vaihtoehtohoidot

ViestiKirjoittaja nuusku » 26 Heinä 2017, 12:41

Täällähän on vanhempaa väkeä kirjoittamassa, joten mitenkäs on, miten suhtaudutte entisaikain kylien erääseen tärkeisiin henkilöihin, kaivonkatsojiin ja heidän väitettyyn kykyynsä löytää "vesisuoni taikavarvun avulla". Miten suhtaudutte a) kaivonkatsojan kykyyn ja b) hänen varpuunsa?
Kunnes täyttyy halu hartain, tänne jääpi turmelus. Aukee kirkas kotiranta, loppumaton lohdutus.
Avatar
nuusku
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2102
Liittynyt: 08 Touko 2006, 17:33

Re: Vaihtoehtohoidot

ViestiKirjoittaja Pitkätukka » 27 Heinä 2017, 01:20

2-3 mm kuparilangasta tehdyllä "varvulla" löytyy talon syöttövesiputki tontilta helpommin kuin puisella.
Ja vanha kansa tietää ilman varpuakin että kaivo kannattaa tehdä suurimman muurahaispesän kohdalle. Jos ei oo tontilla murkkuja niin se on sitten ihan sama mihin sen kaivaa kunhan kaivaa tarpeeksi syvälle ;)

PS. En oo VANHA, en eres viittäkymmentä (vielä) PDT_Armataz_01_27
Kuva
Avatar
Pitkätukka
Ylläpitäjä
 
Viestit: 232
Liittynyt: 04 Loka 2005, 22:16
Paikkakunta: Vaasa

Re: Vaihtoehtohoidot

ViestiKirjoittaja nuusku » 27 Heinä 2017, 20:08

Kuparilanka tai varpu, onko sen eroa? Taustalla on kuitenkin saman kaltainen uskomus, että se silmin nähtävästi taipuu alaspäin maanalaisen vesiesiintymän kohdalla, eikä langasta kiinni pitävä sitä itse taivuta, eikä voi edes sen taipumista estää. Samoin lienee sama uskomus (onko?) varvun ja kuparin kanssa siihen, että vain tietyt henkilöt kykenevät sen taipumisen aikaan saamaan, ja sama varpu tai kuparilanka ei toimi kuin joidenkin ihmisten sitä käyttäessä.

En pidä tuota uskomusta sinänsä vakavana, mutta hyvin mielenkiintoisena, koska siihen todella on uskottu; kaivon paikkaa ei edes yritetty itse etsiä, vaan paikalle pyydettiin ilman muuta asiaan erikoistunut kaivonkatsoja, vielä 1900-luvulla, niin kauan kuin kaivoja ylipäätään on maassamme tarvittu.

Ja mikä mielenkiintoisinta, niin tähän samaan uskotaan edelleen. Varvun väitetään taipuvan silmin nähtävästi käyräksi, siis ei niin, että varvusta kiinni pitävä itse taivuttaa sitä alas, vaan että kun tällä on oikeassa ja vasemmassa kädessä ne kaksi haaraa varvusta, niin se kolmas, eteen päin osoittava haara, sen väitetään vetävän ja käyristyvän alaspäin "vesisuonen" kohdalla kahden muun haaran yhä osoittaessa vaakasuoraan eteen. Eräs skeptikko kertoi minulle nähneen tällaisen ilmiön taannoin.

En itse usko siihen. Skeptikko, joka oli alkanut uskoa taikavarpuun näytöksen jälkeen, sanoi että voi pyytää varpumiestä näyttämään minullekin saman jutun, ja että voin vaikka pitää varvun toisesta haarasta itse kiinni kuten hänkin, ja kokea varvun taipuvan ilman ihmisvoimaa. Sanoin, että en halua varpumiehen näyttävän taitojaan minulle, koska en uskoisi näyttämisen jälkeenkään, ja joutuisin vain kohteliaisuudesta turhaan myötäilemään että taipuuhan se, vaikken oikeasti uskoisi sen taipuvan pätkääkään vaikka näkisin.

En usko Pitkätukan kuparilangankaan taipuvan millin milliä. Ei maan alla olevassa vedessä voi olla jotakin vielä tuntematonta voimakenttää. Miksi voimakenttä olisi vain maan alaisissa lähteissä, miksei sitä ole kaikessa vedess? Mielestäni tämä kupari/varpu homma on täysin mahdotonta. Tai minä en siihen usko. Mutta erittäin monet niistä ihmisistä, jotka eivät yleisesti ottaen usko yliluonnollisiin asioihin, tämän yhden asian eli varvun kohdalla tekevät poikkeuksen, ja siihen kaivonkatsomiseen he uskovat. Siksi asia on alkanut kiinnostaa.
Kunnes täyttyy halu hartain, tänne jääpi turmelus. Aukee kirkas kotiranta, loppumaton lohdutus.
Avatar
nuusku
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2102
Liittynyt: 08 Touko 2006, 17:33

Re: Vaihtoehtohoidot

ViestiKirjoittaja hepa » 28 Heinä 2017, 10:04

Muistelen että olisin joskus kokeillut puuvartisella/teräskärkisellä pistolapiolla varpuilmiötä ja että lapion kärki painui alaspäin kaivon kohdalla.
Varpu kuulemma pitää olla tarpeeksi pitkä (metri?) että se taipuu.

Olisiko siinä jokin fysikaalinen ilmiö ennemin kuin taikauskosta?

Ylekin uutisio että ilmankosteudesta voi saada sähköä: https://yle.fi/uutiset/3-9738088
Avatar
hepa
tähtiahkera
 
Viestit: 877
Liittynyt: 19 Helmi 2009, 15:14
Paikkakunta: Oulunseutu

Re: Vaihtoehtohoidot

ViestiKirjoittaja Simon Flint » 28 Heinä 2017, 10:50

Tämä koskee vesisuonia, ja on ensimmäinen tieteellinen artikkeli: Kari-Koskinen O., Mela M., Arkko P., Niinimaa A., MAASÄTEILYRAPORTTI. Kansanterveystieteen julkaisuja M86/85, Oulu 1985. ISBN 951-98841 -0 - 6.

Toinen löytyy hakusanalla: Varpu taipui näyttävästi - aina kun koehenkilöt tiesivät olevan jotain mitä pitää havaita.
Simon Flint
perehtynyt
 
Viestit: 76
Liittynyt: 08 Tammi 2016, 17:32

Re: Vaihtoehtohoidot

ViestiKirjoittaja Jani_S » 28 Heinä 2017, 13:35

.
Viimeksi muokannut Jani_S päivämäärä 09 Touko 2022, 11:09, muokattu yhteensä 1 kerran
Jani_S
tosi ahkera
 
Viestit: 506
Liittynyt: 30 Loka 2010, 00:24

Re: Vaihtoehtohoidot

ViestiKirjoittaja Taavetti » 30 Heinä 2017, 17:35

Vihtori Storck oli lähetysmatkallaan meillä sisällä, hän kertoili uuden kotinsa rakennusvaiheista ja kaivon paikan katsomisesta. Paikallinen mestari oli merkinnyt rakennuksen paikan ja lopuksi todennut, että merkitään samalla kaivonkin paikka. Tässä on hyvä paikka, tästä on lyhyt matka vetää putket keittiöön ja saunaan. Siihen alkoi Vihtori kaivamaan.
Tuli ohikulkijoita, jotka halusivat tarkistaa, onko kaivo kaivon paikalla. Yksi otti lapion varren toiseen käteensä, kuljetti sitä ja kaivon päällä lapion terä keikahti, lapio oli pudota kaivoon. On kaivo kaivon paikalla, totesi sitten. Joku kulkija tarkisti vitsalla, joku rautalangalla. Joidenkin mielestä kaivo oli oikeassa kohdassa, toisten mielestä paikka oli väärä. Jos joskus käytte Kinnulassa Storckin perinnehallissa, tarkistakaa kaivon paikka ja onko siinä riittänyt vettä.

Olisi mielessä toinenkin tarina, mutta nyt en sitä kirjoita. Jos on tarpeen, niin myöhemmin.
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä

Re: Vaihtoehtohoidot

ViestiKirjoittaja Jani_S » 01 Elo 2017, 11:31

.
Viimeksi muokannut Jani_S päivämäärä 09 Touko 2022, 11:10, muokattu yhteensä 1 kerran
Jani_S
tosi ahkera
 
Viestit: 506
Liittynyt: 30 Loka 2010, 00:24

Re: Vaihtoehtohoidot

ViestiKirjoittaja Humilton » 01 Elo 2017, 15:44

Jani_S kirjoitti:Kohta oli ilmestynyt ovelle "naisrohveetta, jolla oli paljo ilimotuksia".


Neuvon, nuhteen ja opetuksen sanat.
Avatar
Humilton
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1126
Liittynyt: 10 Loka 2007, 01:13

Re: Vaihtoehtohoidot

ViestiKirjoittaja Simon Flint » 16 Joulu 2017, 19:30

Taavetille
Minulla oli palstalla pari vuotta sitten juttu tieteellisistä teorioista, niiden suhteellisuudesta ja uskovaisten suhteesta tietämiseen ja tietoon. Koska nyt on tieteessä tapahtumassa suuri keikaus, jonka mukaan "pimeä aine ja pimeä energia" ovat vain hihasta vedettyjä laskennallisia suureita, joita ei oikeasti ole olemassa, juttuni olisi erittäin ajankohtainen. Se selittäisi tieteellisen tiedon suhteellisuuden. Kiinnostaako? Viite: Tuorein Tieteen kuvalehti.
Simon Flint
perehtynyt
 
Viestit: 76
Liittynyt: 08 Tammi 2016, 17:32

Re: Vaihtoehtohoidot

ViestiKirjoittaja Simon Flint » 23 Helmi 2018, 09:57

Uusin kirja:Simo Räisänen, Nykyajan poppamiehet, Nordbooks 2016. Käännetty viroksi.
Simon Flint
perehtynyt
 
Viestit: 76
Liittynyt: 08 Tammi 2016, 17:32

Re: Vaihtoehtohoidot

ViestiKirjoittaja Simon Flint » 24 Helmi 2018, 18:15

Jos joku haluaa lukea tärkeimmän uskomushoitoja koskevan jutun alkukielellä, sen osoite on: Marwan L Baliki. PLOS BIOLOGY, 27.10.2016: Brain Connectivity Predicts Placepo Respone across Chronic pain Clinical Trials.

Se kertoo tarkasti, miksi on olemassa lukuisia erilaisia, hörhöjä uskomushoitoja.
Simon Flint
Simon Flint
perehtynyt
 
Viestit: 76
Liittynyt: 08 Tammi 2016, 17:32

Re: Vaihtoehtohoidot

ViestiKirjoittaja Simon Flint » 24 Kesä 2018, 10:43

Olisi mukavaa, jos tulisi kyselyitä vaihtoehtohoidoista. Onko jotain epäselvää?
Simon Flint
perehtynyt
 
Viestit: 76
Liittynyt: 08 Tammi 2016, 17:32

Re: Vaihtoehtohoidot

ViestiKirjoittaja Taavetti » 24 Kesä 2018, 18:23

Simon Flint kirjoitti:Olisi mukavaa, jos tulisi kyselyitä vaihtoehtohoidoista. Onko jotain epäselvää?

Taitavat foorumin kirjoittajilla asiat olla sen verran selvillä, ettei kyselyihin ole tarvetta.

Taavetille
Minulla oli palstalla pari vuotta sitten juttu tieteellisistä teorioista, niiden suhteellisuudesta ja uskovaisten suhteesta tietämiseen ja tietoon. Koska nyt on tieteessä tapahtumassa suuri keikaus, jonka mukaan "pimeä aine ja pimeä energia" ovat vain hihasta vedettyjä laskennallisia suureita, joita ei oikeasti ole olemassa, juttuni olisi erittäin ajankohtainen. Se selittäisi tieteellisen tiedon suhteellisuuden. Kiinnostaako? Viite: Tuorein Tieteen kuvalehti.

Se voi olla piilossa, kokeilenpa etsiä.
En löytänyt.
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4
Avatar
Taavetti
Aurinkotuuli
 
Viestit: 6969
Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Paikkakunta: Suomenselkä

Re: Vaihtoehtohoidot

ViestiKirjoittaja Simon Flint » 05 Joulu 2020, 15:08

Suosittelen, että uskovaiset ottaisivat Corona rokotteen. Itsekin otan heti kun saan.
Simon Flint
perehtynyt
 
Viestit: 76
Liittynyt: 08 Tammi 2016, 17:32

Re: Vaihtoehtohoidot

ViestiKirjoittaja Humilton » 08 Joulu 2020, 01:15

Sen verran olen saanut tietoa, että venäläistä Sputnik V -rokotetta minun ei kannata ottaa. Eikä sitä ehkä annettaisikaan. Pitää ottaa selville, ovatko nämä länsimaiset rokotteet samankaltaisia yhdessä suhteessa.
Avatar
Humilton
Aurinkotuuli
 
Viestit: 1126
Liittynyt: 10 Loka 2007, 01:13

Re: Vaihtoehtohoidot

ViestiKirjoittaja Simon Flint » 09 Joulu 2020, 17:59

Totta ! Se on varmasti väärennös.
Simon Flint
perehtynyt
 
Viestit: 76
Liittynyt: 08 Tammi 2016, 17:32

Seuraava

Paluu Arjen askareissa



Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron