VL-FOORUMI

Keskustelupalsta vanhoillislestadiolaisille ja uskostamme kiinnostuneille. Ylläpitäjinä vanhoillislestadiolaisia yksityishenkilöitä.
Tänään on 18 Tammi 2019, 08:33

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 01 Maalis 2010, 16:19 
Poissa
tähtiahkera
Avatar

Liittynyt: 19 Helmi 2009, 15:14
Viestit: 868
Paikkakunta: Oulunseutu
Laestadiuksen saarnoja (otsikolla: Suuri kokoelma saarnoja suomeksi "Nettipostilla"): http://www.laestadiusarkivet.se/

Eikö minun, joka muut saatan synnyttämään,
pitäis myös itse synnyttämän?
sanoo Herra. Pitäiskö minun
antaman muitten synnyttää, ja itse
hedelmätöin oleman? sanoo sinun
Jumalas. Jes. 66: 9

Näistä Jumalan sanoista kuulemme me, että Jumalalla myös on synnyttämisen halu, niin kuin vanhan Testamentin vaimoilla oli suuri halu synnyttää, eli lapsia saada, että Jumalan kunnia täytettäisiin, koska Hän siunasi ensimmäisen parikunnan sanoen: “Lisääntykäät ja täyttäkäät maata.” Oli myös Abrahamilla ja Isakilla synnyttämisen halu, koska he rukoilit Jumalata, että Hän antais heille lapsia. Ja tämä synnyttämisen halu on Luojalta istutettu kaikille luontokappaleille. Että nyt Vanhemman sydämen vaatimus täytettäisiin, on Jumala itsekin aikonut hedelmälliseksi tulla ja synnyttää puhtaan neitseen kautta Pojan kaikille Jumalan lapsille suureksi iloksi ja riemuksi.

Mutta riettaalle on siitä tullut kateus, että Jumalalla on Poika, ja hällä ei ole. Me tiedämme nimittäin, että perkele on, ei ainoastansa murhaaja ja valehtelija, mutta myös huora. Sentähden hän ei saata synnyttää, vaan hän varastaa Adamin lapsia ja opettaa heitä myös varastamaan, juomaan, kiroamaan, tappelemaan ja huorintekemään, että hän pääsis pilkkaamaan Jumalata, koska hän saattoi Jumalan lapsia väärälle tielle, josta myös Taivaalliselle Vanhimmalle tuli suuri muret, niin kuin se kirjoitettu on jo 1. Moseksen kirjassa, että Jumala tuli murheelliseksi ja katui, että Hän oli ihmisen luonut.

Tämä Taivaallisen Vanhimman muret vaikutti niin paljon, että muutamat niistä lapsista rupeevat katumaan, että he ovat saattaneet Vanhimpansa murheelliseksi. Ja tämä lasten katumus vaikutti taas niin paljon, että he tulivat sovitetuksi Vanhimman kanssa. Mutta vihollinen, jolla ei ole yhtään lasta omasta takaa, muuta kuin mitä hän on varastanut eli vietellyt, ei hän tiedä millinen Vanhimman sydän on. Hän arvais sen verran, että Jumalalle tulee muret siitä, koska kaikki Hänen lapsensa eksyvät väärälle tielle. Mutta ei vihollinen arvannut, että tästä Vanhemman murheesta piti tuleman sovinto niitten lasten kanssa, jotka katuvaisella sydämellä pakenevat Vanhimpansa tykö; vaan vihollinen ajatteli, ettei Taivaallinen Vanhin saata enää tunnustaa niitä lapsiksensa, jotka kerran ovat Hänestä luopuneet ja väärälle tielle eksyneet Sovintoasia on yksi suuri salaisuus, jota myös enkelit nähdä himoitsevat. Koska siis vihollisella ei ole yhtään lasta, niin ei hänellä ole vanhimman sydän. Sen tähden hän ei saata arvata, millinen Vanhemman sydän on. Hän luulee ainoastansa tekevänsä Vanhimmalle surun ja mielikarvauden, koska hän saattaa kaikkia Hänen lapsiansa väärälle tielle.

Mutta että tästä Vanhemman surusta ja murheesta piti tuleman sovinto niitten lasten kanssa, jotka katuvat syntiänsä, sitä ei vihollinen arvannut; ja niin muodoin tuli hän petetyksi siinä asiassa. Mutta Jumalalla, joka on synnyttänyt Pojan ennen iankaikkisuutta, on Vanhimman sydän. Ja koska Hän vielä antoi ainoan Poikansa syntyä puhtaan neitseen kautta, tuli tämä suuri salaisuus ilmi, että Jumalan ainoa Poika tuli ihmiseksi. Tämän asian tähden sanoo Herra profeetta Jesajan kautta: “Pitäiskö minun antaman muitten synnyttää ja itse hedelmätöin olla? sanoo Herra sinun Jumalas.”

Me kuulemme siis, että Taivaallinen Vanhin ei tahdo hedelmätöin olla, mutta Jumalan ja ihmisten vihollinen, hän ei tahdo hedelmälliseksi tulla, sillä hän on vanha huora. Ja me tiedämme, ettei yksikään huora tahdo hedelmälliseksi tulla.

… Mutta jokaisella suruttomalla ihmisellä on se aina mielessä, että jos hän ei ole Jumalan lapsi, ei hän ole perkeleen lapsikaan. Mutta me tiedämme, että perkeleellä ei ole yhtään lasta, jota hän olis itse synnyttänyt, eikä hän tahdo yhtään lasta synnyttää. Hän on niinkuin muukin huora, joka ei sois ollenkaan, että hänelle tulis lapsia.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19 Huhti 2010, 10:18 
Poissa
tähtiahkera
Avatar

Liittynyt: 19 Helmi 2009, 15:14
Viestit: 868
Paikkakunta: Oulunseutu
MARIAN PÄIVÄNÄ 1851

Ja suuri ihme tapahtui taivaassa: vaimo oli puetettu auringolla ja kuu hänen jalkainsa alla,
ja hänen päänsä päällä kruunu kahdestatoistakymmenestä tähdestä.
Ja hän oli raskas, ja huusi syntymävaivassa, ja hänellä oli suuri vaiva synnyttää.
Ilm. 12: 1, 2

Apostoli Johannes näki tämän suuren ihmeen tapahtuvan taivaassa, jonka kanssa verrataan sekä uusi syntyminen ja kristillisen seurakunnan suuri vaino ja ahdistus mailmalta kristillisyyden tähden. Vapahtaja oli ennen jo sanonut opetuslapsillensa: “Koska vaimo synnyttää, niin hänellä on kipu,” jolla sanalla Hän antoi heille tiettäväksi, että vanha ihminen on suuressa tuskassa, koska uusi ihminen pitää syntymän. Johannes näki tämän uuden syntymisen tuskassa olevaisen vaimon huutavan niin kuin ne vaimot huutavat, jotka synnyttämisen vaivassa ovat. Niin myös on hengellisessä tarkoituksessa vanhalla ihmisellä suuri tuska, koska uusi ihminen syntymän pitää. Sen tähden näki Johannes, että tämä vaimo huusi syntymävaivassa ja hänellä oli suuri vaiva synnyttää.

Ei suinkaan uusi ihminen synny ilman vaivatta niin kuin muutamat huorat luulevat. Mutta sekä luonnollisen, että myös uuden syntymisen vaivat ovat synninlankeemuksen tähden Luojalta päälle pantut, niin kuin me kuulemme 1.Moseksen kirjasta Jumalan sanovan vaimolle: “Minä saatan sinulle suuren vaivan, koskas siinnyt olet, ja suuren vaivan kautta pitää sinun synnyttämän.” Mutta huorat pelkäävät syntymisen vaivaa, ja tahtovat ainoastans lihallisen himonsa täyttää, mutta ei he tahdo syntymisen vaivassa olla. Sen tähden he freistaavat niin pusertaa vatsansa, ettei yksikään ihminen huomaitsis, missä tilaisuudessa he ovat. Ja muutamat huorat ajavat ulos hedelmänsä elävällä hopialla eli käärmeen suomulla ja sanovat ihmisille: “Ei minussa ole mitään ollut.”

Kunnian rietas panee heitä salaamaan tilaisuutensa, että he pääsisit tappamaan uuden ihmisen alkua varsin synnyttäissä, jos he ennen ei saata hedelmäänsä surmata. Ja semmoiset huorat, jotka usiamman kerran tappavat hedelmänsä, ei saata enää hedelmälliseksi tulla, vaikka he makaisit joka yö Pyhän Hengen vieressä. Mutta me kuulemme edellä mainitusta Raamatun paikasta, joka löytyy kirjoitettuna Johanneksen Ilmestyskirjassa 12. luvussa, että se vaimo, joka huusi syntymävaivassa, oli puetettu auringolla, se on, kristillisyyden valkeus ympäri valaisi häntä, ja kuu oli hänen jalkainsa alla, se merkitsee, että hänm polkee sitä luonnollista järkeä jalkainsa alla, ja kruunu oli hänen päässänsä, jossa oli kaksitoistakymmentä tähteä, se on, kaksitoistakymmentä apostolia, jotka ovat kristillisyyden perustusta laskeneet.

Mutta Johannes näki myös, että yksi ruskia lohikäärme seisoi sen vaimon edessä, joka oli synnyttämällänsä, että koska hän olis synnyttänyt, se olis syönyt hänen lapsensa. Se suuri ruskia lohikäärme seisoo ja vartioitsee sinua, murheellinen ja katuvainen sielu, koska sinä olet uuden syntymisen vaivassa. Hän aikoo syödä sitä uutta ihmistä varsin, kuin se syntyy, niin kuin hän aikoi hävittää sen siunatun vaimon lasta, joka syntyi Betlehemissä, koska hän pani sotamiehiänsä tappamaan lapsia Betlehemissä. Niin hän aikoo myös sinun kanssas tehdä, sinä siunattu vaimo, jonka Johannes näki syntymävaivassa huutavan. Sinä olet raskautettu murheelta sen tuskan tähden, joka käypi uuden syntymisen edellä. Ja nyt aikoo vielä se ruskia lohikäärme syödä sitä poikalasta, joka sinusta syntyvä on. Pelkää, huuda ja vapise, sinä syntymävaivassa oleva vaimo! Jos se ruskia lohikäärme pääsee ylösnielemään sitä uutta ihmistä, joka sinusta syntyvä on, niin olet sinä hukkaan vaivaa kärsinyt.

Turhaan olet sinä puetettu auringolla, turhaan olet sinä kantanut kunnian kruunua, jossa on kaksitoistakymmentä tähteä. Turhaan olet sinä syntymävaivassa huutanut, jos sinä olisit niin onnetoin, että vihollinen pääsis sinun poikalastas syömään. Mutta me toivomme ja rukoilemme sitä suurta Ristinkantajata, joka sen uuden ihmisen oikia Isä on, että Hän varjelis sitä uutta ihmistä lohikäärmeen hampaista.

Jos sinä raskaana oleva vaimo syntymävaivassa huudat sen oikian Isän nimen ja kumarrat polviasti Hänen eteensä, nojaten päätästi Jesuksen rintaa vastaan ja ottain ympäri Hänen polviansa ja suuta antain Hänen jalvoillensa rukoilet kyyneleillä ja huokauksilla, että Hän varjelis sitä uutta ihmistä lohikäärmeen hampaista ja nostais häntä ylös tämän mailman kylmän lattian päältä ja kääris häntä puhtaisiin liinavaatteisiin ja pesis häntä puhtaaksi uuden syntymisen pesolla ja ottais sinua kirkkoon morsiamen tavalla, silloin et tarvitsis enää katua, että sinä olet raskaaksi tullut ja syntymisen vaivassa ollut, koska sinä saat sen autuaallisen vakuutuksen, että sinä olet Vapahtajan oma ja Hänen ulosvalittu morsian ijankaikkisesti. Kuule nyt, armollinen Herra Jesu, sinun köyhän morsiames huokaukset, koska hän syntymävaivassa huutaa sinun tykös. Isä meidän, jne.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19 Huhti 2010, 10:20 
Poissa
tähtiahkera
Avatar

Liittynyt: 19 Helmi 2009, 15:14
Viestit: 868
Paikkakunta: Oulunseutu
1 SUNNUNTAINA ADVENTISSA (katkoksia)

Me kuulemme tämän päivän evankeliumista, että kunnian Kuningas tuli ratsastain aasin tamman päällä, että profeetan kirjoitus täytettäisiin. Ja kansa hajotti vaatteensa ja karsi oksia - - - / 2 sivun aukko / - - - Ja minä luulen, että he huutavat vielä nytkin, jotka pitävät häntä Kuninkaana. Mutta ne, jotka pitävävät häntä vääränä profeettana, ne huutavat viiden päivän perästä: “Ristiinnaulitse!”

Raamatun tutkijat ovat löytäneet, että tämä ratsastaminen tapahtui palmusunnuntaina. Ja viis päivää jälkeen otettiin Jeesus kiinni. Sillä maailma nousi villiin, koska opetuslapset rupesivat huutamaan: “Hoosianna Daavidin Pojalle!” Kaikki lapsetkin kaduilla rupesivat huutamaan: “Hoosianna Daavidin Pojalle!” Siitä huutamisesta pahenivat maailmanherrat ja parhaat miehet seurakunnassa. He rupesivat varsin kysymään perään, mistä tämmöinen huuto tuli. Ja kävivät sen päälle, että Nasareenuksen pitää heitä vaikaiseman, sillä se lasten huutaminen pilasi fariseusten hartautta. Meidän pitää siis tällä kerralla Jumalan armon kautta perään ajatteleman, minkä tähden fariseukset pahenevat siitä lasten huudosta.

Evankelista Matteus muistelee siinä samassa luvussa, kusta tämän päivän evankeliumi on otettu, että pappien päämiehet ja kirjanoppineet närkästyivät, koska he kuulivat lapsien temppelissä huutavan: “Hoosianna!” Ja evankelista Luukas muistelee, että muutamat fariseuksista kansan seasta sanoivat Jeesukselle: “Mestari, nuhtele opetuslapsias.” Se on siis kaikille tiettävä, että pappien päämiehet, kirjanoppineet ja fariseukset kansan seasta närkästyvät ja pahenevat opetuslasten huudosta temppelissä, ja vaativat, että Jeesus Nasareenus pitää nuhteleman opetuslapsiansa, ettei he sais niin kirkossa huutaa. Mutta me kuulemme taas, että Jeesus on sanonut niille, jotka närkästyvät ja pahenevat opetuslasten huudosta: “Jos nämä vaikenisivat, niin kivet rupeisivat huutamaan.” Ja hän otti vielä yhden raamatunpaikan todistukseksi sanoen: “Ettekö koskaan ole lukeneet, (että) lasten ja imeväisten lasten suusta olet sinä kiitoksen valmistanut?”

Kaikki nämä asiat ovat niin totisesti tapahtuneet, että koko kansa tietää ensiksi, että lapset ovat huutaneet temppelissä, ja toiseksi, että pappein päämiehet, kirjanoppineet ja fariseukset kansan seasta närkästyvät ja pahenevat siitä opetuslasten huudosta ja vaativat, että Jeesus Nasareenus pitää nuhteleman opetuslapsiansa, etteivät he saisi niin temppelissä huutaa. Ja kolmanneksi, että Jeesus on sanonut niille, jotka pahenevat siitä huudosta: “Jos nämä vaikenisivat, niin kivet pitää huutaman.” Muistakaa nyt, kaikki pappein päämiehet, kirjanoppineet ja fariseukset kansan seasta, muistakaa nyt, että niin on tapahtunut.

Meidän pitää nyt arveleman, minkä tähden niin on tapahtunut. Evankelista on sanonut, että se tapahtui sen tähden, että profeetan sana täytettäisiin. Ja tosin nyt on profeetan sana täytetty ensiksi, että Siionin tyttären Kuningas on tullut ratsastain aasin tamman päällä. Hän on tullut siveänä, ei sodan ja kapinan kautta, ei tulen ja miekan kautta, ei verenvuodatuksen kautta. Mutta siveydellä. Se on: rakkaudella ja Jumalan sanalla hän on voittanut Siionin tyttären sydämen. Ja siitä on tullut opetuslasten huutaminen temppelissä, jonka tähden fariseukset närkästyvät ja vaativat, että Nasareenus pitää niitä nuhteleman ja vaikaiseman.

Mutta hän ei nuhtele niitä, sillä hän tietää, että Daavidi on kirjoittanut: “Lasten ja imeväisten lasten suusta olet sinä kiitoksen valmistanut.” Koska muut eivät huuda, niin lapset huutavat temppelissä. Ne imeväiset lapset, jotka vielä imevät Taivaallisen Vanhimman rintoja. Ne huutavat. Ja siitä huudosta pahenevat fariseukset. Ne suuttuvat, koska lapset ja imeväiset lapset antavat Jumalalle kunnian. Ja kuusi päivää jälkeen ne huutavat: “Ristiinnaulitse!”

Mutta yksi paikka ei ole kirjoitettu Raamatussa. Nimittäin, että fariseukset ovat ahdistaneet lapsia ulos temppelistä sen huutamisen tähden. Se merkitsee, ettei ole sen aikaiset fariseukset niin läpi pahanilkiset olleet, koska Raamattu täytettiin. Sillä senaikaiset fariseukset olisivat kyllä saattaneet ulos ajaa niitä huutavaisia lapsia temppelistä, mutta eivät he sitä tehneet, sillä ne olivat vielä vähän siveämmät. Mutta jälkeen on kyllä tapahtunut, että fariseukset ovat lapsia ahdistaneet ulos temppelistä. Se asia ei ole vielä kirjoitettu Raamatussa, mutta se pitää tästedes kirjoitettaman jälkeen tulevaisille muistoksi, että fariseukset ovat ajaneet lapsia ulos temppelistä sen huutamisen tähden.

Kaikki muut asiat ovat jo ennen ylöskirjoitetut Raamatussa, niin kuin esimerkiksi se, että pappein päämiehet, kirjanoppineet ja fariseukset kansan seasta ovat närkästyneet. Ja se asia on myös kirjoitettu Raamatussa, että fariseukset ja papit ovat vaatineet, että Jeesus Nasareenus pitää nuhteleman opetuslapsia siitä huutamisesta. Mutta ei hän ole sitä tehnyt, vaan hän on sanonut: “Jos nämä vaikenevat, niin kivet pitää huutaman.” Mitähän fariseukset sanoisivat, jos kivet rupeisivat huutamaan? Jokohan ne hämmästyisivät?

Nyt pitää meidän vielä lyhyesti selittämän, minkä tähden fariseukset närkästyvät ja pahenevat siitä opetuslasten huudosta. Se on ensimmäinen syy, että lasten huutaminen tekee heille pahaa. Eivät he voi sitä lasten ääntä kuulla. Se lasten huutaminen pilaa heidän hartautensa. Ja toiseksi käypi se huutaminen fariseusten kunnian päälle. Koska nimittäin lapset huutamisellansa antavat Jumalan Pojalle kunnian, tulee rietas sen kautta häväistyksi. Kateuden perkeleelle tulee paha omatunto, ja tekee hänelle ratki pahaa, niin ettei hän saata semmoista huutamista kuulla. Se kuuluu nimittäin riettaan korvissa niin pahanilkiseksi, jonka tähden hän sanoo, että se on kissan ääni. Fariseus on ennen harjaantunut kuulla huoran lauluja ja juomalauluja, jotka ovat niin suloiset hänen korvissansa, niin kuin enkelin veisu. Vaikka ne huoralaulut eivät ole präntätyt, mutta niitä sen tähden muistetaan paremmin, kuin joku virsi virsikirjassa. Huoralla on nimittäin hyvä muisto niitä huoralauluja veisaamaan, saati hän kerran niitä kuulee.

Mutta jos Jeesuksen morsian veisaa jonkun virren Jeesuksen rakkaudesta, niin kuuluu Jeesuksen morsiamen ääni niin kuin kissan ääni riettaan korvissa. Ja koska lapset ja imeväiset lapset, jotka vielä imevät taivaallisen Vanhemman rintoja, huutavat Jumalan temppelissä: “Hoosianna Daavidin Pojalle,” varsin närkästyvät fariseukset siitä huutamisesta, sillä se tekee heille pahaa. Niin kuin muutamat koirat, joiden korvissa se lasten ääni kutisee, rupeevat haukkumaan, niin fariseukset myös pahenevat lasten ja imeväisten lasten huudosta ja parkumisesta.

Ja kuitenkin kuuli Herra Jumala taivaassa sen parkuvaisen lapsen ääntä, jonka se onneton Hagar oli viskannut pensaan alle. Kuulee siis, Jumala taivaassa, lasten ja imeväisten lasten parkumista, niin kuin Daavidi on kirjoittanut. Mutta moni raavas fariseus on niin kova ja armoton omalle lapselle, että hän kiroo, koska imeväinen lapsi parkuu, ja ärjyy, niin kuin karhu: “Vie ulos sikiän parkumasta!”

Mitä sinä kova ja paatunut ihminen tiedät, mikä hätä lapsella on, koska hän parkuu? Taitaa sillä olla nälkä. Taitaa olla imemähalu. Ja sentähdenkös lapsia vihaat, että ne parkuvat? Se on heidän luontonsa niin, että heidän täytyy huutaa, koska heille tulee nälkä ja jano. Heidän täytyy parkua Vanhemman perään. Ja se parkuminen kuuluu Vanhemman korvissa niin surkialta, että hänen täytyy armahtaa parkuvaista lastansa ja antaa hänelle suuta. Ja antaa hänen imeä armoa vuotavaisista rinnoistansa ja kantaa häntä käsivarrella, ja lohduttaa häntä, ja pyyhkii hänen kyyneleitänsä. Mitäs sinä, raavas ihminen tiedät, mistä syystä lapset parkuvat? Sinulla ei ole mitään kaipuuta Vanhemman perään, joka olet jo aikaa Vanhemman rinnoista pois vieroitettu. Ja sinä olet vielä aikaa Vanhemman talosta luopunut. Olet niin varhain ja niin nuorena karannut pois Vanhemman talosta, ettet muista. Jos Vanhin tarjois sulle rintojansa, niin sinä, raavas ihminen, sylkisit vaan ja sanoisit: “Ei ne minulle kelpaa.”

Tämä nyt on oikea syy, minkä tähden fariseukset ovat suuttuneet lapsille, jotka huutavat temppelissä: “Hoosianna!” Heillä on koiran korvat. Se lasten ääni helisee ja kutisee heidän korvissans. Mutta koska nämä murhamiehet huutavat: “Ristiinnaulitse!” Silloin nauravat kaikki hattarat ja mettän perkeleet. Niin kuin tässäkin temppelissä ovat nauraneet, koska rietas kutkuttelee kainalon alta ja pusertaa heidän rintojansa. Ei ole vielä kuulunut, että yksikään fariseus olis moittinut sitä hattaran naurua, joka on nähty koko seurakunnan silmien edessä.

Mutta lasten ääntä temppelissä pitävät he pahana. Ei paali rietas olla rauhassa luolassansa, koska lasten ääni koskee sydämeen. Usein on tapahtunut, että fariseukset ovat häätyneet ulos mennä, niin kuin Juudas Herran ehtoollisen aikana. Mikäs heitä on ulos ajanut? Onkos Jumalan Henki ulos ajanut Herran ehtoollisen huoneesta? Ei ole Jumalan Henki, mutta juuri vihan perkele on heitä ulos ajanut. Nyt ovat pappein päämiehet, kirjanoppineet ja fariseukset närkästyneet lasten huutamisen tähden. Ja fariseukset kansan seasta ovat ahdistaneet lapsia ulos Herran temppelistä, jota ei ole vielä ennen tapahtunut.

Mutta kyllä lapset sentähden huutavat, vaikka fariseukset närkästyvät. Lasten ja imeväisten lasten ääni kuuluu vielä, vaikka se tekee pahaa fariseusten korvissa. Ja minä luulen, että Herra Jumala taivaassa kuulee heidän huutonsa, jotka huutavat: “Hoosianna Daavidin Pojalle!” Herra Jumala taivaassa kuulee lasten ja imeväisten lasten ääntä, jos - - - / loppu kateissa/


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 21 Joulu 2018, 05:59 
Poissa
Ylläpitäjä
Avatar

Liittynyt: 09 Huhti 2005, 18:49
Viestit: 6936
Paikkakunta: Suomenselkä
Saarna 3. adventtisunnuntaina


(ehtoosaarna v. 1854)
Laestadius: Uusi Postilla
”Minä Herra olen sinun kutsunut vanhurskaudessa, ja rupesin sinun kätees, ja varjelin sinun, ja olen sinun antanut kansoille liitoksi ja pakanoille valkeudeksi. Avaamaan sokean silmiä, ja vankeja pelastamaan vankeudesta, ja tornista niitä, jotka pimeydessä istuvat.” (Jes. 42: 6 – 7)

Näin puhui Herran Henki profeetta Jesajan kautta Messiaksesta eli siitä tulevaisesta Vapahtajasta; jonka Herra oli kutsunut vanhurskaudessa avaamaan sokeain silmiä ja vankeja pelastamaan vankeudesta ja tornista niitä, jotka pimeydessä istuvat. Ja tämä profeetta Jesajan ennustus täytettiin silloin„ koska meidän siunattu Vapahtajamme alkoi saarnata suloista armonvuotta ja pelastusta synnin vangeille. Silloin hän avasi sokeain silmät ja kuuroin korvat, jonka kautta moni tuli näkemään, mistä tie menee taivaaseen. Mutta tämä profeetta Jesajan ennustus täytetään vielä nytkin. Kun Jeesuksen evankeliumia puhtaasti ja selkeästi saarnataan, niin tapahtuu vielä nytkin se suuri ihme, että sokeain silmät avataan ja kuuroin korvat aukenevat ja moni synnin ja epäuskon vanki vielä päästetään riettaan kahleista. Mutta niin kuin silloin Vapahtajan aikana moni paheni, eli tuli pahemmaksi evankeliumin saarnan kautta, niin vielä nytkin tapahtuu, että moni pahenee Hänestä ja tulee pahemmaksi evankeliumin saarnan kautta. Sillä Kristus on pantu lankeemiseksi ja nousemiseksi monelle Israelissa ja merkiksi, jota vastaan sanotaan. Mutta kaikille niille, jotka ottivat hänen vastaan, antoi hänen voiman jumalanlapseksi tulla.

Profeetta Jesajan ennustus on täytetty Vapahtajan aikana. Vielä näinäkin aikoina täytetään se sama profeetallinen ennustus. Monen sokean raukan silmät avataan evankeliumin saarnan kautta. Monen kuuron korvat aukenevat tämän kristillisyyden kautta. Moni on tullut tuntemaan sokeutensa ja viheliäisyytensä, moni on myös tullut pelastetuksi synnin, kuoleman ja perkeleen vallan alta. Mutta muutamat pahenevat siitä ja paatuvat. Näin onkin tapahtunut Raamatun ennustuksen jälkeen ja niin on tapahtunut maailman alusta ja niin tapahtuu maailman loppuun saakka. Ei olisikaan tämä kristillisyys oikea, jos maailma olisi meitä kiittänyt ja sanonut: tämä on oikea kristillisyys. Ei olisikaan enää vihollinen elämässä, jos hänen orjansa olisivat sanoneet: tämä on oikea tie taivaaseen. Se on ollut aina oikean kristillisyyden tuntomerkki, että perkeleen apostolit ovat vihanneet ja vainonneet kristityitä.

Lohduttakaat itseänne sillä sanalla, te harvat Jeesuksen opetuslapset, jotka olette nähneet Jeesuksen suuria ja voimallisia töitä, jotka olette tunteneet sen suuren ja ihmeellisen muutoksen, jota Jeesus on tullut matkaan saattamaan. Koska maailma teitä pilkkaa, vihaa ja vainoo tämän kristillisyyden tähden, niin se on tapahtunut Jumalan sanan jälkeen ja entisten kristittyjen koettelemusten jälkeen.

Mutta maailma on nyt hirmuisessa sokeudessa ja pimeydessä. Jumalan ankara vanhurskaus on nyt ilmestynyt taivaasta jokaisen päälle, joka pahaa tekee. Suuri lohikäärme, jota :perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, on heitetty alas maan päälle ja se pitää suurta vihaa, tietäen itsellään vähän aikaa olevan. Nyt on hirmuinen aika, se hävityksen kauhistus, jonka profeetta Daniel näki, jonka myös meidän Herramme on, ennustanut, että kansa nousee kansaa vastaan. Silloin tulevat sodat, taudit, verenvuodatus, kapina. Kristillisyyden aurinko on tullut mustaksi ja kuu punaiseksi, ennen kuin se suuri päivä tulee, josta kaikki viimeisen ajan vihan maljat vuodatetaan maan päälle. Mutta ehkä Egyptin pimeys peittää maan ja synkeys kansan, kuitenkin paistaa aurinko Goosenin maassa, jossa Israelin lapset asuvat. Koska nyt maailma on niin musta, kolkko ja kauhea, niin rukoilkaat te harvat Jeesuksen opetuslapset, että Herra suuressa laupeudessaan antaisi köyhille matkustavaisille iankaikkisuuden pikkuisen tähden näkyä taivaan rannalla merkiksi ja ojennukseksi niille, jotka matkustavat Betlehemiin. Sillä koska suuri lohikäärme on pyrstöllänsä vetänyt kolmannen osan taivaan tähdistä maan päälle, niin ei ole enää monta tähteä, jotka näkyvät taivaan laella. Rukoilkaat myös, että tämä hirmuinen aika lyhettäisiin valittuin tähden, sillä kristittykin saa kärsiä jumalattomain tähden tautia, nälkää ja ahdistusta ruumiin puolesta. Mutta suuri sotasankari, joka on luvannut olla apuna ja turvana niille, jotka häntä avukseen huutavat, on myös sanonut: särjettyä ruokoa minä en tahdo murentaa ja suitsevaista kynttilänsydäntä minä en tahdo sammuttaa. Ah, sinä särjetty ruoko, älä pelkää, että Herra sinua murentaisi. Sinä suitseva kynttilänsydän, ei Herra ole aikonut sinua sammuttaa. Puhalla nyt, Herra Jeesus, suitsevan kynttilän sydämen päälle, että se pääsisi syttymään ja valaisemaan niille, jotka pimeässä huoneessa istuvat.

Niin kauan kuin suitseva kynttilänsydän ei vielä ole sammunut, on meillä toivo, että Herra Jeesus puhaltaa sen päälle Pyhällä hengellä, että se syttyisi palamaan ja että ne harvat sielut, jotka pimeydessä istuvat ja odottavat päivän koittoa, saisivat nähdä valkeuden. Suuri ristinkantaja, joka olet tullut sokeain silmiä ja kuurojen korvia avaamaan ja vankeja pelastamaan, kuule murheellisten, hätääntyneiden ja alas painettujen huokaus, kun he huokaavat sinun tykösi nöyrällä ja katuvaisella sydämellä. Evankeliumi (Matt. 11:2)

Niille sieluille ylösnousemukseksi, jotka eivät epäile ollenkaan, onko tämä kristillisyys oikea vai ei, mutta enemmän epäilevät itsestänsä ja arvelevat, kuinka he pääsisivät sen suuren parantajan tykö, pitää meidän tällä hetkellä perään ajattelemaan, kuinka sokeat näkevät; ontuvat käyvät ja spitaliset puhdistetaan.

L.L.Laestadius
Uusi Postilla
Päivämies 8.12.1976

_________________
Niin kuin Paimen laumassaan/ Jeesus kulkee omissaan.
Sanallaan hän opettaa/ kunnes aukee taivaan maa
SL 300: 4


Taavetti on tönäissyt viestiketjua viimeksi klo 21 Joulu 2018, 05:59


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia